Basia1968 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 na razie nie trzeba - ja im dałam opakowanie pasztecików mam takie jeszcze z darów z Holandii, psiaki bardzo to lubią oj bardzoooo. Powiem Wam mnie tez zadziwia to jak szybko te psinki, które siedziały tak długo w schronie uczą sie czystości. Wiem jak moja Bianusia w ogóle nie załatwiła sie w domu. Quote
Ulka18 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dzieki Basiu za te paszteciki :calus: Masz racje, karma mieszana z pasztetem wchodzi jak maslo :D Dobra puszka tez. Quote
KasiaKia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 To jest wzruszające jak psy ze schroniska szybko potrafią dostosować się do nowych (lepszych) warunków... Szybko orientują się kiedy i gdzie można się załatwiać, a gdzie się je i śpi :p Ale to musi być radość dla Amci... A znacie jej przeszłość? Ona była przywieziona do schroniska jako bezdomna czy ktoś ją oddał? Quote
Ulka18 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Nie znamy jej przeszlosci, ale znajac statystyki to zostala przyjeta jako bezdomna. Psy, ktore sa np. po zmarlych wlascicielach sa nam doskonale znane, bo to wyjatki. Amcia jest naprawde niezwykla; taka cichutka, wdzieczna sunia. Jak przyjechalysmy do Tarnobrzega, to sie za mnie chowala, bo juz czula sie ze mna zwiazana. Ja ją wyciagnelam ze schroniska :D Quote
KasiaKia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 No ba... jesteś jej bohaterką :p Takie kundelki, niepozorne z wyglądu... są zawsze najukochańsze. I znajdują dom, dzięki temu jakie są i jak się zachowują, a nie przez swój wygląd... Quote
Ra_dunia Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Kochane maleństwo. Strasznie to wzruszające jak wdzięczne są psiaki. A te małe, niepozorne tak rzadko mają szanse na adopcje ze schroniska. Kochane psie serduszka. Quote
Ulka18 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Full wypasiona aukcja na stronie kategorii, jak szalec to szalec :D Ale nie wiem gdzie ona sie ukaze i co to znaczy strona kategorii, w wyroznionych jej nie widze. http://allegro.pl/show_item.php?item=1565805557 Quote
KasiaKia Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Ja też nie wiem co to znaczy strona kategorii... a zrobiłam taką aukcję Martinowi. Ale widzę, że mielczaki u Murki mają już sporo ogłoszeń... oby szybko znalazły domki. Quote
Ulka18 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Trzeba oglaszac, tym bardziej ze 15-17.4. jest obnizka cena w tej kategorii. Inne biby ze schroniska tez mozna oglosic dzis/jutro. Quote
Basia1968 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Amcia to ideał psiny. Jest niesamowicie grzeczniutka, pięknie chodzi na smyczy. Przykleja się do człowieka jak rzepek. W domu chodzi krok w krok tuż przy nodze. Nie jest nachalna, raczej jest z boku jesli chodzi o inne psy. Ustepuje jedzenia innym psom, dlatego je osobno. Idealna dla spokojnej osoby. Boi sie dźwięków na przykład trzepania dywanów, spadających przedmiotów. Zresztą jak sie ja głaska, to jednak zaczyna przywierać do ziemi, jest nieufna z początku. Bardzo potrzebny jej spokojny dom z ludźmi statecznymi. Jak pokocha swojego człowieka, to całym swoim psim serduszkiem. Boi się mężczyzn, ale nie panicznie tylko wykazuje taką ostrożność, a po chwili już jest dobrze. Dodam - tak bym chciała żeby juz trafiła do jakieś Pani, która tuliłaby ją codziennie. Amcia tego potrzebuje. Takie psiaki najbardziej chwytają mnie za serce. Mam prawie identyczną na DT Muszkę. Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Wkleje Twoj tekst Basiu do ogloszen. Mam nadzieje, ze niedlugo zglosi sie odpowiedni dom dla Amci. Wiele psow ze schroniska boi sie mezczyzn, to jest zastanawiajace, bo wolontariuszami w 100% sa kobiety i ich sie psy nie boja. Quote
Basia1968 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 ja myślę, że wynika to z tego, że w schronie mężczyźni walą prętami po kratach /wiem i widziałam sama jak to było w Mielcu/. Psy pamiętaja to długoooooo Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zeby tylko to Basiu. Nie wiem po co oni wala po tych kratach i budy jak sa zasra..ne to tez wala po nich lopatami. Quote
Ra_dunia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 O matko, to przy takim waleniu mój pies zszedłby na zawał po pierwszych dniach pobytu w schronie :( Przecież to jak tortury :( Jakie te psy muszą być wystraszone. I co się dziwić, że potem albo się boją albo są agresywne. Walić prętem po kratach... niewiarygodne... normalnie powinni się sami walnąć. W łeb najlepiej. Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Wiekszosc psow z Mielca jest lękliwa, czesc jest otwarta na ludzi, ale to niewielki procent. Dlatego te psiny sie tak ciesza gdy przychodzimy, najlepsza w przytulaniu jest Halcia. Dawniej jezdzilysmy z Halcia nawet co tydzien, teraz raz w miesiacu jest sie nam ciezko zebrac :( Kazdy jednak swoj honor ma. Amcia mi chodzila po glowie od dawna. Tak sie ciesze, ze ona jest juz w bezpiecznym, spokojnym miejscu. Quote
KasiaKia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Ja zanim w ogóle zaczęłam się udzielać to od razu wiedziałam, kto to jest halcia i kaskadaffik, wystarczyło obejrzeć kilka galerii na stronie :cool3: A wystarczyłoby dając jedzenie psu, pogłaskać go... mówić do niego... na pewno byłyby inne. Ale za głaskanie się przecież nie płaci... :shake: Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Na zdjeciach z Amcia ze schroniska jest wlasnie Halcia. Ja jak zwykle po drugiej stronie obiektywu, ale to lepiej, bo masakrycznie wychodza psy ze mna :eviltong: My z Halcia juz z 5 lat razem jezdzimy, Kasiadaffik chyba z 1,5 roku. Quote
KasiaKia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Ulka18, a Ty jesteś może na zdjęciach z tą suczką (7 miesięcy) ze świetlicy, którą oddano z nieudanej adopcji? Bo zawsze się zastanawiałam, która to jesteś Ty :evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Basia1968']Amcia to ideał psiny. Jest niesamowicie grzeczniutka, pięknie chodzi na smyczy. Przykleja się do człowieka jak rzepek. W domu chodzi krok w krok tuż przy nodze. Nie jest nachalna, raczej jest z boku jesli chodzi o inne psy. Ustepuje jedzenia innym psom, dlatego je osobno. Idealna dla spokojnej osoby. Boi sie dźwięków na przykład trzepania dywanów, spadających przedmiotów. Zresztą jak sie ja głaska, to jednak zaczyna przywierać do ziemi, jest nieufna z początku. Bardzo potrzebny jej spokojny dom z ludźmi statecznymi. Jak pokocha swojego człowieka, to całym swoim psim serduszkiem. Boi się mężczyzn, ale nie panicznie tylko wykazuje taką ostrożność, a po chwili już jest dobrze. Dodam - tak bym chciała żeby juz trafiła do jakieś Pani, która tuliłaby ją codziennie. Amcia tego potrzebuje. Takie psiaki najbardziej chwytają mnie za serce. Mam prawie identyczną na DT Muszkę. Czy ten tekst można używać jako ten do ogłoszeń?Czy trzeba jeszcze coś dorzucić? Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='KasiaKia']Ulka18, a Ty jesteś może na zdjęciach z tą suczką (7 miesięcy) ze świetlicy, którą oddano z nieudanej adopcji? Bo zawsze się zastanawiałam, która to jesteś Ty :evil_lol: Kobieto, nie te gabatyry i nie ten wiek. Ja mam corke juz 19 lat. Jesli mnie szukasz na zdjeciach to tylko z amstaffami lub dobermanami. http://mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=1&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1097 Quote
KasiaKia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 O widzisz, to nie widziałam Cie wcześniej :razz: I nie chodzi o to, że szukałam Cie, bo jestem wścibska, ale lubię wiedzieć kto kim jest :evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 wreszcie trochę czasu na banerki (tylko szefowi nie mówicie ;) ) Quote
Ulka18 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 KasiaKia, masz wolne miejsce w podpisie, wrzucaj Amcie :modla: Franiu ma banerek, Foczka :D Radunia, Ty tez nie mow mojemu :wink: Quote
KasiaKia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Ufff... mimo moich blond włosów udało mi się wkleić banerek, a to mój debiut :D Quote
Ra_dunia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Kasiu - gratuluję :) Ulka - ok ;) nie powiem ;) Quote
Recommended Posts