Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matka zostala.
a ten 3 szczyl zostal u weta? czy jak? bo sie zgubilam...
trzeba zbierac kase na ta sterylke i za te ogledziny kluskow.
a u weta tez klapaly ząbkami?

Posted

[quote name='malvaaa']matka zostala.
a ten 3 szczyl zostal u weta? czy jak? bo sie zgubilam...
trzeba zbierac kase na ta sterylke i za te ogledziny kluskow.
a u weta tez klapaly ząbkami?[/QUOTE]

Tak, został u veta na noc, wyglądało, że ma babeszję, ale dzięki Bogu jest zdrowa.
Nie wiadomo jak z pozostała dwójką, chociaż spektakl, który odwaliły w lecznicy przemawia za tym, że tryskają zdrowiem:)
Mam nadzieję, że będę żyła....:evil_lol:

Posted

Są dwie suczki: czarna, najbardziej przerażona, a zarazem największa (to ta, którą Piotrki :) wyciagali z nory i z podejrzeniem babeszii) i ta rudawo-płowa (najmniejsza- ale ZBÓJ :mad:).
Piesek jest czarny z brązowymi łapkami, też kawał cholery :)

W sumie, nie zapytałymy o wiek, ale max mają jakieś 3 miesiące. Po zębach sądząc :)

Posted

Dojechały! Są słodkie, puchate, śliczne i ............... wystraszone. Siedzą na ganku, nie mogłam ich wsadzić do budy na noc w obcym m-cu, bo są b.b.b.b.b.wystraszone. Jutro będą poznawały działkę, budę itp. Brązowa sunia wcisnęła się w kąt pod graty i tylko kawałek pupki jej wystaje:razz:, a czarny chłopak siedzi pod ścianą i "groźnie" na mnie zerka. Dostały jedzonko, wodę i "leżaczki" pod dupki, zaraz do nich zajrzę. Będę pisała jutro jak noc minęła i jak się zaklimatyzowują.

Posted

to fajnie, że się wszystko udało! trzymam kcuki.

Abra- masz pełną skrzynkę, ale chciałam Ci napisać, żebyś nie czytała tylko pytała wprost :)

Posted

Fiera daj im trochę czasu.
Dzisiejszy dzień przyniósł im tyle stresu i adrenaliny, ile z pewnością nie zaznały do tej pory w żadnym momencie swojego życia.
Zośka 74 zostawiła tabletki? Nie podawaj ich na razie, niech się zaaklimatyzują. Są na tyle młodziutkie, że powinny przekonać się do człowieka, do głasków i miziania.

Posted

Te tabletki muszę podać jutro, czy za kilka dni, jak się poznamy lepiej też będzie ok? A psiaki są jeszcze takie młodziutkie, że myślę, że się ucywilizują, tylko trochę cierpliwości, spokoju i ciepła. Od człowieka oczywiście, a nie tylko ciepłego lokum;)

Posted

Ten czarny daje się pogłaskać tak leciutko i powoli wyciągnięta ręką:) Mała też, ale po tym wystającym kawałku pupy, to chyba się nie liczy:)

Posted

[quote name='Fiera']Te tabletki muszę podać jutro, czy za kilka dni, jak się poznamy lepiej też będzie ok? A psiaki są jeszcze takie młodziutkie, że myślę, że się ucywilizują, tylko trochę cierpliwości, spokoju i ciepła. Od człowieka oczywiście, a nie tylko ciepłego lokum;)[/QUOTE]

Z tabletkami poczekaj do soboty.
Obserwuj je cały czas, czy nie robią się osowiałe, czy nie tracą apetytu.
W lecznicy wyciągnęlismy kilka kleszczy. Jeśli coś wzbudzi Twój niepokój - dawaj do veta.
Odpisałam Ci:) Dzisiaj niech już sobie w spokoju odpoczną.

Posted

Uf..... po pełnym dniu wrażeń, spokojni że maluchy już są u Fiery dotarliśmy zmęczeni do domu. Mamy nadzieję że maluchy będą zdrowe i nic się nie wykluje, towarzystwo u weta dało popalić szczegolnie Doroty dłoniom. Tak jak pisze malvaa trzeba je jakoś nazwać, może panowie Piotrkowie coś wymyślą bo najbardziej się dziś namęczyli przy największej klusce. ( Wielkie dzięki dla Piotrka od Piotrka za pomoc ).

Posted

Dziewczyny- w sprawie sterylki napiszcie do Skarpety, jak mają kasę, to zrefundują. Ja już współpracowałam z nimi i jest ok.
Wtedy trzeba byłoby uzbierać tylko na krew przed zabiegiem.

Posted

Ale wieści!!!

Jesteście wspaniali! Dziewczyny, Chłopaki - bardzo dziękuję ! :loveu::loveu::loveu:

Szczyle rozrabiaki :)

Własnie jaki pomysł na imiona???? :)

Czy planowane jest łapanie matki w najbliższym czasie??

Trzeba zaczac zbierac kasę.... bardzo prosze o pomoc w reklamowaniu watku. Koszt utrzymania całej rodzinki to anprawde bardzo dużo kasy :(