Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']Dziewczyny, może zamówię karmę Purinę dla szczeniąt z dostawą do Fiery, a jak któraś z Was będzie u Niej to zabierze kilka kg dla Rity??
[url]http://allegro.pl/purina-dog-chow-puppy-lamb-rice-15kg-1-gratis-i1636188593.html[/url] tutaj jest najtaniej. Często zamawiałam u nich i dostawa jest w ciągu dwóch dni. Co sądzicie??[/QUOTE]

ja kupuję przez karmydodomu.pl nawet na drugi dzień karma już jest.:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fierze, z tego co wiem została tylko 1 puszka.
Obraczus - zamó jeśli możesz:)

Słuchajcie, maluchom trzeba natychmiast znaleźć nowe DT! Najlepiej, żeby trafiły do dwóch różnych domów...
Czas działa na ich niekorzyść - za moment przestaną być małymi puchatymi kuleczkami. Będą dorosłymi kundelkami, co przy ich braku socjalizacji może poskutkować tylko jednym - brakiem szans na adopcję...
Mam 2 płatne DT, 10zł za dzień, ale nie mamy takiej kasy...

Paula, gbyby Rita znalazła DS, mogłabyś wziąć kolejnego malucha?

Posted

[quote name='Abrakadabra']
Słuchajcie, maluchom trzeba natychmiast znaleźć nowe DT! Najlepiej, żeby trafiły do dwóch różnych domów...
Czas działa na ich niekorzyść - za moment przestaną być małymi puchatymi kuleczkami. Będą dorosłymi kundelkami, co przy ich braku socjalizacji może poskutkować tylko jednym - brakiem szans na adopcję...

Zgadzam się z Abrą, ja maluchów do domku nie wezmę, a w kojcu to ich postępy są w zasadzie zerowe - dziś Stor mnie obsikał ze strachu jak go z budy wyciągałam, bo obok stały jeszcze dwie ciotki:shake:
A co ze szczepieniami - to ważna sprawa dla ich dobra i niepokoi mnie zastój w tej kwestii...

Posted

Fierra kasę na szczepienie wysłałam sprawdź na koncie na pewno już masz
Tekst najlepiej jakby Paula naskrobała bo jednak najwięcej powie o malej

Posted

[quote name='Atomowka']Fierra kasę na szczepienie wysłałam sprawdź na koncie na pewno już masz
[/QUOTE]
Faktycznie wpłynęło 240 zł - dzięki, postaram się jutro, a najpóźniej w środę pojadę z maluszkami do wetki.

Posted

[quote name='paula82']czy ktoś już robił Ricie ogłoszenia?[/QUOTE]

[quote name='bric-a-brac']Tekst by się przydał dla tej małej, co jest u Pauli. Można by zacząć ogłaszać... Ktoś umie pisać teksty?[/QUOTE]

Tekst jest juz napisany. Zaraz go odnajde, dorzuce pare slow od siebie i wysylam dalej. Przepraszam, ale mialam nawrot choroby, zatoki to prawie mi pękły z bólu.. dopiero teraz jakoś moge wysiedzieć przy kompie :(

FIERA podaj mi na PW swoj adres, to od razu zamowie karme do Ciebie!

[B]EDIT;[/B] juz wyslalam dane do pakietu ogloszen (na 50portalach). Lada chwila powinny byc.
Kapuszek dziekujemy za karme dla Rity!

Czy jest klatka łapka załatwiona?? Trzeba matkę chyba w miare szybko ciachnąc, bo zaraz bedzie cieczka...

A co do tych domow tymczasowych, to zgadzam sie, trzeba PILNIE znalezc szczylom inne DT. Niestety z FB nie ma zadnego odzewu.. szczeniaki sa bezpieczne, zdrowe wiec ludzie mają krtko mowiac gdzies. Przepraszam, nie ccę nikogo urazić, ale mam żal do wielu osób (nie pisze oczywiście o Was :))... naprawdę na wysyłanie PW z prośbą o pomoc poświęciłam masę czasu. Myślałam, że chociaż 10% z nich zajrzy tutaj.. a jednak się myliłam...to "se" ponarzekałam...

Posted

[quote name='Abrakadabra']
Mam 2 płatne DT, 10zł za dzień, ale nie mamy takiej kasy...

Paula, gbyby Rita znalazła DS, mogłabyś wziąć kolejnego malucha?[/QUOTE]
Za takie pieniądze to i ja mogę wziąć drugiego :P
a tak na poważnie to jak Rita znajdzie DS to chyba mogłabym wziąć kolejnego do oswojenia, tylko nie wiem, czy TŻ się zgodzi na BDT, czy nie będzie chciał kasy, a ja ze względu na Theriona nie mogę mu dać swoich "zaskórniaków" mam nadzieję, że się znajdzie DT dla szczylków. Jeśli chodzi o kwestię karmy/szczepień to Rita ma wszystko zapewnione przez Kapuszek, jesteśmy w stałym kontakcie, więc dobrze by było póki jeszcze kasa jest łapać matkę.
ps. Rita nieśmiało reaguje na "głos" (mój to się chyba miesiąc uczył)

Posted

[quote name='Atomowka']Fierra kasę na szczepienie wysłałam sprawdź na koncie na pewno już masz
Tekst najlepiej jakby Paula naskrobała bo jednak najwięcej powie o malej[/QUOTE]

Doszły jakieś wpłaty za rzeczy z bazarku ? Trzeba je w końcu wysłać.:)

Posted

[quote name='paula82']Za takie pieniądze to i ja mogę wziąć drugiego :P
a tak na poważnie to jak Rita znajdzie DS to chyba mogłabym wziąć kolejnego do oswojenia, tylko nie wiem, czy TŻ się zgodzi na BDT, czy nie będzie chciał kasy, a ja ze względu na Theriona nie mogę mu dać swoich "zaskórniaków" mam nadzieję, że się znajdzie DT dla szczylków. Jeśli chodzi o kwestię karmy/szczepień to Rita ma wszystko zapewnione przez Kapuszek, jesteśmy w stałym kontakcie, więc dobrze by było póki jeszcze kasa jest łapać matkę.

Tak trzeba ją szybko łapać póki codziennie ok 7 leży na działkach wygrzewając kości w słońcu. Ja jestem gotowa do łapania ( na razie tylko tak mogę pomóc ) :lol:

ps. Rita nieśmiało reaguje na "głos" (mój to się chyba miesiąc uczył)[/QUOTE]

Czy Ritę można jakoś odwiedzić w popołudniowych godzinach ?

Posted

[quote name='paula82']a tutaj Rita zagryza Theriona

[/IMG][/URL][/QUOTE]

Ja to Paula zgłoszę do TOZu bo to mi pod nielegalne walki podchodzi:eviltong:

Posted

Zapraszam na nowy bazarek dla Waszych puchatych kulek i mamuśki ;)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/208766-gt-gt-gt-MI%C4%98CIUTKA-pojemna-torba-Album-PAPIE%C5%BB-ksi%C4%85%C5%BCki.-Dla-psiej-rodziny-19.06[/url]

Posted

[quote name='obraczus87']BRIC dziekuje!

Fiera nie zamowilam karmy bo nie mam Twojego dokladnego adres.......[/QUOTE]

Fiera, odezwij się.

Paula - dzięki za BDT dla Rity - ona była najbardziej wycofana z całej trójki, a tu takie fotki :)
I jeszcze Piotrek Zośki Cię widuje, jak spacerujesz z Czarnuszką na smyczy :)

Ps. Postaram się załatwić klatkę-łapkę na sobotę, w celu schwytania mamusi.

Posted

[quote name='malvaaa']dziewczyny a jaki jest plan po złapaniu matki? bo gdzies tą informacje zgubiłam...[/QUOTE]

Jeśli się mylę, to mnie "naprostujcie": łapiemy, zawozimy do Tattoi, sterylizujemy, odczekujemy okres rekonwalescencji, wypuszczamy :(