Jump to content
Dogomania

ZLOTY(Kami)-Pobity i pogryziony!..-MA CUUUDNY DOM! ... BISMARCK odszedl (*) (*) (*)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jotpeg napisał(a):
stale tu zagladam, trzymam kciuki, zeby byl zdrowy!

dzięki, na pewno się nie poddamy, nie wiem czy on sie nie zrobił za duży salonowiec, w domu jest ciepło, ale może przy tych pierwszych przymrozkach gdzies go zawiało:roll: w domu tylko na dywanikach zalega, na noc ma kocyk do łazienki na płytki, u mnie w ulubionym miejscu ręcznik gruby, podwójnie złozony, pod kaloryferem tyłek grzeje:roll:jak przychodzi z podwórka, a jest mokro od razu w przedpokoju wycierany do suchego, nie przetrzymywany ze spacerami, a tu takie numery:shake: mam nadzieje, ze to tylko kompilacja z okresem cieczkowym i po tabletkach przejdzie
Podrawiamy wszystkie cioteczki:loveu: apatyt ma, bo ten go chyba nigdy nie opuszcza:evil_lol:

Posted

oczywiscie, ze moglo go zawiac. tak samo jak ludzie - i przegrzanie i przeziebienie szkodzi. moj pies i kot chorowaly w sierpmiu, jak byly te upaly!!! wet mowil, ze duzo zwierzow chorowalo. Bismarcku, grzecznie zazywaj tabletki (em, tego, jak z tym? w czym mu dajesz?) i zdrowiej, chlopie!

Posted

jotpeg napisał(a):
w krowce, to jeszcze rozumiem, ale w swince (????)

aaa, juz jasne! myslalam o cukierku >krowka< (mniam, mniam)

Bismarck ma reżim ze słodyczami, w krówce(cukierek) by nie przeszło;) dostaje tylko psie ciacha, ewentualnie jakieś kawałki biszkopta. Zęby nie są w super stanie:roll: chociaż nie zaszkodzi zawsze spróbowac posępić:evil_lol:

Posted

jotpeg napisał(a):
w krowce, to jeszcze rozumiem, ale w swince (????)

aaa, juz jasne! myslalam o cukierku >krowka< (mniam, mniam)

No ja dokladnie tez o cukierku pomyslalam i dlatego tej " swinki " nie moglam zalapac :evil_lol:..... bo nie slyszalam jeszcze o takich cukiereczkach :lol:..... a cos niecos o cukierkach wiem .... jestem smakoszem ich ogromnym :evil_lol: !

Posted

może to będzie dobry pomysł na takie cukierki:evil_lol: ale zamieszałam;) jak mu kupuję czasem porcję ze skrzydłami, to tez pani mówię, ze chcę ptaka ze skrzydłami i jak jest jeszcze rano potrafie rękami zamachać:diabloti: czasami zbyt obrazowo staram się niektóre rzeczy przekazać... Jakaś przypadośc humanisty, ziemniaki tez kupuję na sztuki, bo wiem ile mi jest potrzebne, a wagowo nigdy nie trafię, serca z kuraka też kupuję w ten sposób, bo wiem ile Bismarckowi potzreba, żeby z innym mięsem połączyć:oops:

Posted

jutro wyjeżdzam na tydzień, przemyśl i rzeszów tym razem;) Bismarck coraz lepiej po tabletkach, sika już ciurkiem, bez krwi, jedynym mankamentem jets tylko nie przytrzymywanie moczu. Na spacerze jak skończy to i tak jeszcze kilka kropel leci, co po powrocie jest natychmiast wycierane, bo żółcą się te łapy;) Mama do środy będzie mu medykamenty podawać. Zresztą bardzo lubi poranne i wieczorne wyciąganie tabletek, bo dostaje je w jakiś smakołykach, aktualnie w grę wchodzi wędzony łosoś:diabloti: Jak ja wrócę, pojadę do w-wia jeszcze na początku tygodnia i z nim chyba w środę pójdę na kontrolę i znów będziemy mocz badać.
Pozdrawiam ciepło, mam nadzieję że nie zaginę w otchłani archiwów;)

• 2 weeks later...
Posted

Zdrowotnie juz lepiej, jutro się chyba wybierzemy na kontrole, bo na razie ja dochodziłam do siebie;)

mina jak zawsze udana do aparatu:shake:

przygotowujemy bazarek-jak zwykle jestem barzo pomocny:mad:pazaury jak kot wyciąga, ma krótkie, tylko tutaj jak szpony wyszły:roll:

Posted

sierść czeka czesanie, bo my sie leciutko zapuściliśmy:roll:chyba dzisiaj powalczymy, chyba też w końcu do wetki się wybierzemy, a od wczoraj siurka już strumyczkiem ładnie, nawet rano:cool1: no i obuzuje na całego, jak wróciłam z wygnania, to tak niby w zabawie mnie łapał, ale kąsał mocniej niż zwykle:mad:

Posted

Seaside napisał(a):
A my (czyli moja aktualnie tylko kocia ferajna - i ja;) ) zyczymy Ci wszystkiego wszystkiego dobrego z okazji urodzin :loveu:

:new-bday::BIG::tort::BIG:

dzieki wielkie, juz tu nie zaglądałam:oops:a teraz we w-wiu byłam, jutro idziemy się badać, pańcia z nowym nastawieniem wróciła;)
Pozdrawiamy

Posted

Bismarck wczoraj ostatecznie wylądował u wetki, już mu się polepszyło, są jeszcze kropki, jak wrci z podwórka, albo sie czymś ucieszy. To juz raczej wiekowe puszczanie zwieraczy, na razie tabletek nie będzie, bo one inwazyjne. A nam na razie kropka w przedpokoju po spacerze czy przed nim, ewentualnie gdzies na panelach nie przeszkadza. Łatwo sie sprzata;) Niestety nie wiemy ile ma lat, ale 10 to juz spokojnie mu stuknęło, zreszta 2 lata temu na 8 został oceniony; juz mu sie może zdarzyć, i tak nie jest to jakies bardzo częste. Za 2-3 tygodnie idziemy sie szczepić, bo na razie cay czas sie cos w nim psuło i jesteśmy lekko po terminach:roll:
Pozdrawiamy:)

Posted

Moje psie dziecko dostało w piatek krowę z pozytywką, zainwestowałam całe 16,99, bo u weterynarz nic nie zapłaciłam, krowa muczała do niedzieli:shake:destruktor jeden rozgryzł pozytywkę, w ogóle to muczenie to wprawiało go w stan niezwykłego stanu, bo krówsko latało po całym domu:diabloti:aktualnie nadal to ulubiona zabawka, ale niestety bez efektów dźwiekowych:roll:
Wczoraj odwiedziła nas rodzina, Bismarck postanowił, że nie będą go omijac takie imprezy i cały czas siedział w dużym pokoju, potem nawet połozył się plackiem na podłodze i spokojnie uczestniczył w zgromadzeniu:loveu:

Posted

magda z. napisał(a):
Wczoraj odwiedziła nas rodzina, Bismarck postanowił, że nie będą go omijac takie imprezy i cały czas siedział w dużym pokoju, potem nawet połozył się plackiem na podłodze i spokojnie uczestniczył w zgromadzeniu:loveu:

No w koncu musial sie pokazac jako .... gospodarz :evil_lol:.
Slodki psiulec z niego :loveu: ! ! !

Posted

no wreszcie po dwóch latach nie siedzi już w łązience :D
I musze przyznać rację jotpeg - to niesamowite co z nim zrobiłaś :loveu:
No i ten wędzony łosoś - huhu :diabloti:

Acha - Magda jak już zjedziesz z kolejnych wojaży bardzo proszę wybierz z tych książek o których rozmawiałyśmy 10 sztuk które uważasz za najbardziej popularne :razz: Jak tylko sie zorganizuję dam znać i podjadę je odebrać :) - szkoda żeby się marnowały :cool1:

Posted

Dobra, porządki już zaczęte:p Postaram się dośc szybko z tym uporać, bo dzwonili do mnie z archiwum z rzeszowa, jest problem z moim zamówieniem i chyba musze tam jeszcze raz pojechać:angryy:normalnie aż mnie trafiło, bo na mikrofilmach jest inna paginacja niż na oryginałach, z których miały być zdjęcia robione, a oni teraz już nie dojda co ja chciałam:shake:a znalezienie kogoś stamtąd kto czyta XVIII wieczne rekopisy i zechciałby to zrobić graniczy z cudem:roll:

Posted

bym zapomniała, jak mnie nie było, mama mówi do Bismarcka: idź się połóż do siebie, idziemy spać. Pies poszedł, ale dobrze że mama zapaliła u siebie światło, zanim się połozyła, bo u niej na łóżku, z głową na poduszce leżał Bismarck:evil_lol: a dzisiaj ukradł papier do wykładania półek i zaczęł go drzeć, mój Cenzor był od tego specjalistą, a ten dopiero pioerwszy raz taki akt destrukcji popełnił. W zasadzie wszystko co nowe nadaje się do wyniesienie i schowania "u siebie":evil_lol:

Posted

idę do Ciebie:diabloti:

a tu sie cieszę i macham ogonem-robimy postępy z aparatem i jego akceptacją:multi:

a na koniec jak aparat się chował to Bismarck otrzepał sie wymownie z wielką ilością dźwięków, jakby chciał powiedzieć nareszcie koniec