Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to chyba chodzi o kontakt przez gumtree :

[url=http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-OKAZJA-KARMA-DLA-PSoW-EUKANUBA-ROYAL-BRIT-PURINA-OKAZJA-W0QQAdIdZ118298102]OKAZJA!! KARMA DLA PSÓW EUKANUBA, ROYAL, BRIT, PURINA!! OKAZJA!! - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Kraków[/url]

Posted

[quote name='Tweety']czy ma ktoś jakiegoś kota albo psa, który wymaga USG? mam kilka miejsc na darmowe badania w przyszłym tygodniu[/quote]

Jeśli masz jeszcze miejsca to zgłaszam na badanie maltretowanego szczeniaka (pod kątem obrażeń wewnętrznych) i wstępnie bokserkę z Liszek (pod kątem guzów gruczołów mlecznych, bo wydaje mi się ze zdjęcia że je ma):

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-bokserka-pilnie-potrzebny-dt-134922/[/URL]

Posted

mam problem-Java miała na pysku nad okiem 4 (słownie CZTERY) kleszcze. Trzy zdjęłam ale czwartemu chyba została główka- co mam zrobić? Jechać do weta czy to dziadostwo samo odpadnie? Jednocześnie ostrzegam -kleszcze wraz z wiosną wróciły- niestety... :(

Posted

przelałam do was 10 zł z tego bazarku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/mix-bizu-ksiazki-plyty-kosmetyki-cel-wybierasz-sam-5-04-a-134501/[/url]
jak ktoś chce coś kupić co nie zostało kupione to zapraszam:)

Posted

[quote name='ewikS']mam problem-Java miała na pysku nad okiem 4 (słownie CZTERY) kleszcze. Trzy zdjęłam ale czwartemu chyba została główka- co mam zrobić? Jechać do weta czy to dziadostwo samo odpadnie? Jednocześnie ostrzegam -kleszcze wraz z wiosną wróciły- niestety... :([/quote]

Nuce równiez oststnio został łeb tego cholerstwa. Byłam u weta i powiedział że nie ma sensu tego rozgrzebywac. Kazał zakrapiac jodyna przez tydzien 3 razy dziennie... i albo ta główka kleszcza się wchłonie albo wyjdzie.

Posted

Nie mamy z czego zapłacić marca :-(
Może ktośby chciał chiński kalendarz na rok byka :modla::
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/kalendarze-chinskie-szczegolnie-dla-bykow-na-krakow-do-01-05-a-135141/#post12094734[/URL]

Posted

witam :)

chciałabym w dniu dzisiejszym dokonać wstępnego rozliczenia bazarku z koszulkami z wątku:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/koniec-unikalne-koszulki-z-psiakiem-na-krakow-do-31-iii-132241/[/URL]

[COLOR=red]na bazarku zadeklarowano zakup 36 koszulek.. jeszcze nie wszystkie pieniążki wpłynęły, ale są już potrzebne, więc rozliczam kwotę, jaką udało się uzbierać tj. 1323 zł.. to są pieniążki z koszulek + wszystkie te, które otrzymaliśmy z puszek od Pana Tomka..[/COLOR]

pieniążki podzielone zostaną na poniższych wolontariuszy, których praca związana jest z hotelem w lednicy, zwłaszcza w okresie marca, kiedy prowadzona była aukcja.. trzeba było tu ustalić jakiś sprawiedliwy udział (średnia ilość podopiecznych itp.) i mam nadzieję, że nikt nie poczuje się pokrzywdzony - jeśli są jakieś uwagi, zapytania dot. szczegółowego rozliczenia, to jak najbardziej o nie proszę.. chcę być tu jak najbardziej obiektywna..

rozliczenie:
karusiap i Jagienka (5 piesków): 510 zł
agamika (2 pieski): 204 zł
mar.gajko (2 pieski): 204 zł
tamb (2 pieski): 204 zł
AgaG (1 piesek): 102 zł
Amiga (1 piesek): 102 zł

bardzo proszę o wysłanie na pw danych do przelewów..

przy okazji zwracam się też z prośbą o ewentualne wsparcie leczenia Roxi, cudownej pekinki, z którą dzisiaj karusiap jest we wrocławiu, a która będzie potrzebować naszej pomocy, przede wszystkim finansowej. wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-2-letnia-sparalizowana-pekinka-szukamy-dt-zbieramy-na-zabieg-mogla-chodzi-134772/index10.html[/URL]

[B]bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie na bazarku..[/B]
[B]przede wszystkim Panu Tomkowi :loveu:[/B]
[B]i weszce, która została SUPERSPRZEDAWCĄ roku :loveu:[/B]

dziękuję i pozdrawiam, ef

ps. w tym temacie jeszcze na pewno się odezwę, bo pieniążki jeszcze wpływają :)

Posted

[quote name='edit_f']witam :)

chciałabym w dniu dzisiejszym dokonać wstępnego rozliczenia bazarku z koszulkami z wątku:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/koniec-unikalne-koszulki-z-psiakiem-na-krakow-do-31-iii-132241/[/URL]

na bazarku zadeklarowano zakup 36 koszulek.. jeszcze nie wszystkie pieniążki wpłynęły, ale są już potrzebne, więc rozliczam kwotę, jaką udało się uzbierać tj. 1323 zł.. pieniążki podzielone zostaną na poniższych wolontariuszy, których praca związana jest z hotelem w lednicy, zwłaszcza w okresie marca, kiedy prowadzona była aukcja.. trzeba było tu ustalić jakiś sprawiedliwy udział (średnia ilość podopiecznych itp.) i mam nadzieję, że nikt nie poczuje się pokrzywdzony - jeśli są jakieś uwagi, zapytania dot. szczegółowego rozliczenia, to jak najbardziej o nie proszę.. chcę być tu jak najbardziej obiektywna..

rozliczenie:
karusiap i Jagienka (5 piesków): 510 zł
agamika (2 pieski): 204 zł
mar.gajko (2 pieski): 204 zł
tamb (2 pieski): 204 zł
AgaG (1 piesek): 102 zł
Amiga (1 piesek): 102 zł

bardzo proszę o wysłanie na pw danych do przelewów..

[B]przy okazji zwracam się też z prośbą o ewentualne wsparcie leczenia Roxi, cudownej pekinki, z którą dzisiaj karusiap jest we wrocławiu, a która będzie potrzebować naszej pomocy, przede wszystkim finansowej. wątek:[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-2-letnia-sparalizowana-pekinka-szukamy-dt-zbieramy-na-zabieg-mogla-chodzi-134772/index10.html"][B]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-2-letnia-sparalizowana-pekinka-szukamy-dt-zbieramy-na-zabieg-mogla-chodzi-134772/index10.html[/B][/URL]

bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie na bazarku..
przede wszystkim Panu Tomkowi :loveu:
i weszce, która została SUPERSPRZEDAWCĄ roku :loveu:

ps. w tym temacie jeszcze na pewno się odezwę, bo pieniążki jeszcze wpływają :)[/quote]

Edyto,
po pierwsze bardzo dziękuję.
Bardzo.
Po drugie 50 zł zostaw u siebie na Roxinkę.
Nie wiem ile będzie kosztowało jej leczenie, ale na peweno nei mało.

Posted

[quote name='mar.gajko']Edyto,
po pierwsze bardzo dziękuję.
Bardzo.
Po drugie 50 zł zostaw u siebie na Roxinkę.
Nie wiem ile będzie kosztowało jej leczenie, ale na peweno nei mało.[/quote]

dziękujemy :loveu:

Posted

[quote name='Asior'][B][SIZE=6]dziewczyny bardzo pilna sprawa....[/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]MAM ZGODĘ KIEROWNIKA, na zabranie DONDLA na konsultację do ARKI.. [/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]MALUCHOWI GROZI AMPUTACJA ŁAPY, ale jest szansa, ze w arce ją uratują...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]MAM 2 DNI na znalezienie sponsorów na opłatę za konsultacdję i ew. zabieg.[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]LUDZISKA.. to dopiero dzieciak..... RATUJMY GO :placz::placz::placz:[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]POTZREBUJEMY DEKLARACJI!!!!!!!!!!![/SIZE][/B]
[/quote]

Ile potrzebujesz?

Posted

[b][SIZE="6"]dziewczyny bardzo pilna sprawa....[/SIZE][/b]

[B][SIZE="3"]MAM ZGODĘ KIEROWNIKA, na zabranie DONDLA na konsultację do ARKI.. [/SIZE][/B]
[B][SIZE="4"]MALUCHOWI GROZI AMPUTACJA ŁAPY, ale jest szansa, ze w arce ją uratują...[/SIZE][/B]
[B][SIZE="4"]MAM 2 DNI na znalezienie sponsorów na opłatę za konsultacdję i ew. zabieg.
LUDZISKA.. to dopiero dzieciak..... RATUJMY GO :placz::placz::placz:
POTZREBUJEMY DEKLARACJI!!!!!!!!!!![/SIZE]
[/B]

Posted

a w przyblizeniu chociaz? 100? 500? 2000?

P.S. jak to jest w arce? da sie leczyc "na kredyt"? w sensie takim, ze oni juz zaczynaja leczyc a my zbieramy pieniazki w miedzyczasie?

Posted

[quote name='j3nny']a w przyblizeniu chociaz? 100? 500? 2000?

P.S. jak to jest w arce? da sie leczyc "na kredyt"? w sensie takim, ze oni juz zaczynaja leczyc a my zbieramy pieniazki w miedzyczasie?[/quote]

niestety Asior wycofal sie z wziecia psiaka ze schroniska mimo iz pani prezes wyrazila zgode na pokrycie kosztow ,a Bozenka z niepolomic dala darmowy hotel ,wiec Ania od Nemusia wczoraj zabrala psiaka ze schroniska i pojechal z nim na konsultacje do Arki .Jak tylko zbija goraczke bo wdalo sie zakazenie ,beda operowac i jest sznasa na uratowanie nozki.dzisjaj jade znim na zaszczyk i potwierdzenie diagnozy do doktora Orla .
Ani dziekuje za szybka reakcje i umowienie z zaufanymi wetami ,a wszystkich prosze o pomoc w zbieraniu funduszy i przekazanie na konto tozu z dopiskiem na leczenie dondla. Toz wyrazil zgode ale leczenie bedzie kosztowne ,a oni tez maja dlugi ,maja bardzo duzo psow w hotelach i finansuje wielu ludzia leczenie. Wszystkim z gory dziekuje za pomoc

Posted

[quote name='edit_f']witam :)

[COLOR=red][/COLOR]

przy okazji zwracam się też z prośbą o ewentualne wsparcie leczenia Roxi, cudownej pekinki, z którą dzisiaj karusiap jest we wrocławiu, a która będzie potrzebować naszej pomocy, przede wszystkim finansowej. wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-2-letnia-sparalizowana-pekinka-szukamy-dt-zbieramy-na-zabieg-mogla-chodzi-134772/index10.html[/URL]

[B]bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie na bazarku..[/B]

ps. w tym temacie jeszcze na pewno się odezwę, bo pieniążki jeszcze wpływają :)[/quote]

Wieeelkie dzięki, że i Fabiusiowi przypadła spora sumka. Ponieważ jemu się poszczęściło i od soboty jest w nowym domku, to ja też proszę o przekazanie od razu 50 zł na Roxi

Posted

[quote][B]bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie na bazarku..[/B]
[/quote]

[B]edit_f[/B] bardzo dziękuję za zaszczytny tytuł :oops::evil_lol:
Cała przyjemność po mojej stronie - cieszę się że trochę udało się uzbierać.

Posted

pozwole sobie skopiowac, Roxunia (to ta malutka oczywiscie:)):

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images40.fotosik.pl/96/872f827b004e5476med.jpg[/IMG][/URL]

nikt nie znajdzie dla niej miejsca, zeby ja przeDTowac? ma takie slodziutkie skarpeteczki.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']niestety Asior wycofal sie z wziecia psiaka ze schroniska mimo iz pani prezes wyrazila zgode na pokrycie kosztow ,a Bozenka z niepolomic dala darmowy hotel [/QUOTE]

Po pierwsze Pani Beato, każdy wie, ze Pani poprostu nie potrafi ugryźć się w język dla dobra psa, tylko każdemu kto czyni nie po Pani myśli musi Pani dokopać...
Tylko prosze uważać, bo zatruje się kiedyś Pani własnym jadem....

Po drugie powiedziała Pani, ze powinnam się zdecydować któremu psu pomagam bo dwóm na raz się nie da.. jeśli tak, to wybieram Brytana bo jak na razie zostałam ze wszystkim sama.... jakoś nie widać ruchu na wątku :/

A jesli idzie o DONDLA:
NIE WYCOFAŁAM się z wzięcia psa.. JA TYLKO ZAŁATWIAŁAM zgodę kierownika na zabranie go ze schroniska... To samo mogę powiedzieć o Pani.. Skoro Pani załatwiła zgodę na pokrycie kosztów to trzeba było go brać......
I powiem Pani dokładnie to co powiedziała Pani mi przez telefon.... NIKT ZA PANIĄ wszystkiego nie będzie robił ;)
Pani załatwiła pokrycie kosztów, ja załatwiłam zabranie go ze schroniska, więc o co chodzi :cool3:
Mówiła Pani,że Pani pracuje a ja co??? ja mam malutkie dziecko, i powiedziałam Pani wyraźnie, ze nie mam co z nim zrobić ( w dniu wczorajszym) i nie dam rady jechać po psa....

Do tego rozmawiałam z Panią Bożenką z niepołomic, która równiez nie robiła wrażenia zachwyconej wzięciem psa, który w tej chwili nie walczy o łapę a o życie...(ona też myślała, ze chodzi tylko o ratowanie łapy a nie życia psa)
ZOSTAŁAM POINFORMOWANA, że pies nie był operowany przez naszych wetów, więc kogo Pani teraz chce obwiniać za nieudaną operację???
Doświadczonych lekarzy, ( bo to już nie są młode dziewczyny po szkole, tylko lekarze z wieloletnim doświadczeniem....)
Do tego P. Kierownik z własnej inicjatywy wysłał zdjęcie do warszawy, więc nie chciał bez sprawdzenia wszystkich możliwości pozbawiać psa łapy... walczył o nią....
KIEDY chciałam wyciągać Dondla na konsultację wiedziałam, że pies ma TYLKO do wyboru: albo amputacja albo ratowanie łapy, a kiedy dowiedziałam się, ze pies bardzo cierpi, bo ma potworną gorączkę i dostaje bardzo silne leki przeciwbólowe, i teraz nie walczymy o łapę a o jego życie, stwierdziłam, że nie będe ryzykować życia psa... zwłaszcza, ze kierownik WEZWAŁ na KONSULTACJĘ weterynarza z zewnątrz, który również orzekł, że trzeba ratować życie psa.... i co, do tego tez nie ma Pani zaufania??A ma Pani zaufanie do kogokolwiek????

TRZYMAM KCIUKI zeby Dondlowi się udało uratować łapę, ale też mam nadzieje, że uda mu się nie starcić życia.. BO w schronisku przynajmniej miał opiekę 24 h na dobę a w hoteliku, no cóż......

I MAM DO PANI PROŚBĘ.. niech Pani przestanie niszczyć wszystkich, którzy nie postępują tak JAK PANI CHCE, bo to tylko świadczy o Pani....
I tyle odemnie...
Jeśli Pani ma coś jeszcze do mnie, to bardzo proszę na pw, bo moze Pani nie wie ( choć wydaje mi się że zdaje sobie Pani z tego sprawę) ale ludzie mają już dość Pani wycieczek personalnych na różnych wątkach.....

Posted

[quote name='Asior']j3nny, weź napisz więcej o tym maluchu, to napisze do koleżanki, jak by się udało jakies zdjecia inne to tez by było dobrze :)[/quote]

to jest Roxi, pod opieka KarusiP, ta maluszka z paralizem:)
zaraz przypomne link do watku

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-2-letnia-sparalizowana-pekinka-szukamy-dt-zbieramy-na-zabieg-mogla-chodzi-134772/[/URL]

Posted

[quote name='Asior'][B][SIZE=6]dziewczyny bardzo pilna sprawa....[/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]MAM ZGODĘ KIEROWNIKA, na zabranie DONDLA na konsultację do ARKI.. [/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]MALUCHOWI GROZI AMPUTACJA ŁAPY, ale jest szansa, ze w arce ją uratują...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]MAM 2 DNI na znalezienie sponsorów na opłatę za konsultacdję i ew. zabieg.[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]LUDZISKA.. to dopiero dzieciak..... RATUJMY GO :placz::placz::placz:[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]POTZREBUJEMY DEKLARACJI!!!!!!!!!!![/SIZE][/B]
[/quote]
+

Czy ja gdziekolwiek pisalam ,ze chce zabrac Dondla(nawet nie wiedzilam ze z nim jest tak zle ) ,chyba wielkimi literami napisalas na obydwu watkach ,ze masz zgode na zabranie go do Arki ,niegdzie nie napisalas ze to ma ktos jechac wiec dla mnie jest to jednoznaczne z tym ze ty go zabierasz .Napisalas prosbe o pieniadze , ja zalatwilam kase ,a Bozenka dla darmowy hotel wiec mnie nie obrazaj . Bo ja wiem ze w tygodniu nie jestem wstanie pojechac do schroniska wiec sie nie deklaruje . Mam na swojej glowie 4 psy z naszego schroniska , pod opieka jeszcze kilka wiec napewno niedecydowala bym sie na jazde z Dondlem ale w momencie kiedy ty w ostatniej chwili sie wycofalas nie moglam go tam zostawic tym bardziej jezeli chodzilo by o ratowanie zycia ,a nie o sama lapke .
wszyscy wolontariusze wiedza ,ze wlasnie jezeli chodzi o ratowanie zycia to tym bardziej trzeba psa wyciagac ze schroniska ,jezeli mamy takie mozliwoesci i nie dlatego ze uwazam ze tam jest zla opieka ale o to ze w w wyjatkowych sytuacjach trzeba psu poswiecic duzo czasu i zabiegu ,gdzie w schronisku nie maja takich mozliwosci.
A ty asiu nie napislas ,ze ze wezmiesz go dzisiaj bo na dzisiaj masz transport tylko wyraznie napisalas na jego watku ,ze nie podejmiesz sie wziecia psa bo boisz sie wziasc za niego opowiedzilanosc .OcZwiscie nie musisz tego robic tak jak kazdy znas ale to ty chcials go ratowac ,a w ostatniej chwili kiedy juz wszystko bylo zalatwione wycofalas sie. :shake:

Dalej nie bede z toba dyskutowac ,napisalm to dla wyjasnienie bo nie wszyscy wiedza o co chodzi bo nie chcialam podejmowac dyskusji na watkachi bo to niczemu nie sluzy dlatego dzwonilam do ciebie ale wiedze ze interpretujesz nasza rozmowe wylacznie pod siebie.I tak jak napisalas wczesniej reszte na pw i jezeli mnie cytujesz to cytuj w calosci.