Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='moni12']Dusje ja nie wiem do cholery co mam za sznupe , bo do fryzjera jeżdzi naćpana (dajemy jej leki uspakajające) i tak afere robi , a jak ostanio fryzjerki nie ugryzła to na mamie odbiła sobie i w palec Ją dziabneła.[/QUOTE]

Charakterna dziewczynka :razz:

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='moni12']No i na to liczę bo inaczej to pod mostem zamieszkam .[/QUOTE]

Przyjezdzaj do NL, mostow tu do wyboru :cool3::evil_lol:

Posted

dzwon koniecznie, Moni :lol: Owieczka pracuje od pon do pt ale w weekend powinna byc w domciu.Natomiast przez caly tydzien opieke sprawuje 24/h ciocia Iza,kochana babka :loveu:
Psiaki maja RAJ a najlepszym dowodem nasze podopieczne z Zamoscia i te ktore juz dawno znalazly domeczki :lol:

Dzisiaj do adopcji w Wwie poszla mala Punia vel Mala Mi z Zamoscia. jest warszawianka :lol:

Posted

[quote name='moni12']No i jeszcze zostaje opcja kate-bono, jakbysmy ją dali 14 maja , zeby przetrzymała ja do pobytu Brydzi.[/QUOTE]

Jasne, jutro napisze do Bea i zapytam, czy bedzie taka mozliwosc, dobrze? :lol: Oczywiscie, gdyby nie wypalily nam wczesniejsze plany

Posted

Jak tylko bede wiedziec na czym stoimy, wysylam Pw do Bea :lol: a to juz bedzie jutro

IVV, korzystasz ze skypa? Cudowna sprawa, moglabys miec kontakt na zywo z ludzmi z dogo :lol:

Posted

hej, przepraszam, ja dość nieregularnie jestem na tym forum.
w niedzielę jadę do furciaczek po suczkę CC. miałam z wawy zabrać (jak to napisała sacred PIRANHA) "jakieś małe kudłate rude coś".
czy chodzi o Moni?
Ja po suczkę jadę w okolice Ciechocinka.
a co do transportu, to miałam zaplanowany wyjazd w przyszły weekend z Ulką-dziabulą (od Lolalola) - ale ta, tak pozytywnie zfiksowana na jej punkcie, sama jej sfinansowała wcześniejsze dotarcie do DS :)
a ja zgodnie z jej radą postanowiłam zawieść za to (za friko) innego zwierzaka.
Jeśli będę miała jakieś wyjazdy, to dam wcześniej znać- gdzie i może będę mogła zabierać zwierzaki.
tak, aby specjalnie jeździć z dłuższym transportem, to do połowy lipca, nie dysponuje czasem (praca plus szkoła).

Posted

Kurcze a ja pomyslałam tak , żeby umówic sie z psimi ratownikami i zawozic Moni prosto ze schronu do Brydzi . Jak ktoś ją wezmie na hotelik to tez musimy płacic a tak skrzyknijmy się na transpotr i niech Moni juz bezposrednio jedzie do domu . Dusje uzgodnij z nimi ile konkretnie wynosiła by ta podróz . Ja dam 50 zł , Brydzia mówiła , ze da 100zł mamy juz 150 , kurcze z fb nikt się nie zaofiarował , ale udostępnie ją zaraz jeszcze raz. Niw wiem czy dobrze kojarze, ale jakas skarpeta ofiarowała 50 zeta. Co Wy na to?

Posted

marakota to nie o tą sunie mi chodziło;-) furciaczek sie do ciebie odezwie napewno tylko wczoraj nagle miała nieprzyjemną sytuacje ze swoja prywatną sunią i do jutrzejszych badań u drugiego weta będzie łazić i zjadać pazury z nerwów...
moni12 ja oferowałam 50zł jako skarpeta yorkowa, coś tam sunia z yorka ma;-)

Posted

Moni,ja oczywiscie moge napisac do Psich Ratownikow, ale moze jeszcze przemyslmy te oferte,czy chcemy naprawde z niej skorzystac?.500 zl,jesli bedzie to tylko transport Moni i 400 zl jesli dojdzie do skutku wyjazd innego psa. To ogromna kasa.Gdyby znalazl sie ktos,kto chcialby przewiezc mala PKP do Poznania - to o niebo nizsze koszty i szybka robota.

Dzwonilas do Komety? Do Owieczki,Donki? :lol: Moni, hotelik np do 23 maja,kiedy ma przyjechac do Poznania Brydzia - to zalozmy jakies 120 -150 zl.Moze wiec nie jest to glupi pomysl?

EDIT: puscilam PW do Ajula,moze akurat Jej TZ bedzie jechal do Wwy? Czekam na odp i jak tylko nadejdzie,dam znac.

Posted

Chciałabym Wam jakoś pomóc, ale akurat terminy podane przez Brydzię nijak mi pasują... gdyby to był czwartek lub piątek to bym zawiozła małą pociągiem do Poznania

Posted

zgadzam sie z Dusje ! 500zl za przewiezienie psa to ...nie chce komentowac ...jest tyle innych psow ,ktore potrzebuja wsparcia finansowego
jesli udaloby sie zmiescic w sumie ,ktora juz mamy (zawsze cos mozna dorzucic ;)) ,to by bylo super.

Posted

[quote name='AniaGucio']Chciałabym Wam jakoś pomóc, ale akurat terminy podane przez Brydzię nijak mi pasują... gdyby to był czwartek lub piątek to bym zawiozła małą pociągiem do Poznania[/QUOTE]

Aniu, to w takim razie poprosilybysmy Bea o pomoc w przetrzymaniu do przyjazdu Brydzi.Co Ty na to?
Na te kilka dni do wyjazdu daloby sie ja do ktorejsc z ciotek hotelikowych Donki lub Owieczki

Posted

[quote name='IVV']zgadzam sie z Dusje ! 500zl za przewiezienie psa to ...nie chce komentowac ...jest tyle innych psow ,ktore potrzebuja wsparcia finansowego
jesli udaloby sie zmiescic w sumie ,ktora juz mamy (zawsze cos mozna dorzucic ;)) ,to by bylo super.[/QUOTE]

IVV :lol: Ta cena wynika z tego,ze Psi Ratownicy nie mieszkaja w Warszawie/w Lodzi,musieliby kawal drogi jechac po sunie.

Posted

Aniu,super :lol: Pogadaj i moze uda nam sie wyekspediowac malenka. Ja teraz pedze ze swoja psia banda do lasu ale wracam za jakas godzinke.

Posted

[quote name='IVV']bosze !!! to pies po sterylce nie przebywa w szpitaliku ???!!!! :crazyeye:a gdzie fartuszek ???:crazyeye:
rece opadaja ....:(
biedna sunia ,wyglada jakby byla w bolu ...czy podawane sa jakies srodki pzeciwbolowe ?:shake:

Moni była wtedy zaraz po narkozie, więc wyglądała mizernie, ale ogonkiem machała. Wszystkie leki miała cały czas podawane (antybiotyki i przeciwbólowe)
To nasz szpitalik, w środku są kafelki ZDEZYNFEKOWANE, czyste, czyste legowisko, z czystymi, świeżymi, cały czas zmienianymi kocami.
Jednak Moni wolała wyjść z mięciutkiego posłanka na goły beton, czyli coś a la wybieg.
Fartuszki?? Mamy w schronie 140 psów, 17.000 zł na miesiąc na wszystkie wydatki, a odkąd przejęliśmy schronisko nie dostaliśmy ani złotówki, ponad miesiąc jedziemy na krechę.
Zresztą zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/threads/203756-APEL-O-POMOC!-Przej%C4%99li%C5%9Bmy-zdewastowane-schronisko-brakuje-prawie-wszystkiego!