Jump to content
Dogomania

Bielsk Podlaski - kolejne szczeniaki, prosimy o pomoc w znalezieniu domów.

Recommended Posts

Posted

Oj nie wszystkie, nieee wszystkie sie nie boją. Mam takie, które jak tylko burza sie zbliża, to jeszcze jej nie slychac, a one siatke na 1,80 wysokosci potrafia pokonac ze strachu i dookola pod brama domagaja sie wejscia do domu. Nie wiem, jak dlugo zyje, to nie zalapalam od czego to zależy, ze jedne sie boja, a inne nie.
Nasza aGUSIA NA SZCZESCIE SIE TEZ NIE BOI.

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Porobiłam dziś papierowe ogłoszenia psiakom,jutro przy okazji spotkania rozwiesimy po mieście ok:)?
w weekend są dni Bielska,ludzie będą spacerować to może ktoś zainteresuje się adopcją.

Posted

Bardzo dobry pomysł z ogłoszeniami. Bedzie duzo ludzi to i zainteresowanie większe. Może chociaż kilka szczeniaków znajdzie domek.

Posted

Pipi kochana na Twoim wątku napisałam, że jest dla Ciebie surowica tzn. dla psiaków :)
Jeśli potrzebujesz, to Emilka2280 ma dla Ciebie 1 ampułkę - na 12 kg. Daj mi znać (najlepiej sms) to zorganizuje transport.
Nie wiedziałam, że masz teraz takie wielkie stado ślicznych psiaków. Zamówię dla nich ogłoszenia, ale podaj nr tel. i e-mail do kontaktów.

Posted

będę Ci bardzo wdzięczna elik za ogłoszenia:) bo na moje nikt nie odpowiada:)
wyślę Ci na pw nr tel i maila do mnie bo ja podaję w ogłoszeniach nr swój i Pipi.

Posted

[quote name='elik']Pipi kochana na Twoim wątku napisałam, że jest dla Ciebie surowica tzn. dla psiaków :)
Jeśli potrzebujesz, to Emilka2280 ma dla Ciebie 1 ampułkę - na 12 kg. Daj mi znać (najlepiej sms) to zorganizuje transport.
Nie wiedziałam, że masz teraz takie wielkie stado ślicznych psiaków. Zamówię dla nich ogłoszenia, ale podaj nr tel. i e-mail do kontaktów.
Wiem, odpisałam już, ale tak głupio odpisałam, bo prawdę mowiąc zgłupiałam. Ale pomyslałam, ze na pewno potrzebna, to taka ampułka jesli jest na 12 kg, to jak szczeniak taki malenki i wazy np kilogram, to resztę trzeba wykorzystac przeciez od razu, tak? A czy mozna ją podac w takim razie tym szczeniakom od amstaffki? Jak to sie robi? Bo ja mysle, ze jak sie otworzy ampułke, to trzeba ja zużyc od razu, tak?
Czy ją sie podaje tylko zwierzakowi choremu, slabemu, wycienczonemu? czy rowniez mozna podac takiemu chudemu, niedozywionemu? bo jesli tak, to moznaby podac tym z Popław to co zostanie.
Elu, dziękuję Ci pięknie.

[email protected]
nr tel: 721544369

Posted

Psiaki z tartaku są na pupilach,ale zdjęcie jest zbiorowe, słabo widać ich urodę. Anecik może każdego oddzielnie podeślij. Są na wątku oddzielne fotki. Od razu można ich imiona podawać. Imiona są przy fotkach.

Posted

CatAngel napisał(a):
Zaznaczę :) i dziękuję Elu za link :)

Super psiaki, trzeba koniecznie je ogłosić. Zaraz podeślę Ci kolejna paczkę - następnych 6 psiaczków :)

Bierz sie prędko do roboty :evil_lol:

Posted

[quote name='Pipi']Wiem, odpisałam już, ale tak głupio odpisałam, bo prawdę mowiąc zgłupiałam. Ale pomyslałam, ze na pewno potrzebna, to taka ampułka jesli jest na 12 kg, to jak szczeniak taki malenki i wazy np kilogram, to resztę trzeba wykorzystac przeciez od razu, tak? A czy mozna ją podac w takim razie tym szczeniakom od amstaffki? Jak to sie robi? Bo ja mysle, ze jak sie otworzy ampułke, to trzeba ja zużyc od razu, tak?
Czy ją sie podaje tylko zwierzakowi choremu, slabemu, wycienczonemu? czy rowniez mozna podac takiemu chudemu, niedozywionemu? bo jesli tak, to moznaby podac tym z Popław to co zostanie.
Elu, dziękuję Ci pięknie.

[email protected]

Irenko, ogłoszenia wyjdą jutro. Czy Ty wymagasz zobowiązania się do sterylizacji/kastracji ? Jeśli tak, to trzeba byłoby dopisać to w ogłoszeniach.

Czy odpowiada Ci taka treść ogłoszeń ?

Szczenięta poszukują nowych kochających domów. Maleństwa urodziły się w spartańskich warunkach, w polu gdzie ich bezdomna matka znalazła schronienie
Mieszkały pod paletami na gołej ziemi i bardzo się bały.
Na szczęście udało się je złapać i ocalić.Obecnie przebywają w domu tymczasowym.
Pieski będą raczej małego wzrostu, są bardzo ładne, mają dobre charaktery.
Zostały odrobaczone i zaszczepione.
Ich wiek to ok. 2,5m-ca.

Prosimy o kontakt pod nr 510242707
lub 721544369

Odleglosc nie stanowi problemu w adopcji pieska.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizyta przedadopcyjna

Pamiętaj!

Zwierzę nie jest rzeczą.
Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego psa nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!

Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]

Szukam odpowiedniego pociągu Kraków-Bielsko Biała

Posted

Dziękuję bardzo. Jesteś kochana,niezastąpiona, bezcenna. W umowie adopcyjnej jest taki punkt, ze adoptujący zobowiazuje się do kastracji w odpowiednim wieku zwierzaka i do wizyty poadopcyjnej. Myślę, ze to jest ważne.
Elu, czy chodzi na pewno o to, że szukasz odpowiedniego pociągu Kraków - Bielsko Biała? czy Kraków - Bielsk Podlaski?

Posted

Pipi czasami nie będe mogła wybrać Bielsk Podlaski to jakie bliskie miasto wybrać. Najbardziej by odpowiadał Białystok(to jest jako główne np na adsy.pl czy petsy.pl i na paru innych jeszcze)

Posted

[quote name='CatAngel']Pipi czasami nie będe mogła wybrać Bielsk Podlaski to jakie bliskie miasto wybrać. Najbardziej by odpowiadał Białystok(to jest jako główne np na adsy.pl czy petsy.pl i na paru innych jeszcze)
Kocie słopdki. Bardzo proszę dopisz w treści ogłoszeń to co pisałaś w moich ogłoszeniach, że jednym z warunków umowy adopcyjnej jest zobowiązanie do kastracji i zgoda na wizytę poadopcyjną.
Może nie ograniczać sie z ogłoszeniami do Bielska Podlaskiego i Białegostoku. Może i na Kraków trochu ogłoszeń zrobić.
Jak myślisz Pipi ?

Posted

Ja to tak teorwtycznie pisałam :) że w razie W potrzebne mi inne miasto :)
Także czekam na ostatnią decyzję bo treść i zdjecia(chyba wszytkie) mam :)

Treść końcowa ?

Szczenięta poszukują nowych kochających domów. Maleństwa urodziły się w spartańskich warunkach, w polu gdzie ich bezdomna matka znalazła schronienie
Mieszkały pod paletami na gołej ziemi i bardzo się bały.
Na szczęście udało się je złapać i ocalić.Obecnie przebywają w domu tymczasowym.
Pieski będą raczej małego wzrostu, są bardzo ładne, mają dobre charaktery.
Zostały odrobaczone i zaszczepione.
Ich wiek to ok. 2,5m-ca.

Prosimy o kontakt pod nr 510242707
lub 721544369

Odleglosc nie stanowi problemu w adopcji pieska.

Jednym z warunków umowy adopcyjnej jest zobowiązanie do kastracji oraz podpisanie umowy adopcyjnej, a także zgoda na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną.

Pamiętaj!

Zwierzę nie jest rzeczą.
Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego psa nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!

Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]

edit: czyli na Warszawę, Kraków, Białystok :) gdzieś jeszcze :)
Chciałabym w piątek rano zacząć ogłaszać.

Czy dać do jednego pakietu Coffi, Fionę i dwa zdjecia grupowe z pierwszej strony, i do drugiego pakietu Wilczek, Lisie i dwa zdjecia grupowe z pierwszej strony. bo nie mogę znaleźć reszty zdjęć osobnych dla każdego z psiaków.

Teraz idę spać :)

Posted

Randa napisał(a):
Wklejcie oddzielne zdjęcie Borysa, robię ogłoszenia i nijak nie mogę sie połapać

Jasne, że tak, a gdzie jego zdjęcie ?

Posted

Mała modyfikacja, treść dokładnie taka jaką przesłałam Ci na PE. Prosiłam, żebyś ja skopiowała i w takim formacie wklejała do ogłoszeń.

Posted

Borysek

Jeszcze zrobie wiecej, tylko prosze o czas, bo teraz śpią, a jak obudziłam, to chowa się i nie chce pozować. Zły, ze go budzę.