LALUNA Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [COLOR=yellowgreen][B]Czarne Gwiazdy ten sam post a podpis w poście to dwie różne sprawy.[/B][/COLOR] [COLOR=yellowgreen][B]Twój podpis tez mozna by uznac za spam skoro pojawia się w kazdym Twoim poście.[/B][/COLOR] Quote
niceravik Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 [quote name='Jasiek']Za gratulacje dziękuje:evil_lol: Nie odpowiadacie na moje pytania a zadałem ich kilka.Oczekiwałem konkretów a nie odpowiedzi w sytlu -poczytaj sobie.Nie mam zamiaru więcej wdawać się z wami w polemikę bo uważam że jest to bez sensu.Ja też zawsze bedę posiadał psa kopiowanego i nikt mi tego nie zabroni.[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jasiek, Słoneczko, tu nie ma mowy o polemice! Aby brać udział w dyskusji, polemizować to jakieś minimum wiedzy musisz posiadać. Siadając do gry w szachy też nie pyszczysz na przeciwnika aby to on dowiódł, że skoczek nie może poruszać się po liniach prostych – bo ty tak chcesz. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jesteś nieprzygotowany. Co ty w szkole robiłeś :lol:?[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]/Tekst Interpelacji Pana Posła w sprawie psów znajdziecie u nas na stronie 280/[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][/COLOR] Quote
niceravik Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='lutomskak']faktem jest-ze z psami -nie ma to poki co nic wspolnego-gdyz na dzien dzisiejszy-Polscy sedziowie-oceniaja psy zgodnie z regulaminem ZKWP-i oby jak najdluzej taki stan rzeczy pozostal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote] [FONT=Verdana]Powiedziałabym tak: Polscy sędziowie w Polsce powinni oceniać psy zgodnie z regulaminem zkwp. Zagraniczni sędziowie w Polsce, również. Czy wiesz gdzie można otrzymać RWPR zkwp w tłumaczeniu na j. angielski lub niemiecki?[/FONT] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]/Tekst INTERPELACJI Pana Posła znajdziecie u nas na stronie 280/[/FONT][/COLOR][/B] Quote
lutomskak Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='niceravik'][FONT=Verdana]Powiedziałabym tak: Polscy sędziowie w Polsce powinni oceniać psy zgodnie z regulaminem zkwp. Zagraniczni sędziowie w Polsce, również. Czy wiesz gdzie można otrzymać RWPR zkwp w tłumaczeniu na j. angielski lub niemiecki?[/FONT] [/quote] prosze o dokladne rozwiniecie skrotu-RWPR-poniewaz nie jestem pewna-czy wiem o co pytasz....... Quote
Quelthalas Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='lutomskak']prosze o dokladne rozwiniecie skrotu-RWPR-poniewaz nie jestem pewna-czy wiem o co pytasz.......[/quote]Regulamin Wystaw Psów Rasowych Quote
niceravik Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='lutomskak']prosze o dokladne rozwiniecie skrotu-RWPR-poniewaz nie jestem pewna-czy wiem o co pytasz.......[/quote] Quelthalas, właśnie tak: Regulamin Wystaw Psów Rasowych zk. Quote
niceravik Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='lutomskak'] wystawiac mozna psy w roznych miejscach Europy-nie widze problemu-jak zakaza-bede jezdzic tam-a psy kopiowane mialam,mam i bede miala!!!!!!!!!!!!!!:loveu: dwa lata temu-w Szwecji-(w kraju ,w ktorym zakaz obowiazuje juz od wielu lat)-rozpoczela championat i bez trudu ukonczyla przepiekna sznaucerka kopiowana-w jaki sposob-ano w bardzo prosty-[SIZE=3][COLOR=red][B]ponoc[/B][/COLOR] [/SIZE]obchodzi sie tam czasami przepisy w pewien dosc oryginalny sposob-a mianowicie-jesli publicznosc zgromadzona wokol ringu zgadza sie na ocene danego (kopiowanego) psa-wtedy sedzia go ocenia i jesli ten na to zasluguje-gratyfikuje go odpowiednio...... jak juz pisalam-w Rosji-zakaz kopiowania cofnieto z przyczyn mi nieznanych-ale fakt jest faktem gdzie kupie psa kopiowanego -jesli w Polsce bedzie zakaz? wRosji,albo w USA......-w dzisiejszych czasach to naprawde zaden problem :loveu:[/quote] [FONT=Verdana]W tym co napisałaś nie ma żadnej sensacji ponieważ szwedzki regulamin stanowi, że: [I]„[/I][/FONT][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Dogs with cropped ears may participate at dogshows and trials in Sweden if the dog is born in a country where there is no cropping ban.” [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Z ogonami podobnie.[/FONT][/COLOR][/I] [FONT=Verdana]Za to podziwiam ciebie za sprytnie przemycone tu określenie: [B][COLOR=red]„ponoć”[/COLOR][/B] :p . [/FONT] [FONT=Verdana]Idąc dalej tym tropem, zapytam czy „ponoć” dotyczy psów zgłoszonych do konkursu czy również z widowni :lol:?[/FONT] Moim zdaniem dowód, który zaczyna się od [B][COLOR=red]"ponoć"[/COLOR][/B] - niczego nie dowodzi :eviltong:. Quote
Quelthalas Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Dzwoni dziś do mnie pan...Szuka psa,o dziwno -nie doga, a amstaffa (też mam,ale suczke po sterylce i psa szczeniaka).Mówi do mnie,że mam napisane gdzieś na stronie czy w jakiejś reklamie,że pomagam w poszukiwaniu szczeniaka i że on prosi o pomoc.Szuka szczeniaka amstaffa bez obciętych uszu, starszego -w wieku ok 4-5 miesięcy.Pytam ,czemu starszego i nieciętego, on mi na to,ze chce już takiego, po którym będzie można stwierdzić,czy jest w miarę obiecujący wystawowo, a nie chce ciętego, bo mu w ZKwP oddział....x... :D powiedzieli,że od nowego roku psa z obciachanymi uszami nie wystawi. Uśmiałam się po pachy. Tak sobie myślę,zmiany nadchodzą, moze rzeczywiście powoli będzie się egzekwować prawo, mało tego -nakłaniać innych poprzez jakieś tam działania do egzekwowania.Czemu nie piszę o głodzie, zabójstwach,kradzieżach itp? -bo każdy ma jakąś swoją działkę... Lutomskak, do zobaczenia na wystawach...tylko gdzie?Ja na wschód nie lubię :( (pomimo,że tam ładne często są ) Quote
niceravik Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Quelthalas']Dzwoni dziś do mnie pan...Szuka psa,o dziwno -nie doga, a amstaffa (też mam,ale suczke po sterylce i psa szczeniaka).Mówi do mnie,że mam napisane gdzieś na stronie czy w jakiejś reklamie,że pomagam w poszukiwaniu szczeniaka i że on prosi o pomoc.Szuka szczeniaka amstaffa bez obciętych uszu, starszego -w wieku ok 4-5 miesięcy.Pytam ,czemu starszego i nieciętego, on mi na to,ze chce już takiego, po którym będzie można stwierdzić,czy jest w miarę obiecujący wystawowo, a nie chce ciętego, bo mu w ZKwP oddział....x... :D powiedzieli,że od nowego roku psa z obciachanymi uszami nie wystawi. Uśmiałam się po pachy. Tak sobie myślę,zmiany nadchodzą, moze rzeczywiście powoli będzie się egzekwować prawo, mało tego -nakłaniać innych poprzez jakieś tam działania do egzekwowania.Czemu nie piszę o głodzie, zabójstwach,kradzieżach itp? -bo każdy ma jakąś swoją działkę... Lutomskak, do zobaczenia na wystawach...tylko gdzie?Ja na wschód nie lubię :( (pomimo,że tam ładne często są )[/quote] [FONT=Verdana]Uważam, że teraz to już jest z górki. Niezmiennie stawiam na październik. Ciekawa jestem co panowie z ZG powiedzą tym ludziom, którzy kupili szczeniaki i bezmyślnie je obcięli. Pozostanie im zagranica oraz odszkodowanie wypłacane z ich prywatnej :eviltong:! kieszeni . To może być ładnych parę złotych.[/FONT] [FONT=Verdana]Onek, zobacz co piszą o Twoim Pośle! [/FONT] [FONT=Verdana]Mocny Gościu :multi:!! [/FONT] [URL="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4494758.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4494758.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]/Tekst Interpelacji Pana Posła w sprawie psów znajdziecie na stronie 280/[/FONT][/COLOR][/B] Quote
LALUNA Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [QUOTE]co panowie z ZG powiedzą tym ludziom, którzy kupili szczeniaki i bezmyślnie je obcięli.[/QUOTE] Raczej co hodowcy powiedzą tym co wcisnęli obcięte. :p Quote
Mokka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='LALUNA']Raczej co hodowcy powiedzą tym co wcisnęli obcięte. :p[/quote] Widziały gały, co brały :evil_lol: Quote
Greven Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='niceravik'][URL="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4494758.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4494758.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/quote] On mi się zaczyna naprawdę podobać :diabloti: Quote
Jasiek Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Quelthalas']Dzwoni dziś do mnie pan...Szuka psa,........... a nie chce ciętego, bo mu w ZKwP oddział....x... :D powiedzieli,że od nowego roku psa z obciachanymi uszami nie wystawi. Uśmiałam się po pachy. [/quote] Ja też :lol:.Drogie Panie informuje że to są informacje wyssane z palca.Nie wiem w jakim oddziale ow Pan uzyskał takie info bo z jakiś przyczyn jest to owiane tajemnicą.Jezeli taka decyzja kiedyś zapadnie to na pewno będzie wiadomo o tym grubo przed wprowadzeniem takiego przepisu.I nie stanie to sie z dnia na dzień.Zakładajac że taki przepis wejdzie z nowym rokiem zakazem bedą objete psy urodzone po konkretnej dacie i ni jak to się nie ma do tego co piszesz.Tak więc drogie Panie nie podniecajcie się na zapas bo nie ma czym. Quote
MARS Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Quelthalas']chce już takiego, po którym będzie można stwierdzić,czy jest w miarę obiecujący wystawowo, a nie chce ciętego, [B]bo mu w ZKwP oddział....x... :D powiedzieli[/B],że od nowego roku psa z obciachanymi uszami nie wystawi. [/quote] Mi wychodz z tego na to że wolałby ciętego, tylko mu w oddziale coś nagadali i dlatego myśli że [B]musi[/B] miec niekopiowanego... Quote
Jasiek Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='niceravik'][FONT=Verdana]Uważam, że teraz to już jest z górki. Niezmiennie stawiam na październik. Ciekawa jestem co panowie z ZG powiedzą tym ludziom, którzy kupili szczeniaki i bezmyślnie je obcięli. Pozostanie im zagranica oraz odszkodowanie wypłacane z ich prywatnej :eviltong:! kieszeni . To może być ładnych parę złotych.[/FONT] [/quote] Lepiej postaw sobie pasjansa .Niceravik o jakim pazdzierniku ty piszesz-tego roku?:evil_lol:O jakim odszkodowaniu i za co? Brednie po trzykroć brednie. Quote
Elitesse Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 pod koniec pazdziernika jest w wawie zebranie prezesow oddzialow wiec pewno o tym Nice pisze Quote
niceravik Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Jasiek']...Zakładajac że taki przepis wejdzie z nowym rokiem zakazem bedą objete psy urodzone po konkretnej dacie i ni jak to się nie ma do tego co piszesz.Tak więc drogie Panie nie podniecajcie się na zapas bo nie ma czym.[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jasiek, ja teraz piszę całkiem na zimno. Bez najmniejszej nawet ekscytacji ;). Między nami nie ma sporu! Nie może być inaczej, jak tylko tak, że „[I]zakazem będą objęte psy urodzone po konkretnej dacie[/I]”, a tą datą będzie 21. sierpnia 1997 roku :eviltong:. [/FONT][/COLOR] [URL="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4494758.html"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4494758.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] [B][COLOR=red][FONT=Verdana]/ Tekst Interpelacji Pana Posła w sprawie psów znajdziecie na stronie 280 /[/FONT][/COLOR][/B] Quote
TuathaDea Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]a tą datą będzie 21. sierpnia 1997 roku :eviltong:.[/FONT][/COLOR][/quote] Jeśli już, to ustawa obowiązuje od 24 października 1997 roku. Quote
Elitesse Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 ale Nice to nie jest zwiazkowy przepis wiec zwiazek nie musi go brac pod uwage Quote
niceravik Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='TuathaDea']Jeśli już, to ustawa obowiązuje od 24 października 1997 roku.[/quote] [LEFT][B][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]"Art. 44.[/FONT][/B][/LEFT] [FONT=TimesNewRomanPSMT]Ustawa wchodzi w [/FONT][LEFT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ż[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ycie po up[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ywie 30 dni od dnia og[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ł[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]oszenia,"[/FONT] [LEFT][FONT=TimesNewRomanPSMT]Dawno ciebie nie było :lol:.[/FONT][/LEFT] [/LEFT] Quote
niceravik Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Elitesse']ale Nice to nie jest zwiazkowy przepis wiec zwiazek nie musi go brac pod uwage[/quote] Ło matko kochana :shake: Quote
onek Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Elitesse']ale Nice to nie jest zwiazkowy przepis wiec zwiazek nie musi go brac pod uwage[/quote] W ustawie o stowarzyszeniach jest tak: [I][COLOR=blue][B]Art. 28. [/B]W razie stwierdzenia, że działalność stowarzyszenia jest [COLOR=red]niezgodna z prawem[/COLOR] lub narusza postanowienia statutu w sprawach, o których mowa w art. 10 ust. 1 i 2, organ nadzorujący, w zależności od rodzaju i stopnia stwierdzonych nieprawidłowości, może wystąpić o ich usunięcie w określonym terminie, udzielić ostrzeżenia władzom stowarzyszenia, wystąpić do sądu o zastosowanie środka określonego w art. 29[/COLOR].[/I] [I][COLOR=blue][B]Art. 29. [/B]1. Sąd, na wniosek organu nadzorującego lub prokuratora, może:[/COLOR][/I] [I][COLOR=blue] 1) udzielić upomnienia władzom stowarzyszenia,[/COLOR][/I] [I][COLOR=blue] 2) uchylić niezgodną z prawem lub statutem uchwałę stowarzyszenia,[/COLOR][/I] [I][COLOR=blue] 3) rozwiązać stowarzyszenie, jeżeli jego działalność wykazuje rażące lub uporczywe naruszanie prawa albo postanowień statutu i nie ma warunków do przywrócenia działalności zgodnej z prawem lub statutem.(...)[/COLOR][/I] [I][/I] [I][/I] Quote
Marta i Wika Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='onek'][I][COLOR=blue][B]Art. 28. [/B]W razie stwierdzenia, że działalność stowarzyszenia jest [COLOR=red]niezgodna z prawem[/COLOR] [/COLOR][/I][/quote] Brawo onek! Przeglądałam pod tym kątem prawo o stowarzyszeniach, ale nie miałam czasu i nie wpadł mi w oczy ten fragment, a jednak byłam przekonana że coś takiego musi w nim być. Quote
sylwia i boksery Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Całe szczęście,że istnieje spora grupka osób,którym nie potrzebne są ustawy i zakazy i która bez prawnych regulacji rozumie,że pies to nie wycinanka czy przykrajanka,tylko istota czująca i nasz przyjaciel. Quote
Vectra Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 z tego co wiem , to np w Szwecji nie będą mogły być wystawiane psy które urodzą się w roku 2008 i będą obcinane ;)Wszystkie psy zarejestrowane do końca roku 2007 nawet te kopiowane będą mogły brać udział w skandynawskich wystawach. Więc nie ma mowy by u nas nagle zakazano wystawiania psów kopiowanych urodzonych do końca roku 2007 ... Quote
Recommended Posts