Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja Nuta jak chciała na spacer stawała przed pełnymi drzwiami.Jak pilnie sikac....to przed szklanymi na ogród.Ale bez piszczenia,szczekania,kręcenia.Jak nie zauwazyłam,ze chwile kałuza....Na poczatek pomogły czeste spacery i potem stałe pory.

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mój Jarek nie woła na dwór. Zawsze go wyprowadzamy o tych samych porach i on tylko czeka pod drzwiami. Albo na swoim kocyku i obserwuje, a jak usłyszy brząkanie zawieszek przy szelkach, to już jest przy nodze.

Chociaż teściowa mówiła, że jak go zostawiliśmy u nich jakiś miesiąc temu, to kręcił się trochę pod drzwiami, więc go wzięli na dwór i faktycznie - miał potrzebę.

Posted

witam i bardzo prosze o jakies wskazowki , bo nijak nie wiem jak wstawic zdjecia, na dole mam inf o koncie, co moge i czego nie moge i jest napisane , ze nie moge dodawac zalacznikow, to moze dlatego. Nie da sie wkleic do tekstu, a ikona wstaw grafike kaze mi wpisac adres stron, a Tomcio ....wlasnie spi po jedzonku i podglada jednym okiem czasami. Juz byl "wykorzystany" :)mielismy konferencje i byl ze mna w pracy, spal sobie grzecznie w swoim spanku a na przerwie latal po polu i przy okazji byl "srodkiem dydaktycznym i wychowawczym" , bo w sumie jak sie tylko mowi to tylko glowami kiwaja, ale jak zobacza takie male cudo przylepke to inaczej podchodza i dzieki Tomciowi dzieciaki zglosily sie do wolontariatu do malego schroniska - fundacji obok nas, a moja klasa bedzie robic kiermasz dal naszego szkolnego psa - Latki - na zabieg sterylizacji(ktos w czasie wekendu wrzucil go do szkolnego smietnika) po tym jak sie juz oszczeni. jedna z klas zglosila sie tez do szukania domow dla przyszlych maluchow :) tyyyyyle dobrego zrobil Tomcio!!! oczywiscie na poczatku byl wystrachany, halas, ludzie, obce tereny , ale poradzil sobie lepeiej chyba niz niejeden czlowiek ;)

Posted

Takie wyjazdy czekaja go tylko raz na 2 miesiace wiec bedzie dobrze :) Nie chcialam go zostawiac z kims, bo w sumie za krotko jest i za duzo stresow, ale juz zaliczyl "przedszkole" - zosatal u jednej ze znanych juz mu "cioc" na godzinke, zeby sprawdzic co sie bedzie dzialo i czy mozna bedzie go zostawic u kogos. I popiskal chwilke po moim wyjsciu, nie szczekal, lezla sobie w spanku ze swoim misiem, na spacer wyszedl, ale lazic nie chcial, ciagnal do domu , bo chyba wiedzial juz ze tam po niego wroce :) madralinski :) i ciekawostka - jak piskal to szynszyle sie obudzily i tez popiskaly, trzeba bylo je poglaskac, wziac na rece i pokazac Tomcia hiihih i znowu udal ze ich ne widzi, odwrocil glowe , ale nastawial sie do glaskania :) zazdrosniki male, Tomcio od razu myk na rece i mu ulzylo i szynszylom tez :)

Posted

A zwierzaczki musza sie po malu przyzwyczajac, bo na swieta sa u mnie w "przedszkolu" , wiec Tomcio bedzie mial towarzystwo. Kuba i Dyzio siedza oczywiscie w klatce i byle na nich nie szczekal to bedzie wszystko super.

Posted

Zaliczyl tez wizyte u kotow :) wypil im mleko, poskubal suchej karmy, poniuchal, polezal i "zwinal" zabawke. Szalal z nia w ogrodku, a koty spaly na grzadkach w slonezcku, nawet nie zareagowal, tzn pomruczal tylko , ot tak dla psiej zasady, potem zajal sie lataniem, zabawka, orzechami - rozgryzal i wyjadal orzeszki, a kociaki sobie lazily :) Po prostu pies jak nie pies i kazdy zadaje jedno pytanie - dlazcego on wyladowal w schronisku, bo nie robi niczego z tzw. czy ewentualnej "listy powodow" - nie brudzi, nie gryzie, nie jest agresywny, nie jest klopotliwy, nie narzuca sie i cala reszta, ehhhhh, ale widozcnie tak mialo byc i Tomcio mial byc moj :)

Posted

Super,ze Tomuś "szkoli"do pomocy wspłbraciom...Ludzie tez pewnie oczy otwierają,zr to psiak ze schoniska.Bo w pojęciu wielu w schroniskach sa psy stare czy agresywne......Serdecznie pozdrawiamy i cieszy ogromnie to,ze Tomus tak ładnie sobie radzi

Posted

Ze spacerami najlepsze okazaly sie stale pory, przychodzi godzina i zaczyna sie krecic, haslo na dwor albo idziemy i jest w 7 niebie, tylko jeszcze zostalo do rozpracowania jedzenie i picie, bardzo malo pije i zeby go przekupic czasem dolewam troszke mleka do wody , bo przeciez musi pic, chyba ze to jego urok. Chociaz wizyte u Linki zaczyna od misek, wyje jedzonko , wypije wode, a potem idzie sie witac i wariuja ze sznurkami. Tam wyje, co znajdzie w misce, a w domu to samo dostanie i nie ruszy, a musi cos jesc. Wiem , ze na pewno byl inaczej karmiony, inna pora, inne jedzenie, kazdy pies ma swoje jakies ulubione labo takie co nie ruszy nawet z glodu. Od Panie weterynarz dostal probki roznych suchych, zeby wiedziec co kupic, to ma pojadl, w domu nie ruszyl. Moze mu trzeba gotowac np, bez soli , ehhh , zeby to stowrzenie male jeszcze powiedzialo, czego chce.

Posted

aha, i jeszcze jedno - czy Tomcia trzeba strzyc? tzn mordke chyba na pewno - bo brwi beda za dlugie, ale reszta? on jest cudowny i bez strzyzenia, ale moze trzeba? To by bylo na razie tyle, bo do pracy trzeba sie zbierac, i jeszzce raz prosze o pomoc i jakies inf, o tym jak wsadzic te zdjecia Tomcia Kudlaczka :)

Posted

Ja tez wolałam jesć u sąsiadów niz w domu.Są psy które piją niewiele,mój jeden wypije miske,a Nutka 2x mlaśnie i to rzadko.Mozesz podlewac czyms karme suchą.Najlepiej psom pasuje chyba sucha z dodatkami/czyli miesko,albo miesko z batona psiego,z tym ze one są tez rózne/trzeba przetestowac.A moze tez Tomus nie jest żarłokiem i zjada tyle ile chce.A u kogos je z przekory,bo i tak bywa.Trzymajcie sie!Przykro mi,ze nie moge pomóc ze zdjęciami....

Posted

żeby wstawić zdjęcia trzeba je najpierw wrzucic na jakis serwer- ja osobiście korzystamz imageshack.us ale jest też fotosik, picasaweb i pewnie różne inne :) jak juz zdjecia są na serwerze, kopiuje się linki poszczególnych zdjeć i właśnie te linki wstawia się za pomocą ikonki "dodaj grafikę"

Posted

a ja do zdjęć polecam tinypic.com: http://www.tinypic.com/
1) przeglądaj, szukasz obrazka, który chcesz wstawić
2) resize - zmieniasz rozmiar, ponieważ tutaj nie można wklejać zdjęć większych niż 640x480
3) potwierdzasz i wpisujesz kod który się pojawi na ekranie
4) kopiujesz link który ma opis: IMG Code for Forums & Message Boards
5) wstawiasz cały skopiowany tekst (koniecznie z ) i GOTOWE :D

Mam nadzieję, że się uda ;)

Posted

Huraaa!! udalo sie, nie wiem czemu ,ale stronke mam po ang ale wyszlo ))) Monika dzieki wieklkie tam sa obrazki , a pismo obrazkowe umiem czytac )) i Radunia, to co dala Monika to przenioslo na ta twoja stronke :)
a to pierwsze zdjecia tomcia, jak wsiadl do auta i nawet nie chcial patrzec, ehhh smutna i wystraszona mordka ))