Atomowka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 No i dobrze wybierasz :) Pytanie z głupich ale umowy pospisywane są? Trzy to już bardzo malutko, a było aż 8 tych kulek No i powtórzę się znowu ale wiedziała,że one szybko domy znajdą:) Za ogłoszenia nie masz co dziękować, w końcu należą się gnoją fajne domki Jutro kończy się bazarek imienny więc kasa będzie w nast tygodniu Chyba ok 70 zł będzie Quote
toyota Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Umowy oczywiście, że pospisywane. Wymagam dowodu osobistego i osobiście przepisuję wszystkie dane ;). Wzór umowy od Anity_happy na 3 strony ;). Wszystkie maluchy zaczipowane, oprócz Grudziądzanina, ale mam po niego w tym celu podjechać. Mamy kolejną mamuśkę z dziećmi. Tym razem w zasięgu cioci kaji69, która już nie udźwignie opieki nad kolejnymi 6 psami. Potrzebna jest karma dla tej rodzinki i jeszcze robaki , szczepienie :(. Pomóżmy jej : http://www.dogomania.pl/threads/207739-Bardzo-bardzo-pilne-!!!!bezdomna-suka-ze-szczeniakami-w-poniedzia%C5%82ek-handlarz?p=16877066#post16877066 Quote
Atomowka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A tam na wątku to ja już jestem i będę się starał pomóc w miarę moich skromnych możliwości Quote
toyota Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Wiem, widziałam ;), ale zamieściłam apel, bo może ktoś jeszcze tam zajrzy i dorzuci choć skromny grosz i uzbieramy na karmę dla tej suni z małymi...Bo u Kaji69 jest bardzo dużo psów i ona nie da rady sfinansować jeszcze tej rodzinki... Quote
Iljova Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Toyotko masz pełną skrzynkę i nie mogę wysłać Ci PW. Quote
Marycha35 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Przekazałam Asi wszystko, co wiem na temat DT:), a wiem niestety mało, wylookałam na innym wątku i się podpięłam;) Jedyne co wiem, że facet kocha psy, ma dobre opinie, psy nie zostają nigdy same. Toyotko wiadomo coś już? Bardzo się cieszę, że psinki prawie już rozdane. Asiu błagam zobacz co u tego maluszka, który miał najmniej szczęścia i do "kryminalisty" trafił;) Jak coś, odbieramy!!! Quote
Marycha35 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Iluś gratuluję dziewiczej akcji wizytowania;) Nasza Iljova jest już gotowa, (teraz to nowa postać) by od psów Inspektorem zostać Sprawdzi domki do 4 pokolenia wstecz, wyjdzie na wierzch każda brzydka rzecz!!!! Wtedy domek usłyszy PRECZ!!!! Quote
toyota Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Bardzo Ci dziękuję Iljova za przeprowadzenie wizyty. Ludzie rzeczywiście bardzo fajni. Pewnie pokazywali Ci zdjęcia swojego poprzedniego psa ? Taki mix sznaucera olbrzyma. Dlatego też najbardziej przypadła im do serca nasza złośnica Bella. Nie mam obaw, na pewno dadzą radę. Obiecali wysterylizować i nie przerażają ich koszty ( określiłam, że prawdopodobnie 300 zł ). Oczywiścei stosowny punkt jest w umowie, ale omawiam jeszcze najważniejsze rzeczy ;). Oczywiście Bella nieczipowana, bo mieli wybierać spośród chłopców. Znów trzeba było pędzić do lecznicy, bo zamykali dzisiaj o 13, ale zdążyliśmy :). Bydgoszczanka :) : Quote
Marycha35 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Huraaaa, to następny gałganek trafił do kochającego domku:) Quote
paulinken Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 A co to za domek w Bydgoszczy? Znam jednego Pana, który niedawno stracił sznaucera olbrzyma. Quote
toyota Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 To był mix sznaucera. Małżeństwo z córką 14 - letnią. Quote
Iljova Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 toyota napisał(a):To był mix sznaucera. Małżeństwo z córką 14 - letnią. Domek naprawdę super, ja właściwie nie musiałam specjalnie pytać, sami opowiedzieli mi o zwierzakach, które mieli. A teraz chcą szczeniaka, bo niedawno odszedł im psiak mający 14 lat, a był z nimi od szczeniaka. Sami od siebie mówili, że pies to członek rodziny i najlepszy przyjaciel. Chcą znowu psiaka, bo jak mówili brakuje im takiego towarzystwa, tak cicho w domu, jak wracają to nie wita merdający ogonek i kochana mordka. Oglądałam zdjęcia papierowe i w komputerze, film z tym psiakiem. Miał fajne życie. W ich domu były też inne zwierzęta W przeszłości. Wiedzą co to szczeniak w domu bo tego psiaka który odszedł też mieli od szczeniaka. Gdyby psiak zachorował to napewno będzie leczony tak długo jak będzie trzeba, bo jak powiedzieli psiak też może zachorować tak jak człowiek. Quote
Marycha35 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Asiu co z tym DT dla suni? To kicha była????? Odmówili? Quote
toyota Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 To miał być DT u daśki, ale zachorowała jej Sara i nie wiem czy daśka czuje się na siłach wziąć jeszcze naszą sunię. Ja jednak jestem za tym, aby nie pozostawiać jej u dziada, ponieważ on nie chce kupować jej jedzenia. Uważa, że wystarczy dać psu chleb moczony w wodzie i kości. Bardzo przydałby się chociaż krótki tymczas, wtedy można by wysterylizować sunię...I zrobić jej ogłoszenia... Quote
Iljova Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Marycha35 napisał(a):Iluś gratuluję dziewiczej akcji wizytowania;) Nasza Iljova jest już gotowa, (teraz to nowa postać) by od psów Inspektorem zostać Sprawdzi domki do 4 pokolenia wstecz, wyjdzie na wierzch każda brzydka rzecz!!!! Wtedy domek usłyszy PRECZ!!!! Śliczny i cudowny :-) bardzo dziękuję i przepraszam, że dopiero teraz. Co do Daśki to ma naprawdę obecnie ciężka sytuację, prawdopodobnie obecne problemy zdrowotne Saruni są spowodowane jej pobytem w Obornikach, a inna rzecz, że wcześniej Dobrocin. To co przeszła ta suczka jest tak naprawdę nie znane tak do końca. Większość to są domysły. Quote
Marycha35 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 toyota napisał(a):To miał być DT u daśki, ale zachorowała jej Sara i nie wiem czy daśka czuje się na siłach wziąć jeszcze naszą sunię. Ja jednak jestem za tym, aby nie pozostawiać jej u dziada, ponieważ on nie chce kupować jej jedzenia. Uważa, że wystarczy dać psu chleb moczony w wodzie i kości. Bardzo przydałby się chociaż krótki tymczas, wtedy można by wysterylizować sunię...I zrobić jej ogłoszenia... Toyotko, ale ja Ci mówiłam o tym namiarze do osoby o nicku Rodzinkowo. Napisz tam proszę. Znają się z niejakim Panem Heniem, który cuda dla psów robi, ma teraz dwa psy tylko, z tego co zrozumiałam. Cena to 350zł, ale w tym jest karma, gotowane jeśli trzeba i non stop kontakt z psem. Ten Pan ich nie zostawia nawet na moment samych. Quote
Marycha35 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Asieńko, ale nikt nie mówi, że Ty zostałaś sama z problemem!!!! Jak tam sunię zechcą to szukamy kaski, stałych deklaracji, można bazarek zrobić, coś wykombinować. Sunia u dziada zostać nie może!!! Chyba, że ktoś ma DT tańszy lub zna kogoś kto takowy ma:) Quote
toyota Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Niestety mam już następne maluchy za płotem u patologii : http://www.dogomania.pl/threads/208020-Sunia-i-2-szczeniaki-w-klatce-na-kr%C3%B3liki-u-patologii.Potrzebny-DTchocia%C5%BC-dla-maluch%C3%B3w?p=16901974#post16901974 Siedzą non stop w klatce na króliki wraz z matką. Nie dam rady im pomóc. Umieściłabym je z moimi, ale jest bardzo duża różnica w wielkości i moje mogłyby je zamęczyć. Zwłaszcza, że od niedawna dosyć mocno się gryzą. Albo im się nudzi, albo im za ciasno. Znajoma nie może poświęcić im zbyt wiele czasu. Bardzo proszę o odświeżanie ogłoszeń, bo ostatnio nikt nie dzwoni... Te "nowe" maluchy są docelowo małe i prześliczne. Gdyby tak udało się je umieścić w DT i wyadoptować w odpowiedzialne ręce. Zwłaszcza, że to suczki... Pomyślcie proszę kto mógłby je wziąć na tymczas. Quote
Atomowka Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Asia zaraz odświeżę ogłoszenia Twoich maluchów Quote
Marycha35 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 O mateczko, Asiu! Bidy kochane...:( A tu apel: Z Kubusiem wszystko w porządku, ale szczeniaczek odebrany niedawno z tego samego kojca ma parwo - nie wiadomo czy przeżyje, fundacja szuka rozpaczliwie staglobanu (immuno-szczepionka), nie ma w Polsce, nie ma w Niemczech. Może ktoś wie kto ma zapas? Quote
toyota Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Atomowka napisał(a):Asia zaraz odświeżę ogłoszenia Twoich maluchów Dzięki wielkie :loveu:. Quote
toyota Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 [quote name='Marycha35']Asiu to ile nam tych szczęść zostało? Z tego wątku mamy 3. W pierwszym poście wkleiłam zdjęcia, które maluchy zostały. I jeszcze od 15 min. mam 2 w łazience - z króliczej klatki :mdleje:: http://www.dogomania.pl/threads/208020 Quote
kaja69 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 No ,nie wiem dlaczego ,ale jakos się nie zdziwiłam,że wyladowały u Ciebie...czyli teraz mamy po równo... Quote
Recommended Posts