Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam pojęcia jak wygląda taka klatka, ale pewnie bym mogła wziąć je do domku:) Mam dobre wieści - Rudzinka była dziś wyraźnie mniej przestraszona, pospacerowała po kojcu kiedy ja byłam w środku, a Wampirka uczyłam, że człowiek nie jest ble - dawałam mu na ręku karmę, wprawdzie nie zjadł z ręki, ale jadł jak ręka byłą tuż obok kęska i jego mordki, i już nie chował noska w kąt budy i dał się głaskać bez kłapania zębami. Jutro nie będę ich ciągała na siłę na smyczy, bo to je przeraża - najpierw chcę je nauczyć zaufania i sympatii do człowieka, a numer z karmą działa super:) Prawie się poryczałam , jak Wampirek odważył się zjeść to, co mu dałam do budki mimo że byłam obok, patrzyłam mu w oczka i moja ręka była też tuż obok - bo do tej pory na takie gesty kłapał zębami i chował nocha pod tyłek. Myślę, że będą z nich fajne cywilizowane psiaki, hura:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fiera! Super wieści!

Ps.To taka zwykła, klatka, jak np dla chomika, :) (zbudowana z metalowych prętów), tyle, że o znacznie większych wymiarach. Nie siedziałyby w budzie, mogłyby obserwować, co dzieje się w domu, a zdrugiej strony nie miałyby mozliwości ucieczki w różne kryjówki, np. pod szafkę:)

Posted

chetnie obejmę opieką finansową szczeniaka , który jest u Pauli82 w W-wie Rembertów - mam nadzieję, że jest to możliwe - znamy się z Paula jakis czas, chętnie jej pomogę...

Posted

[quote name='kapuszek']chetnie obejmę opieką finansową szczeniaka , który jest u Pauli82 w W-wie Rembertów - jest to możliwe - znamy się z Paula jakis czas, chętnie jej pomogę...[/QUOTE]
Kapuszku, to jest świetna wiadomość! :multi: Jak widać na wątku, każde z trojga maluchów to koszty, a jeszcze pozostaje nierozwiązany problem mamuśki. Bardzo cenny gest z Twojej strony!:roll:

Posted

Chciałabym tylko wiedzieć co trzeba przy małej zrobić, moge w wolnym czasie pojechać z nia do weterynarza, ale mam nadzieję, ze paula bedzie wszystko wiedzieć...

Posted

[quote name='kapuszek']Chciałabym tylko wiedzieć co trzeba przy małej zrobić, moge w wolnym czasie pojechać z nia do weterynarza, ale mam nadzieję, ze paula bedzie wszystko wiedzieć...[/QUOTE]

Kapuszku, super!
Klusia potrzebuje dobrego jedzonka, bo tak, jak pisała Obraczus - maluchy są strasznie chudziutkie, chociaż puchata sierść skutecznie kryje ich wystające żeberka...
Przed nią cykl szczepień (chyba 3 ?), chyba kolejne odrobaczenie, zabezpieczenie przeciw kleszczom.
I obyśmy się doczekali momentu, kiedy można będzie zająć się ogłoszeniami n/t adopcji.

Posted

Paula wszystko wie, będzie teraz małą szczepiła ale kasę na szczepienie Paula dostała
Teraz to dla małej potrzeba karmy,a najbardziej socjalizacji
A może sama chcesz wziąć druga panienkę na DT?;)

Posted

heh, niestety po pierwsze jestem zaświniona (8 wieprzyków), po drugie mój miły ma uczulenie akurat na psy :( więc niestety choć psiaki kocham na życie moge pomagac im tylko z daleka...

Posted

a jaką karmę polecacie?? jutro podjade do hurtowni coś poszukam... ile taka kulka moze zjeść miesięcznie?

psa dawno nie miałam, a w tamtych czasach to tylko chappi i pedigree było w sklepach.

[quote name='Abrakadabra']Kapuszku, super!
Klusia potrzebuje dobrego jedzonka, bo tak, jak pisała Obraczus - maluchy są strasznie chudziutkie, chociaż puchata sierść skutecznie kryje ich wystające żeberka...
Przed nią cykl szczepień (chyba 3 ?), chyba kolejne odrobaczenie, zabezpieczenie przeciw kleszczom.
I obyśmy się doczekali momentu, kiedy można będzie zająć się ogłoszeniami n/t adopcji.[/QUOTE]

Posted

[quote name='kapuszek']a jaką karmę polecacie?? jutro podjade do hurtowni coś poszukam... ile taka kulka moze zjeść miesięcznie?

psa dawno nie miałam, a w tamtych czasach to tylko chappi i pedigree było w sklepach.[/QUOTE]

Jeśli chodzi o karmę (a w szczególności o markę) to pewnie każdy ma swoje własne, prywatne preferencje.
Kluska powinna dostawać jedzonko dla szczeniaków, które jest odpowiednio zbilansowane dla takich maluchów.
Moim zdaniem Purina nie jest zła, i niezbyt droga. Albo DogChow? Tylko trzeba pamiętać, że dla szczeniaków.
Na opakowaniu podane są dawki dzienne, uzależnione od wagi psiaka.

Wkleję jeszcze raz link do wydarzenia na FaceBook-u, jesli macie tam konta, to zjarzyjcie i udostępnijcie.
[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=119291788149641&pending[/URL]

Posted

[quote name='kapuszek']a royal canin to dobra firma?[/QUOTE]

To tzw. "górna półka" (mam na myśli cenę).
Karmiłam nią kiedyś swoje psy. Eucanubą również. Nie powiem, jedzonko smakowało. Potem przeszłam na Husse, a teraz są na barfie.
Skłaniam się jednak ku Purinie, myślę, że jakość jest porównywalna, a cena zdecydowanie niższa.
I tak jak napisałam wcześniej - każdy ma własne preferencje i filozofię żywienia.

Posted

u nas jeden szczeniak schroniskowy ładnie odkarmił się na eukanubie (dla szczeniaków jagnięcina z ryżem), a teraz psy mamy na acanie dla dorosłych już psów i ja jestem zadowolona, one chyba też, a wybór karmy zajął mi duuużo czasu. A patrząc na kota lepiej sprawdził się orijen niż royal canin.

Posted

akurat w zooplusie sa spore zniżki na royalcanin, dlatego pytam - przy dużym worku wychodzi 12 zł za 1 kg - może będę w stanie cały worek kupić i podzielić między maluchy

Posted

[quote name='kapuszek']akurat w zooplusie sa spore zniżki na royalcanin, dlatego pytam - przy dużym worku wychodzi 12 zł za 1 kg - może będę w stanie cały worek kupić i podzielić między maluchy[/QUOTE]

Royal Canin to raczej dobra marka, 12zł za kg to moim zdaniem niewygórowana cena. Pytanie tylko jak przekłada się to na dawkę dzienną ?
Sprawdzę jutro, podjadę do jakiegoś zoologa.

Posted

royal canin zmienił teraz politykę handlową, mają nawet cały regał w "moim" sklepie spożywczym, którego nie sposób nie zauważyć, więc ceny są też niższe.

Posted

karmy szczeniakowe w zooplusie: w promocji worki 18 kg [URL]http://www.zooplus.pl/specials/psy/oferty_specjalne_psy/karma/34739[/URL]
lub w cenie normalnej eucanuba: [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba/puppy_junior/31139[/URL] ;
[URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba/puppy_junior/31137[/URL] do wyboru do koloru, pomóżcie mi tylko decyzje podjąć + ja mam możliwość kupna za cenę 22% niższą - od tych tu podanych

Posted

dziękujemy za ofertę pomocy! :loveu:

super, że masz mozliwość kupienia tak tanio - a może Royal Canin Medium / Maxi Junior?

ma wysoką zawartość białka (32% w Medium Junior 32, 30% w Maxi ), więc powinna ładnie podtuczyć Klusię:)
one chyba powinny mieć maxi:)

Posted

[quote name='Atomowka']Co to tych witamin jeżeli do jutro nikt nie odbierze, to ja mogę po nie podjechać[/QUOTE]

Dzieki wielkie :)

[quote name='kapuszek']chetnie obejmę opieką finansową szczeniaka , który jest u Pauli82 w W-wie Rembertów - mam nadzieję, że jest to możliwe - znamy się z Paula jakis czas, chętnie jej pomogę...[/QUOTE]

Dziękujemy :) spadłaś nam z nieba. Z tego co pamietam to mała powinna byc dwa razy szczepiona p.wirusom i raz na wscieklizne. :) plus ochrona p.kleszczom no i karma....

[quote name='kapuszek']a jakie sa opinie o royal canin, eucanuba, acana?[/QUOTE]

[quote name='kapuszek']akurat w zooplusie sa spore zniżki na royalcanin, dlatego pytam - przy dużym worku wychodzi 12 zł za 1 kg - może będę w stanie cały worek kupić i podzielić między maluchy[/QUOTE]

[quote name='Agnieszka_K']dziękujemy za ofertę pomocy! :loveu:

super, że masz mozliwość kupienia tak tanio - a może Royal Canin Medium / Maxi Junior?

ma wysoką zawartość białka (32% w Medium Junior 32, 30% w Maxi ), więc powinna ładnie podtuczyć Klusię:)
one chyba powinny mieć maxi:)[/QUOTE]

Jesli masz tam spore zniżki - to mozesz kupić im lepsza karmę. To znaczy Royala :) a później jak szczyle będa odkarmione można przejść na Purinę bądź Brita.

Zgadzam się z Agą - można kupić Royala Medium Junior. :)

PAULA jak tam niunia sie czuje?? Wszystko ok po szczepieniu???

------------------------------------------------------------------------

FIERA świetne wieści :) a jak tam próba przekonania maluchów do suchej??

Posted

[quote name='obraczus87']Nie mam pojęcia co z tymi szczepionkami ;/

Niestety nie.. nikt chetny sie nie znalazl :([/QUOTE]
skad i dokąd należy je dostarczyć ?