Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beria']paluszkami nie :nono: bo by mnie bolały, a to psa ma boleć :diabloti:[/quote]

to se kup nakladki :evil_lol: zapewniam ze to dla psa nic przyjemnego za to robi sie co pare miesiecy a nie jak w przypadku ogonow raz w zyciu....
a jak sie rany potrafia babrac po takim trymowaniu :roll: POLECAM !

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, ale co ma wnosić do tej rozmowy to nabijanie się Elitesse? Gdzie mod? Ja rozumiem że dyskusja może być jak najbardziej gorąca, ale nabijanie się z adwersarzy to juz chyba przegięcie. Ja bym to nazwała spamem nawet.

No i ja ponownie zapytam, może tym razem ktoś mi odpowie: SKORO KOPIOWANIE NIE BOLI, TO PO CO SZCZENIĘTOM PODAJE SIĘ ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE I ZNIECZULAJĄCE?

Posted

[quote name='Visenna']Przepraszam, ale co ma wnosić do tej rozmowy to nabijanie się Elitesse? Gdzie mod? Ja rozumiem że dyskusja może być jak najbardziej gorąca, ale nabijanie się z adwersarzy to juz chyba przegięcie. Ja bym to nazwała spamem nawet.

No i ja ponownie zapytam, może tym razem ktoś mi odpowie: SKORO KOPIOWANIE NIE BOLI, TO PO CO SZCZENIĘTOM PODAJE SIĘ ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE I ZNIECZULAJĄCE?[/quote]

ad1) a przegieciem nie jest zachowanie obecnych tutaj przeciwnikow kopiowania ? normalnie takie jednostronne rozumowanie przypomina mi nasza kolalicje rzadowa :evil_lol: :evil_lol:

ad 2) chyba tylko i wylacznie dla spokoju ducha hodowcow lub wetow
podam ci przyklad z zycia wziety - moja dentystka zmuszala mnie do znieczulenia bo bala sie ze mnie bedzie bolec - mimo ze nigdy cos takiego sie nie zdazylo :)

Posted

[quote name='Visenna']Przepraszam, ale co ma wnosić do tej rozmowy to nabijanie się Elitesse? Gdzie mod? Ja rozumiem że dyskusja może być jak najbardziej gorąca, ale nabijanie się z adwersarzy to juz chyba przegięcie. Ja bym to nazwała spamem nawet.

No i ja ponownie zapytam, może tym razem ktoś mi odpowie: SKORO KOPIOWANIE NIE BOLI, TO PO CO SZCZENIĘTOM PODAJE SIĘ ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE I ZNIECZULAJĄCE?[/quote]
Visenna nikt się nie nabija z Elitesse która jakoś nie widzi nic złego w nabijaniu sie z innych skoro cały czas to sama robi.
Ja próbuje odgadnać wniosek TuathaDea o wydzielaniu hormonalnym endomorfiny gdzie za przykład podał uspokojenie ( w domysle sumienia) Elitesse gdy zrobiła szczeniakom zastrzyk.

Posted

[quote]ad1) a przegieciem nie jest zachowanie obecnych tutaj przeciwnikow kopiowania ? normalnie takie jednostronne rozumowanie przypomina mi nasza kolalicje rzadowa[/quote]
Nie. Równie dobrze ja mogę napisać że Wasze zachowanie i jednostronne rozumowanie jest przegięciem, ale nie napiszę, bo nie obrażam kogoś tylko dlatego że ma inne zdanie i nie uważam że wolno mi go obrażać czy nabijać się z niego z tego powodu że myśli inaczej jak ja. Ja mogę mu tylko pokazywać, ze myśli niewłaściwie. Na tym polega kultura dyskusji!
Ale dzięki za odpowiedz na moje pytanie nt. środków przeciwbólowych.

[quote]Visenna nikt się nie nabija z Elitesse która jakoś nie widzi nic złego w nabijaniu sie z innych skoro cały czas to sama robi.[/quote]
Nie zrozumiałaś Laluno, tam nie ma "z". Nie z "Elitesse" ale "Elitesse". Nie "z kogo" a "czyje"

Posted

[quote name='LALUNA']Visenna nikt się nie nabija z Elitesse która jakoś nie widzi nic złego w nabijaniu sie z innych skoro cały czas to sama robi.
Ja próbuje odgadnać wniosek TuathaDea o wydzielaniu hormonalnym endomorfiny gdzie za przykład podał uspokojenie ( w domysle sumienia) Elitesse gdy zrobiła szczeniakom zastrzyk.[/quote]
Nikt nie nabija się też z badań z Queensland, gdzie stwierdzono, że szczenięta po kopiowaniu ogonów idą spać bądź ssać cyca, bo wszystkim powszechnie wiadomo, że niekopiowane szczenięta w wieku 3 dni powinny robić całą masę innych rzeczy.

Posted

[quote name='niceravik']Moim zdaniem szymi w ciemno może wystąpić do MEN z wnioskiem o zwrot nakładów poniesionych na swoją edukacje. Jako dowód wystarczy załączyć posty z tego tematu. Kasę ma jak w banku.[/quote]

hey-nice!
proponuje spojrzec w dol i sprawdzic -czy sloma nie wystaje ci z butow....
piszesz o paragrafach....przytaczasz-to praca odtworcza a nie tworcza-wiec-i jakosc mialka.....
jajunia(a moze i lalunia-sam juz nie wiem.......-co za roznica)-idz potancz z psem w rytmie ace of bace,lub michala wisniewskiego-bo o psach masz blade pojecie.......(tak jak o chodowli-zamiast o hodowli)
gosik & cos tam-utnij sobie piers-to na nowotwor nie zachorujesz.....
czemu nie pociagneliscie watku o shar pejach?
a czemu nie mowicie o yorkach-ktorym wyrywa sie w 99 przypadkach na sto-przetrwale zeby mleczne ( i nie tylko kly....)
a czemu jest cisza o podniebieniu miekkim u brachycefalicznych?
a co ze skrzydelkami nosowymi u bokserow?
a co z balonikowaniem naczyn glownych u bokserow?
dziewczeta-antybarbarzynskie-uczyc sie wam trza,,,,,-uczyc!
a panu szymiemu-to pylek sprzed butow.......

Posted

[QUOTE]Nikt nie nabija się też z badań z Queensland, gdzie stwierdzono, że szczenięta po kopiowaniu ogonów idą spać bądź ssać cyca, bo wszystkim powszechnie wiadomo, że niekopiowane szczenięta w wieku 3 dni powinny robić całą masę innych rzeczy.[/QUOTE]
Napewno nie piszczeć z bezsensownego bólu zadawanego przez człowieka.
Człowieka który się zowie jego przyjacielem i uważa że sie o nie dobrze troszczy. Przynajmniej takie ma o sobie wyobraznie. Badania są faktem. Nie tylko te. Wiesz ludzie mają coraz wiecej danych na temat bólu. I ból to bardzo skomplikowana rzecz. Aby druga osoba go mogła zrozumieć uzywa sie skali, opisów. Niestety pies nie moze powiedzieć, nie może opisac nie moze przekazać. Zostają jedynie obserwacje w zmianach zachowania, ale to też problem, bo pies jak wiemy ma pewne rzeczy zakodowane behawioralnie. Nie zawsze może pokazać skalę bólu nie zawsze ma mozliwosć przekazać. A człowiek ma wiele możliwosci aby oszukać psa, niepotrzebnie okaleczyć a przy tym uspokoić swoje sumienie że to tylko pies, jego własnosć wiec ma prawo decydować za niego jaki ból powinen zniesć. Tylko czy jeszcze ma prawo nazywac sie przyjacielem psa?

Posted

[quote name='stary herman']hey-nice!
piszesz o paragrafach....przytaczasz-to praca odtworcza a nie tworcza-wiec-i jakosc mialka.....
jajunia(a moze i lalunia-sam juz nie wiem.......-co za roznica)-idz potancz z psem w rytmie ace of bace,lub michala wisniewskiego-bo o psach masz blade pojecie.......(tak jak o chodowli-zamiast o hodowli)
a czemu nie mowicie o yorkach-ktorym wyrywa sie w 99 przypadkach na sto-przetrwale zeby mleczne ( i nie tylko kly....)
a panu szymiemu-to pylek sprzed butow.......[/quote]
:multi: :multi: :multi: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: -panie hermanie brawo!brawo!brawissimo!ale trzeba miec wiedze odpowiednia-zeby pisac o balonikowaniu,o podniebieniachi o innych takich......-do tego trzeba odrobiny checi a nie tylko jadu...........
no i wiedzy.....

Posted

[QUOTE]:multi: :multi: :multi: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: -panie hermanie brawo!brawo!brawissimo!ale trzeba miec wiedze odpowiednia-zeby pisac o balonikowaniu,o podniebieniachi o innych takich......-do tego trzeba odrobiny checi a nie tylko jadu...........
no i wiedzy.....[/QUOTE]

Lutomskak sama ze sobą gadasz? :crazyeye: Ot to dopiero perwersja:p

Posted

[quote name='LALUNA']Lutomskak sama ze sobą gadasz? :crazyeye: Ot to dopiero perwersja:p[/quote]
no-coz-mysle ze nie starczy ci wyobrazni-by zrozumiec,ze nie.......:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Najwyraźniej Ty Lutomskak również.

Laluno, myślę że nie powinnaś kontunuować tego wątku, bo państwo adwersarze nie potrafią już nic sensownego powiedzieć i zaczynają obrazać, czy to przekręcaniem nicka, czy to nabijaniem się. Jak ktoś tam chce usuwać komuś pyłki sprzed butów to proszę bardzo, mogę podać zmiotkę, ale na mnie nie licz. W ogóle uwielbiam taki protekcjonalny hrabiowsko-uczony ton ludzi, którzy sie "mienią". Mień się dalej kim tam chcesz, dla mnie i tak nikim szczególnym nie jesteś, więc ten ton nie robi na mnie wrażenia panie Stary herman. Takie tony mnie ruszają tylko gdy mowią nimi moje autorytety.
Reasumując: nie wiem jak Laluna i inne dziewczyny ( przepraszam ze nie pamietam nicków) ale ja nie zamierzam kontunować rozmowy dalej w takim tonie. Nie lubię protekcjonizmu i dawania mi odczuć ze jestem głupsza niż ktos inny. Z takimi ludzmi po prostu nie dyskutuję bo to gównażeria. Tyko gównażeria nie potrafi uszanować przeciwnika i kiedy czuje się bezsilna to próbuje go wyszydzić. Moje gratulacje za poziom dyskusji.

Posted

Mnie właściwie także odżuca poziom rozmowy i chyba nawet jak bym chciała, to nie zrozumiem waszego toku myślenia, bo najzwyczajniej NIE CHCĘ!
Poziom waszych postów jest podobny do poziomu rozmów mojej 12 letniej siostry, która przechodzi właśnie "trudny wiek".

Tak jak zauważyła koleżanka wyżej, miarą kulturalności i samokrytyki jest poziom rozmowy i uszanowanie przeciwnika oraz rozważenie jego zdania.
W Waszym przypadku nigdy do tego nie dojdzie. Jesteście typem ludzi, którzy nawet jak jużby wiedzieli, iż się mylą- nie przyznają się do tego i nadal slepo będą przekonywac, że to oni są mądrzy i mają rację...

To jest śmieszne jak jeden z Was pisze obraźliwego posta,który nie jest wart nawet opinii innych, a za chwilę inny z Was gratuluje mu i "cieszy się jak głupi do sera". To jest mmm...CHORE?

Pomyślcie i zastanówcie się nad swoją niemalże chamską postawą wobec innych forumowiczów.
Jak dzieci, przekrzyczą wszystkich chocby mieli wykrzykiwac same kłamstwa. W tym przypadku ja nie odżucam waszego zdania tylko wyrażam swoje. Wy natomiast odżucacie wszystkie inne możliwości pozostawiając waszą jako tą jedyną prawdziwą:Psów to nie boli i kropka!

Wstydzilibyście się

Posted

Przeczytałam cały ten wątek - perwersja i zboczenie z mojej strony, jako że: nie hoduję psów ras "kopiowalnych" (ani żadnych innych, gwoli ścisłości), nie przewiduję posiadania psa takowej rasy, nie zamierzam rzucać się do gardła ani przeciwnikom, ani zwolennikom kopiowania...

Ale moge sobie pogratulować wytrwałości, choć pewnie chwalebniej byłoby skierowac tyle zaangażowania w innym kierunku, i na przyklad posprzatać swój pokój (a przy okazji cale osiedle;))

W dyskusję pakować się nie zamierzam, bo:
po pierwsze, do miana eksperta w temacie mi daleko
po drugie, wszelkie argumenty za i przeciw zostały już przytoczone, skonsumwane, przeżute, przetrawione, i [tu wstawić nazwę kolejnej czynności fizjologicznej]

Czuję po prostu potrzebę zaznaczenia swej obecności w topicu, tak jak swą obecność zaznacza pies podnoszący nóżkę...:evil_lol:

Ale jako że w wątku parę razy padało porównanie do owiec, którym, w zależności od stanowiska zajmowanego przez dyskutanta, "obcina się" lub "nie obcina", czuję się w obowiązku zaznaczyć jedną rzecz:
Wśród owiec, podobnie jak wśród psów, [B]istnieją rasy. [/B]I stwierdzenie, że ktoś zna hodowcę owiec, który robi to, czy tamto, ma równą wartośc poznawczą, jak stwierdzenie, że taki czy inny autorytet kynologiczny "nie obcina", bez podania, że ów autorytet zajmuje się - powiedzmy - rasą syberian husky.

Tu kończę, bo temat jest o psach, nie o owcach. Na życzenie temat owiec mogę rozwinąć, łącznie z ich kastracją, i niesławnym zabiegiem/operacją "mulesing".

Odnośnie tej ostatniej dodam tylko małe sprostowanie:
[B]LALUNA[/B]
[QUOTE]
W Australii był okrutny zwyczaj usuwania partii mieśni owcom na zadzie ( mulesing) bo to niby miało zapobiegac pasozytom. Ten przesad trwał wiele lat. Robili to na żywca dorosłym owcom bo przecież to tylko zwierze, zwierze które moze zniesc ten ból, bo przecież to dla jej dobra.
Az w końcu posłuchano ze nie zapobiega to inwazji pasozytów, ze jest to nie humanitarne i nie potrzebne.
[/QUOTE]

1.Nie mięśni, tylko skóry.
2.Nie dorosłym owcom, tylko kilkumiesięczym jagniętom (bez znaczenia dla istoty rzeczy, po prostu dopowiadam)
3.Owszem, zapobiega - ale dziś mamy środki chemiczne, które są znacznie bardziej humanitarne, skuteczniejsze, i łatwiejsze w użyciu, choć wciąż niekoniecznie tańsze.

Biorąc pod uwagę styl panujący na watku, czuję się w obowiązkuu zaznaczyć:
- nie bronię mulesingu
- nie atakuję Laluny
- tylko koryguję informację, bo akurat w tym temacie wiedzę posiadam.

Posted

[quote name='stary herman']hey-nice!
a panu szymiemu-to pylek sprzed butow.......[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Witaj herman! Fajnie, że jesteś![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Wiesz, ja w przeciwieństwie do ciebie nie mieszkam na wsi i nie wszystko na co dzień ze słomą mi się kojarzy. Chociażby z tej racji, że słoma od dawna nie jest artykułem pierwszej potrzeby. Zwłaszcza w argumentacji. Nie jestem również pod wrażeniem wirtuozerii słowa oraz zastosowanej przez ciebie osobliwej leksykalnej poetyki. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Biedaku, tak się starałeś a nawet nie da się o niej powiedzieć, że jest miałka. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]ONA JEST NIE NA TEMAT! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Może to przez ROBAKI zrobiłeś się bardziej niecierpliwy i pukasz za wcześnie ENTER? Albo nad cmentarzem przeszła burza i jesteś zwyczajnie po ludzku, „zalany”...:eviltong: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Rozumiem twój problem. Jednak jakość oraz gatunek narzędzi jakich tu używam dostosowany jest do zdolności przyswajania naszych znamienitych adwersarzy.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]To nie moja wina, że trzymasz z hipokrytami, których dyletanctwo w przedmiocie aż nadto jest widoczne. Co więcej, ono jest z lubością ujawniane publicznie (każdy chwali się tym co ma najlepszego).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nawet twój koronny argument, rozpaczliwa ucieczka w anatomiczne szczegóły, przyznaje, może robić wrażenie, ale merytorycznie ulokowany jest całkowicie OFF. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Tak jak pierdnięcie podczas rezurekcji. Ani ten czas. Ani to miejsce. Ani to Święto.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Serdecznie pozdrawiam Pana. Pokazuj się częściej. Ożywiasz...:lol: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ps. Powiedz skąd szimi weźmie buty? Z wypożyczalni? Buty z łyżwami? Bo jak do tej pory w tym temacie zupełnie "boso lata"![/FONT][/COLOR]

Posted

może wg ciebie jestem niedouczony ale czytajac twoje jalowe teksty juz mnie mdli, zaczynasz sie powtarzac a co za tym idzie jest to żenujące tym bardziej ze jestes taka madra, w sumie lepiej latac boso niż mieć za ciasna czaszke na swoj tylko jeden zwój (nie wiesz o czym pisze poszukaj lub popytaj wśród znajomych) a tak w ogole dam ci dobra rade przestan tyle cpac bo p..........sz bez sensu.

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Witaj herman! Fajnie, że jesteś![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Wiesz, ja w przeciwieństwie do ciebie nie mieszkam na wsi i nie wszystko na co dzień ze słomą mi się kojarzy. Chociażby z tej racji, że słoma od dawna nie jest artykułem pierwszej potrzeby. Zwłaszcza w argumentacji. Nie jestem również pod wrażeniem wirtuozerii słowa oraz zastosowanej przez ciebie osobliwej leksykalnej poetyki. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Biedaku, tak się starałeś a nawet nie da się o niej powiedzieć, że jest miałka. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]ONA JEST NIE NA TEMAT! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Może to przez ROBAKI zrobiłeś się bardziej niecierpliwy i pukasz za wcześnie ENTER? Albo nad cmentarzem przeszła burza i jesteś zwyczajnie po ludzku, „zalany”...:eviltong: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Rozumiem twój problem. Jednak jakość oraz gatunek narzędzi jakich tu używam dostosowany jest do zdolności przyswajania naszych znamienitych adwersarzy.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]To nie moja wina, że trzymasz z hipokrytami, których dyletanctwo w przedmiocie aż nadto jest widoczne. Co więcej, ono jest z lubością ujawniane publicznie (każdy chwali się tym co ma najlepszego).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nawet twój koronny argument, rozpaczliwa ucieczka w anatomiczne szczegóły, przyznaje, może robić wrażenie, ale merytorycznie ulokowany jest całkowicie OFF. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Tak jak pierdnięcie podczas rezurekcji. Ani ten czas. Ani to miejsce. Ani to Święto.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Serdecznie pozdrawiam Pana. Pokazuj się częściej. Ożywiasz...:lol: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ps. Powiedz skąd szimi weźmie buty? Z wypożyczalni? Buty z łyżwami? Bo jak do tej pory w tym temacie zupełnie "boso lata"![/FONT][/COLOR][/quote]

oj
agresywna łasiczko!!!!
moim skromym zdaniem jesteś abderytką od stóp do ...w tym temacie bo " alles schon dagewesen"
jest duza szansa iz wypadek w czarnobylu doprowadził w twiom jednym zwoju nerwowym do transwersji genów odpowiedzialnych za racjonalne myślenie czego dowodem są twoje nieudolne i żałosne posty.
widziałaś "wypożyczalnię butów" chyba w twojej wyobrazni
hej! przeanalizuj wszystko chociaż 3 razy a potem coś napisz
a moze masz syndrom spadłego liścia , może??????
sprawdź to
a jak twoje libido? zygmunt freud napisałby o tobie j.... istota
czekam na odpowiedź byle nie miałką

Posted

PRZYPOMINAM, ŻE WĄTEK JEST W DZIALE HODOWLA, A TEMAT JEJ BRZMI:KOPIOWANIE USZU I OGONÓW! NATOMIAST NIE BRZMI ON:
SPRAWDŹ ILE IRONICZNYCH OBELG WYTRZYMA TWÓJ PRZECIWNIK!

NAJLEPIEJ ZMIEŃCIE FORUM DYSKUSYJNE, BO TU NIE WIDZĘ DLA WAS MIEJSCA...:cool1:

Posted

[quote name='szymi']może wg ciebie jestem niedouczony ale czytajac twoje jalowe teksty juz mnie mdli, zaczynasz sie powtarzac a co za tym idzie jest to żenujące tym bardziej ze jestes taka madra, w sumie lepiej latac boso niż mieć za ciasna czaszke na swoj tylko jeden zwój (nie wiesz o czym pisze poszukaj lub popytaj wśród znajomych) a tak w ogole dam ci dobra rade przestan tyle cpac bo p..........sz bez sensu.[/quote]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]To wyżej, napisał pan szimi. Wybitny specjalista w dziedzinie domniemanologii stosowanej, angażując bez reszty cały swój potencjał, którego tak mi nie staje, nawet gdybym stanęła na głowie. [/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Jego zdaniem, oczywiście.[/SIZE][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='stary herman']oj
agresywna łasiczko!!!!
moim skromym zdaniem jesteś abderytką od stóp do ...w tym temacie bo " alles schon dagewesen"
jest duza szansa iz wypadek w czarnobylu doprowadził w twiom jednym zwoju nerwowym do transwersji genów odpowiedzialnych za racjonalne myślenie czego dowodem są twoje nieudolne i żałosne posty.
widziałaś "wypożyczalnię butów" chyba w twojej wyobrazni
hej! przeanalizuj wszystko chociaż 3 razy a potem coś napisz
a moze masz syndrom spadłego liścia , może??????
sprawdź to
a jak twoje libido? zygmunt freud napisałby o tobie j.... istota
czekam na odpowiedź byle nie miałką[/quote]
Kto słomą zaczyna wojować ten od buta ginie.

Posted

[B][COLOR="DarkGreen"]Osoby, które złamały regulamin i nie dostosowały się do moich ostrzeżeń zostały zbanowane.
Na tym forum nie tolerujemy chamstwa.:cool1:
Jeszcze ktoś chętny? :cool1: [/COLOR][/B]