Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moni u nas. Jest spora, spodziewałam się suni trochę większej od yorka, a to jest york gigant :evil_lol:.
W drodze do domu wstąpiłyśmy do lecznicy, Moni ma już wyjęte szwy. Czeka ją kąpiel i wycinanie kołtunów, pewnie i maszynka pójdzie w ruch. Jest leciutka i chudziutka, można jej policzyć wszystkie kosteczki. Właśnie zjadła suchego Regala "przyprawionego" puszką.
Z Sol i Dyziem przywitała się na dworze, z Pepsi i Gufiakiem w domu. Pokazała Pepsi i Gufiemu ząbki, nasze się od razu ewakuowały :evil_lol:. Teraz Moni leży u siostry obok biurka i nadstawia się do głaskania. Chyba wiem, gdzie Moni będzie chciała spać.

Parę fotek: z auta i z powitania na dworze z Sol...

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faktycznie nieco wieksza niz sie zdawalo :evil_lol::lol: ale niezaprzeczalnie jest urocza :loveu:
Gufiak chyba nieco zawiedziony??? ;) bo Pepsi kobiete zrozumie i wybaczy :razz:
Trzymaj sie Gufciu :-(:evil_lol::lol:
Bea&Kate :lol: jeszcze raz serdeczne podziekowania za przyjscie z pomoca "malenkiej" :calus::Rose:

Posted

AniaGucio napisał(a):
Piękniutka z niej dziewczynka :) Teraz będzie już tylko lepiej

Ania, ale jakie miny robi /cos jak???? - odczep sie,kazali mi przyjechac, to jestem/ :evil_lol:

Posted

ocelot napisał(a):
Kochani przecież uprzedzaliśmy, że ona niewiele z yorkiem ma wspólnego

Cioteczki na żartach się nie znacie:lol::evil_lol:
Moni jest jeszcze zestresowana, pokazuje ząbki na wszystkie nasze psiaki - jak warknęła na Gufcia i Pepsulę ( nasze psiaki są ugodowe ) to dały jej spokój.
Dopiero dzisiaj rano zdecydowała się załatwić na spacerze ( była jedna wpadka w nocy - zrobiła siusiu pod drzwiami )
Pilnuje misek - i żarełka i wody.
Z kotami naszymi jest bardzo ugodowa - Petronela łasiła się do niej , ocierała się o nią a Moni odwzajemniła się tym kocim zalotom.Dałam jej do powąchania małego kociaka ( 6 dniowego ) i też była zainteresowana co to jest takie drzące się w niebogłosy.Zapędów morderczych na koty nie ma:evil_lol:
Apetyt jest.

Posted

Wczoraj cały dzionek spędziłam w rodzinny mieście u Rodziców. Wróciłam bardzo późno:roll: i nie miałam już odwagi na tel do dziewczyn jak nasza Dziunia ? ale przeczytałam na dogomanii i sie uspokoiłam.
Zdjęcie to w aucie.....piękne....faktycznie jest spora, ale cóz to za róznica , że 10-15 cm ma wiecej....

Miłej niedzieli Wam życzę

Posted

brydzia1 napisał(a):
Wczoraj cały dzionek spędziłam w rodzinny mieście u Rodziców. Wróciłam bardzo późno:roll: i nie miałam już odwagi na tel do dziewczyn jak nasza Dziunia ? ale przeczytałam na dogomanii i sie uspokoiłam.
Zdjęcie to w aucie.....piękne....faktycznie jest spora, ale cóz to za róznica , że 10-15 cm ma wiecej....

Miłej niedzieli Wam życzę

i wlasnie taka jest reakcja odpowiedzialnego ,kochajacego czlowieka :)!!!!!
Dziunia jest przesliczna :) a jeszcze jak zacznie sie usmiechac ...!!!!

Posted

Tak, fotka w aucie bardzo mi sie spodowała z dwóch powodów - pierwszy to prosty i wiadomy, bo Moni wyglada tam Nice:) a drugi , to taki, że ona sobie tak spokojnie siedzi w aucie, bo martwiłam sie jak zniesie drogę z poznania:roll:
...ale teraz jestem spokojna....

Posted

KateBono napisał(a):
Cioteczki na żartach się nie znacie:lol::evil_lol:
Moni jest jeszcze zestresowana, pokazuje ząbki na wszystkie nasze psiaki - jak warknęła na Gufcia i Pepsulę ( nasze psiaki są ugodowe ) to dały jej spokój.
Dopiero dzisiaj rano zdecydowała się załatwić na spacerze ( była jedna wpadka w nocy - zrobiła siusiu pod drzwiami )
Pilnuje misek - i żarełka i wody.
Z kotami naszymi jest bardzo ugodowa - Petronela łasiła się do niej , ocierała się o nią a Moni odwzajemniła się tym kocim zalotom.Dałam jej do powąchania małego kociaka ( 6 dniowego ) i też była zainteresowana co to jest takie drzące się w niebogłosy.Zapędów morderczych na koty nie ma:evil_lol:
Apetyt jest.

Zna:)Tylko zawsze się martwi jak psiaka bezpośrednio sie nie adoptuje ze schroniska. Już mi wracała znad morza suczka 5 cm większa niż Pani myślała.
A ja jeszcze poproszę numer ulicy i kod miejscowości.

Posted

brydzia1 napisał(a):
Ocelot potrzebujesz mojego numeru ulicy i kodu miejscowości? bo nie wiem czy dobrze zinterpretowałam co napisałas wyżej:)

Tak, ocelot musi wpisać Twoje dane na umowie :)

Posted

brydzia1 napisał(a):
Ocelot potrzebujesz mojego numeru ulicy i kodu miejscowości? bo nie wiem czy dobrze zinterpretowałam co napisałas wyżej:)

O tak własnie:)

Posted

Przepraszam ,że dopiero teraz piszę ale był nawał pracy i z psiakami i z krecikami:oops:.
Podczas kąpieli była bardzo grzeczna:lol:. Powycinane zostały dredy i trochę została ostrzyżona ( nie podobała się jej chyba maszynka i uciekała nam )
Nie chce zostawać sama - popiskuje i szczeka.Zaczęła wybrzedzać z jedzeniem - samych chrupanek nie chce jeść, dopiero jak jej pomieszam z mięskiem to zje.
Na psiaki jeszcze warczy, na spacerze trochę ciągnie na smyczy.