Noemi1 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Aleksandra95']Po dwóch godzinach udało mi się zrobić bazarek . :mdleje: zapraszam.:) [url]http://www.dogomania.pl/threads/210188-Wszystko-dla-psa-smycze-szelki-obro%C5%BCe-szampon-szczotki-do-08-07-godz.22?p=17142549#post17142549[/url][/QUOTE] Olu te 2 operacje wyszły w sumie 805 zł, a nie wiadomo co jeszcze będzie potrzebne za trochę. Bazarek zaraz obejrzę :) Quote
Aleksa. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Noemi1']Olu te 2 operacje wyszły w sumie 805 zł, a nie wiadomo co jeszcze będzie potrzebne za trochę. Bazarek zaraz obejrzę :)[/QUOTE] ok,zmienię ! :D Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Jak dla mnie możemy rozliczać się na bieżąco. Tzn. jeśli zrobię szczepienia-wezmę fakturę i wtedy przelejecie mi kasę itd. Albo może być te 150zł i to co zostanie (o ile zostanie), kiedy Samba trafi do nowego domu, przeleje Wam spowrotem. Na razie nie planuję żadnych wydatków, jutrzejszą wizytę mamy darmową, nie wiem kiedy będzie mogła być zaszczepiona. Jakie zabezpieczenie przed kleszczami/pchłami proponujecie? Nie chcę przepłacić, więc może coś z allegro (tam z reguły jest taniej niż u weta czy w sklepie zoologicznym) ? Quote
Abrakadabra Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dzisiaj dostanę od Mru rozliczenie (wpływy na konto Vivy). Z tego, co wiem niewiele się zmieniło, więc rodzinka powinna mieć przychód w postaci 305zł. Mru przelała na konto Atomówki 152zł +22,99=174,99zł ( na takie kwoty były pierwsze 2 faktury). Zatem pozostało do przelania 130zł 01 gr. Atomówka, czy dostałaś przelew? Quote
Atomowka Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Kurde post mi wcięło Abra kasę dostałam pisałam kilka postów wyżej Nie wiem jak mam potraktowac tą wpłatę, jako przychód i dodac do ogólnego stanu konta? Kama zróbmy tak jutro prześle Ci 150 zl i tyle Łapanka mamy jutro? Jakieś dyżury są ustalone? Quote
Noemi1 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ok. To ja czekam na potwierdzenie wpłat i potwierdzenie kto wpłacił te 200 zł. Jak wrócę z pracy to pomyślę jak rozpisać to na FB, bo musimy ludziom pokazać, że my też próbujemy zebrać kasę na wszelkie sposoby, czyli np. przez bazarkowanie. Quote
wiga138 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Pozdrawiam Sambę mocno i serdecznie !!! Jak się czuje ? Quote
Abrakadabra Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='Atomowka']Kurde post mi wcięło Abra kasę dostałam pisałam kilka postów wyżej Nie wiem jak mam potraktowac tą wpłatę, jako przychód i dodac do ogólnego stanu konta? Kama zróbmy tak jutro prześle Ci 150 zl i tyle Łapanka mamy jutro? Jakieś dyżury są ustalone?[/QUOTE] Tak, dolicz do stanu konta, z dopiskiem, że z konta Vivy. Dzisiaj doszło jeszcze 50zł ( a więc Mru musi przelać Ci jeszcze 130,01 +50zł, czyli 180,01). Atomówka, sorry, nie zauważyłam :( Żeby można to było zrobić przelew potrzebna jest faktura na dokładnie taką kwotę. Ew. trzeba poczekać aż nazbiera się ponad 300zł (taką fakrurę przesłała mi Kamila za zabieg Samby) Łapanka przesunie się niestety do przyszłego tygodnia. Mam sajgon w pracy (wyszłam o 8.00, wróciłam o 20.00, jutro to samo...) Poza tym klatka-łapka jest niedostępna w tej chwili - dziewczyny łapią jakąś uciekinierkę na Czerniakowskiej. Od 04.07. do 12.07. Pani Z. (Najwspanialszy vet pod słońcem) jest na urlopie. Bardzo mi przykro, że to się tak przedłuża, i naprawdę mam wyrzuty sumienia, ale tak jakoś wychodzi... Chyba, że ktoś mógłby pojechać na teren tych działek ok.7.00 i spróbował złapać mamusię na smycz i smaczki. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Samba spędziła dzisiaj ze mną 9 godzin na działce, wylegując się w cieniu razem z Chili ;) Niestety mam takie urwanie głowy z tą działką, że nie dałam rady iść dzisiaj na kontrolę :( Dopiero wróciłam do domu a wyszłam z samego rana...Jako, że nie widzę żeby coś się działo,to nie panikuje i mam nadzieję, że w czwartek uda nam się dotrzeć. Dostałam przelew na 150zł, czyli na Sambę przeznaczone jest 107zł - dzięki. U nas bez zmian - jest naprawdę dobrze:-) Quote
Noemi1 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Kabi świetne wieści :) Nieustająco dużo zdrówka dla Samby i wiele cierpliwości dla Ciebie :) Quote
paula82 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Zrobię mały off top, ale gdyby ktoś miał ochotę nas wesprzeć zapraszam na bazarek dla mojego Theriona: [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=7&t=7642[/url] Jest dużo naprawdę fajnych rzeczy zapraszam. :razz: Quote
Agnieszka_K Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Czy mamy jakąś listę wpłat z konta Vivy może? Bo dostałam maila od Pani Magdy z zapytaniem czy pieniązki od niej doszły - chyba bez kupienia na allegro je przelała - nie wiem, ale może na koncie Vivy coś się wyjaśni? Quote
Noemi1 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Agnieszka_K']Czy mamy jakąś listę wpłat z konta Vivy może? Bo dostałam maila od Pani Magdy z zapytaniem czy pieniązki od niej doszły - chyba bez kupienia na allegro je przelała - nie wiem, ale może na koncie Vivy coś się wyjaśni?[/QUOTE] Dostałam wczoraj listę od Abry, oczywiście nie można jej publikować z nazwiskami, ale na FB na bieżąco uzupełniam wszystkie wpłaty, an końcu opisu wydarzenia. Pewnie Magdalena K. to ta Pani, czy mam zmienić w opisie, że to z allegro, czy wymienić jakieś inne źródło, czy nic nie pisać? Quote
bric-a-brac Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Rozliczam bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/208766-Zako%C5%84czony-Rozliczam.-Na-rodzink%C4%99-z-Z%C4%85bek[/url] [SIZE=1][B][COLOR=darkgreen]Bambino [/COLOR][/B]nr1 torba [B]44zł [/B]+ wysyłka [B][COLOR=royalblue]WPŁATA dzięki![/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Wysłane 29.06[/COLOR][/B] [/SIZE][SIZE=1][B][COLOR=darkgreen]oalela [/COLOR][/B]nr3 książka [B]15zł [/B]+ wysyłka [B][COLOR=royalblue]WPŁATA [/COLOR][/B][B][COLOR=royalblue]+ 6,60 [/COLOR][/B][B][COLOR=royalblue]dzięki![/COLOR][/B] [/SIZE][SIZE=1][B][COLOR=darkgreen]holly101 [/COLOR][/B]nr6 etui [B]7zł [/B]+ wysyłka [B][COLOR=royalblue]WPŁATA + 8,35 dzięki![/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Wysłane 29.06[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]grzenka [/COLOR][/B]nr7 i nr8 próbki [B]4zł [/B]+ wysyłka [B][COLOR=royalblue] WPŁATA + 1,75 dzięki![/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Wysłane 22.06[/COLOR][/B] _________________________________ RAZEM: [B]70zł[/B] [B][COLOR=royalblue] + 16,70[/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=1][COLOR=royalblue] (nadwyżki)[/COLOR][/SIZE][SIZE=1][B][COLOR=royalblue] [COLOR=red]= 86,70zł [/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE]Dajcie znać jak dotrze kaska ;) Quote
paula82 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/905/55114042de69b969med.jpg[/IMG][/URL] żeby nie było, że tylko walczy, gryzie i szaleje to czasami jak każde dziecko lubi kreskówki obejrzeć. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/910/f9982be53e617991med.jpg[/IMG][/URL] Quote
Abrakadabra Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Noemi1']:) Cudna, ale ona urosła :crazyeye:[/QUOTE] Fakt :) Paula, ile ona może ważyć? podwoiła już swoją wagę? I jaki ma przejęty wyraz pyszczka :) Ps. Fiera, kiedy będą zdjęcia z DS Stora? Quote
paula82 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 podwoić to chyba nie, jak byłam na drugim szczepieniu na wirusówki (około trzy tygodnie temu) waga u wetki pokazała 6,5kg (nie wiem może źle działa?) a z tą wielkością nie przesadzajcie, ona tylko ten puch traci przez co te łapki teraz takie długie się wydają (choć na kolanach coraz trudniej ją zmieścić ;) ). Dziś pojadę z nią na szczepienie przeciw wściekliźnie to ją zważę jeszcze raz. Zęby już wszystkie ma stałe, tylko jeszcze czekam aż jej górny prawy kieł wypadnie, choć nowy już ładny i duży, ten stary się trzyma. Pani, która miała wczoraj dzwonić nie odezwała się :shake: Quote
Atomowka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Bric a kasę do mnie wysłałaś? Bo ja nic nie mam póki co A Rita wygląda na fotce jak wielki puch hah ale to pewnie złudzenie Abra kiedy w końcu matkę łapiemy ? Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 o kurcze, Rita na zdjęciach wygląda jakby była o połowę większa od Samby :) Ale wagowo wcale od siebie nie odbiegają. Slicznotka, dziwne ze nie ma jeszcze domu :( Quote
bric-a-brac Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Atomowka']Bric a kasę do mnie wysłałaś? Bo ja nic nie mam póki co[/QUOTE] Tak, do Ciebie, zostawiłam sobie PW z danymi do przelewu i na to samo puściłam. Spokojnie, dojdzie ;) Quote
paula82 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Przed chwilą, wróciłam, byłam najpierw w przedszkolu odebrać rzeczy Eryka, później (z tymi tobołkami) przesłać faxem na Niekłańską potwierdzenie, że moje dziecko ma ubezpieczenie zdrowotne, następnie z dziećmi, tobołkami i Ritą byliśmy na szczepieniu przeciw wściekliźnie. Do tego tak się zamotałam, że nie popatrzyłam czy mam pieniądze i co? zaszczepiłam Ritę "na krechę" bankomat był za daleko. W poniedziałek mam podjechać to zapłacę i zaczipuję ją. Jest akcja za darmo, więc trzeba korzystać. Dostała też numerek, a w drodze powrotnej jak by tego było mało dostałam jeszcze ochrzan od głupiej baby, że Rita nie ma kagańca. Ja jej, że to szczeniak, a ta swoje, że nie szkodzi, że jest taki wymóg i kaganiec musi być. :angryy: Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 No, kaganiec szczeniakowi jest niezbędny:) Mój na szczęście ciągle chodzi w uwięzi, więc nie mam tego problemu ;) Byłyśmy na kontroli. Wszystko goi się rewelacyjnie, paszcza wygląda super!Mam nastawiać żuchwę ręcznie, żeby nie była taka przekrzywiona,aż w końcu sama się nastawi. Pozbyłyśmy się kołnierza ;-))) Dostałyśmy maść Stomodine ([url]http://animalia.pl/produkt,16340,168,Geulincx_ICF_Stomodine_%C5%BCel.htm[/url]), którą muszę smarować pyszczydło od środka. Koszt 52zł ;/ Dzisiaj prześlę fakturę za drugą operację, a za maść po następnej wizycie tj.w przyszłym tygodniu. Na koncie mam 55zł. Ile kosztowały szczepienia Rity? Możemy szukać domku ;-))) Quote
Recommended Posts