Aleksa. Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='obraczus87']Dziewczyny, może zamówię karmę Purinę dla szczeniąt z dostawą do Fiery, a jak któraś z Was będzie u Niej to zabierze kilka kg dla Rity?? [url]http://allegro.pl/purina-dog-chow-puppy-lamb-rice-15kg-1-gratis-i1636188593.html[/url] tutaj jest najtaniej. Często zamawiałam u nich i dostawa jest w ciągu dwóch dni. Co sądzicie??[/QUOTE] ja kupuję przez karmydodomu.pl nawet na drugi dzień karma już jest.:) Quote
Abrakadabra Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Fierze, z tego co wiem została tylko 1 puszka. Obraczus - zamó jeśli możesz:) Słuchajcie, maluchom trzeba natychmiast znaleźć nowe DT! Najlepiej, żeby trafiły do dwóch różnych domów... Czas działa na ich niekorzyść - za moment przestaną być małymi puchatymi kuleczkami. Będą dorosłymi kundelkami, co przy ich braku socjalizacji może poskutkować tylko jednym - brakiem szans na adopcję... Mam 2 płatne DT, 10zł za dzień, ale nie mamy takiej kasy... Paula, gbyby Rita znalazła DS, mogłabyś wziąć kolejnego malucha? Quote
bric-a-brac Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Tekst by się przydał dla tej małej, co jest u Pauli. Można by zacząć ogłaszać... Ktoś umie pisać teksty? Quote
Fiera Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Abrakadabra'] Słuchajcie, maluchom trzeba natychmiast znaleźć nowe DT! Najlepiej, żeby trafiły do dwóch różnych domów... Czas działa na ich niekorzyść - za moment przestaną być małymi puchatymi kuleczkami. Będą dorosłymi kundelkami, co przy ich braku socjalizacji może poskutkować tylko jednym - brakiem szans na adopcję... Zgadzam się z Abrą, ja maluchów do domku nie wezmę, a w kojcu to ich postępy są w zasadzie zerowe - dziś Stor mnie obsikał ze strachu jak go z budy wyciągałam, bo obok stały jeszcze dwie ciotki:shake: A co ze szczepieniami - to ważna sprawa dla ich dobra i niepokoi mnie zastój w tej kwestii... Quote
Atomowka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Fierra kasę na szczepienie wysłałam sprawdź na koncie na pewno już masz Tekst najlepiej jakby Paula naskrobała bo jednak najwięcej powie o malej Quote
Fiera Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Atomowka']Fierra kasę na szczepienie wysłałam sprawdź na koncie na pewno już masz [/QUOTE] Faktycznie wpłynęło 240 zł - dzięki, postaram się jutro, a najpóźniej w środę pojadę z maluszkami do wetki. Quote
obraczus87 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='paula82']czy ktoś już robił Ricie ogłoszenia?[/QUOTE] [quote name='bric-a-brac']Tekst by się przydał dla tej małej, co jest u Pauli. Można by zacząć ogłaszać... Ktoś umie pisać teksty?[/QUOTE] Tekst jest juz napisany. Zaraz go odnajde, dorzuce pare slow od siebie i wysylam dalej. Przepraszam, ale mialam nawrot choroby, zatoki to prawie mi pękły z bólu.. dopiero teraz jakoś moge wysiedzieć przy kompie :( FIERA podaj mi na PW swoj adres, to od razu zamowie karme do Ciebie! [B]EDIT;[/B] juz wyslalam dane do pakietu ogloszen (na 50portalach). Lada chwila powinny byc. Kapuszek dziekujemy za karme dla Rity! Czy jest klatka łapka załatwiona?? Trzeba matkę chyba w miare szybko ciachnąc, bo zaraz bedzie cieczka... A co do tych domow tymczasowych, to zgadzam sie, trzeba PILNIE znalezc szczylom inne DT. Niestety z FB nie ma zadnego odzewu.. szczeniaki sa bezpieczne, zdrowe wiec ludzie mają krtko mowiac gdzies. Przepraszam, nie ccę nikogo urazić, ale mam żal do wielu osób (nie pisze oczywiście o Was :))... naprawdę na wysyłanie PW z prośbą o pomoc poświęciłam masę czasu. Myślałam, że chociaż 10% z nich zajrzy tutaj.. a jednak się myliłam...to "se" ponarzekałam... Quote
paula82 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Abrakadabra'] Mam 2 płatne DT, 10zł za dzień, ale nie mamy takiej kasy... Paula, gbyby Rita znalazła DS, mogłabyś wziąć kolejnego malucha?[/QUOTE] Za takie pieniądze to i ja mogę wziąć drugiego :P a tak na poważnie to jak Rita znajdzie DS to chyba mogłabym wziąć kolejnego do oswojenia, tylko nie wiem, czy TŻ się zgodzi na BDT, czy nie będzie chciał kasy, a ja ze względu na Theriona nie mogę mu dać swoich "zaskórniaków" mam nadzieję, że się znajdzie DT dla szczylków. Jeśli chodzi o kwestię karmy/szczepień to Rita ma wszystko zapewnione przez Kapuszek, jesteśmy w stałym kontakcie, więc dobrze by było póki jeszcze kasa jest łapać matkę. ps. Rita nieśmiało reaguje na "głos" (mój to się chyba miesiąc uczył) Quote
Aleksa. Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Atomowka']Fierra kasę na szczepienie wysłałam sprawdź na koncie na pewno już masz Tekst najlepiej jakby Paula naskrobała bo jednak najwięcej powie o malej[/QUOTE] Doszły jakieś wpłaty za rzeczy z bazarku ? Trzeba je w końcu wysłać.:) Quote
Atomowka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Tak dziś doszły nowe wpłaty od Jaagi i kogoś jeszcze zaraz na bazarku napiszę Quote
Aleksa. Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Atomowka']Tak dziś doszły nowe wpłaty od Jaagi i kogoś jeszcze zaraz na bazarku napiszę[/QUOTE] Ok.:):):).... Quote
Zośka74 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 [quote name='paula82']Za takie pieniądze to i ja mogę wziąć drugiego :P a tak na poważnie to jak Rita znajdzie DS to chyba mogłabym wziąć kolejnego do oswojenia, tylko nie wiem, czy TŻ się zgodzi na BDT, czy nie będzie chciał kasy, a ja ze względu na Theriona nie mogę mu dać swoich "zaskórniaków" mam nadzieję, że się znajdzie DT dla szczylków. Jeśli chodzi o kwestię karmy/szczepień to Rita ma wszystko zapewnione przez Kapuszek, jesteśmy w stałym kontakcie, więc dobrze by było póki jeszcze kasa jest łapać matkę. Tak trzeba ją szybko łapać póki codziennie ok 7 leży na działkach wygrzewając kości w słońcu. Ja jestem gotowa do łapania ( na razie tylko tak mogę pomóc ) :lol: ps. Rita nieśmiało reaguje na "głos" (mój to się chyba miesiąc uczył)[/QUOTE] Czy Ritę można jakoś odwiedzić w popołudniowych godzinach ? Quote
paula82 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 a tutaj Rita zagryza Theriona [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/897/319ec7400d0dd8c5med.jpg[/IMG][/URL] Quote
paula82 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 pewnie, że odwiedzić można, tel. chyba masz? powiedz tylko kiedy i około której? Quote
Noemi1 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Cudnie zagryza :) To najlepszy dowód na przemoc w rodzinie :) :) :) Quote
Atomowka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='paula82']a tutaj Rita zagryza Theriona [/IMG][/URL][/QUOTE] Ja to Paula zgłoszę do TOZu bo to mi pod nielegalne walki podchodzi:eviltong: Quote
Agnieszka_K Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Atomowka']Ja to Paula zgłoszę do TOZu bo to mi pod nielegalne walki podchodzi:eviltong:[/QUOTE] jak nic! normalnie szkoli psy do walk:evil_lol: Quote
bric-a-brac Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Zapraszam na nowy bazarek dla Waszych puchatych kulek i mamuśki ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/208766-gt-gt-gt-MI%C4%98CIUTKA-pojemna-torba-Album-PAPIE%C5%BB-ksi%C4%85%C5%BCki.-Dla-psiej-rodziny-19.06[/url] Quote
obraczus87 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 BRIC dziekuje! Fiera nie zamowilam karmy bo nie mam Twojego dokladnego adres....... Quote
obraczus87 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Przypominam o bazarku LIVKI - [url]http://www.dogomania.pl/threads/208586-Moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-sterylk%C4%99-dzikiej-suni.-Do-04.06.-do-godz.22-giej[/url]. Quote
Abrakadabra Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='obraczus87']BRIC dziekuje! Fiera nie zamowilam karmy bo nie mam Twojego dokladnego adres.......[/QUOTE] Fiera, odezwij się. Paula - dzięki za BDT dla Rity - ona była najbardziej wycofana z całej trójki, a tu takie fotki :) I jeszcze Piotrek Zośki Cię widuje, jak spacerujesz z Czarnuszką na smyczy :) Ps. Postaram się załatwić klatkę-łapkę na sobotę, w celu schwytania mamusi. Quote
malvaaa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 dziewczyny a jaki jest plan po złapaniu matki? bo gdzies tą informacje zgubiłam... Quote
Abrakadabra Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='malvaaa']dziewczyny a jaki jest plan po złapaniu matki? bo gdzies tą informacje zgubiłam...[/QUOTE] Jeśli się mylę, to mnie "naprostujcie": łapiemy, zawozimy do Tattoi, sterylizujemy, odczekujemy okres rekonwalescencji, wypuszczamy :( Quote
Recommended Posts