kierownik schroniska Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Palmera ma jeszcze schronisko w Łomży Quote
doris66 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='kierownik schroniska']Palmera ma jeszcze schronisko w Łomży[/QUOTE] Ale to nic nie zmienia i nic nowego do sprawy nie wnosi. Quote
yup Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Dopiero przeczytałam wasze posty. Z tą klatka łapką wcale niegłupi pomysł. Ja bym się też dorzuciła. A jeszcze jak buniaaga pisze, że nie byłoby problemu z transportem to w ogóle super. Tylko gdzie będziemy ją przechowywać? Wiem dziewczyny, że wy to jesteście naprawdę mistrzynie w organizowaniu, łapaniu i znajdowaniu rozwiązań w sytuacjach beznadziejnych. Jeśli zdecydujemy sie na klatkę łapkę, to wcześniej musimy się zgrać z łapanką suń, przewiezieniem do lecznicy, sterylizacją i przechowaniem suń po sterylce. Ja sama niestety nie dam rady. W grupie siła. Quote
Vicky62 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Również jestem za zakupieniem klatki łapki, ponieważ nie widzę innego wyjscia w złapaniu suń ( w miare możliwości dorzucę parę groszy) Byłam dzis u weterynarz w sprawie suń, w tym tyg. nie da rady,ale w przyszłym będzie rozmawiać z dowódcą i ewentualnie umawiać sie na tzw. przepustkę, aby wejśc na teren jednostki ...jako weterynarz powinna uzyskac zgodę. Dobrze by było aby była jeszcze jedna osoba najlepiej z TOZ-u. Quote
buniaaga Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 tzn żeby była jasność o jaki transport chodzi:) nam aktualnie klatka potrzebna jest do złapania Rudej suni w Bielsku (miot co cieczkę) i ja jestem w stanie na własna rękę przywieźć klatkę z Białegostoku do Bielska i oddać ja z powrotem,bo rozumiem że ja będzie zrzuta na klatkę to ona będzie na stałe w Białymstoku. Quote
yup Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Vicky62 dobrze by było, gdyby tam ta Pani weterynarz poszła i masz rację dobrze by było gdyby poszła tam z kimś z TOZu...ale to pewnie ciężkie do zrealizowania. Quote
Vicky62 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='yup']Vicky62 dobrze by było, gdyby tam ta Pani weterynarz poszła i masz rację dobrze by było gdyby poszła tam z kimś z TOZu...ale to pewnie ciężkie do zrealizowania.[/QUOTE] Może nie aż tak cięzkie ...mam nadzieje. Trzeba zadzwonic i sprawę przedstawić,zresztą TOZ zna juz tą sytuację.Moze któraś cioteczka zTOZ wejdzie na wątek i cos poradzi. Quote
jumanjiana Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 jestem jak najbardziej za kupnem klatki - z tym, że ja się mogę zadeklarować z 50 zł i przelać je dopiero na początku grudnia - w tym miesiącu nie dam rady. Vicky, co ze sterylkami? ile mogą kosztować? Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 No to mamy już trzy chętne do współfinansowania klatki dogomaniaczki z Białegostoku, plus ja i Buniaaga. Czyli razem pięć osób. Dzis postaram się zadzwonic do kilku firm w Warszawie gdzie mogą na zamówienie zrobic taką klatkę ( namiary mam z internetu, nie wiem czy aktualne telefony ale spróbuję ) . Dowiem sie jaka cena co z transportem i wogóle. Bo moze sie okazac że cena przerasta nawet kieszeń pięciu osób. Odezwe sie na watku jak cos ustalę. A moze ktoś z was ma namiary na firme która takie klatki produkuje lub sklep gdzie mozna kupić. Wiem że to nie jest takie proste z tą klatką. Mało tego robią i jeszcze słąbiej reklamują. A to gdzie klatka bedzie przechowywana to chyba jest najmniejszy problem. Quote
Pipi Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Mnie rowniez pomysl z klatka sie podoba i mozecie na mnie liczyc. Moze jasno sie okreslimy, kto ile moze dac na klatkę. Zaczne od siebie, daje 50 zl. Tylko, ze moge w grudniu na poczatku. Gdyby jednak trzebabylo jeszcze w listopadzie, to pozycze, albo gdyby ktos zalozyl za mnie, to bede wdzieczna. Jakby bylo malo, to w styczniu doloze jeszcze 50 zl. Od razu stowy nie dam rady. Kochane, klatka sie przyda i to nie raz. Na pewno bedzie latwiej z klatką, niz bez niej. Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Dzięki Pipi, no to jest nas sześć chętnych. Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Podzwoniłam po firmach, które produkują rzeczy z drutu, siatki itp i mogłyby zrobic taka klatke łapke. Większośc tel. z wyszukiwarki internetowej jest nieaktualna albo juz tym sie nie zajmują. Znalazłam jednego producenta az w Bydgoszczy. On zajmuje sie produkcja między innymi klatek łapek dla duzych psów ( bo o taka nam chodzi ) . Koszt takiej klatki wynosi około 950zł plus koszt transportu. Gośc wspópracuje z firma kurierską i dowozi klatke na miejsce. Jaki to koszt były żeby na Podlasie klatke dowieźć, np Biaystok, Bielsk miał policzyc . Na mejla mi przesle zdjęcia , opisy oraz cenę . Czekam. Ale to i tak jak dla nas za drogo narazie. Wogóle to ten pan powiedział, ze dużych klatek łapek to trzeba ze świeca szukac bo rzadko kto takie robi, bo słabo sie sprzedaja. Mniejszych jest więcej ale one mają wejście takie małe 20x20cm albo 20x30cm ( dla lisów, kun) więc dla nawet średniego psa jest za mała. A jak kupować to dla dużych psów bo przeciez nigdy nie wiadomo jakiego psa trzeba bedzie złapać. A do dużej to wejdzie i mały i duzy. Co wy na to? Zostaje jeszcze allegro i szukanie dalej producenta takich klatek. Ja nie mam konta na allegro i nawet nie wiem jak szukac za bardzo. Quote
Vicky62 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Hmm[I]...cz[/I]yli to nie[I] jest [/I]takie proste, koszt takiej klatki jest ogromny. Mam konto na allegro zaraz zobaczę czy są klatki ... Quote
jaanna019 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Tu sprawdźcie: [url]www.varimextrade.com.pl[/url] Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja wiedziałam że koszt jest duzy, bo szukam tej klatki juz od dawna ale liczyłąm, ze tak może około 600-700zł. A tu prosze z transportem to wyjdzie pewnie około 1200zł. To nas chyba przerasta. No chyba ę z allegro sie uda ale vicky62 jak bedziesz szukac na allegro to pamietaj, ze klatka musi miec wejście 50x60cm minimum i dugość 1,5 m bo inaczej duzy pies niewejdzie tam. Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='jaanna019']Tu sprawdźcie: [url]www.varimextrade.com.pl[/url][/QUOTE] W ofercie u nich są małe klatki jak dla kota. A dla psa jest tylko składana ale nie samozamykalna. Jutro zadzwonię i zapytam, moze nie maja wszystkiego w ofercie. Quote
Vicky62 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Przeleciałam allegro i niestety są w ofercie tylko dwie klatki pułapki i to na koty, jenoty lisy itp. dla psów tylko kojce i zwykłe klatki :angryy: Co do kosztów to 600, 700 PL jeszcze do przeskoczenia ale ponad tysiąc trudniej...no chyba zeby więcej cioteczek było do składki.Nie wspomnę o kosztach sterylki dwóch suk, na które równiez kasy nie mamy:angryy: Quote
yup Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 ja tez deklaruję 50 zł na klatkę. ale kurczę chyba coś innego trzeba zrobić jakiś bazarek czy coś ehhh co do kosztów sterylki to za sukę chyba około 100-150 zł. ale to może będzie można się zwrócić do TOZu o pokrycie kosztów sterylki? Czy jakiejś innej fundacji?? a może taka siatka by dała radę na psy jednostkowe: [url]http://www.varimextrade.com.pl/index.php?adres=siatki[/url] Quote
psi Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 deklaruję 50 zł na klatkę, dzięki niej będzie mniej bezdomniaków Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 My próbowałysmy łapać w siatke. Nie udało się. Dzikie psy bardzo szybko sie orientują jak coś zaczyna sie nietypowego dziać. Dostaja ogromnej arenaliny stają sie wtedy bardziej przebiegłe, sprytne a nawet agresywne. Klatka łapka to co innego . Mozna ja zastawic w spokojnym miejscu i pójśc sobie a pies jak nikogo nie ma w okolicy i będze głodny to raczej tam do środka po mięsko wejdzie . I gotowe. Quote
doris66 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Fajnie że jesteście zainteresowane zakupem takiej klatki - na współwłasność. Juz jest nas osiem. Ale więcej by sie przydało. Quote
Vicky62 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Tak koszt sterylki 100-150 dziś pytałam weterynarz zależy od wagi psa.Co do tej siatki której podałaś link yup, hm sama nie wiem moga psy wtedy w szoku gryźć i kto zaryzykuje żeby je ...hmm włożenia np. do jakiejś znów klatki , bo przecież jakoś trzeba przewieźć na sterylkę. Quote
Vicky62 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='psi']deklaruję 50 zł na klatkę, dzięki niej będzie mniej bezdomniaków[/QUOTE] Dzięki wielkie psi;) Quote
jaanna019 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja się do klatki nie dołożę - nie mam kasy. Jaki w ogóle jest wasz plan? Co ma uzyskać pani weterynarz w rozmowie z wojskiem? Kto ma łapać psy i kiedy? Czy jest miejsce na ich przetrzymanie? Gdzie/u kogo? Co później z psami? Quote
Vicky62 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='jaanna019']Ja się do klatki nie dołożę - nie mam kasy. Jaki w ogóle jest wasz plan? Co ma uzyskać pani weterynarz w rozmowie z wojskiem? Kto ma łapać psy i kiedy? Czy jest miejsce na ich przetrzymanie? Gdzie/u kogo? Co później z psami?[/QUOTE] Z pytań, które zadałaś Jaanna019 mogę odpowiedzieć na jedno: Pani weterynarz ma próbować uzyskać przepustkę,aby wejść na teren jednostki gdzie przebywają psy i ewentualnie ustawić klatkę.Jak by była oczywiscie. Quote
Recommended Posts