Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety buro i ponuro. Troszke w nocy przymarzło więc nie ma takiego błota na szczęście. A Szafranek linieje, chyba mu za gorąco w tej szubie, dzisiaj nawet dał się troszkę wyczesać z futerka, robiłam to baardzo delikatnie, żeby się nie zniechęcił.

Posted

śmieszny ten Wasz Szafranek :evil_lol: biega, świruje, wdzięczy się tak śmiesznie haha, zrobiłam mu dziś "kilka" :errrr: fotek - wybaczcie ilość, ale nie mogłam się powstrzymać, a i tak sporo przebrałam :D

chwila bez biegania

i dalej

kangurek się wdzięczy

Posted (edited)

Powtórzę się, malawaszka dziękujemy bardzo za tak dużą sesję zdjęciową, ja też pozwolę sobie skopiować parę fotek do ogłoszeń - są bardzoooooo ładne. Szafranek to kulka puszysta, ma więcej futra niż w kwietniu, jak go zobaczyłam,pozazdrościć chłopakowi energii. Szafranek radosny i żywiołowy, ktoś by pomyślał, że ma 4,5 lat a nie więcej.
Szafranku dobrze Ci u Ulki.

Edited by szafranekm
Posted

maja602 napisał(a):
Jak jego reakcje na zkładanie obroży? Były próby?

Próby byly nawet wielokrotne, on nawet się bawi obrożą, ale jak tylko zaczynam wykonywać jakieś podejrzane ruch jest warkot. Postęp jest taki, że przedtem się po prostu rzucał na mnie dopóki miałam w ręku obrożę, teraz warczy i jak mu każę to odchodzi. Ale niestety obroża nadal nie założona.

Posted

malawaszka napisał(a):
no - Szafranek kocha ludzi, ale ma jakiś╠ uraz i się broni - może był psem łańcuchowym, nie wiem tak wymyslam...

Możliwe, że był na łańcuchu, albo był straszony i drażniony- tego się niestety raczej nie dowiemy.
Cioteczki jutro uzupełnię i uaktualnię rozliczenia szafranka -dziś nie dam rady.

Posted

Zadam może naiwne pytanie , bo nie śledzę dokładnie każdego postu.czy były próby założenia szelek? Czy on umie podawać łapki? Jeżeli tak , to można to wykorzystać do założenia szelek zapinanych na grzbiecie , a nie na szyi.

Posted

Nie szelek nie próbowałam, może dlatego, że używam głównie tych bezpiecznych, czyli takich, które trzeba założyć przez głowę, ale faktycznie masz rację przecież są też te wkładane tylko na łapki, no nic spróbuję, dzięki za podpowiedź :-)