Asior Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 noo moze i chaotycznie, ale nadal jestem zdenerwowana.... a chciałam wszystko opisać... Niewiem czy on chce adoptować jakiegoś rotka....... on jest od niedawna wolontariuszem.. jakiś miesiąc moze.. taki wysoki... przystojny :loveu: na łyso się strzyże... nie tak strasznie.... przedramie trochę mu pogryzł, ale chyba nie przerwał mu skóry.. na szczęscie zima i miał grubą kurtkę noo i to wielki chłop... Quote
irenaka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Asior']noo moze i chaotycznie, ale nadal jestem zdenerwowana.... a chciałam wszystko opisać... Niewiem czy on chce adoptować jakiegoś rotka....... on jest od niedawna wolontariuszem.. jakiś miesiąc moze.. taki wysoki... przystojny :loveu: na łyso się strzyże... nie tak strasznie.... przedramie trochę mu pogryzł, ale chyba nie przerwał mu skóry.. na szczęscie zima i miał grubą kurtkę noo i to wielki chłop...[/quote] Jak na łyso się strzyże to nie jest przystojny:evil_lol: Quote
agamika Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [QUOTE]nie tak strasznie.... przedramie trochę mu pogryzł, ale chyba nie przerwał mu skóry.. na szczęscie zima i miał grubą kurtkę noo i to wielki chłop...[/QUOTE] ano...on zapomni zaraz .. a pies wylądował na obserwacji ... :shake: Quote
karusiap Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 szukam osoby "chetnej";)na wyprawe ze mna i Fioneczka do jej nowego domku,okolice Wojnicza:)domek czeka... Quote
Asior Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='irenaka']Jak na łyso się strzyże to nie jest przystojny:evil_lol:[/QUOTE] eetam, ten nie z "tych" łysych :p Naprawde ciacho :eviltong::eviltong::eviltong: [quote name='agamika']ano...on zapomni zaraz .. a pies wylądował na obserwacji ... :shake:[/QUOTE] na trzeciej z kolei :roll: Quote
Perfi Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 jak moj maz jezdzil to sami pracownicy namawiali go na wyprowadzanie bardziej agresywnych psow, bo siedza caly czas w klatkach a on wielki chlop to sobie poradzi :roll: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Perfi']jak moj maz jezdzil to sami pracownicy namawiali go na wyprowadzanie bardziej agresywnych psow, bo siedza caly czas w klatkach a on wielki chlop to sobie poradzi :roll:[/quote] Olu ale to bylo za ich zgoda i oni wiedzieli jakiego psa mozna zabrac na spacer ,a jakiego nie.bez zgody pracownikow nikt nie powinien wyciagac zadnego psa zwlaszcza z bud.Chyba ze sa to juz psy ktore znamy od dawna i mamy pozwolenie na ich wyciaganie. A co do traktownia nas wolontariuszy w schronisku to potraktowli ta sytuacje tak jak na to zasluzyli wolontariusze .Bo dobrze ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo ale moglo w tej sytuacji dojsc do tragedni i to nie z winy pracownikow tylko z winy nieodpowiedzialnych wolontariuszy. Tak jak w tej chwili nam pomagaja pracownicy i to zrowno weci jak i pielegniarze to nie bylo lepiej wczesniej , a wszyscy ktorzy mnie znaja wiedza ile czsu juz chodze do schroniska . wszyscy teraz weci to wspaniali ludzie ktorym dobro zwierzat jest na sercu i jeszcze sie nie spotkalam z ich strony z wrogim nastawieniem do nas wrecz przeciwnie (nieraz bywalo roznie i jedna z takich wstertnych wetow juz nie pracuje.) Nietety trudno sie dziwic wczorajszemu zachowaniu ,w sytuacji ktora opisala Aska ,oni byli zdenerwowani cala sytuacja ,a nie ucierpial tak naprawde czlowiek tylko pies.:mad: Quote
Asior Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 noo tylko ciekawe czemu ja nawięcej oberwałam ??? Mimo iż w danym momencie nie miałam zadnego psa w ręce :angryy: Za to że jakiś nieodpowiedzialny gość uważał, ze wszystko mu wolno???? MNIE NIGDY nie przydarzya się taka sytuacja... ja zawsze 10 razy pytam i to kilku pracowników o danego psa zanim go wezmę.... Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='Asior']noo tylko ciekawe czemu ja nawięcej oberwałam ??? Mimo iż w danym momencie nie miałam zadnego psa w ręce :angryy: Za to że jakiś nieodpowiedzialny gość uważał, ze wszystko mu wolno???? MNIE NIGDY nie przydarzya się taka sytuacja... ja zawsze 10 razy pytam i to kilku pracowników o danego psa zanim go wezmę....[/quote] Asiu dlatego w takiej sytuacji najwazniejszy jest spokuj i wywazona opinia. Skad niby zdenerwowany wet mial wiedziec ,ze ty nie masz nic wspolnego ,nie obwinjaj ich bo mozna komus zepsuc opinie ,a to nie sluzy zwierzaka. tak jak napisalas przez jakiegos nieodpowiedzialnego faceta beda teraz patrzyc wilkiem na wolontariuszy ,a wcale im sie nie bede dziwic bo chodzi o bezpieczenstwo ,ktore przez takiego dupka bylo zagrozone.:shake: Quote
irenaka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [B]Mam ogromną prośbę, jeżeli ktoś jest na Naszej Klasie, to potrzebujemy błyskawicznej pomocy w rozsyłaniu linka z cegiełkami dla Amorka który jest w potrzebie. Pies jest w ciężkim stanie:-(. Pomóżcie:[/B] [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=503621203"][B][COLOR=#000000]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=503621203[/COLOR][/B][/URL] Quote
mar.gajko Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Pilnie tymczas do szczeniaka. baby takei go znalazły. Szczeniak w typie "nowofunlanda". Dziś po południu odwiozą go do schroniska. Jeżeli sie czegos nei wymyśli. Podobno zadbany, jesczze. znaleziony w obróżce. Kto go może wziąć??? Plisss? Quote
agamika Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 P.Beato , wyleciało kilkoro pracowników na moment jak facet złapał a chwile tego psa [B]NIKT nie reagował wszysdcy stali i sie gapili[/B] stali obok mnie ... NIKT nic nie powiedział, nie powiedział-[B]idz sie schowaj[/B], nie spytał o co chodzi , nie krzyknął do faceta ze pies jest agresywny! [B]dopiero jak pies sie wyrwał i go uzarł (po jakis 3 minutach stania) to sie zaczeli [COLOR=darkorchid][U]wydzierać[/U] [/COLOR]NA NAS STOJACE najblizej nich ...[/B] [B]a ze nie miałysmy NIC wspólnego ze zdarzeniem, to prosze sie nie dziwić ze Nas to zdenerwowało .... :roll:[/B] a zauwaze tylko ze zeby sei schowac z psem do boksu musiałbym przeleciez koło tego gościa z psem :p,,,, jakos nie miałam na to ochoty :p bo wole nie miec dziór w ciele ! Quote
Jagienka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [quote name='agamika']bo wole nie miec dziór w ciele ![/quote] i tak masz, i tak masz :eviltong::evil_lol::oops: Quote
missieek Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [SIZE=4][COLOR=Red][B]owczarkowaty pies, bardzo chudy, ledwo biega, jest przy nowym kleparzu [U]moze go cos potracic[/U] ja jestem poza krakowem ale siostra mi dzwonila ze taki pies tam jest kto z krakowa pomoze!?[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
malawaszka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Pies, o którym pisała missieek powyżej już pod ich opieką, na szczęscie to suka, ale na nieszczęście w bardzo złym stanie... Proszę zajrzyjcie - pomóżcie reklamować wątek... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ledwo-zywa-miedzy-samochodami-w-krk-powybijane-zeby-guzy-u-missieek-help-127192/#post11432741[/url] Quote
Camara Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 [B][COLOR=red]Dziś w Michałowicach znaleziono bardzo młodego sznaucera olbrzyma. Pies jest chudy ale nie zagłodzony, sierść w przyzwoitym stanie. Jest bardzo przyjacielski do ludzi i zwierząt.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red][/COLOR][/B] Dwa dni temu był widziany jak szwenda się przy drodze w Witkowicach, czyli pies podąża od strony Krakowa Może ktoś go szuka??? Jest tylko jedno ale... pies na tylnych łapach ma liczne blizny, pochodzące raczej z różnych okresów, ale żadna nie jest świeża - wygląda to jak blizny po cięciu nożem? Ślady po wnykach? Pies ma bardzo tymczasowy tymczas - góra parę dni :cool1: Quote
weszka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Chyba się potnę :( Camara możesz podesłać mi na PW albo maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] więcej info + fotki. Quote
Camara Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 weszko, zdjęcia będą dopiero w środę o ile uda mi się tam dojechać, pies jest u ludzi (za Miechowem), którzy zgarnęli go z drogi a mają adoptowanego od mnie agresywnego podhalana, w środę wybieram się do nich na dalsze ujarzmianie Gazdy, mam nadzieję, że tym ludziom przez parę dni uda się trzymać psy bez kontaktu (ale to będzie naprawdę trudne) w każdym razie oni nie mają wątpliwości, że to szaucer, najwyżej roczniak Quote
weszka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ok. Będę ogłaszać bo więcej nie dam rady pomóc :shake: Witkowice to tuż niedaleko mnie :roll: ale ja tu nigdy jakoś w okolicy nie widziałam olbrzyma. Quote
malawaszka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 cholera jasna :placz: nic tylko się zastrzelić! Już myślałam, że to może pies, o którym mi pisała Pani z Koszęcina, że jej zaginał jakiś czas temu, ale właśnie dostałam info, że znaleźli go martwego przy drodze :placz::placz::placz: może za sukami poszedł z domu? teraz jakiscieczkowy okres jest bo widzę ciągle opętane psy biegnące za instynktem :shake: a może jest ktoś bliżej tego miejsca żeby porobić fotki? bo jak mamy tylko kilka dni to co potem Quote
agamika Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [SIZE=3][COLOR=blue][B]Akord, wspaniały pies w schronisku nie przezyje ... [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]Nalezy GO ZABRAC JAK NAJSZYBCIEJ, NA RAZIE EGZKUCJA WSZTRYMANA, ALE PO NOWYM ROKU ON MUSI OPUSCIC SCHRONISKO [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]AKORD MA ZROSTY W KREGOSŁUPIE! [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]ZIMNA BUDA GO ZABIJA, TERAZ MA KRYZYS PRZESTAŁ WSTAWAC, WYMAGA CIEPŁA I REHABILITACJI ! [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]POMOCY :placz: :placz: :placz:[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]OD SOBOTY BEDE W SCHRONISKU CODZIEN ZEBY GO "NOSIC' [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]REHABILITOWAC [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]POTRZEBUJE ODSÓB DO POMOCY (NP JAK JA NIE BEDE MOGŁA W KTÓRYS DZIEN ZEBY KTOS MNIE ZASTAPIL ) ... BŁAGAM PYTAJCIE WSRÓD ZNAJPMYCH O DT , PŁATNY NAWET ! [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]JAK NIE BEDZIE GDZIE GO ZABRAĆ TRZEBA BEDZIE ROZWAZYC HOTEL, ALE TO NIE EST DOBRE ROZWIĄZANIE :shake: TAK DO KONCA DLA NIEGO ...[/B][/COLOR][/SIZE] [B]błagam ... to pełen zycia cudowny pies ...[/B] :placz: WATEK AKORDA , WSZYSTKO DOKŁADNIEJ OPISANE : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/akord-owczarek-ma-zrosty-w-kregoslupie-paraliz-wyrok-smierci-w-schrosniku-krakow-123455/[/URL] Quote
agamika Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/11443215-post38.html"][COLOR=Red][B]PILNIE POTRZEBA OSOBY KTÓRA POJEDZIE TAM W PT RANO POMÓC AKORDOWI :placz: błagam ..to jest szansa na zycie dla niego[/B][/COLOR][/URL] Quote
marysia55 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 mogę tylko podrzucić wątek na pierwszą stronę. Pracuje od 8 rano do 20 wieczorem, czasami nawet w weekendy. I naczej pomóc nie potrafię:shake::shake: Quote
Asior Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Aga zapytaj pani uli czy by nie podjechała....... KOLEJNY PSIAK DO KRAKOWSKICH ;) [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-zjawiskowa-sunia-mix-husky-malamuta-takiego-jeszcze-nie-bylo-127345/#post11446223[/url] a tu wątek szczeniorka jamniorka znalezionego... pilnie szukamy dla niego domku... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-szczeniak-jamniorka-pilnie-szuka-domu-127347/#post11446393[/url] Quote
j3nny Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [B][SIZE=4]POMOCY!![/SIZE][/B] Wczoraj okolo 10 rano w okolicach ul.Kazimierza Wielkiego i Zakatek zaginął Bolek!!!!!! Bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniach! w razie czego kontakt: 504-470-635 link do wątku Bolka : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/ma-dom-bolus-po-wypadku-pies-o-wielkim-sercu-czeka-na-dom-125409/[/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/40/4c65dff077dff54fmed.jpg[/IMG][/URL]3 Quote
Recommended Posts