Murka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Morusek mieszka u nas od ponad dwóch tygodni. Rok czasu mieszkał na jednym z osiedli w Stalowej Woli, jedni go dokarmiali, inni odpędzali. Podobno dwa razy miał szansę na dom, ale za każdym razem wracał na swoje "stare śmieci". Był tam w pewnym sensie szczęśliwy, ale do czasu. W nieznanych mi okolicznościach dziabnął dziewczynkę, która podobno zawsze się go bała. Nic strasznego, nawet żadnego szycia nie było, ale tato tej dziewczynki zawiózł ją do szpitala, więc psiak wg przepisów musiał trafić na obserwację pod kątem wścieklizny. Inna dziewczynka, która go dokarmiała, na rękach wnosiła go do samochodu, także nie ma mowy o jako takiej agresji do dzieci. I tak Morusek trafił do nas. Obserwacja się już zakończyła, Morusek będzie lada dzień szczepiony (miał być szczepiony tydzień temu, ale bardzo piszczał pod koniec robienia koopy i okazało się, że wdało się mu zapalenie gruczołów okołoodbytowych, dostał antybiotyk i szczepienie zostało przesunięte na późniejszy termin), jest już odrobaczony i odpchlony. To bardzo łagodny psiak, nie reagujący agresją na żadne tarmoszenia itd., jest zrównoważony i nastawiony na kontakt z człowiekiem. Jest bardzo towarzyski i lubi być zawsze tam, gdzie człowiek. Jest spokojny, lubi przy człowieku siedzieć/leżeć/stać... Lubi się też bawić, nie jest agresywny wobec innych psów. Zachowuje czystość, umie chodzić na smyczy. Ma ok. 2-3 lata. Jedyna wada Moruska to skłonność do wydostawania się z ogrodzonego terenu i boksu (potrafi przejść jak kot po siatce i dwumetrowym panelu ogrodzeniowym, póki co 1,5 metrowego płotu ze sztachet nie pokonał). Nie lubi zamknięcia i samotności. Ucieka nie dla włóczęgostwa, ale aby być tam gdzie człowiek. Nie lubi być gonionym i łapanym, bardzo sprawnie ucieka wtedy od człowieka (zapewne zdolność nabyta podczas bezdomności), natomiast kiedy człowiek usiądzie, przykucnie, to sam podchodzi i domaga się głasków :) Jest nieufny wobec obcych, nie w sensie agresji, ale w sensie unikania kontaktu. Morusek szuka domu! Kontakt: [email protected] 503 68 30 50 Quote
Murka Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 i filmiki: [video=youtube;lZOVjtQr3bQ]http://www.youtube.com/watch?v=lZOVjtQr3bQ[/video] [video=youtube;hSdymPQDksU]http://www.youtube.com/watch?v=hSdymPQDksU[/video] Quote
Ulka18 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Super psiak :D Podobny troche do mojej Casablanka :fadein: Powinien szybko znalezc dom :kciuki: Quote
eloise Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 myślałam, że to malizna :) a to całkiem średni psiak :) Quote
Ulka18 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Eloise, masz kompa? Przydalyby sie bardzo watki dla dwoch mielczakow wyciagnietych w piatek, a Ty zawsze masz dobra reke. Zapytaj pls Reno czy bedzie zakladac. Dzieki. Quote
eloise Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 założę :) tylko czy mogę dostać linki do ich galerii w schronie? Quote
Ulka18 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Obawiam sie, ze nie bylo galerii kudlatego pieska :???: Nie znalazlam go na stronie, nie pamietam, zeby go dodawala. Terierkowaty jest na stronie 4. Quote
Murka Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Kudłatek został Romuś (wg propozycji eloise), a na terrierka wołamy Tomcio (wg propozycji Filipków) :) bo taki malutki jak Tomcio Paluch :) Jak będą wątki, to dorzucę jeszcze parę fotek, a jak będzie ładna pogoda to porobimy nowe, bo psiaki brykają już bez smyczek. Quote
Luna123 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Mój typ :cool3: mięciutka kryza to jest to :cool3: Brak brody już wybaczę ;) Quote
Filipki Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Cudny ten Morusek, mnie przypomina naszego Amisia. Quote
Murka Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Morusek łobuziak pozdrawia :) W piątek Morusek został zaszczepiony. Skutkiem tego psiowóz został pozbawiony prawego tylnego światła. Jak to możliwe? Ano... Morusek trochę się nudził przez godzinę "na pace" w samochodzie... Quote
KasiaKia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Łooo... mały łobuziak... śliczny, naprawdę śliczny... uwielbiam tu zaglądać i się na nim zawieszać... Quote
Ra_dunia Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 I ja się melduję :) Prześliczny psiak. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Quote
Murka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Dzisiaj promocja, to wystawiłam Moruskowi wyróżnione allegro, trzeba domu szukać. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Oglądam sobie zdjęcia Moruska i tak sobie myślę, jak to fajnie jak psy się tak bawią - szaleją. Ciekawe czy Jarcio posunie się dalej w swych "zmianach osobowości po strzyżeniu" i zacznie się również bawić z innymi psami. Ech... Morusek, tyś taki śliczny, że chętnie bym Cię wzięła do siebie! Quote
Luna123 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Jelena, bierz i kochaj :loveu: tylko nie idź z nim do tego saloonu psiego :evil_lol: Quote
Murka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Morusek ma już obserwatora na allegro... dobrze się zaczyna :) Quote
Filipki Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Morusek jest taki śliczny, gdyby nie moje cztery mordki, to też bym go chciała. Quote
Ra_dunia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Oby obserwator okazał się super fajnym domkiem dla Moruska! Quote
Ulka18 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 I co tam slychac u Moruska? Dzwonil ktos sensowny w jego sprawie? Taki piekny psiak, ciutke podobny do mojej Casablanki. Quote
Recommended Posts