Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lutomskak']ja tez jestem Wet!i mowie Ci-ze nie boli-czemu nie chcesz o tym ze mna podyskutowac?:crazyeye:[/quote]
Jezeli jestes innego zdania to z nimi dyskutuj
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=70841[/URL]

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='furciaczek']Pisze i o ogonie i uszach :)[/quote]
Skoro piszesz o ogonie, to w jakim wieku miały obcinane ogony ze zaraz po zabiegu bawiły się i ganiały koty :crazyeye:
Wydawało mi się ze w weiky trzech dni jest to nie możliwe.
O obcinaniu bez znieczulenia ogonów nawet pisała Eltesse ze robi to pewien znany weterynarz tylko nie chciała powiedziec który.

Iwona nie przejmuj się, Lutomskak posty mało kto rozumie wiec wszystko w normie. ;)

Posted

[quote name='iwona&CAR'][B] .....[/B] kto jest kretaczem [/quote]

Skarbie Ty jesteś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[URL]http://www.tchiorny.net/viewtopic.php?p=3979&highlight=#3979[/URL]

Napierw wmawiasz że Twój Car ma na zdjeciu podkulony ogon a potem zamieszczasz masę zdjeć gdzie wyrażnie widać że ogon jest kopiowany.:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Czy mam rozumieć że amputacja nastapiła kiedy pies osiągnął dojrzałość????
Gdzie ja napisałem że posiadam Czarnego Teriera???To Ty mi to uślnie wmawiasz zamieszczajac zdjecie jakiegoś gościa z ogromnym futrzakiem informując że to JASIEK w roli hendlera:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.

Posted

[quote name='iwona&CAR']Mnie wystarczy co mowia weci, co mowia niektorzy hodowcy[/quote]'

Weci różne rzeczy piszą i niekoniecznie jest to zgodne z prawdą a niektórzy hodowcy cierpią na mitomanię połączoną z hipokryzją.Zapewne z takim masz doczynienia.

Posted

[quote name='MARS']A to psa się pocztą kupuje? A jak by miał wadę zgryzu lub jedno jądro też byś zostawiła? Zastanawiam się jak chcesz przekonac do niekopiowania takiego hodowcę, skoro ten widzi że jak ma dobrego psa to i najwiekszy przeciwnik kopiowania nie będzie miał oporu zeby go kupic. [B]Zbyt jest, to interes się kręci[/B].[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jednak przed zakupem pięć razy się zastanowi gdy „nawet najlepszego psa”, ale obciętego, nie będzie mógł używać do hodowli, pochwalić się nim itd.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Nic nie stoi na przeszkodzie aby „producent psów”, [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]w tym miejscu "kłaniam się nisko" wiadomemu panu, już ex ministrowi[/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] :mad:, był [B]aktywnym kreatorem popytu[/B], miał swoją politykę, wizję, cel w "produkcji". Kto inny ma za niego to zrobić? Nasza dyskusja dowodzi, że wielu hodowców nadal w tym kierunku nie robi absolutnie nic. Na razie psy się sprzedają, a co będzie później? Kogo to obchodzi? [/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Wielu „producentów psów” już wie, a inni się mocno zdziwią gdy wkrótce zapanuje, wiecie co :multi:?[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Jasiek']
Napierw wmawiasz że Twój Car ma na zdjeciu podkulony ogon a potem zamieszczasz masę zdjeć gdzie wyrażnie widać że ogon jest kopiowany.:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Czy mam rozumieć że amputacja nastapiła kiedy pies osiągnął dojrzałość????[/quote }
Twoja sprawa co sobie myslisz Van Jasiu.
Juz wszystkie moje posty pozmieniales ?
[quote]Gdzie ja napisałem że posiadam Czarnego Teriera???To Ty mi to uślnie wmawiasz zamieszczajac zdjecie jakiegoś gościa z ogromnym futrzakiem informując że to JASIEK w roli hendlera:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.[/quote]
No niestety Van Jasiu na tym zdjeciu to tylko hendlerem,:lol:
Twoj ten pies to on juz nie jest.
A nowy nabytek niech zgadne, z ogonkiem jest - zgadlam ?????

Posted

[quote name='Jasiek']'

Weci różne rzeczy piszą i niekoniecznie jest to zgodne z prawdą a niektórzy hodowcy cierpią na mitomanię połączoną z hipokryzją.Zapewne z takim masz doczynienia.[/quote]

Ja mam do czynienia z kilkoma hodowcami , na co Ty cierpisz VanJasiu to cale srodowisko czarnych wie.

[quote name='"Jasiek"']
[I]Matko święta kto Ci takich głupot naopowiadał.Na jakiego żywca.Szczenięta są miejscowo znieczulane i to nie byle jakim środkiem znieczulajacym.Wet ktory to robi bez znieczulenia to nie wet to najzwyklejszy konował[/quote][/I]

[I]Advocates for Animals
[FONT=Verdana][SIZE=2]10 Queensferry Street[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Edinburgh[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Scotland EH2 4PG[/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][B][FONT=Verdana]1.[/FONT][/B][B][FONT=Verdana]Procedura cięcia ogonów[/FONT][/B][/SIZE]

[FONT=Verdana][SIZE=2].[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][B]Nie używa się zazwyczaj anestezy ani nawet środków uśmierzających ból.[/B] [/SIZE][/FONT][/I]

[I]Cos duzo wg Ciebie VanJasiek wetow to konowalow jest .[/I]

Posted

[quote name='iwona&CAR']???? a jak kupisz z Ameryki ? pojedziesz po niego ?
Jestes hodowca ? nigdy poczta nie wyslales ?[/quote]

[quote name='iwona&CAR']Poczta sie psy kupuje i to czesto , gdzie Ty zyjesz MARS ?
[/quote]
Psy wysyłacie POCZTĄ :shake:?!
Z USA wiadomo, samolot, specjalna klatka, może być.
Ale w kraju????????????????
Albo ja czegoś nie rozumiem?
W lecie była cała afera, bo jakiś kretyn odesłał szczeniaka w paczce i piesek nie przeżył.

Posted

[quote name='niceravik']
Z USA wiadomo, samolot, specjalna klatka, może być.
Ale w kraju????????????????[/quote]
W kraju tez samolotem , u mnie lecial piesek 1000km.
[quote]Albo ja czegoś nie rozumiem?[/quote]
Nie dziwie sie,
Napisalam :
[quote]A to ciekawe wg Ciebie mialam psa odeslac bo moja prosbe hodowca nie spelnil ? [/quote]
[quote name='"MARS"']A to psa się pocztą kupuje?[/quote]
A ja to okreslenie "poczta "wzielam za ogolne.
[quote]W lecie była cała afera, bo jakiś kretyn odesłał szczeniaka w paczce i piesek nie przeżył.[/quote]
Tak tylko na to kretyn hodowca wiedzac ze jest w paczce piesek odsylal nie chcial paczki przyjac , tak zrobil trzy razy.Gdyby z miejca przyjal piesek by przezyl:-(

Posted

[quote name='Karmi']Nie przeżył, więc była afera. Przeżywają więc nie ma o czym mówić :angryy:[/quote]
Chyba nie uwazasz bym psa do paczki wsadzila,:crazyeye: przezywalam i juz mi wystarczyla podroz samolotem .

Posted

[quote name='iwona&CAR']Chyba nie uwazasz bym psa do paczki wsadzila,:crazyeye: przezywalam i juz mi wystarczyla podroz samolotem .[/quote]

Nie mówiłam o Tobie. Czytając Twoje posty nie posądzam Cie o coś takiego. Mówiłam o tym, że jest to praktykowane, że dla niektórych to nie jest problem zapakować psa w pudło i wysłać ileśset kilometrów.

Posted

[quote name='iwona&CAR']
Twoj ten pies to on juz nie jest.
A nowy nabytek niech zgadne, z ogonkiem jest - zgadlam ?????[/quote]

I nigdy nie był:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.A to mój nowy nabytek

[IMG]http://img149.imageshack.us/img149/6916/zdjecie1706xz8.jpg[/IMG]

Posted

Jestem początkującym hodowcą co wyprodukował w ramach prowadzenia działu specjalnej produkcji rolnej dopiero jeden miot. Ale pocztą szczeniąt nie wysyłałem i wysyłać nie będę, niezależnie czy mówimy o paczce czy klatce w samolocie. Wolałbym sprzedać trzy razy taniej, ale z odbiorem osobistym. No ale skoro uważasz że 1000 czy kilka tysięcy km w luku bagażowym we własnych odchodach to mniejszy stres dla kilkunastotygodniowego szczeniącia czy nawet dorosłego psa niż ucięcie ogona w wieku dwóch dni - Twoja sprawa.

Posted

[quote name='MARS']Jestem początkującym hodowcą co wyprodukował w ramach prowadzenia działu specjalnej produkcji rolnej dopiero jeden miot. Ale pocztą szczeniąt nie wysyłałem i wysyłać nie będę, niezależnie czy mówimy o paczce czy klatce w samolocie. Wolałbym sprzedać trzy razy taniej, ale z odbiorem osobistym. No ale skoro uważasz że 1000 czy kilka tysięcy km w luku bagażowym we własnych odchodach to mniejszy stres dla kilkunastotygodniowego szczeniącia czy nawet dorosłego psa niż ucięcie ogona w wieku dwóch dni - Twoja sprawa.[/quote]

:grin::grin::grin::grin:
tym bardziej ,ze taka podroz trwa .............dosyc dlugo-i znam psy-ktore po jej przebyciu np-w wieku 9 ciu miesiecy-maja uraz do podrozowania,lub przebywania w kennelu przez cale zycie.....(i od razu powiem ze to nie jest jeden pies ,czy dwa)-natomiast psow z obcietymi ogonami w wieku 3 dni znam seeeeeeeeeeeetki i wsrod nich nie ma zadnego ,ktory z tego powowdu posiada uraz psychiczny w zyciu doroslym (zakladam ze zabieg byl przeprowadzony zgodnie z zalozeniami i nie zostal spartolony)

Posted

[quote name='lutomskak']:grin::grin::grin::grin:
tym bardziej ,ze taka podroz trwa .............dosyc dlugo-i znam psy-ktore po jej przebyciu np-w wieku 9 ciu miesiecy-maja uraz do podrozowania,lub przebywania w kennelu przez cale zycie.....(i od razu powiem ze to nie jest jeden pies ,czy dwa)-natomiast psow z obcietymi ogonami w wieku 3 dni znam seeeeeeeeeeeetki i wsrod nich nie ma zadnego ,ktory z tego powowdu posiada uraz psychiczny w zyciu doroslym (zakladam ze zabieg byl przeprowadzony zgodnie z zalozeniami i nie zostal spartolony)[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Bez urazy. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jak dla mnie ważenie nieszczęść jest ryzykowne, a postawienie tych sytuacji w opozycji i sugerowanie oceny co do większej szkodliwości jednej czy drugiej, jest mało przekonujące.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Karolina, pamiętasz? W lecie pisaliśmy o wystawie w Gdyni czy Sopocie, potworny upał, brak zadaszenia i obowiązek pozostawania psa do zakończenia pokazu, wszystko pod nadzorem specjalistów i miłośników z ZK oraz służby weterynaryjnej.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Przykłady można mnożyć, ale czego to dowodzi?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jednego na pewno: psy nie maja lekko...[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Podsumowanie:
- kopiowanie jest be, dopóki nie kupujemy psa
- kopiowanie jest złe, ale mniejsze zło, kiedy stawiamy sobie za cel "hodowlę"
- psy z kopiowanym ogonem mają problemy z równowagą, porozumiewaniem się z innymi zwierzętami, a także posiadają traumę po ciężkich przeżyciach z czasów szczenięctwa... ALE!!! Jest wyjątek! Pies jest od tego wszystkiego uwolniony, kiedy będzie miał szczęście urodzić się z naturalnie skróconym ogonem.

Jak to sie mówi... [B]hipokryzja[/B]?
[/quote]
Inaczej się mówi... [B]nieuprawnione wnioski :p![/B]

Posted

Tak Vektra to jest okropne !!! To jest dowod na to ze ludzie traktja zwierzeta jak rzecz! I ta znieczulica i obojetnosc na zwierzecy bol zaczyna sie juz gdy malenkiemu szczeniakowi obcina sie ogonek lub uszy w ime standartu.

Posted

[quote name='aisia']Tak Vektra to jest okropne !!! To jest dowod na to ze ludzie traktja zwierzeta jak rzecz! I ta znieczulica i obojetnosc na zwierzecy bol zaczyna sie juz gdy malenkiemu szczeniakowi obcina sie ogonek lub uszy w ime standartu.[/quote]

..raczej wlasnych upodoban.Dzisiej promuje sie nowy standard,nie zawsze trafiajacy w gusta;)

Posted

[quote name='aisia']Tak Vektra to jest okropne !!! To jest dowod na to ze ludzie traktja zwierzeta jak rzecz! I ta znieczulica i obojetnosc na zwierzecy bol zaczyna sie juz gdy malenkiemu szczeniakowi obcina sie ogonek lub uszy w ime standartu.[/quote]
Psa się nie głodzi w imię standardu , psa się nie doprowadza do skrajnego wycieńczenia by ładnie wyglądał ...
Więc nawet nie porównuj obcięcia ogona do dwu letniego cierpienia tego psa..

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Bez urazy. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jak dla mnie ważenie nieszczęść jest ryzykowne, a postawienie tych sytuacji w opozycji i sugerowanie oceny co do większej szkodliwości jednej czy drugiej, jest mało przekonujące.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Karolina, pamiętasz? W lecie pisaliśmy o wystawie w Gdyni czy Sopocie, potworny upał, brak zadaszenia i obowiązek pozostawania psa do zakończenia pokazu, wszystko pod nadzorem specjalistów i miłośników z ZK oraz służby weterynaryjnej.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Przykłady można mnożyć, ale czego to dowodzi?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jednego na pewno: psy nie maja lekko...[/FONT][/COLOR][/quote]
masz racje-ale ja napisalam-ze dla mnie jest slabym argumentem zaslanianie sie barbarzynstwem hodowcy,ktory obcial ogon ( w kontekscie niemoznosci odeslania go ,lub sprzedania komu innemu-badz w ogole sprowadzania do kraju) Swiadome skazywanie szczeniecia na wielogodzinne trudy podrozy,( ogladajac statystyki zejsc smiertelnych w wyniku podrozowania zwierzat samolotem ,lub pociagiem po kilkanascie czesto godzin-sa przerazajace)-nie ma zadnego wytlumaczenia ( tak samo jak pisanie,ze go zatrzymalam mimo kopiowanego ogona jak juz przylecial......).

Reasumujac-Hipokryzja w wydaniu Iwony jest dla mnie oczywista!

Po prostu-chiala miec to szczenie i nie wierze w to-ze kupujac je-nie ogladala zdjec i nie wiedziala ,ze pies ma obciety ogon......-to proste ,jasne i przejrzyste-zakladajac ,ze jest hodowca a nie amatorem wystawca ( tacy rzadko sprowadzaja psy zza oceanu)-zgadzasz sie ze mna?:crazyeye:

Posted

Idac dalej tym tropem-po co pisac -ze kopiowane sa blee-ze nie powinno sie ich pokazywac,ze nie powinno sie nakrecac ani podazy ,ani popytu-i w koncu-po co udowadniac komus -kto wystawia psa niekopiowanego-ze jest zwolennikiem ciecia....-bez sensu!

Ja tez wystawiam swojego wlasnego psa niekopiowanego-a jestem zwolenniczka psow "okaleczonych"-to sie nie trzyma kupy.

W koncu-jak ma sie nieczytelnosc moich postow i zarzucanie mi braku odwagi na prowadzenie dyskusji w temacie-skoro wielokrotnie zapraszam uzytkownika forum na czat-zeby "na zywo"-skonfrontowac nasze stanowiska....

Moze zamiast pisac ,ze ja sie uchylam,ze pisze belkotliwie-trzeba bylo napisac-"nie chce mi sie z Toba gadac....":diabloti:

A moze po prostu bylo pozno i Iwona nie chciala wysilac swojego umyslu....-sama nie wiem-ale jedno jest pewne-jej opowiesc nie trzyma sie kupy nic a nic!:mad:

Pozdro!:cool1:

Posted

[quote name='lutomskak']Po prostu-chiala miec to szczenie i nie wierze w to-ze kupujac je-nie ogladala zdjec i nie wiedziala ,ze pies ma obciety ogon......-to proste ,jasne i przejrzyste-zakladajac ,ze jest hodowca a nie amatorem wystawca ( tacy rzadko sprowadzaja psy zza oceanu)-zgadzasz sie ze mna?:crazyeye:[/quote]

Zgadzam sie :evil_lol: Wiesz chyba komu sie przytakuje ;)

[quote name='"Jasiek"']Napierw wmawiasz że Twój Car ma na zdjeciu podkulony ogon a potem zamieszczasz masę zdjeć gdzie wyrażnie widać że ogon jest kopiowany.:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Czy mam rozumieć że amputacja nastapiła kiedy pies osiągnął dojrzałość????[/quote]
Z tym tez sie zgadzam :evil_lol: