Abrakadabra Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='tripti'] Czy jest szansa na to, aby darczyńcy wpłacili deklarację za sierpień i wrzesień? w ten sposób uzbierałoby się na wszelki wypadek na październik? co o tym myślicie?[/QUOTE] Ja mogę przelać swoją, potrzebuję tylko konto Tusinki. Quote
Energy Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='Abrakadabra']Ja mogę przelać swoją, potrzebuję tylko konto Tusinki.[/QUOTE] I ja oczywiście też:lol: Quote
Abrakadabra Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='ania z poznania']Tripti, ja przeleję we wtorek.[/QUOTE] Dobra, to czekam na przelew. Quote
tripti Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 dziękuje :) Teraz doczytałam z karmą, jakby była taka potrzeba dajcie znać, Kajo ma z bazarku kółeczkowego 158 zł. właśnie bazarek, zaproście po 3 osoby jeszcze, żebyśmy chociaż połowę kółeczek przeskoczyli :) Quote
Energy Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Tusinka możesz przejąć finanse Kajo i zbierać wpłaty? Quote
tripti Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='Energy']Pudliszon się pokazuje i jeszcze raz zaprasza na bazarek:lol: [url]http://www.dogomania.pl/threads/212606-Ko%C5%82o-ratunkowe-dla-KAJO.-Uratuj-przed-do%C5%BCywociem-w-schronisku!-do-21.08.-Tylko-6-z%C5%82.?p=17408460#post17408460[/url][/QUOTE] jeszcze o bazarku przypomnę Quote
yunona Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Ponieważ szanowne towarzystwo wzajemnej adoracji [B]totalnie olało moją deklarację pomocy z fantami na bazarek dla Kajo, uprzejmie infomuję , że przekazałam fanty na bazarek dla jamników. Rozumiem, że każdy kto wali prawdę prosto z mostu jest wysoce niewygodny i niemile widziany. [/B]Rozumiem i znikam. [B]Obserwuję wątek cały czas i w dalszym ciągu są b. skąpe info nt.Kajo[/B] (żadnych zdjęć) [B]jak również uważam że nie został do końca zdiagnozowany.[/B] Pies powinien mieć zrobioną tomografię (tu na wątku też ktoś o tym nadmieniał), bo być może jest podobna sytuacja jak u ukochanego psa Anashara (moderator dogo).Pies miał guza, który powodował nagłe ataki agresji z ogromnego bólu. Zainteresowanym dalszym dobrym życiem Kajo polecam do przeczytania wątek :[url]http://www.dogomania.pl/threads/192538-Sunia-w-typie-rodezjana-odesz%C5%82a-za-TM-%28-B%C4%99dziemy-Ci%C4%99-zawsze-pami%C4%99ta%C4%87!/page37[/url]. Tytuł bardzo mylący sama nie odeszła i też bez dokładnej diagnozy lekarskiej. Tyle w temacie. Quote
Abrakadabra Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Yunona, bardzo serdecznie dziękujemy za energetyzujące fluidy i pozytywne wibracje. Cieszymy się, że dzięki Twoim fantom Jamnikowa Skarpeta zyska fundusze. Quote
tripti Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 bazarek szkoleniowy: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/213671-w-budowie-Profesjonalne-szkolenie-dla-Twojego-psa-Warszawa-dla-KAJO-do-...?p=17530853#post17530853[/URL] brakuje mi daty zakończenia bazarku i brakuje mi pewnie dokładnych dat szkoleń jak to wygląda, ale to pewnie z Anią trzeba telefonicznie uzgodnić i od tego będzie zależała data zakończenia. tak jeszcze poczytałam sobie wątek Blanki... m.in. trafiłam na post 782: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192538-Sunia-w-typie-rodezjana-odeszła-za-TM-(-Będziemy-Cię-zawsze-pamiętać!/page32[/URL] chodzi o to, że to nawet nie zawsze wyjdzie na tomografie, pomijając fakt, że jest koszmarnie drogie to badanie, na dodatek nieoperacyjne. trudno mi też to sobie jakoś poukładać w całość, ale na teraz ja rozumiem to tak: Kajo atakuje człowieka w mniej więcej sprecyzowanych okolicznościach, więc bardziej wygląda to na błędy wychowawcze i rozpieszczenie, być może połączone z jakimś impulsem nadpobudliwości powodowanych przez... no właśnie przez co? z kolei człowiekowi spokojnemu na co dzień też zdarza się wybuchnąć jak spotka go coś czego nie lubi. Quote
Equus Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 hej, już jestem i postaram się odrobić zaległości Quote
Equus Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='yunona']Ponieważ szanowne towarzystwo wzajemnej adoracji [B]totalnie olało moją deklarację pomocy z fantami na bazarek dla Kajo, uprzejmie infomuję , że przekazałam fanty na bazarek dla jamników. Rozumiem, że każdy kto wali prawdę prosto z mostu jest wysoce niewygodny i niemile widziany. [/B]Rozumiem i znikam. [B]Obserwuję wątek cały czas i w dalszym ciągu są b. skąpe info nt.Kajo[/B] (żadnych zdjęć) [B]jak również uważam że nie został do końca zdiagnozowany.[/B] Pies powinien mieć zrobioną tomografię (tu na wątku też ktoś o tym nadmieniał), bo być może jest podobna sytuacja jak u ukochanego psa Anashara (moderator dogo).Pies miał guza, który powodował nagłe ataki agresji z ogromnego bólu. Zainteresowanym dalszym dobrym życiem Kajo polecam do przeczytania wątek :[url]http://www.dogomania.pl/threads/192538-Sunia-w-typie-rodezjana-odesz%C5%82a-za-TM-%28-B%C4%99dziemy-Ci%C4%99-zawsze-pami%C4%99ta%C4%87!/page37[/url]. Tytuł bardzo mylący sama nie odeszła i też bez dokładnej diagnozy lekarskiej. Tyle w temacie.[/QUOTE] No szkoda :( dopiero wróciłam i chętnie bym odebrała bo sama mam te fanty dla Kajo... Myślałam że przez te trzy tygodnie kiedy mnie nie było już ktoś od Ciebie odebrał :/ No nic - nie zmarnowało się jak rozumiem... ALE SZKODA Quote
ania z poznania Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Kochani, zapraszam Was na VI, wakacyjną edycję bazarku fotograficznego: [url]http://www.dogomania.pl/threads/213699-Bazarek-fotograficzny-VI-wakacyjna-EDYCJA-zg%C5%82oszenia-zdj%C4%99%C4%87-do-11.09-DO-P%C3%93%C5%81NOCY-%29?p=17533958#post17533958[/url] Zwycięzca decyduje na jakiego psiaka w potrzebie przeznaczy nagrodę! Proszę też o reklamowanie bazarku, im więcej osób weźmie w nim udział tym większa nagroda :) Quote
tripti Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 nie wiem za bardzo kto miał to odebrać, nas jest tu kilka, miałam osobę, która mogła zrobić bazarek ze zdjęć, ale nie było takiej możliwości, trudno, skorzystają jamniki też w potrzebie. Dostałam od Ani smsa, dzwoniłam też zapytać o ten bazarek szkoleniowy, ale Ania była zajęta, więc zadzwonię wieczorem. Wysłałam dziś 23 zaproszenia na bazarek wirtualny i na dziś chyba koniec. Jak możecie wyślijcie po kilka. Wtedy Kajo będzie miał bezpieczny październik. Quote
Abrakadabra Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Mimo szczerych chęci nie udało mi się spotkać w sobotę z AniąRe, więc karmę (zostało jakieś 8kg) wysyłam jutro, najpóźniej w środę - kurierem. Nie mam pojęcia na jak długo to wystarczy i czy Kajo nie będzie zdyt wybredny i Dog Chow przypadnie mu do gustu. Quote
AniaRe Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [FONT=Helv][SIZE=2][FONT=Helv][SIZE=2]Jak juz napisałam w smsie, mam wrażenie, że zachowanie Kajo minimalnie się poprawia. To nie są jakieś spektakularne zmiany, ale mam wrażenie, że jest mniej spięty. Na razie wygląda jak Frankenstein, bo strzyge co dzień/dwa po kawałeczku, za to bez kagańca i bez sygnałów ostrzegawczych z jego strony. W przerwach nawet lekko merdał ogonem. No z tym, ze to jest za kazdym razem krótka chwila, długa jest tylko procedura przygotowawcza, co też jest częścią treningu. Jak dojedziemy ta metodą do jakies znośnego stanu ostrzyżenia, pokażemy się. Przy zachowaniach Kajo nie widzę na razie sensu robienia mu tomografii, on nie ma jakichś nieprzewidywalnych napadów ani zmian nastroju. On jest moim zdaniem nauczony, że może się tak zachowywać i przynosi to skutek, a z drugiej strony wydaje mi się, że np. nie był pielęgnowany delikatnie, bo nieostrożne, szybsze dotknięcie, którego sie nie spodziewa przy strzyżeniu powoduje nagłe reakcje lękowe. Dlatego tak celebrujemy powolne, spokojne strzyżenie, czesanie. Być może problemy z tarczycą powodowały jakieś lekkie rozdrażnienie, które nakręcało reakcje agresywne. Testowałysmy go też na taka sytuację, jaka wywołała u niego u nas zachowania agresywne i przy kilkukrotnym testowaniu zaczepienie się smyczą nie budzi juz u niego złych skojarzeń ani nie wywołuje zachowań agresywnych. P.S. o bazarku juz rozmawiałam i wyjaśniłam Justynie co trzeba. [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] Quote
feliksik Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 jakieś światełko dla Kajo się pojawiło jak widzę z jego zachowaniem Quote
tripti Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 dziękujemy za wiadomości, czyli nie widziałaś bazarku szkoleniowego, a mamy już pierwszą ofertę :) z bazarku kółeczkowego - przekroczyliśmy połowę kółeczek! to ten bazarek ze szkoleniem: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/213671-Profesjonalne-szkolenie-dla-Twojego-psa-Warszawa-dla-KAJO-do-20.09.?p=17541853#post17541853[/URL] Quote
tripti Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 z bazarku kółeczkowego na dzień dzisiejszy na koncie dla Kajo jest 168 zł, będzie więcej. [B]potrzebujemy również konta dla Kajo[/B], żeby nie rozmyły nam sie deklaracje. Quote
Energy Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='tripti'] [B]potrzebujemy również konta dla Kajo[/B], żeby nie rozmyły nam sie deklaracje.[/QUOTE] No właśnie... Powtarzam moje pytanie, które pozostało bez odpowiedzi: [quote name='Energy']Tusinka możesz przejąć finanse Kajo i zbierać wpłaty?[/QUOTE] [B]AniaRe[/B] bardzo dziękuję :lol: Quote
AniaRe Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Nie chwal dnia przed zachodem słońca....dziś już nie było aż tak różowo, ostrzegał mnie wyraźnie. Ostrzyżenie paszczy jest dla niego dużym wyzwaniem.... Quote
tusinka22 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='Energy']No właśnie... Powtarzam moje pytanie, które pozostało bez odpowiedzi: [B]AniaRe[/B] bardzo dziękuję :lol:[/QUOTE] Nie uważam abym była dobrym skarbnikiem, bardzo rzadko zaglądam na internetowe konto- w domu mnie nie łączy a w pracy nie bardzo mogę (kontrola za plecami), bank czynny do 16 tak jak pracuję..... Quote
Equus Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Mam pytanie - czy robimy bazarek z tej karmy RC urinary, którą mam? Tzn. 2 puszki i torba suchego 2kg (tylko to suche ma dziurę w torbie ale natychmiast zaklejoną, więc nie wiem czy dawać to na bazarek? Bo jak nie to oddam komuś ale może warto spróbować? Jak myślicie?) O taką ma dziurę - szczelnie zaklejoną taśmą. Ta karma kosztuje około 60zł - więc jakby ktoś dał za nią choć 30 to będzie mocno do przodu i Kajo też zyska. [IMG]http://img8.imageshack.us/img8/6161/dsc00101cs.jpg[/IMG] A i może warto w tytule watku napisać że poszukujemy skarbnika skoro tusinka nie może? Quote
tripti Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Equus chyba warto wystawić? tylko może na miau? albo przynajmniej tam zareklamować? bo to dla kota? kurcze ta aktualizacja konta do deklaracji to potrzebna w sumie z dwa razy w miesiącu, narazie nie ma tłumu deklaracji, a tu ludzie mniej więcej się znają, więc jak powiedzą, że wpłacili np 14 września to nikt nie będize wymagał od razu potwierdzenia, prawda? Quote
Recommended Posts