AniaGucio Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 moni12 napisał(a):No to dobra opcja , tylko te koszty sterylki , moze by jakies deklaracje wyczarowac?A transport byłby płatny? W tą sobotę?? Jeszcze nie rozmawiałam z mężem, ale gdyby mała miała z nami jechać to do Koszalina oczywiście bezpłatnie. Kobity, ale przecież dom nie sprawdzony, a dzisiaj już środa :( Quote
dusje Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 moni12 napisał(a):No to dobra opcja , tylko te koszty sterylki , moze by jakies deklaracje wyczarowac?A transport byłby płatny? Raczej odwrotnie, Moni :lol: Transport jako Wielkanocny prezent,jesli Ania i Gucio wyrazi zgode na taka opcje a sterylka we wlasnym zakresie zamiast kosztow transportu. Moni,zobacz ile sierot czeka na kazdy grosz a nasze sakiewki juz puste :shake: Pojdziemy z torbami. Chyba ze jakimis bazarkami damy rade, ale z 2 strony znow zabierzemy jakiejs sierocie z mozliwoscia platnego DT:-( Quote
moni12 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Aniu musisz nas tu trochę pilnowac :mad:, bo my tym transportem jestesmy zaaferowane, ze kombinujemy na czym swiat stoi.:diabloti: A i dusje tez mądrze napisała , faktycznie to dobra opcja. Quote
dusje Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Piekna propozycja Swiateczna, Aniu :lol: Kto dowie sie bezposrednio w schronie, czy taka mozliwosc istnieje? Oczywiscie musimy znac odpowiedz DS, ale warto zapytac kierownictwo juz jutro ;) A dom sprawdzac na gwalt!!!! Temikotka nie odpowiada na PW, w Koszalinie Kinga. Lilka iles tam w Slupsku. Quote
handzia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 dusje napisał(a):Tez jestem tego samego zdania :lol: Brydzia pisze sensownie a to swietnie rokuje :lol: Wielka szkoda, ze sunia musi pozostac na Swieta w schronie,tym bardziej ze nadarza sie okazja transportu juz w sobote! Zastanawiam sie, czy schron wyrazilby zgode na wypuszczenie malej do DS bez sterylki pod np.warunkiem zlozenia przed tym faktem pisemnego oswiadczenia przez DS, ze zobowiazuje sie do przeprowadzenia sterylki u weta w ciagu np. 10 dni od daty powierzenia suni do adopcji,przeslania scanu oswiadczenia weta, ze sterylka sie odbyla itd. ?????? Pozostaje tez kwestia, czy DS zechcialby pokryc we wlasnym zakresie koszty sterylki i czy nie mialby nic przeciwko wizycie posterylkowej? Moze wowczas uda sie wypracowac consensus, co? Dobry pomysł. Rozumiem, że Brydzia chce zabrać jak najszybciej sunię. Moim zdaniem lepiej dla suni byłoby gdyby była wysterylizowana na miejscu w domu. Wiem jak to wygląda w schroniskach. Quote
moni12 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Ocelot moze sie dowie jak Ją poprosimy , bo to nasz łącznik ze schronem.Czekamy na odpowiedz brydzi Quote
dusje Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 moni12 napisał(a):Ocelot moze sie dowie jak Ją poprosimy , bo to nasz łącznik ze schronem.Czekamy na odpowiedz brydzi Ale to tzreba dzialac juz od ranca. Kochani, ida Swieta, nie oszukujmy sie - w piatek nic juz sie nie zalatwi Ewentualne oswiadczenie DS mozna wyslac faxem z podaniem nr dowodu osob itd, namiarow itd Quote
AniaGucio Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Dziewczęta, a wiecie coś może więcej o tej suni?? Ktoś z nią w tym schronie wychodzi na spacery? Umie chodzić na smyczy, nie wyrywa się?? Tak naprawdę to ważne informacje zarówno dla osoby, która miałaby małą przewieźć jak i dla przyszłego domku szczególnie, że nie ma płotu. Ostatnio tyle czytam o psach, które uciekły, z resztą w niedzielę sama biegałam i szukałam takiego uciekiniera :(... Quote
moni12 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 dokładnie to wazne informacje. Jutro postaram sie dowiedziec wszystkiego a moze ocelot wejdzie lub grrubarybba i napisza . Quote
dusje Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Aniu, moze ktos pozyczylby transporterek? Ewentualnie szeleczki i obrozka plus 2 smycze. Ja wiozlam takie ADHD plus swoje 4 psy ponad 1000 km i ani w glowie byly mu ucieczki;pilnowal sie, jakby Pana Boga za nogi zlapal :razz::evil_lol: Na postojach tylko w poblizu samochodu i ani kroku dalej Quote
AniaGucio Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Transporterek to ja mam, ale chyba byłby za mały - wiozłam w nim psiaka wielkości yorka. OK, no to czekam na jakieś info... muszę wiedzieć, czy mam być bardziej miła dla męża niż zazwyczaj czy nie :diabloti: Quote
dusje Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 AniaGucio napisał(a):OK, no to czekam na jakieś info... muszę wiedzieć, czy mam być bardziej miła dla męża niż zazwyczaj czy nie :diabloti: Podwojnie mila :evil_lol: Quote
handzia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 AniaGucio napisał(a):Transporterek to ja mam, ale chyba byłby za mały - wiozłam w nim psiaka wielkości yorka. OK, no to czekam na jakieś info... muszę wiedzieć, czy mam być bardziej miła dla męża niż zazwyczaj czy nie :diabloti: Skąd ja to znam? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
dusje Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Moni, ale dopukac sie do Twojej skrzyneczki coraz trudniej.Moze oczyscisz,da rade? :evil_lol: Quote
moni12 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Da juz sie biore.to jeszcze wkleje co dostałam o suni. Charakter ma cudowny, łagodne, delikatna, spokojna. Pieszczocha potworna. Głaskałam ją chyba z pół godziny, a ona z zamkniętymi oczami się rozkoszowała i wcale nie miała dość. Nie wiem, jak z chodzeniem na smyczy. Do innych psów OK, siedzi w boksie z kilkoma psami i jest w porządku, jakby ich w ogóle nie widziała. Olewa je totalnie. Do kotów sprawdzić nie mogę, bo nie mamy w schronie kotów. Quote
ocelot Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Nie ma możliwości sterylizacji poza schroniskiem. Ustawa Urzędu Miasta wyraźnie mówi, że do adopcji ze schroniska może iść pies/suka po zabiegu. Sterylizaja po Świętach. Quote
AniaGucio Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 No to już wszystko wiadomo :( Dziewczyny, w takim razie teraz najważniejsze jest sprawdzenie domku. Quote
brydzia1 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dziewczynyyy!! Dziękuję bardzo za miłe słowa:) aż na serduchu robi się fajniej! Pisałam Wam na poczatku, że w moim domu rodzinnym jak i teraz własnym zawsze były psiaki, które dożywały długiej starości....bo jedna miała 17 lat jak zdechła:) inna 14, badz 15lat....tylko Tapsiu odszedł tak szybko po 9:(( przez chorobe!! I od zawsze Mama, Tata, babcie wpajały mi miłosc do zwierztąt i tak jakoś wyszło....:) ze kocham wszytskie psiaki i chcę im pomóc!:lol: Słuchajcie ja myślałam, że będę musiała pokryć drogę suni.....więc jeśli transport będzie za free, pokryję koszt sterylki...u nas to jakieś 220 zł wiec nie jest źle A jeśli chodzi o sprawdzenie domu, Kinga od kotków z dogomani która mieszka koło Darłowa była jakieś 4 m-ce temu w domu rodziców. Także zapytajcie jej;) Quote
brydzia1 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 OO, już widzę, w pośpiechu odp a nie przeczytałam do końca Waszych info:( juz wiem, że sunia musi miec strerylke na miejscu i po Swietach może trafić do nas!:( Quote
AniaGucio Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 brydzia1 napisał(a):Dziewczynyyy!! Dziękuję bardzo za miłe słowa:) aż na serduchu robi się fajniej! Pisałam Wam na poczatku, że w moim domu rodzinnym jak i teraz własnym zawsze były psiaki, które dożywały długiej starości....bo jedna miała 17 lat jak zdechła:) inna 14, badz 15lat....tylko Tapsiu odszedł tak szybko po 9:(( przez chorobe!! I od zawsze Mama, Tata, babcie wpajały mi miłosc do zwierztąt i tak jakoś wyszło....:) ze kocham wszytskie psiaki i chcę im pomóc!:lol: Słuchajcie ja myślałam, że będę musiała pokryć drogę suni.....więc jeśli transport będzie za free, pokryję koszt sterylki...u nas to jakieś 220 zł wiec nie jest źle A jeśli chodzi o sprawdzenie domu, Kinga od kotków z dogomani która mieszka koło Darłowa była jakieś 4 m-ce temu w domu rodziców. Także zapytajcie jej;) brydzia1 napisał(a):OO, już widzę, w pośpiechu odp a nie przeczytałam do końca Waszych info:( juz wiem, że sunia musi miec strerylke na miejscu i po Swietach może trafić do nas!:( Brydziu1, Wiem, że wszystkie ciotki z wątku miały nadzieję, że mała trafi jeszcze przed świętami do DS. Nie ma tego złego... sunia będzie miała sterylkę zaraz po świętach, a ja może - ale nie mogę obiecać na 100%, bo róznie się życie układa, będę mogła Wam pomóc w transporcie tyle, że już nie samochodem tylko pociągiem. Quote
kinia098 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Można dzwonić: 510 538 560. Tylko nie sms, bo mam czarny ekran.... :/ :roll: edit: w sprawie wizyty of kors ;) edit 2: najlepiej dzwonić tak o 16 ;) od 19 nie będę mogła odebrać, dopiero o 21. Quote
moni12 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 No to juz wszystko wiemy . Kinia dzięki za odpowiedz , bo jakimś trafem Ciebie znalazłam akurat z samego Darłowa i proszę o przeprowadzenie tej pa, zdzwonimy sie .To ja biorę się cioteczki za mycie okien bo mnie Wielka Sobota z nimi przez dogo zastanie. Quote
dusje Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Szkoda, musimy uzbroic sie w cierpliwosc :lol: Swieta zleca migusiem i maluchna juz niebawem bedzie gotowa do drogi :multi: Najwazniejsze,ze domek na nia czeka i ze ma juz swoja rodzinke :lol: Quote
Recommended Posts