JOHANNALIND Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Przykra sprawa z tym psiakiem...dużo nie mogę, ale 10 zł co miesiąc jakoś dam radę- mam jeszcze kilka psiaków do opłacania, a w domku 2 pieski i 2 kotki i...3 dzieci :) Podajcie konto na PW. Quote
Celebrinfea Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 O rany dziękujemy! Pierwsza stała deklaracja! :) Quote
santino Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 [quote name='JOHANNALIND']Przykra sprawa z tym psiakiem...dużo nie mogę, ale 10 zł co miesiąc jakoś dam radę- mam jeszcze kilka psiaków do opłacania, a w domku 2 pieski i 2 kotki i...3 dzieci :) Podajcie konto na PW.[/QUOTE] Bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu::loveu: Już wysyłam nr konta Quote
Estrella Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 cieszę się, że banerek się podoba :) Jak już zrobicie zdjęcia fantom, to podeślijcie mi na maila: [email][email protected][/email] albo na pw razem z opisami i ceną [quote name='JOHANNALIND'] a w domku 2 pieski i 2 kotki i...3 dzieci :smile:[/QUOTE]też chcę mieć 3 dzieci :loveu: Quote
JOHANNALIND Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 też chcę mieć 3 dzieci :loveu:[/QUOTE] Mają 7,5 i 2 lata i są straaasznie kochane. To ogromne szczęście- chowają się razem, uczą kompromisów w praktyce, a koszty po 1 dziecku wzrastają z każdym kolejnym już niewiele...najdrożej "wychodzi" to pierwsze, tak więc polecam :) Quote
Estrella Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 aaaaa haha, popłakałam się :grin: Na razie to niestety nie mam z kim mieć tych dzieci, ale na pewno będą :evil_lol: sami chłopcy mi się marzą Quote
Olena84 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Santino a to sprawdzony hotel, mozna by miec tam kogos do kontroli. Quote
santino Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Hotel sprawdzony o tyle, że namiar na ten hotel dostałam z fundacji Irasiad z Gdańska. Oni też tam trzymają swoje psy. Mój tz jak go zawoził to kazałam mu się tam rozglądać - wiem, że to nie jest możliwe sprawdzić w ciągu chwili, ale psiaki wyglądały na zadowolone. Nasz Rudi od razu zaprzyjaźnił się z innym mieszkającym tam rocznym psiakiem. Poza tym wiem, że fundacja Irasiad wyciągnęła jednego psiaka ze schronu, któremu inne psy pogryzły pupsko i teraz jest w tym hoteliku - tz go widział i psiak wyglądał tam na szczęśliwego (pomijając fakt, że tyłek rzeczywiście obgryziony). Poza tym ta dziewczyna odbywa praktyki w gabinecie weterynaryjnym, który współpracuje również z fundacją. Oni (tj. hotel) współpracuje jeszcze z inną fundacją, ale nie pamiętam jaką. Ja niestety nie mogę pojechać tam sprawdzić, ale znajomy znajomych (itd.) być może będzie mógł tam podjechać któregoś dnia to jeszcze skontroluje. Quote
santino Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Aha, [B]Celebrinfea[/B] - fundacja Irasiad udostępni nam swoje konto. Szczegóły wszystkie napiszę jutro, bo teraz jestem u koleżanki i nie wypada mi przesiadywać na dogo, a chciałam sprawdzić maila i tak mimowolnie tu zajrzałam ;) Quote
azalia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Piękny rudasek,może DS uda się znaleźć,szkoda,że nikt go nie szuka,a onchyba jest zadbany. Quote
santino Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Dziewczyny, jeszcze odnośnie do hoteliku: Tutaj zamiszczam Wam wydarzenie psiaka, który jest u Marty (ten z obgryzionym tyłkiem): [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=171027546264110[/url] Głównie dzięki niej psiak jest zdrowy i gotowy do adopcji. I jeszcze jeden filmik - ten piesek również dochodził do siebie w hoteliku, w którym jest Rudi (zdjęcia mogą być drastyczne): [url]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1492318872926#comments[/url] Myślę zatem, że Rudiemu naprawdę się poszczęściło, że trafił do Marty. Wiem, że po Arktyce wszyscy jesteśmy przeczuleni (i słusznie), ale w tym przypadku nie będzie powtórki z "rozrywki". Celebrinfea, przepraszam Cię, ale znowu muszę uciekać. Wieczorem napiszę Ci pw co z tym allegro. Quote
santino Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Celebrinfea, wysłałam pw :) A co tu taka cisza dzisiaj? :mad: Quote
Celebrinfea Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Przepraszamy, ja mam usprawiedliwienie ciacha dla dzieciaków piekłam i zapasy mięcha robiłam ;) Quote
santino Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 [quote name='Celebrinfea']Przepraszamy, ja mam usprawiedliwienie ciacha dla dzieciaków piekłam i zapasy mięcha robiłam ;)[/QUOTE] No niech będzie... ;) Quote
santino Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Cioteczki, pojawił się cień nadziei... zadzwoniła dzisiaj do mnie jakaś dziewczynka, która w zeszłym roku w styczniu na plaży w Jelitkowie (Gdańsk) zgubiła rudego pieska... Uciekł jej. Kilka faktów jednak się nie zgadza, bo piesek uciekł bez obroży, a tz znalazł go w obroży. Oprócz tego zagubiony piesek konczy we wrześniu 3 lata, a anszego Rudiego wet wycenił na ok. roku... Niemniej jednak tamten też miał "uszy, które ciągle stoją" i biały karawacik i sięgał do kolana. Jako, że ja jestem w Warszawie a piesek w Gdańsku to przekazałam namiar na dt gdzie jest Rudi. Marta mówiła że dzwonili, być może dzisiaj podjadą... Trzymajcie kciuki!!! Quote
Celebrinfea Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 O rany to trzymamy! W razie co daj znać byłoby dla Niego cudownie na święta :) Quote
santino Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 [quote name='santino']Cioteczki, pojawił się cień nadziei... zadzwoniła dzisiaj do mnie jakaś dziewczynka, która w zeszłym roku w styczniu na plaży w Jelitkowie (Gdańsk) zgubiła rudego pieska... Uciekł jej. Kilka faktów jednak się nie zgadza, bo piesek uciekł bez obroży, a tz znalazł go w obroży. Oprócz tego zagubiony piesek konczy we wrześniu 3 lata, a anszego Rudiego wet wycenił na ok. roku... Niemniej jednak tamten też miał "uszy, które ciągle stoją" i biały karawacik i sięgał do kolana. Jako, że ja jestem w Warszawie a piesek w Gdańsku to przekazałam namiar na dt gdzie jest Rudi. Marta mówiła że dzwonili, być może dzisiaj podjadą... Trzymajcie kciuki!!![/QUOTE] Niestety :(:(:( To nie ten piesek :shake::shake: No nic... Szukamy dalej. [B]Celebrinfea, [/B]wyślę Ci dzisiaj zdjęcia do allegro. Czekam aż tz wróci to je zgram i wysyłam. Ile kosztuje to allegro i może zrobić mu wyróżnione? Daj znać jaki to byłby koszt, pliz, to Ci prześlę kasę. Myślę, że pomysł z pisankami super, ale pewnie to allegro będzie trwało też po świętach, więc nie wiem sama... Może lepiej wirtualne amulety... Oprócz tego wczoraj dostałam od kolegi 300zł na Rudiego :crazyeye::loveu::loveu::loveu: W związku z tym mamy na dopłacenie pełnej kwoty za hotel. Po świętach Marta będzie rozmawiać na temat kosztów operacji, ale już prawie pewne, że uda się ją zrobić taniej niż pierwotnie zakładaliśmy (w lecznicy na ul. Stryjskiej w Gdyni, gdzie początkowo Rusi miał być operowany koszt wyceniono na 600 zł). Zdecydowaliśmy, że jego operację przeprowadzi dr Zalewski - o ile nie przekręciłam nazwiska - w lecznicy na ul. Elbląskiej w Gdański. Lecznicę tę i tego lekarza poleciłam nam również fundacja Irasiad. [B]No i dalej prosimy o wsparcie, bo przy dobrych wiatrach uda nam się zebrać na operację, ale nie mamy na przyszły miesiąc Rudiegi w hotelu, a nie wiadomo przecież ile czasu będzie musiał tam spędzić[/B]. Quote
Celebrinfea Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 No nic to działamy dalej. :( (A już miałam nadzieję...) Daj spokój Santino allegro załatwię i zrobię wyróżnione, to zostańmy przy tych amuletach będą bardziej uniwersalne. :) Jak już będzie aktywne to wstawię tu linka. Wow podziękowania dla Kolegi!!! Co za serce! Quote
santino Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Estrella dzięki :* Tobie u wszystkim Cioteczkom również zdrowych i wesołych świat!!! Quote
santino Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Dobra, przyznawać się :mad: Kto ile przytył w Święta? :p Quote
Celebrinfea Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Będę wredna, nie przytyłam bo z psami latałam ;) Ale ciacha dla psiaków będę niedługo znów piec więc może mi trochę przybyć, bo one są bardzo smaczne :) Quote
Estrella Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 haha, ja się nie ważyłam.. A Ty santino? :diabloti: Quote
Recommended Posts