Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Możecie podać nr tel do schroniskowego weta? Wiem, że gdzieś tu był, ale teraz go nie znajdę :( Dziewczyna, która wzięła kota potrzebuje.

Dobrze, że te psiaki uratowali, tylko dlaczego wiele skończy źle :( :( :(

Posted

[B]DO WRZUCENIA NA 1 STRONE: wiadomosc WAZNA i do przesylania dalej.[/B]

[COLOR=#FF0000][B]WAŻNA INFORMACJA ZE SCHRONU [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_exclaim.gif[/IMG]

prawie wszystkie zwierzaki są zachipowane, więc po nr można dojść do jego historii znalezienia się w schronisku oraz do HISTORII EWENTUALNEJ CHOROBY I LECZENIA.

Nie leczcie zwierząt u innych lekwetów, tylko podjedzcie do schroniska, tam ambulatorium pracuje od 7.00 do 21.00. [U]Może się tak zdażyć ze zwierzak jest w trakcie leczenia a podanie leków przez innego lekweta mogą mu zaszkodzić[/U] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_exclaim.gif[/IMG]

Jeżeli będziecie na ul.Rybnej to pracownicy odznaczą, gdzie jest zwierzak i dowiecie się o jego stanie zdrowia. Psy mają wydawane zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę.

Jeżeli chcecie zaadoptować zwierzę to jest wypisywana umowa adopcji i dają książeczkę zdrowia. Jeżeli DT to też zostanie to odnotowane z Waszymi namiarami.
Pracownicy będą mogli to odnotować i każdy będzie spokojniejszy, że akcja ewakuacji wyszła na 5+ [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_exclaim.gif[/IMG][/B][/COLOR]

Ps. dajcie znać w każde możliwe miejsca, aby zgłaszać się do Schroniska, bo zrobi się wielkie zamieszanie i zwierzaki na tym ucierpią

Posted

Krakowianko już wrzucam a przy okazji pospamuję troszkę ;)

[CENTER][B]Serdecznie zapraszam na bazarek z którego połowa dochodu zostanie przeznaczona na utrzymanie utopców a połowa na bezdomniaki pod opieką Erki w Kielcach [/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/186087-DLa-Krakowa-i-dla-Kielc-do-11-czerwca-23.45-ZAPRASZAM-%29[/url]

a tam m.in

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S_bD1IWy3HI/AAAAAAAADlA/vTVF5NOqngE/P1360359.JPG[/IMG]
[/CENTER]

Posted

A po jednym własnoręcowo lepionym ;) będzie jeszcze dla dziewczynki bodziak i album wordbook TATA ale to za kilka dni jak wylepię . Dziś może jeszcze jakieś kartki dołożę jak te moje dwie bestie się uspokoją w końcu i przestaną mi papiery zjadać ;)

Posted

od kiedy oficjalnie schronisko będzie przyjmować psy ? Kiedy będzie na to zgoda ?
są jakieś prognozy ? przyszły tydzień ? czy za 2 tyg ?

Posted

[quote name='Ank@']od kiedy oficjalnie schronisko będzie przyjmować psy ? Kiedy będzie na to zgoda ?
są jakieś prognozy ? przyszły tydzień ? czy za 2 tyg ?[/QUOTE]
[B]
oficjalnego komunikatu jeszcze nie ma, bo poki woda jest na poziomie wysokim, powyzej alarmu, wladze tego nie odwolaja i azyl pozostaje zamkniety (wiemy oczywiscie, ze w razie naglych wypadkow albo problemow, zwierzaki mozna jednak tam lub do KKJK odwozic...)[/B]

Posted

Niestety ostatnia deska ratunku w postaci Pani poleconej mi przez Frotkę nie da rady przyjąć Zivy (banerek). Oddam ją do hotelu. W schronisku pies z opinią agresywnego nie ma szans na dom, a pewnie taką opinię by miała. Zadam to samo pyt co na jej wątku: [B]"Chyba że ktoś kto odszedł z KKJK bez psa zgodziłby się ją przyjąć? Da się to sprawdzić?".

[/B]Chcę ją oddać do hotelu pod Wieliczkę. Tak myślę.

[B]Chyba że jest jakiś sprawdzony hotel w Krakowie? (a nie pod Krakowem).[/B] Wtedy mogłabym być u niej częściej. I co ważne - jakie są koszty.

Będę także potrzebowała pomocy w zabraniu jej z mojego domu, kupieniu kagańca, załatwieniu spraw w schronie i odwiezieniu jej do hotelu. Ale szczegółów jeszcze nie znam.

Chyba że macie dla mnie jakieś inne rady w tej strasznej sytuacji...

Posted

znalazłam taką informację na str [url]www.krakow.pl[/url]
[B]O godzinie 19:00 poziom Wisły na Bielanach wyniósł 627 cm (stan alarmowy - 520 cm). Stan wałów jest na bieżąco monitorowany przez służby miejskie.[/B]
Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu informuje, że zniszczone wskutek powodzi przedmioty można składować przed budynkami (na skwerach), do czasu podstawienia kontenerów.

Posted

[quote name='krakowianka.fr'][B]DO WRZUCENIA NA 1 STRONE: wiadomosc WAZNA i do przesylania dalej.[/B]

[COLOR=#ff0000][B]WAŻNA INFORMACJA ZE SCHRONU [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_exclaim.gif[/IMG]

prawie wszystkie zwierzaki są zachipowane, więc po nr można dojść do jego historii znalezienia się w schronisku oraz do HISTORII EWENTUALNEJ CHOROBY I LECZENIA.

Nie leczcie zwierząt u innych lekwetów, tylko podjedzcie do schroniska, tam ambulatorium pracuje od 7.00 do 21.00. [U]Może się tak zdażyć ze zwierzak jest w trakcie leczenia a podanie leków przez innego lekweta mogą mu zaszkodzić[/U] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_exclaim.gif[/IMG]

Jeżeli będziecie na ul.Rybnej to pracownicy odznaczą, gdzie jest zwierzak i dowiecie się o jego stanie zdrowia. Psy mają wydawane zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę.

Jeżeli chcecie zaadoptować zwierzę to jest wypisywana umowa adopcji i dają książeczkę zdrowia. Jeżeli DT to też zostanie to odnotowane z Waszymi namiarami.
Pracownicy będą mogli to odnotować i każdy będzie spokojniejszy, że akcja ewakuacji wyszła na 5+ [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_exclaim.gif[/IMG][/B][/COLOR]

Ps. dajcie znać w każde możliwe miejsca, aby zgłaszać się do Schroniska, bo zrobi się wielkie zamieszanie i zwierzaki na tym ucierpią[/QUOTE]

Zatrzymuje swoje staruszki na DT, na 100%, jednak po wyciagnieciu historii leczenia, wolalabym zabrac je do innego weta niz schroniskowy.
Nie ujmuje kompetencji, jednakze co 2 glowy to nie 1 ;) a psy sa naprawde dosc mocno "zużyte" i sypia sie w caloksztalt.

Posted

[quote name='Ulaa']Zatrzymuje swoje staruszki na DT, na 100%, jednak po wyciagnieciu historii leczenia, wolalabym zabrac je do innego weta niz schroniskowy.
Nie ujmuje kompetencji, jednakze co 2 glowy to nie 1 ;) a psy sa naprawde dosc mocno "zużyte" i sypia sie w caloksztalt.[/QUOTE]

[B]to info jest z azylu i KTOZ'u - chyba chodzi raczej o to, zeby 1sza konsultacja byla z wetem ze schroniska, potem mysle ze bedziesz mogla chodzic gdzie wybierzesz... fajnie, ze pzredluzasz DT staruszkom :-)[/B]

Posted

[quote name='krakowianka.fr'][B]to info jest z azylu i KTOZ'u - chyba chodzi raczej o to, zeby 1sza konsultacja byla z wetem ze schroniska, potem mysle ze bedziesz mogla chodzic gdzie wybierzesz... fajnie, ze pzredluzasz DT staruszkom :-)[/B][/QUOTE]

Juz jadac po psiaka nie bralam innej opcji pod uwage.
One naprawde potrzebuja spokoju i opieki, to bardzo slabe i schorowane pieski.

Posted

[COLOR=Blue][B][B]jesli nic sie nie zmieni, to ja mam miec 2 transporty na jutro (max do 15h) i 1 na Ndz na wozenie, (ja pokryje im wszystkim za paliwo).
dajcie znac czy cos potrzeba... najlepiej na pv.......[/B][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='koteczek555']Możecie podać nr tel do schroniskowego weta? Wiem, że gdzieś tu był, ale teraz go nie znajdę :( Dziewczyna, która wzięła kota potrzebuje.

Dobrze, że te psiaki uratowali, tylko dlaczego wiele skończy źle :( :( :([/QUOTE]

ktorego kota?

poprawcie mnie, jesli sie myle, ale do weterynarza dzwoni sie tak jak do schroniska:
tel./fax:(0-12) 429-74-72 , 429-92-41
i wybiera wewnetrzny zgodnie z tym co mowi centralka (chyba 4ke)

Posted

to przykre ,że musiał tam wrócić.Ma wątek zrobiony na [URL="http://www.setery-adopcje.com"]www.setery-adopcje.com[/URL] w dziale inne psy do adopcji.Jest ogłoszony na kilku spanielkowych stronach.Moze mu się uda ,ma takie strasznie smutne oczka.

Posted

nie wie ktos moze gdzie w tym momencie jest potrzebna pomoc w postaci osób ? tzn takich bez auta co maja dwie ręce za to ;) bo mam kilka godzin wolnych tlyko nie wiem czy Rybna czy KObierzyśnka ..

Posted

[quote name='j3nny']ktorego kota?

poprawcie mnie, jesli sie myle, ale do weterynarza dzwoni sie tak jak do schroniska:
tel./fax:(0-12) 429-74-72 , 429-92-41
i wybiera wewnetrzny zgodnie z tym co mowi centralka (chyba 4ke)[/QUOTE]

Wet.: wew.26

Posted

[quote name='Ank@']od kiedy oficjalnie schronisko będzie przyjmować psy ? Kiedy będzie na to zgoda ?
są jakieś prognozy ? przyszły tydzień ? czy za 2 tyg ?[/QUOTE]

[B][I]To w sumie juz jest na stronie 1szej, ale tu jest z dopiskami, wiec dorzucam:[/I][/B]

[B][COLOR=#FF4000]Wydział Kształtowania Środowiska Urzędu Miasta Krakowa prosi mieszkańców Krakowa[/COLOR], którzy wzięli zwierzęta z Krakowskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt przy ul. Rybnej – o dalszą opiekę nad zwierzętami przez okres weekendu.

Z uwagi na stan wałów wiślanych przy ulicy Wioślarskiej w dalszym ciągu istnieje zagrożenie powodziowe dla terenów w rejonie ulicy Rybnej. „Uniemożliwia to powrót zwierząt do schroniska” – mówi Małgorzata Mrugała, dyrektor Wydziału Kształtowania Środowiska UMK. I dodaje, że ich przyjmowanie na Rybną będzie się mogło rozpocząć, gdy poziom wody spadnie poniżej poziomu ostrzegawczego zgodnie ze wskazaniami urządzeń pomiarowych na Bielanach.

[COLOR=#FF4000]W sprawie zwrotu zwierząt można się kontaktować ze schroniskiem od najbliższego poniedziałku, 24 maja[/COLOR] pod numerami telefonów: (12) 429-92-41, (12)429-74-72.

Osoby chcące adoptować zwierzęta mogą na bieżąco kontaktować się ze schroniskiem celem podpisania dokumentów adopcyjnych.

Dyrektor Wydziału Kształtowania Środowiska jeszcze raz dziękuje za pomoc przy niedawnej ewakuacji schroniska przy Rybnej. „Dzięki bezinteresownej pomocy krakowian i sprawności służb porządkowych udało się uratować setki zwierząt” – podkreśla Małgorzata Mrugała. (M)
[/B]
[URL="http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=mpkom&TYPE=show&kom_id=11495"]http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=m ... m_id=11495[/URL]

W schronisku udzielają informacji, odznaczają zwierzaki i udzielają niezbędnej pomoc weternaryjnej. Siedzą na walizkach, im mniej zwierząt tym lepiej, ciężkie przpadki zostają na Rybnej. Może od poniedziałku zaczną zwozić zwierzaki?

[B][I]Info przekazane z KTOZ'u.[/I][/B]

Posted

Sąsiadka była z jedną sunią u weta odczytać czipa ale niestety go nie znaleźli, wygląda na to że go nie ma, sunia wygląda na młodą max 2 latka. Co w takim przypadku?

Posted

[CENTER][SIZE=3][B]Dzwoniła do mnie Asiorek i prosiła o przekazanie informacji i prośby o pomoc dla schroniska. [/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]Jeżeli ktoś ma czas i może pomóc, to schronisko czeka. Każda para rąk się przyda.[/B][/SIZE][/CENTER]

Posted

[quote name='wagens']Sąsiadka była z jedną sunią u weta odczytać czipa ale niestety go nie znaleźli, wygląda na to że go nie ma, sunia wygląda na młodą max 2 latka. Co w takim przypadku?[/QUOTE]

pies jest czipowany z lewej strony, czasem istnieje możliwość że czip się przesunie. Proponowała bym podejśc jeszcze raz i spróbować poszukać. W schronisku raczej nie ma takiej opcji żeby pies nie był zaczipowany, każdy który "przychodzi" zostaje od razu podczas przyjęcia zaczipowany.

Posted

[quote name='wagens']Sąsiadka była z jedną sunią u weta odczytać czipa ale niestety go nie znaleźli, wygląda na to że go nie ma, sunia wygląda na młodą max 2 latka. Co w takim przypadku?[/QUOTE]

[B]to dziwne, bo potwierdzono mi i w KTOZie i w azylu, ze wszytskie zwierzaki za zachipowane... [/B]moze nie zdazyli jej jeszcze zachipowac. czy masz zdjecie? moze oglosimy tu na DGM i ktos z wolontariuszy rozpozna? albo pojechac do schronu i ktorys z pracownikow ja rozpozna, kurcze, niefajna sytuacja....

Posted

Czipa nie udało się znaleźć tez u Araka, który jest u mnie. U pozostałych psów nie było problemu z odczytem - już dzwoniłam do schroniska i podałam dane, ale Arak to na pewno Arak - został zidentyfikowany przez pracownicę schroniska przy wydawaniu, opis na stronie schroniska i zdjęcie się zgadzają - to na pewno ten pies.
Był kilkakrotnie sprawdzany czytnikiem - i na szyi, i od tyłu i po całości - i nic...

Posted

Ja dzisiaj lub jutro mogę jeszcze służyć transportem w razie gdyby ktoś coś potrzebował przewieźć. Wczoraj jak byłem na ćwiczeniach terenowych i nei miałem za bardzo jak rozmawiać, ktoś do mnie dzwonił z prośbą o pomoc w transporcie na wczoraj lub dzisiaj, poprosiłem o wysłanie nr. i że zadzwonie jak już będę wolny, ale nie dostałem numeru więc nei miałem jak oddzwonić. W razie czego jeszcze te 2 dni mogę pomóc ;)

Posted

[quote name='Anashar']Ja dzisiaj lub jutro mogę jeszcze służyć transportem w razie gdyby ktoś coś potrzebował przewieźć. Wczoraj jak byłem na ćwiczeniach terenowych i nei miałem za bardzo jak rozmawiać, ktoś do mnie dzwonił z prośbą o pomoc w transporcie na wczoraj lub dzisiaj, poprosiłem o wysłanie nr. i że zadzwonie jak już będę wolny, ale nie dostałem numeru więc nei miałem jak oddzwonić. W razie czego jeszcze te 2 dni mogę pomóc ;)[/QUOTE]

[B]to ja dzwonilam, ale.... ja jestem w UK, wiec moj nr Ci nic nie da :-) przy okazji wydzwaniania znalazlam extra dwa transporty na dzis w tym moja siostra, ktora mnie zle jaj ten post zobzczy... hihi i jeden tez na jutro, drugi na jutro jest juz zajety...

pozdr, Sabina
[/B]