Besti Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Ty nie myśl takich głupot babo! Ona sama wybiła Ci to z głowy. Będzie dobrze bo innej opcji nie ma:) Quote
zaba14 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Kciuki trzymam za Kurkę ;) ale wierzę że będzie dobrze, bo nie może być inaczej ;) Quote
Amber Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Avril jest młoda i silna, wszystko będzie dobrze :) Quote
necianeta89 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 a może jest uczulona na szwy? Ja miałam na dt taki przypadek... po sterylce sunia dosłownie bez życia, rana się babrała...itp. kroplówka, silniejsze leki i się skończyło :) dalej mi zozrabiała ;) Quote
omry Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Dzięki dziewczyny :) No właśnie, ona jest młoda i silna i to jest dobre :) necianeta89 napisał(a):a może jest uczulona na szwy? Ja miałam na dt taki przypadek... po sterylce sunia dosłownie bez życia, rana się babrała...itp. kroplówka, silniejsze leki i się skończyło :) dalej mi zozrabiała ;) Myślę, że jakby była uczulona na szwy, to by się tak idealnie to nie goiło właśnie, a ranka jest naprawdę aż śliczna :) Quote
Vectra Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 a na rozpuszczalne ? te co są w środku ? bo taki przypadek znam .. rana na wierzchu goiła się super , a suńka była słabawa i musiała być reoperacja , bo organizm odrzucał rozpuszczalne nici. Ale u Avril tak być nie musi !!! kilka kroplówek i wróci do siebie jak należy ;) Quote
omry Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Kura zdrowiutka :) Dziś byliśmy na drugiej i ostatniej już kroplówce, do tego jakieś zastrzyki wzmacniające, wiadomo. Dziś już szaleje i wróciła moja pełna życia kurzyna :) Dziękuję za kciuki, na pewno się przydały :) Iwan rozwalił sobie pazur. Potężnie. A dziś już pół roku bez Tori.. :-( Quote
necianeta89 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Vectra napisał(a):a na rozpuszczalne ? te co są w środku ? bo taki przypadek znam .. rana na wierzchu goiła się super , a suńka była słabawa i musiała być reoperacja , bo organizm odrzucał rozpuszczalne nici. Ale u Avril tak być nie musi !!! kilka kroplówek i wróci do siebie jak należy ;) właśnie o te mi chodziło, rana z wierzchu była suuuper, a w środku... gówno. Doktor mi powiedział, że tak sie zdaża w 1 przypadku na 100. Ale z kurą ma być dobrze ;) ściągniecie szwy i znowu wrócicie do biegania :) Quote
omry Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Macie jakieś sprawdzone sklepy z kombinezonami dla psów? Szukam już godzinę i nic fajnego nie znalazłam.. :roll: Quote
LadyS Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 omry napisał(a):Macie jakieś sprawdzone sklepy z kombinezonami dla psów? Szukam już godzinę i nic fajnego nie znalazłam.. :roll: Ja też szukałam i nic ciekawego nie widziałam, dlatego ściągnęłam od rodziców maszynę i będę szyć :diabloti: Quote
omry Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 LadyS napisał(a):Ja też szukałam i nic ciekawego nie widziałam, dlatego ściągnęłam od rodziców maszynę i będę szyć :diabloti: Ja chcę jakiś klasyczny, bez udziwnień, a większość to jakieś błyszczące z naszywkami dla yorków.. Mało jest tych normalnych, a jak już są, to w kosmicznej cenie. Jeden mi się podoba, ten, co kupiła Illusion dla swoich i teraz sprzedaje, ale nie ma rozmiaru na kurę :roll: Quote
chrupcia Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Mnie też zależało na najzwyklejszym i nie za grubym, bo Jazz wtedy nie chce w ogóle w ubraniu chodzić, więc kupiłam ortalion i uszyła mi krawcowa, w ciemnym kolorze, bez zbędnych cekinów i innych słit dodatków ;) Quote
LadyS Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 omry napisał(a):Ja chcę jakiś klasyczny, bez udziwnień, a większość to jakieś błyszczące z naszywkami dla yorków.. Mało jest tych normalnych, a jak już są, to w kosmicznej cenie. Jeden mi się podoba, ten, co kupiła Illusion dla swoich i teraz sprzedaje, ale nie ma rozmiaru na kurę :roll: No ja właśnie też chcę taki zrobić - najlepiej w ciemnym kolorze, bez kapturków i innych gównianych dodatków :lol: Quote
evel Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Ja chyba też muszę coś wymyślić - u nas dzisiaj deszcz ze śniegiem, pies robi strajk, a jak wraca do domu to muszę go suszyć godzinę :roll: Quote
omry Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Ja muszę kurze coś kupić, kombinezon koniecznie, bo ona od spodu jest praktycznie łysa i przy minusowych temperaturach marznie. Iwan też ma kubraczek. W tamtym roku założył go jedynie raz, ale w tym roku już całą mroźną zimę będzie nosił :) Nie wiem, co mam jej kupić.. :shake: Quote
gops Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 omry napisał(a):Ja muszę kurze coś kupić, kombinezon koniecznie, bo ona od spodu jest praktycznie łysa i przy minusowych temperaturach marznie. Iwan też ma kubraczek. W tamtym roku założył go jedynie raz, ale w tym roku już całą mroźną zimę będzie nosił :) Nie wiem, co mam jej kupić.. :shake: ja polecam te grubsze 3rd pole , są na prawdę ciepłe i sięgają dość daleko tak że cała klata jest zakryta jedynie brzuszek odkryty . moja sucza nosiła 2 sezony a teraz będzie 3 sezon i donosi go młody jest ciut na niego za długi ale nie chce mu nowego kupować bo jeszcze rośnie i szkoda wydać 100zł na coś co za rok będzie za małe . polecam w każdym razie bo trzyma się super. Quote
evel Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 A ja się zastanawiam nad RoyalStyle. Właściwie to przydałyby nam się dwa, jeden z ortalionu powlekanego na deszcz, a drugi ocieplany, ja pierdzielę :roll: Quote
omry Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 [quote name='gops']ja polecam te grubsze 3rd pole , są na prawdę ciepłe i sięgają dość daleko tak że cała klata jest zakryta jedynie brzuszek odkryty . moja sucza nosiła 2 sezony a teraz będzie 3 sezon i donosi go młody jest ciut na niego za długi ale nie chce mu nowego kupować bo jeszcze rośnie i szkoda wydać 100zł na coś co za rok będzie za małe . polecam w każdym razie bo trzyma się super. Ale ja chcę kombinezon dla małej, nie kubrak. Taki na nogawki też :) Z wybraniem kubraku nie byłoby problemu, bo większość jest w porządku. Z kombinezonami gorzej, niestety. [quote name='evel']A ja się zastanawiam nad RoyalStyle. Właściwie to przydałyby nam się dwa, jeden z ortalionu powlekanego na deszcz, a drugi ocieplany, ja pierdzielę :roll: Mi też się trochę spodobało, ale po obejrzeniu galerii.. Nie są jakieś dziwne? http://royalstyle.republika.pl/galeria.htm :evil_lol: Quote
evel Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Wydaje mi się, że skoro pani szyje dla swoich wystawowych spanieli to specjalnie zostawia więcej luzu np. na nogawkach, żeby się nie kołtuniły. No i ten kapturek a'la snoods jest dosyć zabawny rzeczywiście ;) Quote
gops Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 a te z nogami do mnie w ogóle nie przemawiają i pies w nich wygląda śmiesznie :lol: wiem że sporo osób polecało z zooplusa jest wybór i pormocje . Quote
omry Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 [quote name='evel']Wydaje mi się, że skoro pani szyje dla swoich wystawowych spanieli to specjalnie zostawia więcej luzu np. na nogawkach, żeby się nie kołtuniły. No i ten kapturek a'la snoods jest dosyć zabawny rzeczywiście ;) W sumie racja. No i skoro to na zamówienie, to pewnie można się dogadać, by kombinezon był bez tego luzu. Chyba zamawiam :evil_lol: [quote name='gops']a te z nogami do mnie w ogóle nie przemawiają i pies w nich wygląda śmiesznie wiem że sporo osób polecało z zooplusa jest wybór i pormocje . Ani Tori, ani Iwan nie mieli nigdy kombinezonu, ale dla kury chcę, bo ona właśnie nie ma praktycznie włosów pod paszkami, na brzuchu, a nawet na klacie i mi marznie :) Z zooplusa podoba mi się tylko ten, o którym pisałam wcześniej, ale nie ma rozmiaru na kurzynę :) Quote
evel Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 gops napisał(a):a te z nogami do mnie w ogóle nie przemawiają i pies w nich wygląda śmiesznie :lol: wiem że sporo osób polecało z zooplusa jest wybór i pormocje . Mnie nie bardzo obchodzi, że wygląda śmiesznie, bo wolę wysuszyć kombinezon, niż mieć wiecznie zasmarkanego i popuszczającego psa, bo nie zawsze mam czas, żeby psa po spacerze suszyć przez godzinę ;) A Zu należy do frakcji łysobrzuchych ;) omry napisał(a):W sumie racja. No i skoro to na zamówienie, to pewnie można się dogadać, by kombinezon był bez tego luzu. Chyba zamawiam :evil_lol: Daj znać jak kontakt i w ogóle :) Quote
gops Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 oczywiście że jeśli pies ma chorować to się nie patrzy na wygląd tylko kupuje . ja tylko powiedziałam że MI się nie podobają , z tym że ja nie mam potrzeby takiego kupować . jak dojdzie koniecznie pokaż :) Quote
BBeta Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Ja mam kombinezon z Royalstyle, jest bardzo fajny, polecam ;) Quote
evel Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 BBeta, a on nie jest ocieplany, prawda? Tylko przeciwdeszczowy? Quote
Recommended Posts