Basia1968 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Dzisiaj Amcia z Ziutosławem będą mieli na noc koleżankę Adziunię. Ciekawa jestem jak ja przyjmą Kasiu potwierdzę jak wpłynął Quote
Ulka18 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ja tez przeslalam 100 na Amcie, w koncu to na moja prosbe wyszla ze schronu. Basiu, nikt nie pytal o Amciuszke? Quote
Basia1968 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Nie Aga nikt nie pytał niestety. A ona taka słodka i kochana. Moja mama jest w niej zakochana po uszy, ale ma niestety dwa psiaki "tymczasowe". Amcia to suczka, której praktycznie jakby nie było - cichutka, grzeczniutka, ma niesamowitą mądrość w tych pięknych bursztynowych oczkach. Teraz wygląda rewelacyjnie - wcięcie, wycięcie - laska, że ho ho. Na spacerkach bez smyczy ślicznie chodzi. Z Ziutkiem harcuje po trawce - samo szczęście tryska z tych psiaków. Quote
Ulka18 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Najwazniejsze, ze Amcia szczesliwa, tyle lat sie naczekala. A ze ciuchutka i niesmiala byla zawsze, to nikt z odwiedzajacych schronisko jest nie zauwazal. Dom na pewno znajdziemy, na pewno jest ktos, kto taka suczke jak Amcia pokocha. Quote
KasiaKia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 To ja też odwiedzę Amcię, żeby podzielić się z nią dobrą nowiną, bo wykupiłam jej właśnie pakiet ogłoszeń :) Quote
Ulka18 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 No to Amciusia bogata w ogloszenia :D Ale pewnie te moje od CatAngel juz wygasly, niektore sa 30 dni. DZIEKUJE CI KASIU :Rose: Quote
Ulka18 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Amciusiu, pokaż sie suniu na pierwszej stronie, moze ktos Cie zobaczy, kto nie ma jeszcze pieska. Quote
Reno2001 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Dobrze, ze dziewczynka bogata w ogoszenia. To jedyna szansa na dom, nawet jesli przyjdzie na niego troszke poczekac. Quote
Basia1968 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Powiem Wam, że Amcia to mega ideał. Wczoraj wieczorem na nocleg odstawiłam Adzię. Amcia i Ziutek w ogóle nie reagowali na sunieczkę. Przyjęli ją jakby ją znali od zawsze. Pozwolili jej grzebać w ich miskach i w ogóle. To naprawde cudowne psiaki!!! Ale już spotkanie Amci z moją Majeczką to inna bajka:evil_lol::evil_lol: Majka to czort z 10 rogami - ADHD wersja sześćdziesiąt razy XXL!! Ziutek przywitał się z Majką, Amcia do mnie z merdającym ogoneczkiem i taka ucieszona od ucha do ucha i Majka wystarowała ze swoją "paszczą lwa" :evil_lol: - Amcia zawarczała - elegancko jak na damę przytało "opieprzyła gówniarza" :evil_lol::evil_lol: i Majka w tył zwrot :evil_lol: Amcia bardzo przypomina z charakteru moją Bianutkę - jest grzeczniutka milutka i potrafi delikatnie dać znać, że nie życzy sobie danego psa w otoczeniu :loveu: Quote
Ulka18 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Dokladnie, Amciusia taka delikatna, dobra, wrazliwa, cichutka, wdzieczna ideal psa. Ja takie psy po prostu kocham. Bianiutka i Amcia zawsze sa u mnie w sercu :fadein: Zeby tylko ktos Amciusie pokochal tak jak my :modla: Quote
kaskadaffik Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Cudowna ta Amcia, żebym ja miała takie grzeczne pieski ;) Lobo to wcielone diablątko :) a Fifi gwiazda, co nawet nie wie co znaczy "chodź" ;) Obydwoje bez smyczy ani na metr nie mogą wyjść, bo by było po psach :) Quote
KasiaKia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Kasia, uwielbiam czytać o Twoich psach :D mój też się nie słucha, a jedyne słowo jakie rozumie to "ciasteczko" więc teraz dodaje je do każdej komendy :D a jeśli wie za co pracuje to zrobi wszystko, bezinteresownie nic :D Quote
kaskadaffik Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Fifka nawet za ulubione smaczki nie zrobi nic ;) czasem się zastanawiamy gdzie ona wcześniej mieszkała, ale nie możemy nic wymyśleć ;) Lobo to napewno był bity i chudzielec jak go zabrałam, ale ta to taka lufa, że szok :) Amciusnia, żeby takie diamenciki tyle czekały ... Quote
halcia Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 KasiaKia,to ja mam podobnie;komenda ciasteczko,zawsze sie sprawdza,wołanie powoduje czesto całkowitą głuchote u moich psów,a ja czesto stoje na drodze w rozkroku z 2-u metrowymi łapami/naciągnięte/bo kazde ma ochote isc w inną strone na spacer i nie mozemy dojsc do ładu.Czasem musze sie po prostu wrócic....mają ogród w koncu.Teraz jeszcze Filikowi wszystko dolega...idzie powolutku...a Nutka wariatka biegusiem i tez problem.O wyjsciu pojedynczo nie ma mowy bo to co zostało zajęczy sie na śmierc,albo policja przyjedzie,olbo towarzystwo ochr.zwierz.Jęk pod brama czy w domu jest imponująco głośny! Cos na Amcie dorzuce jak sie z Agą zobacze. Quote
Ulka18 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 My chodzimy tez z dwoma psami na raz, Casablanka troche z przodu, Kostaryka sie wlecze z tylu, tu pisze o wariancie na jedna reke, jaki stosuje Mloda Ulka. Ja mam inna, Casablanka po prawej, Kostaryka po lewej, bardzo ladnie ida, ale to wszystko okupione praca z nimi. Za darmo i bez pracy nie ma efektow. Amciu, Amciu, gdzie ten domek dla Ciebie ? Quote
halcia Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Tak...ale u mnie tez taka sprawa,ze Filipka nie zastopujesz,nie zakrecisz z nim sprawnie,bo albo mu stawy wyskoczą,albo sie wywróci.Ogólnie słuchaja,ale jesli nie zawsze...to trudno powiedzieć,ze są posłuszne. Quote
Ulka18 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Halcia, a moze je wsadzaj do auta i jedz gdzies nad rzeke albo w jakies spokojne miejsce? My tak robimy, Mloda bierze dziewczyny i jada, zeby spokojnie i dlugo pospacerowac. U nas tez osiedle domow i ciasnota, tylko my mamy psy, reszta dzieciarnia drąca sie od switu. Jednak powinno sie mieszkac w miare z tym samym pokoleniem na osiedlu, niby ma sie swoj dom, a oszalec mozna. Quote
Ulka18 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Amcia, malizno gdzie ten domek dla ciebie :???: Quote
kaskadaffik Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Cudeńko kochane, ile będziesz czekać jeszcze ... Quote
Ulka18 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Gacek tez tak dlugo czekal, prawie rok czasu siedzial u Murkow. Quote
halcia Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 za długo gapie w komputer...wyczytałam "MA dom" moze mi sie dobrze wykracze takie przywidzenie... Quote
Recommended Posts