Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

a może jest uczulona na szwy? Ja miałam na dt taki przypadek... po sterylce sunia dosłownie bez życia, rana się babrała...itp.
kroplówka, silniejsze leki i się skończyło :) dalej mi zozrabiała ;)

Posted

Dzięki dziewczyny :)
No właśnie, ona jest młoda i silna i to jest dobre :)

necianeta89 napisał(a):
a może jest uczulona na szwy? Ja miałam na dt taki przypadek... po sterylce sunia dosłownie bez życia, rana się babrała...itp.
kroplówka, silniejsze leki i się skończyło :) dalej mi zozrabiała ;)

Myślę, że jakby była uczulona na szwy, to by się tak idealnie to nie goiło właśnie, a ranka jest naprawdę aż śliczna :)

Posted

a na rozpuszczalne ? te co są w środku ? bo taki przypadek znam .. rana na wierzchu goiła się super , a suńka była słabawa i musiała być reoperacja , bo organizm odrzucał rozpuszczalne nici.

Ale u Avril tak być nie musi !!! kilka kroplówek i wróci do siebie jak należy ;)

Posted

Kura zdrowiutka :) Dziś byliśmy na drugiej i ostatniej już kroplówce, do tego jakieś zastrzyki wzmacniające, wiadomo. Dziś już szaleje i wróciła moja pełna życia kurzyna :)
Dziękuję za kciuki, na pewno się przydały :)

Iwan rozwalił sobie pazur. Potężnie.

A dziś już pół roku bez Tori.. :-(

Posted

Vectra napisał(a):
a na rozpuszczalne ? te co są w środku ? bo taki przypadek znam .. rana na wierzchu goiła się super , a suńka była słabawa i musiała być reoperacja , bo organizm odrzucał rozpuszczalne nici.

Ale u Avril tak być nie musi !!! kilka kroplówek i wróci do siebie jak należy ;)

właśnie o te mi chodziło, rana z wierzchu była suuuper, a w środku... gówno. Doktor mi powiedział, że tak sie zdaża w 1 przypadku na 100.

Ale z kurą ma być dobrze ;) ściągniecie szwy i znowu wrócicie do biegania :)

Posted

omry napisał(a):
Macie jakieś sprawdzone sklepy z kombinezonami dla psów? Szukam już godzinę i nic fajnego nie znalazłam.. :roll:

Ja też szukałam i nic ciekawego nie widziałam, dlatego ściągnęłam od rodziców maszynę i będę szyć :diabloti:

Posted

LadyS napisał(a):
Ja też szukałam i nic ciekawego nie widziałam, dlatego ściągnęłam od rodziców maszynę i będę szyć :diabloti:

Ja chcę jakiś klasyczny, bez udziwnień, a większość to jakieś błyszczące z naszywkami dla yorków.. Mało jest tych normalnych, a jak już są, to w kosmicznej cenie. Jeden mi się podoba, ten, co kupiła Illusion dla swoich i teraz sprzedaje, ale nie ma rozmiaru na kurę :roll:

Posted

Mnie też zależało na najzwyklejszym i nie za grubym, bo Jazz wtedy nie chce w ogóle w ubraniu chodzić, więc kupiłam ortalion i uszyła mi krawcowa, w ciemnym kolorze, bez zbędnych cekinów i innych słit dodatków ;)

Posted

omry napisał(a):
Ja chcę jakiś klasyczny, bez udziwnień, a większość to jakieś błyszczące z naszywkami dla yorków.. Mało jest tych normalnych, a jak już są, to w kosmicznej cenie. Jeden mi się podoba, ten, co kupiła Illusion dla swoich i teraz sprzedaje, ale nie ma rozmiaru na kurę :roll:

No ja właśnie też chcę taki zrobić - najlepiej w ciemnym kolorze, bez kapturków i innych gównianych dodatków :lol:

Posted

Ja chyba też muszę coś wymyślić - u nas dzisiaj deszcz ze śniegiem, pies robi strajk, a jak wraca do domu to muszę go suszyć godzinę :roll:

Posted

Ja muszę kurze coś kupić, kombinezon koniecznie, bo ona od spodu jest praktycznie łysa i przy minusowych temperaturach marznie.
Iwan też ma kubraczek. W tamtym roku założył go jedynie raz, ale w tym roku już całą mroźną zimę będzie nosił :)

Nie wiem, co mam jej kupić.. :shake:

Posted

omry napisał(a):
Ja muszę kurze coś kupić, kombinezon koniecznie, bo ona od spodu jest praktycznie łysa i przy minusowych temperaturach marznie.
Iwan też ma kubraczek. W tamtym roku założył go jedynie raz, ale w tym roku już całą mroźną zimę będzie nosił :)

Nie wiem, co mam jej kupić.. :shake:

ja polecam te grubsze 3rd pole , są na prawdę ciepłe i sięgają dość daleko tak że cała klata jest zakryta jedynie brzuszek odkryty . moja sucza nosiła 2 sezony a teraz będzie 3 sezon i donosi go młody jest ciut na niego za długi ale nie chce mu nowego kupować bo jeszcze rośnie i szkoda wydać 100zł na coś co za rok będzie za małe .
polecam w każdym razie bo trzyma się super.

Posted

A ja się zastanawiam nad RoyalStyle. Właściwie to przydałyby nam się dwa, jeden z ortalionu powlekanego na deszcz, a drugi ocieplany, ja pierdzielę :roll:

Posted

[quote name='gops']ja polecam te grubsze 3rd pole , są na prawdę ciepłe i sięgają dość daleko tak że cała klata jest zakryta jedynie brzuszek odkryty . moja sucza nosiła 2 sezony a teraz będzie 3 sezon i donosi go młody jest ciut na niego za długi ale nie chce mu nowego kupować bo jeszcze rośnie i szkoda wydać 100zł na coś co za rok będzie za małe .
polecam w każdym razie bo trzyma się super.

Ale ja chcę kombinezon dla małej, nie kubrak. Taki na nogawki też :)
Z wybraniem kubraku nie byłoby problemu, bo większość jest w porządku. Z kombinezonami gorzej, niestety.

[quote name='evel']A ja się zastanawiam nad RoyalStyle. Właściwie to przydałyby nam się dwa, jeden z ortalionu powlekanego na deszcz, a drugi ocieplany, ja pierdzielę :roll:

Mi też się trochę spodobało, ale po obejrzeniu galerii..
Nie są jakieś dziwne? http://royalstyle.republika.pl/galeria.htm :evil_lol:

Posted

Wydaje mi się, że skoro pani szyje dla swoich wystawowych spanieli to specjalnie zostawia więcej luzu np. na nogawkach, żeby się nie kołtuniły. No i ten kapturek a'la snoods jest dosyć zabawny rzeczywiście ;)

Posted

a te z nogami do mnie w ogóle nie przemawiają i pies w nich wygląda śmiesznie :lol:
wiem że sporo osób polecało z zooplusa jest wybór i pormocje .

Posted

[quote name='evel']Wydaje mi się, że skoro pani szyje dla swoich wystawowych spanieli to specjalnie zostawia więcej luzu np. na nogawkach, żeby się nie kołtuniły. No i ten kapturek a'la snoods jest dosyć zabawny rzeczywiście ;)

W sumie racja. No i skoro to na zamówienie, to pewnie można się dogadać, by kombinezon był bez tego luzu.
Chyba zamawiam :evil_lol:

[quote name='gops']a te z nogami do mnie w ogóle nie przemawiają i pies w nich wygląda śmiesznie

Ani Tori, ani Iwan nie mieli nigdy kombinezonu, ale dla kury chcę, bo ona właśnie nie ma praktycznie włosów pod paszkami, na brzuchu, a nawet na klacie i mi marznie :)
Z zooplusa podoba mi się tylko ten, o którym pisałam wcześniej, ale nie ma rozmiaru na kurzynę :)

Posted

gops napisał(a):
a te z nogami do mnie w ogóle nie przemawiają i pies w nich wygląda śmiesznie :lol:

Mnie nie bardzo obchodzi, że wygląda śmiesznie, bo wolę wysuszyć kombinezon, niż mieć wiecznie zasmarkanego i popuszczającego psa, bo nie zawsze mam czas, żeby psa po spacerze suszyć przez godzinę ;) A Zu należy do frakcji łysobrzuchych ;)

omry napisał(a):
W sumie racja. No i skoro to na zamówienie, to pewnie można się dogadać, by kombinezon był bez tego luzu.
Chyba zamawiam :evil_lol:

Daj znać jak kontakt i w ogóle :)

Posted

oczywiście że jeśli pies ma chorować to się nie patrzy na wygląd tylko kupuje .
ja tylko powiedziałam że MI się nie podobają , z tym że ja nie mam potrzeby takiego kupować .

jak dojdzie koniecznie pokaż :)