Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

A nie mówiłam, że tak będzie? ;)

Ale tak poważnie, to też wielki głaz mi się z serca stoczył! Mówiłam, powtarzam i powtarzać będę - [B]Edek - JESTEŚ BOHATERKĄ![/B] Gdyby nie Twoja determinacja, różnie mogło być... Takim osobom jak Ty, warto pomagać po prostu - stąd nasze wsparcie ;) Ogromne podziękowania również dla Sylwii, która bez protestów się ze mną "ułożyła", gdy Dziewczyny wpadły w tarapaty finansowe.

Czyli - jeśli dobrze zrozumiałam - problem z wyciem na razie mamy z głowy... A to, że nie chce wychodzić z domownikami pojedynczo, wskazuje, że Saszka jest psem... pasterskim i nie lubi, gdy jej się stado rozłazi :)

Super, super, super! Edek, dzięki za sms-a, bo przez weekend nie miałam dostępu do kompa.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też odetchnęłam, bardzo się cieszę, że udało się znaleźć im tak fajne domki. Nutusiu pamiętałam, że w weekend jesteś odcięta od kompa ;)

Posted

Gratuluje z calego serca!!!!!!!!!!!I bardzo, bardzo sie ciesze!!!!!!!!!!Sciskam serdecznie!:)
Trzymajcie sie "dziewczyny" w nowych domach!zaczynacie wspaniale, nowe zycie!:)

Posted

Luneczka jest cudowna (wiedziałam!!!). Spokojna, ufna- wogole się nie bała, mimo ,że nie zna miejsca. Ładnie podaje łapkę, daje się przytulić, jest grzeczna , nie wyje. Kiełbaskę zjadła i prosiła o jeszcze (dostała do domu). Z innych spraw- nasikała wczoraj na legowisko (?????) , pogryzła szelki, uciekła (wywinęła się ) z obroży i za nic nie chciała wrócic:angryy:.
Hmmm, zimą była czarna- a teraz pod czarnym futrem jest biala!!! Może jek wylinieje z zimowego futra - wogóle będzie biała???:diabloti:
I jest baaaardzo duża!!!!!

Posted

[quote name='ania shirley']Bedą;)- Edek pójdzie na wizytę poadopcyjną:lol:[/QUOTE]

Dokładnie :) Jasne, że pójdę na wizytę poadopcyjną i porobię zdjęcia. Mówiąc szczerze myślałam żeby jeszcze troszkę odczekać i podejść po Świętach. Wytrzymacie do tego czasu ;)

Posted

[quote name='edek']Dokładnie :) Jasne, że pójdę na wizytę poadopcyjną i porobię zdjęcia. Mówiąc szczerze myślałam żeby jeszcze troszkę odczekać i podejść po Świętach. Wytrzymacie do tego czasu ;)[/QUOTE]
Wydaje mi sie ,ze to dobry pomysl na wizyte po Swietach:)

Ciesze sie ,ze u Luny wszystko dobrze:)

Posted

[quote name='ania shirley']Luneczka jest cudowna (wiedziałam!!!). Spokojna, ufna- wogole się nie bała, mimo ,że nie zna miejsca. Ładnie podaje łapkę, daje się przytulić, jest grzeczna , nie wyje. Kiełbaskę zjadła i prosiła o jeszcze (dostała do domu). Z innych spraw- nasikała wczoraj na legowisko (?????) , pogryzła szelki, uciekła (wywinęła się ) z obroży i za nic nie chciała wrócic:angryy:.
Hmmm, zimą była czarna- a teraz pod czarnym futrem jest biala!!! Może jek wylinieje z zimowego futra - wogóle będzie biała???:diabloti:
I jest baaaardzo duża!!!!![/QUOTE]

Dzielna dziewczynka z tej Lunki, bardzo się cieszę, że jest ufna do ludzi. Teram może troszkę wariować, okres cieczek, a w niej pewnie jeszcze hormony buzują…. Moja kotka po sterylizacji w okresie rujek posikiwała mi po mieszkaniu, a do tej pory była grzeczniutka ;). Lunka jako biała piękność fajnie :)

Posted

A to goopek z tej Lunki, żeby we własne łóżko lać!!!!
Pobiegać chciała, to i z wracaniem był problem. Do szkoły powinna pójść ;)

Wizyta u Saszki - jak najbardziej po świętach!;)

Posted

P&D to pierwszy wątek psów, który usiłowałam współprowadzić , więc to tez troche "moje " psy . I chciałam podziękować [B][COLOR=blue]wszystkim,[/COLOR][/B] którzy byli z psiakami od początku (czyli wcześniej niż ja), w srodku i na końcu ich dłuuugiej drogi do domu!!
A tuląc dziś Luniastego Pixola pomyslałam ,że to wszystko , co działo się na watku - zawirowania, problemy , wykradanie psa z łańcucha (tekilla- dziękuję!!!), łzy - miało sens, jeżeli na końcu tego jest [COLOR=blue]SZCZEŚLIWY PIES W SWOIM DOMU!!! [/COLOR]

[SIZE=5][COLOR=black]DZIĘKUJĘ!!!!![/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTk8cmKJlljnbcrRf_876xXsODlm1QI2OQb70PCML4bpXHN98SaxKNNRP71Kw[/IMG]

Posted

[B]GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]

Dziewczyny jestescie Wielkie!:)
Dziekuje wam bardzo i rowniez chce powiedziec,ze PIXIE i DIXIE spedzaly mi sen z oczu a teraz moze pospie 10 minut dluzej;)

Posted

Mi się wydaje, że one po części będą „ zawsze nasze „. Nasze losy wzajemnie się splotły. Miałyśmy sporo zawirowań z nimi. Wiele nieprzespanych nocy, łez, nerwów. Ale warto było, udało się wspólnymi siłami. Dziękuję !!! Bez Was nie udało by się im pomóc !!!

Posted

DZIĘ-KU-JE-MY! :)

A odpowiadając na pytanie Asiaczka - chauwa milczy :( Aktywna i rozmowna była tylko wtedy, gdy wydzwaniała do mnie po parę razy dziennie, żeby za hotelowanie Saszki zapłacić... Z GÓRY!!!!:angryy: A ja się głupia zgodziłam:shake: I jeszcze jej pieniądze za ryż wciskałam niemal na siłę, żeby być w porządku, żeby było uczciwie... ech...

Posted

W zwiazku z niezaprzeczalnym faktem , że Pixi i Dixi ,czyli Luna i Saszka, w swoich domach , a na ich koncie pozostala spora suma, postanowilysmy podzielić pozostałe pieniadze na trzy cześci:
1. Zula :[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219509-Zula-już-w-superDT!!-Zbiera-na-jedzenie-Tuliła-się-do-każdego-kto-ją-dotykał/page23[/URL] - 330zł
2.Kiko ( z chauwowego raju- jak Dixi) : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/218359-Kiko-dziecko-z-łańcucha-prosi-o-wsparcie-finansowe-behawiorysta-potrzebny-!!!!!!/page11[/URL] - 330zł
3.Po pokonaniu protestu Nutusi- na jej obecne i przyszłe tymczasy :[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223534-Dwa-olkuskie-insekty-Muszka-i-Pchełka-zasługują-na-normalność-po-tym-co-przeszły[/url] - 332,74zł.

Nutusiu- skarbniczko- napiszę na wątkach psiaków , żeby wysłali Ci nr konta i poproszę Cię o przelewy.