malvaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 2 godziny spokojnie :) to jestesmy umówione na 14. Quote
Abrakadabra Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='malvaaa']2 godziny spokojnie :) to jestesmy umówione na 14.[/QUOTE] Świetnie! To do zobaczenia o 14.00! Quote
Atomowka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 No to jeżeli poranne godziny obstawione to ja potem dopiero ok 18 mogę byc, może trochę wcześniej Quote
obraczus87 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Abrakadabra']Obraczus - trzeba będzie pomysleć co z mamą - ona tam podobno "zamieszkuje" od 2 lat. To któryś z jej miotów.[/QUOTE] Napisałam właśnie PW do Tattoi - czy jest szansa na sterylkę u Niej w lecznicy a potem przetrzymanie suki do tygodnia. Czekam na odpowiedź. Quote
obraczus87 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Tattoi zgodzila się na sterylkę u Niej w lecznicy oraz przetrzymanie suki po zabiegu. Jak złapiecie suke - Tattoi prosi o kontakt :) Quote
Agnieszka_K Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='obraczus87']Tattoi zgodzila się na sterylkę u Niej w lecznicy oraz przetrzymanie suki po zabiegu. Jak złapiecie suke - Tattoi prosi o kontakt :)[/QUOTE] no to świetnie będzie tam miała super i może skończy się na tym, że się zsojalizuje nie będzie chciała wyjechać tak się przywiąże do nich (Sara którą tam operowaliśmy nie chciała jechać i wyła za Gosią i P. weterynarz caaaałą długą drogę do wawy;)) Quote
obraczus87 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Natomiast jest to rozwiązanie na czas po sterylce.. a potem chyba trzeba bedzie Ją wypuścić i myslec co dalej... Rozmawiałam z Abrą - DWA SZCZENIAKI ZŁAPANE! Na miejsce jedzie Malvaaa - może złapie się jeszcze trzeci szczeniak. Zostały złapane te dwa, które wróciły.. Na razie psiaki będą miały karme ode mnie (która dostałam od Ellig) - dwa worki po 3 kg Hills'a dla szczeniaków. Natomiast wiadomo, że karma i kasa na szczepienia - PILNIE POTRZEBNA! Quote
Atomowka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Super,że te dwa szczyle sie złapały, teraz tylko trzeci i mama i rodzina w komplecie Finansowo u mnie d..a więc nic nie pomogę Quote
obraczus87 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 KAzdy pomysl na bazarek - cegielkowy, wirtualny itd - mile widziany. Liczy sie kazda zlotowka... Czy ktos moglby napisac o tym na FB?? JA od kilku dni mam problem z wejsciem na FB. Quote
Fiera Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Jupiiii, udało się nareszcie złapać maluchy, a już myślałam, że te cwane bestie się nie dadzą. Mam nadzieję, że z reszcie rodzinki też się uda pomóc. Wieczorkiem ktoś ma przywieźć do mnie maluchy, podobno są śliczne i puchate:) Grafit, mój BDT, jest obojętny na inne psiaki, mam nadzieję, że moja sunia je zaakceptuje i będą mogły zostać u mnie na BDT na dłużej, niż tylko te 1,5 tygodnia. Super, że karma przyjedzie z psiakami, bo jestem spłukana.... A czy jest już ustalone, kto przechowa maluchy 13-15.05? Quote
malvaaa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 trzeci maluch tez zlapany! moj tz i tz Zoski meczyli sie z nim od ok.16 do 18! strasznie byl zawiziety ale przy pomocy sprzetu (desek,gwozdzi,mlotka) od panow z zakladu budowlanego udalo sie... padal deszcz,grad ale panowie nie odpuszczali i wyciagneli malucha spod tych plyt :) do konca zapieral sie, byl bardzo wystraszony i caly w piachu. zapakowane do kontenerka wyruszyly do Fiery :) Quote
Aleksa. Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='malvaaa']trzeci maluch tez zlapany! moj tz i tz Zoski meczyli sie z nim od ok.16 do 18! strasznie byl zawiziety ale przy pomocy sprzetu (desek,gwozdzi,mlotka) od panow z zakladu budowlanego udalo sie... padal deszcz,grad ale panowie nie odpuszczali i wyciagneli malucha spod tych plyt :) do konca zapieral sie, byl bardzo wystraszony i caly w piachu. zapakowane do kontenerka wyruszyly do Fiery :)[/QUOTE] Super wieści ! ;) Quote
Agnieszka_K Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 dziewczyny wspaniała wiadomość!!! :loveu::loveu::loveu: gratuluje super że się udało!!! :cool3: Quote
malvaaa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 tez sie ciesze ze juz beda bezpieczne. teraz trzeba pomyslec nad sunia, Obraczus a jaki jest koszt sterylki tam w hoteliku? Quote
Agnieszka_K Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='malvaaa']tez sie ciesze ze juz beda bezpieczne. teraz trzeba pomyslec nad sunia, Obraczus a jaki jest koszt sterylki tam w hoteliku?[/QUOTE] 2 m-ce temu ciachaliśmy bezdomniaczkę u Tattoi za 300zł, przetrzymanie za darmo 7 dni tylko karmę zawoziłam:) ale może coś się zmieniło ... Quote
Fiera Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Trzy maluchy jadą, ciekawa jestem, co to za ziółka;) i jak się będą tu czuły / zachowywały.... Będę pisała na bieżąco:) Quote
Ellig Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='obraczus87']KAzdy pomysl na bazarek - cegielkowy, wirtualny itd - mile widziany. Liczy sie kazda zlotowka... Czy ktos moglby napisac o tym na FB?? JA od kilku dni mam problem z wejsciem na FB.[/QUOTE] Juz wstawilam, jeszcze napisze o kolejnym maluchu:)Gratulacje, jestescie Wielkie! Quote
Agnieszka_K Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Fiera']Trzy maluchy jadą, ciekawa jestem, co to za ziółka;) i jak się będą tu czuły / zachowywały.... Będę pisała na bieżąco:)[/QUOTE] Fiera czekamy na pierwsze relacje, dziękujemy, że je wzięłaś i trzymamy kciuki żeby nie za bardzo dały popalić!;) Quote
Awit Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Nareszcie, dziki małe będą cywilizowane:-) A suka jeszcze na wolności? Quote
tripti Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Fiera']Trzy maluchy jadą, ciekawa jestem, co to za ziółka;) i jak się będą tu czuły / zachowywały.... Będę pisała na bieżąco:)[/QUOTE] i jak dojechały??? Quote
Fiera Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Kaska już tuż tuż, ale jadą tylko dwa, bo jedna kluska została u weta z podejrzeniem babejszy. Jak się rozpakują i rozgoszczą, to zdam relację, tzn, za ok.pół godzinki. Quote
Abrakadabra Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Fiera']Kaska już tuż tuż, ale jadą tylko dwa, bo jedna kluska została u weta z podejrzeniem babejszy. Jak się rozpakują i rozgoszczą, to zdam relację, tzn, za ok.pół godzinki.[/QUOTE] Tak, jedna sunia (ta nad którą panowie męczyli się 2 godziny) została w lecznicy z podejrzeniem babeszii. Na szczęście badania krwi wykluczyły chorobę. Psiaki profilaktycznie dostały kroplówki, przeszły ogólny przegląd, dostały tabletki na odrobaczenie. Pozostałe 2 maluchy ze strachu kłapią ząbkami, więc Fiera - uważaj...:cool3: Trzeba je ostro socjalizować i pokazać, że człowiek nie jest taki zły. W lecznicy zapłaciłam 64zł i 50zł w laboratorium za analizę krwi. Quote
Recommended Posts