Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KoKo90 napisał(a):
tak teraz patrze na Zumi gdzie znajduje sie to schronisko, i jesli rzeczywiscie na ulicy przejazdowej, mimo iz jest to za miastem to jezdzi tam sporo autobusów, chociażby W, wysiadamy na ulicy Głównej, przystanek Urbanowice sklep skąd do przejazdowej mamy minute na nogach, nie iwem w ktorym miejscu dokladnie znajduje sie schronisko ale przeciez przejazdowa nie jest az tak długa. Mozna tez wysiąść od strony zakładów na Tychy Lear (jezdzi tam: 21, 400, 128, 36, T, 696.) przejsc przez tory i wychodzimy prosto na Przejazdową, tylko od drugiej strony. U mnie ciężko z czasem, praca, dwa psy ktorymi tez trzeba sie zająć, nie obiecuje ale postaram sie tam zajrzeć, dopytać o psiaka, jesli bedzie taka mozliwosc to nawet i poswięcic mu troche czasu. 5 minut drogi od przejazdowej znajduje sie osrodek na ktorym trenuje agility jest tam spora łąka mogła bym z nim popracowac, jakos oswoić, tylko trzy podstawowe pytania:
1. Czy nie bedzie za pozno
2. Czy schronisko wogole sie zgodzi zeby brać psiaka na spacery itp
3. Czy to wogole coś da... :(

założycielka wątku pisała że nikt nie broni wolontariuszom tam działać...ale nie wiem jak na tym etapie...kiedy już jest zakwalifikowany do uśpienia.... myśle że jak Kaja wejdzie to nam rozjaśni sprawe...a ja chyba nie bede czekać i zadzwonie jutro z rana na ten numer...postaram sie cos dowiedziec.....moze jak poprosimy o czas to go dostaniemy...i piesio dostanie...mogę też pszesłać im kase na ten kaganiec żeby on sie nie gryzł.....co myślicie????

Posted

danavas działaj dzwon jutro z rana, popros zeby dali mu jeszcze troche czasu a ja bede do niego jezdzic pare razy w tygodniu, mozna dac mu szanse chociaz zobaczyc czy bedzie jaka kolwiek poprawa, moze razem cos zdziałamy

Posted

[quote name='danavas']założycielka wątku pisała że nikt nie broni wolontariuszom tam działać...ale nie wiem jak na tym etapie...kiedy już jest zakwalifikowany do uśpienia.... myśle że jak Kaja wejdzie to nam rozjaśni sprawe...a ja chyba nie bede czekać i zadzwonie jutro z rana na ten numer...postaram sie cos dowiedziec.....moze jak poprosimy o czas to go dostaniemy...i piesio dostanie...mogę też pszesłać im kase na ten kaganiec żeby on sie nie gryzł.....co myślicie????[/QUOTE
Trzeba chociaż próbować !!!

Posted

Dobry pomysl dzwon jak najszybciej jutro ,kazdy dzien jest na wage zlota .To jest byc albo nie byc dla pieska .Z tym kagancem to raczej bym zaczekala .Pies przeciez musi pic i jesc .A jak mu go zaloza to bedzie nastepny problem ...Watpie tez ,by pracownicy latali kazdorazowo po jedzeniu ,by pieskowi go zalozyc .Musi byc inne wyjscie ....Psa przede wszystkim nalezy zawiezc do weta .Bo tak nie bedziemy wiedziec co mu wlasciwie dolega .

Posted

ok więc powiem im że bedziemy szukac domu tymczasowego i zbierac deklaracje....a w między czasie gwarantujemy spacerek kilka razy w tygodniu.... i spytam ile nam dadzą czasu na zabranie go ze schronu..... kurde no jakbym nie miała w domu dwóch samców to wziełabym go na podwórko na próbę i możaby spokojnie zbierac deklaracje...ale to duzy niewykastrowany pies...za płotem jest suka sąsiada i moje dwa napalone małe kundelki...jak dla niego na jedno ugryzienie.... i reszta rodziny boi sie tego wszystkiego....

Posted

unixena napisał(a):
Dobry pomysl dzwon jak najszybciej jutro ,kazdy dzien jest na wage zlota .To jest byc albo nie byc dla pieska .Z tym kagancem to raczej bym zaczekala .Pies przeciez musi pic i jesc .A jak mu go zaloza to bedzie nastepny problem ...Watpie tez ,by pracownicy latali kazdorazowo po jedzeniu ,by pieskowi go zalozyc .Musi byc inne wyjscie ....Psa przede wszystkim nalezy zawiezc do weta .Bo tak nie bedziemy wiedziec co mu wlasciwie dolega .

tak sobie myśle że to weterynarz chyba podejmuje w schronisku decyzje o uśpieniu...czy jak to jest????

Posted

może głupie pytanie....a są takie kagańce żeby pies mógł pić wode mając go założonego??...no bo jeśli tak to do jedzenia można by ściągać...na jakiś czas...ale przynajmniej nie miałby 24 h na dobe na pożeranie samego siebie....

Posted

danavas napisał(a):
może głupie pytanie....a są takie kagańce żeby pies mógł pić wode mając go założonego??...no bo jeśli tak to do jedzenia można by ściągać...na jakiś czas...ale przynajmniej nie miałby 24 h na dobe na pożeranie samego siebie....

NIE mam pojęcia czy takie kagańce istnieją ale pewnie nie :( Czekam na jutrzejsze wieści z sprawie Foxia i trzymam mocno kciuki oby psiak dostał szansę!!!!!!!!!!

Posted

nie jest to duży wydatek - 45 zł ale zupełnie bezsensowny jeśli nie będzie fizycznej możliwości żeby mu ktoś go zdejmował przed jedzeniem i zakładał po i jeśli piesek nie pozwoli go sobie założyć......bo tak tez może być....

Posted

Kocurek napisał(a):
Jestem na zaproszenie,niestety moge pomoc tylko finansowo grosikiem gdy znajdzie sie DT....Biedulek....Trzymaj sie psinko....

dzięki...super...:)

Posted

danavas napisał(a):
nie jest to duży wydatek - 45 zł ale zupełnie bezsensowny jeśli nie będzie fizycznej możliwości żeby mu ktoś go zdejmował przed jedzeniem i zakładał po i jeśli piesek nie pozwoli go sobie założyć......bo tak tez może być....

to narazie, zeby sie nie kaleczyl....
moze byc, ze jego poprostu cos bardzo boli i dlatego sie gryzie.... tak bylo tez u Pucka.... trzeba probowac zeby lekarz go dokladnie zbadal.... takie zachowanie nie musi byc wynikiem agresji....
masz mozliwosc zadzwonic do schronu albo ktoras wyslac tam i sprobowac go do veta wyslac?

Posted

słuchajcie, nowa osoba może mieć problem z wyprowadzaniem psa, schronisko nie pozwala każdemu kto się pojawi zabierania psów na spacery

a co jak ucieknie, kto wtedy odpowiada? - pracownik schroniska

co do weterynarza, to co tydzień wet schroniskowy przegląda psiaki, ale zawsze może coś pominąć przy setce psów

dzisiaj postaram się coś więcej dowiedzieć, jak najbardziej możecie dzwonić na nr schroniska, byle nie codziennie, trzeba podać nr psa, bo po imieniu mogą nie kojarzyć

wczoraj poprosiłam, żeby dali nam więcej dni dla Foxa

Posted

dzwoniłam.....rozmawiałam z pracownikiem....bardzo miła pani..... lada chwila ma przyjść kierowniczka....osoba decyzyjna i do mnie oddzwonić...bo pracownik nie chciał się wypowiadać w sprawie zakładania kagańca i spacerów...czemu nie ma się co dziwić... kiedy dzwoniłam Fox był na wybiegu leżał sobie spokojnie....i sie nie podgryzał...:) ale pani mówi że zaraz jak mu sie cos przypomni to zacznie działać...ten ogonek mu amputowano i teraz bierze sie za nogę...lekarz który Foxa oglądał i w którego lecznicy dokonano amputacji powiedział że jest to choroba sieroca.....

Posted

ja rozmawiałam z Grażynką, która ma stały kontakt ze schroniskiem - mimo że u nas nie ma spacerków, to Fox jest wyprowadzany przez pana Piotra (pracowika), ale nie daje to efektów, bo po powrocie pies i tak się kręci

kaganiec moze pomoże, żeby pies nie gryzł nogi, ale i tak się będzie kręcił w kółko

co do jąder - to jest 4 letni pies, więc raczej młody, ale w środę ma być wet i go obejrzy

Fox nie wykazuje agresji względem ludzi, a co do innych psów - to jego zachowanie było powodem, że inne psy go atakowały, a wtedy on też się odgryzał - wiadomo

Posted

no włąśnie...zobaczymy co powie pani kierownik... jedno jest pewne że teraz juz nie można odpuścić...zapytałam w tymczasie gdzie zajmują się trudnymi przypadkami i czekam na odpowiedz....ale jakby nie mieli miejsca to mam jeszcze jeden świetny namiar.....

Posted

danavas napisał(a):
no włąśnie...zobaczymy co powie pani kierownik... jedno jest pewne że teraz juz nie można odpuścić...zapytałam w tymczasie gdzie zajmują się trudnymi przypadkami i czekam na odpowiedz....ale jakby nie mieli miejsca to mam jeszcze jeden świetny namiar.....

dzięki, działasz jak piorun :)