Jump to content
Dogomania

ZLOTY(Kami)-Pobity i pogryziony!..-MA CUUUDNY DOM! ... BISMARCK odszedl (*) (*) (*)

Recommended Posts

Posted

wczoraj dostał tabletki w kiełbasie i myślałam, ze się nie kapnął, ale dzisiaj już do kiełbasy miał dystans. Dobrze, ze z niego żarłok i sie nie oparł suchej z indyka-żeby przypraw nie było;)
Poza tym został podwórkowym bonzem-dotarło do niego, ze tu nie ma konkurencji-wszystkie psy wychodza na smyczach i raczej awantur nie ma, wiec teraz Bismark ma chęć obchodzic podwórko po kilka razy:diabloti:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zmian wiekszych nie widać. :roll:
Wczoraj jak wróciłam-po 13 godzinach tylko, Bimsarck znów postanowił zaszaleć i najpierw mu się w głowie zaczęło kręcic i chyba słabo mu się zrobiło, więc się rozjechał z przednimi łapami:shake:a potem juz tylko gorzej było po przewrócił sie na bok i prawie do góry łapami leżał, w pierwszym momencie to się przestraszyłam, że to atak epilepsji. Ale po chwili mu przeszło i poszlismy jak nigdy nic na spacer. Najbardziej się obawiam tego, ze on kiedys zejdzie jak ja wrócę po dłuższej nieobecności. Najlepiej jest go ignorować, wtedy sie mniej cieszy i ekscytuje.

Posted

Dzisiaj juz było spokojnie-po prostu Bismarcka trzeba położyć na boku. Miał znowu płukanie i juz chyba powinno byc dobrze. w następnym tygodniu idziemy na kontrolę, a ja mam siniaka na krtani po wczorajszej bitwie:roll:

Posted

Miś jest duży;) już chyba wszystko w porządku z jego kuperkiem. W srodę jak go drapałam po udach to jak zawsze mnie podgryzał, ale nie tak delikatnie, ale całkiem mocno i jeszcze wredota się w oczy patrzy-chyba się odgrywał;)

Posted

Dzisiaj byliśmy na kontroli i jeszcze raz miał płukanie, teraz co miesiąc będziemy chodzić. Niuniek sie lepiej poczuł i zaczął smaca zgrywać, na podwórku pięć razy wszystko obejdzie, jak wchodzimy spod tunel;u to zwalnia i dostaojnie wkracza na teren;) Ostatnio koleżanka stała pod klatka i nan nas czekałą, a poniewaz był remont klatki i drzwi są z szybą to zaglądał na nią jak zamykałam dzwi i potem jak zeszliśmy na dół to stanął łapami na drzwiach i w szybce ją ogladał:evil_lol:
Nawet z aparatem sie powoli przepraszamy;)
Prosze nie zwracac uwagi na bałagan, bo pokój czeka na remont i jest tam mały składzik, a Bimsrack ma tam też swoją kołdrę;)

łazienka też funcjonuje jako sypialnia;)

Posted

Kącik w moim pokoju też jest fajny:evil_lol:ale chyba powoli brakuje mu tam miejsca

a tu już postanowił, że współpracy koniec(ale aparat mamy sprytny), czyli siedzimy w budzie, on te łapki tylnie tak zawsze fajnie układa;)

On ma teraz tyle sierści co zimą, żekłabym nawet że po każdej zmianie ma coraz więcej:crazyeye:aż się boję jak będzie wyglądał w tej na zimę:roll:

Posted

znowu mamy mały problem-cos psa ugryzło, a on dopomógł i dziabie-jutro idziemy do weta, bo chyba ropą podeszło:shake:
na widok swojej starej obroży(która oddałam ZuziM)zwiał-chyba pomyślał, że go chce oddać, więc myślałam że po powrocie z Dłużyna nie będzie chciał ze mną gadać, ale on myślał, że ja mu psa przywiozłam:crazyeye:wącha mnie jak dziki, a jak wyszliśmy to szukał na klatce i przed nią psa:evil_lol:

Posted

oj bida z Bismarcka, jak nie urok to..... ;)
moje kocię też się drapie - znalazłam już 2 kleszcze :crazyeye: łysieje w tych miejscach niestety, a poza tym to tez jakiś chorowity :roll:

Posted

Seaside napisał(a):
oj bida z Bismarcka, jak nie urok to..... ;)
moje kocię też się drapie - znalazłam już 2 kleszcze :crazyeye: łysieje w tych miejscach niestety, a poza tym to tez jakiś chorowity :roll:

miałam używyć dokładnie tego samego cytatu:diabloti:ponieważ wczoraj już nie gryzł tego miejsca i opuchlizna schodzi to go dzis nie ciągnę do weta, zobaczę jeszcze, może samo się zagoi, już jest mniejsza opuchlizna. A niuniek dzisiaj ma dzień do przytulania:p

Posted

Sliczny chlopak :loveu: i rzeczywiscie .... jakis wiekszy jest :roll:.....
Z tymi kleszczami to trzy swiaty ! Ja swoim tez prawie codziennie jakiegos wyciagam. Bedzie trzeba pomyslec o Frontline dla wszystkich :roll:.
Caluski :loveu:

Posted

Wiecie, ze ja już swojego psa to zaczynam nie poznawać;) Przyszli panowie okna nowe obrabiac rano, a mój pies usiadł i szczeka na nich, więc mama dzwi do przedpokoju przymknęła a on pod dzwi:diabloti:potem do pokoju obok "naszego" tez wchodzili i jeden pan bał się psów i mówił, co by naszego zabrać, a nasz wcale nie chciał:evil_lol:Poszliśmy zjeść i jak przechodzili to na nich nawarczał, potem zjadł i co zrobił popedził do pokoju, gdzie bojacy pan pracował:diabloti:musiałam go normalnie za fraki do siebie przyprowadził, bo sie tak wyluzował, że mógłby mu cos zrobić, a on jeszcze bez ostrzerzenia skacze;)potem cały czas miał wielką ochote wyjść i koniecznie tam wejść:razz:

Posted

Seaside napisał(a):
no no!!! Magda może dla niego też na klatkę zacząć się składać :) :diabloti::diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Bo nam zaraz ZuziaM z nerwów nie wytrzyma:loveu::loveu::loveu:
Łobuziak się taki z niego zrobił, dzisiaj tez psa zobaczył pod tunelem i tak na niego pędził, ze tamten zwiał, ale pysk to juz mu sie tak ruszął jak Cenzorowi-terytorialista się zrobił wstretny:shake:;)ale najważniejsze że w ryzach sie go da utrzymać:p

Posted

Seaside napisał(a):
no no!!! Magda może dla niego też na klatkę zacząć się składać :) :diabloti::diabloti:

magda z. napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Bo nam zaraz ZuziaM z nerwów nie wytrzyma:loveu::loveu::loveu:

:mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: ...................

Posted

zuziaM napisał(a):
:mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: ...................

a nie mówiłam:diabloti::evil_lol:
Bismarck własnie po śniadaniu, dostał wołowinę z ryżem i udał się na spoczynek;)
Pozdrawiamy

Posted

Własnie mama mi opowiedziała na czym przyłapała Bismarcka jak mnei nie było. Niuniek chyba rekompensuje sobie brak mojego towarzystwa rzeczami, które do mnei należą:diabloti: Mama zagląda do pokoju, a on macha ogonem jak szalony-do mojej torebki:crazyeye::crazyeye::crazyeye::loveu:Jak ją zauważył to mu się chyba głupio zrobiło i poszedł do swojego kącika:evil_lol:

Posted

magda z. napisał(a):
Własnie mama mi opowiedziała na czym przyłapała Bismarcka jak mnei nie było. Niuniek chyba rekompensuje sobie brak mojego towarzystwa rzeczami, które do mnei należą:diabloti: Mama zagląda do pokoju, a on macha ogonem jak szalony-do mojej torebki:crazyeye::crazyeye::crazyeye::loveu:Jak ją zauważył to mu się chyba głupio zrobiło i poszedł do swojego kącika:evil_lol:

Maly fetyszysta :evil_lol:

Posted

A dzisiaj znowu zaliczył atak na psa:crazyeye:Szliśmy sobie przez taki skwer, gdzie wszyscy z okolicy z psami wychodzą i jakieś 50m przed nami był sobie średni kundelek z panią, ale jakiś agresor bo zaczął łapami od razu szurać i się rzucać, więc mój Bismarck postanowił nie być dłużnym i dawaj na niego. Taki był dumny z siebie. Normalnie to on z machającym ogonem do psów podchodzi, ale ten go chyba zdenerwował i to jeszcze na odległość:roll:

Posted

magda z. napisał(a):
A dzisiaj znowu zaliczył atak na psa:crazyeye:

kundelek z panią, ale jakiś agresor bo zaczął łapami od razu szurać i się rzucać,

Normalnie to on z machającym ogonem do psów podchodzi, ale ten go chyba zdenerwował i to jeszcze na odległość:roll:

Z ludzmi podobnie bywa ....:roll:
Moze ten maly obrazal Bismarcka w swoim psim jezyku .....:roll:

Posted

Seaside napisał(a):
haha a na mnie nawarczał wczoraj rozbójnik jeden :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:
a raczej naburczał.... i poszedł do łazienki :razz:

a jak tylko wyszłaś to wybiegł i zaczął sprawdzać kim byłas:evil_lol:zapraszamy na dłuższe odwiedziny:lol:

• 2 weeks later...