Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To piszcie na tym wątu żeby leki były dla psiaków w schronisku. Neska ma już wszystkie leki jakie mozna było dać przy nosówce, troszke mam w domu a resztę dostaje od dr.Wojciechowskiej.
Jeśli chodzi o Neskę to teraz trzeba tylko i wyłącznie czekać. Nie obraźcie sie na mnie, ale tak Neska żyje i nic więcej nie napiszę.... Nie chcę się ani cieszyć ani nic zapeszać ani pisać że może jest gorzej. Pozwólcie mi ją poobserwować ze dwa trzy dni i wtedy napiszę sprawozdanie z obserwacji dobrze ?
W miedzyczaie skrobnę coś ogólnie a szczegóły napiszę za dwa dni.

Posted

Dzisiaj jedziemy na kontrol z Neską, pieniążkw prawie wogóle nie mam, zostałam oszukana przez jedna uzytkowniczkę, przez ta o której pisałam, że kupiła 20 cegiełek. Mydliła mi oczy że pieniążki już wysłała a tymczasem pieniędzy nie ma a aukcja się skończyła. Muszę napisać do allegro o oszustwie i poprosić o zwrot prowizji :( Bardzo mi przykro, że ktos się tak zabawia. Tylko jedna osoba wpłaciła 30 zł i to poza allegro.

Neska urządzała sobie dzisiaj na mnie maraton, w nocy dreptała mi po plecach, zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie. Boję się aż pytać dr.Wojciechowskiej jaki mam dług :( Po wizycie ponowię aukcję bardziej uświadamiającą ludzi, że to nie żart :angryy:

Posted

Miałam napisać za parę dni, ale napiszę dzisiaj jak i co po wizycie.
Nie będę nikomu mydlić oczu, jest źle, Neska co prawda nie ma już zalegającej ropy na górnych partiach płuc ale dół płuc jest nadal zapchany. Mała ciężko oddycha, dzisiejsza wizyta bardzo ją zestresowała i nadal oddech jest szybki.
Pani doktor powiedziała, że nie daje żadnych gwarancji, że Neska z tego wyjdzie, narazie leczymy bo nie ma naruszonego układu nerwowego. Nie ukrywam jednak aktu, że psiak sie okropnie męczy, jest już bardzo bardzo słaba.
Mam zapas leków na 5 dni, potem zobaczymy co dalej, u dr. Wojciechowskiej muszę dopłacić jeszcze 40 zł, choć z miła chęcią zapłaciłabym więcej bo jak dzisiaj podliczała koszty to aż było mi głupio, nie wiem nawet czy koszty leków się jej zwracają bo liczyła po 2 - 3 zł za niektóre leki.
Jutro jeszcze kupię witaminę D na krzywicę. Bardzo Was proszę o modlitwe do nie wiem kogo aby Nesce się polepszyło i wyzdrowiała tu liczy się tylko cud :(

Posted

Jakos mechanicznie sie nie da, nie ma zabiegu który usówa ropę z płuc, jest nawadniana kroplówkami, dostaje syropy i lekarstwa na rozżedzenie wydzieliny, nic wiecej nie można zrobić jak tylko czekać i czekać

Posted

Można jej jeszcze podawać tlen, ale ja nie posiadam neistety takiej aparatury :( A ja już tak męczą te wypady do weterynarii że naprawdę nie wie czy podawanie tlenu miałoby jakiś sens, w domu gdzie Neska czuje się jedna bezpiecznie pewnie taka kuracja by pomogła, ale nie w lecznicy gdzie ona się naprawde bardzo pwoażnie denerwuje, nie chcę jej narażać na takie sytuacje tym bardziej, że jednak walczymy by układ nerwowy był nie naruszony.

Posted

esperanza napisał(a):
Maćka coś mi się wydaje, ze Lavinia kiedyś podawała tlen ktoremuś buldożkowi, ale mogę się mylić. Może warto zapytać. Trzymam kciuki za Neskę.

Tak Lavinia podawala Ptysiowi tlen, moze ma jeszcze aprat tlenowy warto jej zapytac..

Posted

Dzięki Igusiu, z Neską niejest najlepiej, najpierw w walczyłam późnym wieczorem o jej oddech, potem się unormował ( prawie ) a nastepnie o 2:00 znowu nastąpił kryzys i do 3:00 siedziałam z nia pod kroplówką. Wreszcie jakoś zasnęłą, teraz nie ma siły na nic, tylko leży i dość ciężko oddycha, dałamjej lek na rozluźnienie tchawicy oraz syrop mukolityczny.
W nocy dużo piła po to by zabraz zwrócić z dużą ilościa bezbarwnego śluzu i ropy, nie wiem czy ona specjalnie nie piła tyle wody bo przez o zwracanie mogła się troszkę tego paskudztwa pozbyć.