Aleksa. Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/209344-********Cegie%C5%82ki********-na-mamusie-z-Z%C4%85bek-25.06-godz.24?p=17045629#post17045629[/url] z tego bazarku mamy tylko,ale i aż 60 zł Quote
Zośka74 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='Aleksandra95']Jeśli Abra będzie miała zdjęcia,to mi podeśle,bo wiem,że też ma problem ze wstawianiem zdjęć. :lol: Ja podejmę się kolejnego bazarku,ale mogę komuś jednej osobie podać moje hasło,ponieważ nie wiem,czy w ciągu dnia będę miała czas zapisać. Bazarek zrobię nawet jutro,jak mi tylko pomożecie.. :( internet mam wolny.. siostra chce mi zablokować dogomanie :angryy:,bo twierdzi,że to przez nią tak wolno chodzi komputer,ale ja się nie dam :diabloti:[/QUOTE] Rozmawiałam z Abrą, jutro odbierze smycze itp i Wam przekaże na bazarek. A ja mam książeczki Samby i Storka od Tatoi......( sory znalazłam dzisiaj w tych smyczach ) Quote
Ra_dunia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Podajcie proszę numer konta. Biedne maleństwo, nie ma się co dziwić, że była taka "dzika" :( Edit: jestem teraz zagranicą, wracam jutro wieczorem i dopiero wtedy będę mogła zrobić przelew (nie wzięłam karty z kodami :( ). Obiecuję przesłać 100 zł. Proszę nie czekajcie z zabiegiem... Quote
bric-a-brac Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Z mojego bazarku też będzie ciut ponad 60zł, no chyba że się jeszcze jakiś cud zdarzy i ciotki powalczą o torbę... Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ale ja mam książeczke Samby.Czy to chodzi o jakieś inne książeczki? Kradnij zdjęcia które chcesz:),ale może napisz w tytule że chodzi o operacje albo leczenie, może będzie bardziej dramatycznie. I zamiana wydarzenia to dobry pomysł, Storek już się "wypromował",więc może pomoże siostrze. Quote
Abrakadabra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Aleksandra95']Jeśli Abra będzie miała zdjęcia,to mi podeśle,bo wiem,że też ma problem ze wstawianiem zdjęć. :lol: Ja podejmę się kolejnego bazarku,ale mogę komuś jednej osobie podać moje hasło,ponieważ nie wiem,czy w ciągu dnia będę miała czas zapisać. Bazarek zrobię nawet jutro,jak mi tylko pomożecie.. :( internet mam wolny.. siostra chce mi zablokować dogomanie :angryy:,bo twierdzi,że to przez nią tak wolno chodzi komputer,ale ja się nie dam :diabloti:[/QUOTE] Już rozmawiałam z Zośką i jutro( niestety dopiero po południu..) odbiorę od niej smycze na bazarek. Quote
Atomowka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Kamila były dwie książeczki Jedne założone u Tattoi jak szczyle tam były w weekend, a potem te się zawieruszyły i Fiera założyła raz jeszcze u swojego weta Kasa przelana. Quote
Zośka74 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']Ale ja mam książeczke Samby.Czy to chodzi o jakieś inne książeczki? Kradnij zdjęcia które chcesz:),ale może napisz w tytule że chodzi o operacje albo leczenie, może będzie bardziej dramatycznie. I zamiana wydarzenia to dobry pomysł, Storek już się "wypromował",więc może pomoże siostrze.[/QUOTE] Masz książeczkę Samby bo Fiera założyła drugie, ja mam te pierwsze zaraz po złapaniu maluchów, nie zgadałam się z Fierą ( długo nie było mnie na Dogo) i tak jakoś głupio wyszło, że maluchy mają podwójne książeczki. Quote
Abrakadabra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Ra_dunia']Podajcie proszę numer konta. Biedne maleństwo, nie ma się co dziwić, że była taka "dzika" :( Edit: jestem teraz zagranicą, wracam jutro wieczorem i dopiero wtedy będę mogła zrobić przelew (nie wzięłam karty z kodami :( ). Obiecuję przesłać 100 zł. Proszę nie czekajcie z zabiegiem...[/QUOTE] Ra_dunia, z nieba nam spadasz :loveu: Quote
Aleksa. Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Ra_dunia']Podajcie proszę numer konta. Biedne maleństwo, nie ma się co dziwić, że była taka "dzika" :( Edit: jestem teraz zagranicą, wracam jutro wieczorem i dopiero wtedy będę mogła zrobić przelew (nie wzięłam karty z kodami :( ). Obiecuję przesłać 100 zł. Proszę nie czekajcie z zabiegiem...[/QUOTE] Dziękujemy :loveu: Abrakadabra,doszło PW ? :roll: Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Aaa, nie śledziłam całej historii krok po kroku, mój błąd ;) Matko, jak się cieszę, że już jutro będzie pierwszy krok do lepszego samopoczucia (chociaż na początku pewnie nie będzie wesoło) ! Ja ze swojej strony daje 100zł na benzynę, żeby jeździć na operacje, po odbiór po operacjach, na antybiotyki, na wizyty pooperacyjne. Poza tym jestem wypruta z kasy, więc Samba najbardziej liczy na całe dogo, fb i szwajcary ;-)i w końcu zasnęla, więc zbiera siły przed jutrzejszym dniem :-) Quote
Abrakadabra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Aleksandra95']Dziękujemy :loveu: Abrakadabra,doszło PW ? :roll:[/QUOTE] Doszło :) Odpisałam :) Pragnienie Miłości - przytul Sambę od nas wszystkich. Mam nadzieję, że środki p/bólowe trochę jej ulżą... Quote
Noemi1 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Dziewczyny, opis mam już prawie gotowy, ale czy mamy jakieś konto fundacyjne, które mogłabym oficjalnie podać na FB? Opis wrzucam poniżej, dużo podkradłam od Kamili, a końcówkę zaraz dopracuję: [FONT=Calibri]SAMBA- ZŁAMANA ŻUCHWA POMOC PILNIE POTRZEBNA!!![/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]Samba to trzecie dziecko spod betonowych płyt. Najmniej oswojona. Jej brat Stor jest już w nowym DS., siostra Rita jest już gotowa do adopcji, a Samba wczoraj trafiła pod skrzydła Kamili Kabi Nowakowskiej na BDT. Nikt nie przypuszczał, że sprawy przybiorą tak tragiczny obrót.[/FONT] [FONT=Calibri]Kamila poszła a Sambą do weta, bo wydało się, że suni zatkały się gruczoły odbytowe i niepokoiła ją bolesna narośl na pyszczku. Niestety u weta okazało się:[/FONT] [COLOR=#333333][FONT=Tahoma]"Pacjent skierowany na rtg czaszki. Piesek w wieku ok.4 miesiecy.W obrazie rtg cechy starego złamania kości żuchwy po stronjie prawej w 1/2 trzonu. Złamanie z wolnym odłamem w kształcie trójkąta zawierającym zniekształcony zawiązek zęba (prawdopodobnie pm3). W świetle złamania martwak kostny komunikujący się ze środowiskiem jamy ustnej. Złamanie ze skróceniem osi kości. Nieco zwiększony zakres ruchu w stawie skroniowo-żuchwowym prawym (SSż), co prawdopodobnie ma związek z zwiększonym zakresem swobody na skutek złamiania - nie można wykluczyć urazu w okolicy SSż.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Pozostałe kości trzewioczaszki bez istotnych odchyleń.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Wobec braku cech naprawczych i masywnego zakażenia kości wskazana pilna interwencja.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Uwaga istnieje ryzyko powstania cysty zębopochodnej na bazie uwięzionego zawiązka zęba."[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri]Dr.K…[/FONT] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Samba wymaga pilnej (jutrzejszej) operacji, która będzie podzielona na dwa etapy. Jutro doktor planuje oczyścić żuchwę z odłamów i przygotować do operacji właściwej. Następnie chce wdrożyć silny antybiotyk dożylny który ma zlikwidować zakażenie i stan zapalny. Po paru dniach przewiduje operację ostateczną, naprawiającą złamania, no i chcemy zachować zęby... Powiedział że ból jest tak silny, że on nie wie jak ona funkcjonowała i że nie można zwlekać. Nawet nie zdjął jej wenflonu...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Koszt tych dwóch operacji waha się między 500-700 zł.[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]BARDZO PROSIMY O POMOC[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma], nawet najmniejsze wpłaty ratują Sambę przed cierpieniem i zbliżają do normalnego życia.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Konto do wpłat wyślę osobom zainteresowanym na pw.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]lub podamy konto Fundacyjne[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Sambie możesz również pomóc biorąc udział w bazarkach na dogo: link(chyba jeszcze nie mam co wkleić [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]W wydarzeniu będę zamieszczała rozliczenia.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Wątek całej rodzinki na dogo: link[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Wątek siostry Samby, Rity: link[/FONT][/COLOR] Quote
Atomowka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Laseczki wysłalam konto Ra_duni i Julianowi więc nie wysyłajcie już Quote
Noemi1 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 napiszcie co sądzicie o tekście, to już wrzucę na FB. I takie zdjęcie wrzucę do wydarzenia: [IMG]http://img38.imageshack.us/img38/5606/zlamanazuchwaimg0116kop.jpg[/IMG] Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [URL]http://plixy.pl/38096/1/38539[/URL] tu jeszcze 2 smutaśne zdjęcia z wenflonem,może ruszą za serce. Jutro pewnie będę miała dużo drastyczniejszy widok jak jej pousuwają odłamki ;/ Przynajmniej lekarz uprzedził mnie, że Mała nie będzie wyglądała tak jak Chili po operacji żuchwy, tzn : [URL]http://www.kabi.superhost.pl/szczenieta/IMG_9211.jpg[/URL] . Właśnie dlatego tak bardzo stresuję się tym zabiegiem, wiem jak to może się skończyć i wiem co znaczą torbiele... :( Środki działają na pewno, a dodatkowo miała dziś głupiego jasia, więc jest zmęczona:) Wg mnie.Tekst na wydarzenie i zdjęcie dobre! Quote
Abrakadabra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Noemi1']Dziewczyny, opis mam już prawie gotowy, ale czy mamy jakieś konto fundacyjne, które mogłabym oficjalnie podać na FB? Opis wrzucam poniżej, dużo podkradłam od Kamili, a końcówkę zaraz dopracuję: [FONT=Calibri]SAMBA- ZŁAMANA ŻUCHWA POMOC PILNIE POTRZEBNA!!![/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]Samba to trzecie dziecko spod betonowych płyt. Najmniej oswojona. Jej brat Stor jest już w nowym DS., siostra Rita jest już gotowa do adopcji, a Samba wczoraj trafiła pod skrzydła Kamili Kabi Nowakowskiej na BDT. Nikt nie przypuszczał, że sprawy przybiorą tak tragiczny obrót.[/FONT] [FONT=Calibri]Kamila poszła a Sambą do weta, bo wydało się, że suni zatkały się gruczoły odbytowe i niepokoiła ją bolesna narośl na pyszczku. Niestety u weta okazało się:[/FONT] [COLOR=#333333][FONT=Tahoma]"Pacjent skierowany na rtg czaszki. Piesek w wieku ok.4 miesiecy.W obrazie rtg cechy starego złamania kości żuchwy po stronjie prawej w 1/2 trzonu. Złamanie z wolnym odłamem w kształcie trójkąta zawierającym zniekształcony zawiązek zęba (prawdopodobnie pm3). W świetle złamania martwak kostny komunikujący się ze środowiskiem jamy ustnej. Złamanie ze skróceniem osi kości. Nieco zwiększony zakres ruchu w stawie skroniowo-żuchwowym prawym (SSż), co prawdopodobnie ma związek z zwiększonym zakresem swobody na skutek złamiania - nie można wykluczyć urazu w okolicy SSż.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Pozostałe kości trzewioczaszki bez istotnych odchyleń.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Wobec braku cech naprawczych i masywnego zakażenia kości wskazana pilna interwencja.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Uwaga istnieje ryzyko powstania cysty zębopochodnej na bazie uwięzionego zawiązka zęba."[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri]Dr.K…[/FONT] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Samba wymaga pilnej (jutrzejszej) operacji, która będzie podzielona na dwa etapy. Jutro doktor planuje oczyścić żuchwę z odłamów i przygotować do operacji właściwej. Następnie chce wdrożyć silny antybiotyk dożylny który ma zlikwidować zakażenie i stan zapalny. Po paru dniach przewiduje operację ostateczną, naprawiającą złamania, no i chcemy zachować zęby... Powiedział że ból jest tak silny, że on nie wie jak ona funkcjonowała i że nie można zwlekać. Nawet nie zdjął jej wenflonu...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Koszt tych dwóch operacji waha się między 500-700 zł.[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]BARDZO PROSIMY O POMOC[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma], nawet najmniejsze wpłaty ratują Sambę przed cierpieniem i zbliżają do normalnego życia.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Konto do wpłat wyślę osobom zainteresowanym na pw.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]lub podamy konto Fundacyjne[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Sambie możesz również pomóc biorąc udział w bazarkach na dogo: link(chyba jeszcze nie mam co wkleić [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]W wydarzeniu będę zamieszczała rozliczenia.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Wątek całej rodzinki na dogo: link[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Wątek siostry Samby, Rity: link[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Mozna podać konto Vivy! Zaraz wyślę Ci na PW. Quote
bric-a-brac Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ciekawe jak jej się to stało... Musiała długi cierpieć bidulka... Sama się nie złamała :( Jeśli jest taka potrzeba, to 60zł z bazarku, który skończy się za kilka dni mogę przesłać już teraz, założę ze swoich. W razie czego dajcie znać... Quote
Noemi1 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Dzięki Kami. Widziałam, że na FB zrobiłaś jej album, to może dorzuć tam te zdjęcia, a ja zrobię do niego link, żeby się już nimi nie przerzucać, a Ty jak znam życie będziesz na bierząco dokumentować/fotografować Sambę :) To czekam na dane konta, które mogę wrzucić na FB :) Quote
jola_li Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ale się porobiło :-(............. Ja na razie nie mogę pomóc, ale może zwróćcie się do Kundelkowej Skarbonki, sytuacja jest tak dramatyczna :-(.... Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Noemi1']Dzięki Kami. Widziałam, że na FB zrobiłaś jej album, to może dorzuć tam te zdjęcia, a ja zrobię do niego link, żeby się już nimi nie przerzucać, a Ty jak znam życie będziesz na bierząco dokumentować/fotografować Sambę :) To czekam na dane konta, które mogę wrzucić na FB :)[/QUOTE] Dorzuciłam i będę zdawać relację ;-) Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 a ja bym jeszcze dodała na wydarzeniu, że małej gnije jama ustna... Quote
Abrakadabra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Pragnienie Miłości - dziękujemy za profesjonalną opiekę na Sambą :) (i nad Storem :) Ps. Fiera - możemy liczyc na fotorelację z DS Storka? Quote
malvaaa Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 dziewczyny pieniadze ktore zostaly z tego watku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199093-BRAWO!-Psy-z%C5%82apane!-szukamy-wsparcia-finansowego-karma-transport.-Mamy-BDT.-4-psy[/url] beda przekazane na Sambe, lub mamusie, to juz wy zarzadzicie, prosze podajcie mi nr konta na ktore mam wyslac. Quote
Recommended Posts