Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 A rodzina od kur jest zainteresowana "pakietem" czy jedną sunią? Quote
edek Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Jasza']A rodzina od kur jest zainteresowana "pakietem" czy jedną sunią?[/QUOTE] Państwo chcą adoptować jednego psiaka. Quote
Nutusia Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Bardzo przepraszam za małego offka, ale gdyby ktoś nie miał jeszcze planów na Mikołajkowy wieczór... Zapraszamy na koncert charytatywny! Będzie prawdziwy ogień w kominku, grzane winko, pyszne ciacha i losowanie mikołajkowych upominków. Naprawdę warto spędzić ten wieczór z nami! :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-95DmK5VrvhM/Ts887KTStyI/AAAAAAAABjk/QA5hvlFfIIA/s512/plakat%252520miko%2525C5%252582ajki.jpeg[/IMG] Quote
ania shirley Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Jasza']A rodzina od kur jest zainteresowana "pakietem" czy jedną sunią?[/QUOTE] Dwóm dziewczynom kury mogłyby nie dać rady! To byłyby nazgrabniejsze kury w UE.:evil_lol: Quote
Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Aaa, jeszcze mi tak przyszło do głowy....dziewczyny mają ogloszenia 'papierowe' w GW? Dzienniku Zachodnim? Quote
ania shirley Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nie mają papierowych. Musimy o tym pomysleć. Dziękuję. Quote
edek Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Jasza']Aaa, jeszcze mi tak przyszło do głowy....dziewczyny mają ogloszenia 'papierowe' w GW? Dzienniku Zachodnim?[/QUOTE] Jasza ja nie mam doświadczenia w adopcjach i ogłoszeniach. Dopiero się uczę :( . Co to jest GW i jak można zamieścić ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim ???? Quote
tripti Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 GW - gazeta wyborcza, ładne duże ogłoszenie drogie jest. Quote
tekilla12 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ala sosnowiec 10:15:15 gadałam wczoraj z gościem chce wziaś pixi ala sosnowiec 11:25:55 można ją ściągnąć do sosnowca? ala sosnowiec 11:27:10 to jest domek pod lasem z działką mieszka tam starsza pani ipan który sie zajmuje całym gospodarsteem, ten gość co ja chce adoptować dojeżdza tam to jest jego mama ala sosnowiec 11:28:05 niema tam dzieci, kury są w zagrodzie Iv 11:36:30 czesc Alu pixi bylaby na lancuchu/ Iv 11:36:31 ? Iv 11:36:36 w budzie? ala sosnowiec 11:37:04 bez łańcucha i bez kojca ala sosnowiec 11:37:13 na podwórku z budą ala sosnowiec 11:39:45 dobrze by było jak by dali znać dzisiaj bo jak nie to weźmiemy jakiegos psa ze schroniska ala sosnowiec 11:39:51 ok Iv 12:07:46 Alu czy oni wiedza ze musialaby byc wizyta przedadopcyjna? ala sosnowiec 12:08:12 tak ala sosnowiec 12:08:19 i po też i umowa też Quote
tekilla12 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 wkleilam rozmowe z Alicja na temat tych ludzi ktorzy chcieliby sunie do pilnowania kur ja osobiscie jestem za domem - nie buda , moze u Chauwy nauczyłyby sie troszke kulturki ? moze warto poczekac i dam dziewczynom domek nie bude? decyzje zostawiam WAM. dzisiaj musialabym im odpowiedziec ,ale nie bedzie mnie na necie wiec jak ustalicie cos to prosze o teleon do mnie 516-831-013(jesli nie odbiore to odzwonie) pozdrawiam Quote
Nutusia Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Zaraz, zaraz, bo ja nie rozumiem... Kto miałby adoptować psa? Jakiś pan, który de facto nie byłby jej panem, tylko pies byłby u jego mamy (rodziców)? Rozumiem, że byłaby psiakiem w pełni podwórkowym (tzn. z kategorycznym zakazem wstępu do domu kiedykolwiek), ale nie byłaby ograniczona ani łańcuchem ani kojcem. Czyli - spójrzmy prawdzie w oczy - miałaby niemalże lepiej niż teraz! ;) Moją jedyną obawę budzi fakt (oprócz tego, kto miałby psa adoptować i miałby być za niego odpowiedzialny) czy Państwo - po przyjeździe Pixie na miejsce - nie stwierdzą, że jest za mała, za mało groźna i kur nie upilnuje... No i jak możemy podjąć decyzję dziś, skoro najpierw trzeba zrobić wizytę?... Quote
Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Wizyta koniecznie...ale! Coś mi to przypomina. Kisiaraf- Krysia która na Dogo już dawno nie zaglądała mówiła mi ostatnio o takim domu...dla Tobiaszka od Gallegro. (Chodziło też o Sosnowiec). I była na wizycie, okazało się, że jest buda i resztki łańcucha... Może to być kompletnie inny dom i inna rodzina, ale...sprawdźcie. Numer do Kisiaraf mam. Rozumiem, że to dom w którym ktoś cały czas jest, mieszka, a nie jakieś działki? Quote
Jasza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='edek']Jasza ja nie mam doświadczenia w adopcjach i ogłoszeniach. Dopiero się uczę :( . Co to jest GW i jak można zamieścić ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim ????[/QUOTE] Ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim - nigdy nie dodawałam ze zdjęciem, ale informacji udzielają pod numerem telefonu 602793833. Quote
ania shirley Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Jestem za tym ,zeby sprawdzić dom. Nikt o nie nie pyta, więc nie można lekceważyć żadnego. Edek? Quote
edek Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ja też uważam, ze najpierw trzeba sprawdzić domek i potem podjąć decyzję. Quote
tekilla12 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 to nie dzialka tylko dom z gospodarstwem, nie bylaby sama.jesli chodzi o to kto podpisalby umowe to oczywiscie byliby to ci panstwo ktorzy tam mieszkaja.Syn pomaga im szukac psiaka.Przy wizycie nalezy jeszcze raz podkreslic jakiej wielkosci jest sunia.Dom nalezy sprawdzic koniecznie.Poprosilam Alicje o namiary(ma wylaczony tel na razie ),potem ja bede po zasiegiem-wiec dam znac cos wiecej wieczorem ok 22. Quote
Nutusia Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Super, bardzo dziękujemy! W rozmowie bezpośredniej o wiele łatwiej jest o wszystko wypytać i o wszystkim poinformować, to jasne! Quote
tekilla12 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Alicja jeszcze nie odpisala czekamy Quote
sylwiaso Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Dziewczynki mocno ściskają Kochane cioteczki!:calus::buzi::buzi:I my też z niepokojem czekamy...... Quote
ania shirley Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Pani Alicja jeszcze nie odpisała? Nie rozmyslili się Ci ludzie? Quote
tekilla12 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 mam namiary, wysylam do Edek na maila Quote
edek Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Cioteczki w związku z tym, ze z Naszej trójki Nutusia ma największe doświadczenie w adopcjach wie na co być wyczulon itd. Wysyłałam jej namiary na tego Pana. Jasza dodzwoniłam się do Cioteczki Kisiaraf i to nie ten domek. Zupełnie nie ta okolica. Pixie miała by być adoptowana do gminy Kroczyce. Quote
Recommended Posts