Noemi1 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie wierzę, że to ten sam Storek, którego do Ciebie wiozłyśmy. To chyba jakaś podróbka :) Dajcie znać, czy [SIZE=2]mam[/SIZE] coś zmieniać na FB. Na razie w tytule jest: [SIZE=2]Storek, spod betonowych płyt, już w nowym DT, niedługo potrzebne DS!!![/SIZE] [SIZE=2]Moim zdaniem do czasu przemieszczenia Storka do nowego domu, może tak zostać.[/SIZE] [SIZE=2]Mogę w poście napisać, że ma szansę na nowy dom stały.[/SIZE] Quote
Abrakadabra Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Atomowka']Fierra ale co to za domek? Skąd? I kiedy wizyta była? A ta Pani to emerytka z tych emerytek? Ile ona może mieć lat?[/QUOTE] Fiera - trzeba zrobić wizytę przedadopcyjną, poinformować o umowie i wizytach poadopcyjnych. Dasz radę przetrzymać mamę? Byłoby super! Storek jest do niej bardzo podobny :) Quote
Atomowka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dzwoniła do mnie Paula i mówiła,że jak nic darmowego nie znajdziemy to ona też sunie może wziąć. Ma klucze od domu sąsiada obok i sunia tam mogłaby siedzieć. Z tym,że u Pauli to byłby tymczas płatny, zapewne 10 zł za dobę + nasza karma Jeszcze czekam na odpowiedzi ludzi do których pisałam PW może coś darmowego się znajdzie Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Pasuje mi każda godzina. Nie ukrywam, że już mi żal na samą myśl o rozstaniu :) Wpadli do mnie znajomi sprawdzić co u Storka i nie uwierzyli, że to ten sam co w sobotę. Bawił się z nami z 2 godziny na ziemi, zaczepiał,podgryzał,popiskiwał ze szczęścia.Strasznie się rozkręca i zaczyna szaleć, nie wiem czy nie obudzi się w nim szczeniak z krwi i kości:-) [url]http://www.youtube.com/watch?v=CWD6NPUZMQA[/url] tutaj "dzikus" bawi się z Chili. Nie no,powiem Wam że jest świetny. Nie mam z nim żadnych problemów, a dzisiaj na prawdę pokazał jaki jest odważny i ciekawski, aż się boję co zrobi jutro ;-) Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ze wzgledu na odleglosc i możliwości dojazdu do weta (jakby coś, tfu tfu), najlepszym wyjsciem byloby aby matka pojechala do sasiada Pauli, takie jest moje zdanie. Kamila, wiesci swietne :) a jak qupa?? Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Abrakadabra']Fiera - trzeba zrobić wizytę przedadopcyjną, poinformować o umowie i wizytach poadopcyjnych. Dasz radę przetrzymać mamę? Byłoby super! Storek jest do niej bardzo podobny :)[/QUOTE] Wizyta już była - pisałam na wątku ;) O umowie też kobietka wie, podkreślę jutro jeszcze raz te wizyty poadopcyjne. Co do matki, to przetrzymanie jej u mnie max. 10 dni to naprawdę ostateczność, i nie wiem, czy mam odpowiednie warunki, dlatego pytałam o rozmiar pieska. Czy możecie mnie poinformować, kto będzie stroną w umowie adopcyjnej? Czy na miejsce Storka mogę przywieźć do Kamili Sambę? Ona to już też pies łóżeczkowy, jak otwieram drzwi do sypialni, to olewa swój kocyk i pakuje się od razu na kołderkę:) Przed nocką spacerowałam z nią 40 min - nie było siusiu ani kupki, ale w domku jak na razie też nie, to pewnie nie miała takiej potrzeby ;) Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Od południa były 2 kupki,ale dzisiaj Storek jest tylko na ryżu i smecie,jutro też nie wpakuje mu karmy od razu. Także biegunka trochę ustała, ale nie ma co szaleć ;) Dobra, mogę zrobić podmiankę na Sambę ;-) Quote
Atomowka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Fierra pewnie przeoczyłaś moje pytania, więc jeszcze raz [quote name='Atomowka']Fierra ale co to za domek? Skąd? I kiedy wizyta była? Kto ją robił? A ta Pani to emerytka z tych emerytek? Ile ona może mieć lat?[/QUOTE] Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci'] Dobra, mogę zrobić podmiankę na Sambę ;-)[/QUOTE] Dzięki kochana :) Quote
Abrakadabra Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Atomowka']Fierra pewnie przeoczyłaś moje pytania, więc jeszcze raz[/QUOTE] Też się dołączam do Twojego zapytania... Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Fakt, nie zauważyłam. No więc kobietka ma ok.60 lat, jest od jakiegoś czasu wdową, ma bardzo ładne mieszkanko w kamienicy w Ożarowie Mazowieckim. Bardzo kochała swojego psa, ale z powodu poważnej choroby i starości odszedł, nie było jak mu pomóc:( Jest bardzo rozsądna, ma świadomość ze szczeniak może siuśnąć gdzieś w domku. Ma dużo czasu, więc spacerki i opiekę będzie miał psiak zapewnione.Do weta blisko. Z wizytą byłam osobiście wczoraj po południu. Nie mam zastrzeżeń do tej pani - strasznie polubiłam maluszka i nie oddałabym go w byle jakie ręce. To naprawdę dobry domek, oby jak najwięcej takich. Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Atomowka']Fierra pewnie ...[/QUOTE] Fiera, nie Fierra ;) Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 A Samba fika koziołki na kołderce, też fajny z niej psiak. Oj, poszła do łazienki podjadać kotom chrupki, biegnę z interwencją :) Quote
Fiera Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ojej ,Samba ma na dole po prawej stronie pod pyszczkiem jakieś zgrubienie, jakby guza. Będę obserwować, mam nadzieję, że to nic poważnego i samo zniknie. Quote
Agnieszka_K Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 no to nieźle Storek dopiero co się przeprowadził a tu już chętny domek:D Quote
paula82 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 jak patrzę na Storka to tak jakbym widziała Ritę z Therionem (przy ich pierwszych zabawach) teraz to Rita łapie go za skórę/ fafla, łapę, czy co tam pod pyszczkiem sie znajdzie i ciągnie, aż się łapami zapiera. Czasami Therion aż zapiszczy przy tych zabawach, mnie i dzieciaków też napastuje gryzoń wścieknięty, na mojego TŻ ostatnio szczeka, bo on mało w domu jest znaczy "obcy" to obszczekać trzeba. Wczoraj z dzieciakami na podwórku jak się w ściganego bawiła, ale się uśmiałam. :evil_lol: Therion nadal w kołnierzu chodzi to ta mała mu go gryzie, albo łapkami opiera się o niego i wylizuje co tam z pyska Therionowi wypadło. A pani na razie się nie odzywa. Nie wiem co dalej, czy się zdecyduje jeszcze, czy może szukać dalej? Tam w zasadzie jedynym problemem była kastracja ich psa, bo Rita za młoda jeszcze na sterylkę, a pani się bała, że ich nie upilnuje jak się Rita ciekać zacznie. Co do matki Rity do ona byłaby oczywiście pod moją opieką, ten dom obok jest pusty (niezamieszkany) dwa pokoje i kuchnia, wszędzie okna, a gdyby się okazało, że ona jednak nie jest taka dzika to może by i u mnie mogła być. Quote
bric-a-brac Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Najmocniej przepraszam za offa, ale może jakoś pomożecie.... Przytulisko w przykrej sytuacji: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209488-Przytulisko-Znajdki-traci-DOM-traci-swoje-miejsce-i-przenosi-si%C4%99-W-POLE.-Pomocy%21-%28"]http://www.dogomania.pl/threads/2094...E.-Pomocy!-%28[/URL] I jednocześnie proszę o rozreklamowanie go....Bo sytuacja jest naprawdę podbramkowa, dla większości zupełnie niewyobrażalna :-( Quote
wiga138 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Atomowka']Dzwoniła do mnie Paula i mówiła,że jak nic darmowego nie znajdziemy to ona też sunie może wziąć. Ma klucze od domu sąsiada obok i sunia tam mogłaby siedzieć. Z tym,że u Pauli to byłby tymczas płatny, zapewne 10 zł za dobę + nasza karma Jeszcze czekam na odpowiedzi ludzi do których pisałam PW może coś darmowego się znajdzie[/QUOTE] Jak długo sunia moze tam przebywać ? Quote
paula82 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Jak pytałam to czy na 10 dni może, tyle chyba trzeba po sterylce trzymać? Quote
Fiera Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='wiga138']Fiera, te produkty dla BDT to u Ciebie ?[/QUOTE] Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam pytanie, ale jeśli chodzi o to, czy to ja potrzebuję karmę dla moich BDT, to owszem :) Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Fiera']Ojej ,Samba ma na dole po prawej stronie pod pyszczkiem jakieś zgrubienie, jakby guza. Będę obserwować, mam nadzieję, że to nic poważnego i samo zniknie.[/QUOTE] Miękkie,twarde,przemieszcza się po naciśnięciu? Może torbiel? Chili miała takie zgrubienie na żuchwie jak miała 4 miesiące, okazała się to być osteopatia czaszkowo-żuchwowa,torbiel była do wycięcia. Oby to nie było nic groźnego;/ Quote
wiga138 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Fiera']Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam pytanie, ale jeśli chodzi o to, czy to ja potrzebuję karmę dla moich BDT, to owszem :)[/QUOTE] Gdzie są Pawłowice ? Quote
Agnieszka_K Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='wiga138']Gdzie są Pawłowice ?[/QUOTE] 40km na zachód od Wawy ;) Quote
Abrakadabra Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='paula82']Jak pytałam to czy na 10 dni może, tyle chyba trzeba po sterylce trzymać?[/QUOTE] Tak, po 10-ciu dniach zdejmuje się szwy, o ile nie są rozpuszczalne :) A gdzie ją będziemy ciachać? Quote
Recommended Posts