Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kaaasia']

Nie chce mi się go zabierać, bo mam zamiar podpytać się bokserkowców jak małego uczyć wystawiania i popatrzeć jak to robią. A z nim to będzie mini rodeo. Chociaż fajny socjal. Na następną zabiorę go już jako eksponat :lol:[/QUOTE]

Jak tak, to inna sprawa;)

Posted

Kto cię zjechał? :O
Fajnie że są ludzie którzy potrafią caly entuzjazm zgasić...
Choć przeciez pies powinien się urodzic w pozie wystawowej. Wszelkie odstępstwa od normy sa niedopuszczalne.

No to sto lat dla Lucynki !

Posted

[quote name='Franca81']Sto lat, sto lat Lucynko!!!! :evil_lol: (w sumie nie ma roku a pół roczek) czyli co? Życzyć 50 lat? :watpliwy:[/QUOTE]
Może być i 50 ale bardziej to rozumku, rozumku i rozumku :evil_lol:

[quote name='Majkowska']Kto cię zjechał? :O
Fajnie że są ludzie którzy potrafią caly entuzjazm zgasić...
Choć przeciez pies powinien się urodzic w pozie wystawowej. Wszelkie odstępstwa od normy sa niedopuszczalne.

No to sto lat dla Lucynki ![/QUOTE]
Dzięki :smile:

Mam gdzieś czy się komuś podoba czy nie, przecież nie musi oglądać. Ja nie wstawiam zdjęć inter hiper duper chempiona tylko psa, który z rozwianym faflem i uchem zapiernicza jak szalony, kocha strzelać glupie miny i turlać w łajnie :evil_lol:

[quote name='M&S']Dzień dobry :)[/QUOTE]
Czy dobry to będę wiedziała wieczorem ;)
Na razie zerwałam tapetę w przedpokoju i został mi cholerny pasek dekoracyjny, którego nic nie chce ruszyć :roll:

Posted

[quote name='Kaaasia']Mam gdzieś czy się komuś podoba czy nie, przecież nie musi oglądać. Ja nie wstawiam zdjęć inter hiper duper chempiona tylko psa, który z rozwianym faflem i uchem zapiernicza jak szalony, kocha strzelać glupie miny i turlać w łajnie :evil_lol:
[/QUOTE]

I dobrze.
Ja też nieraz się załamałam jak robię zdjęcie i jestem jego komizmem zafacynowana, a ktoś mnie gasi że pies wygląda paskudnie i nie powinnam go nawet ujawniać.
Choć fakt, że czasem złym ustawieniem psa można bardzo popsuć, no ale tu mowa o wystawach , przy robieniu zdjęć myślę nie szkodzi to niczemu ;) Szczególnie że się ustawiania uczysz, to co kto wymaga....

To co napisałaś jest piękne :loveu:

Ale...kurde, to mój chyba nie może się głupio zachowywać bo już ma championa...:diabloti:
A nim zdjęcie mu zrobię to chyba muszę mu zoperować szyję, bo ma za luźne podgardle, któż to widział żeby pointerowi taki łałok wisiał :evil_lol:

Posted

Kasiu nie przejmuj się i róbcie swoje. ;)

My się nie wystawiamy i mamy święty spokój. ;) Za to zawsze będziemy wiernie kibicować Miluchnemu! Tak bym mogła się chwalić, że brat Sintry jest inter multi maxi championsem :evil_lol:

Posted

Patrz, nie wpadłam na to żeby chwalić się rodzeństwem :D
To po cholerę ja w sumie traciłam kasę na te wszystkie wystawy i konkursy jak przeciez może za Waldka jeździć jego brat :D Szkoda że nie są identyczni to może by się nawet za nas mógł wystawiać :P U was też nie przejdzie :P. Choć kto wie, bo gdyby to Sintra jeździła za Milo to poległa by na wstępnie przy sprawdzaniu jąder :D A tak na odwrót to może sędzia nie będzie zwracał uwagi :P

ahh boże co ja wymyslam :D Czasem się sama swojemu geniuszowi dziwię :D

A tak jak juz poruszamy takie tematy z wyższej półki :evil_lol: -jak one mają rodowodowo?

Posted

Ja żartuję ;)

Ale tak samo sie mówi "jego tata był medalistą, jego mama wygrywa wszystkie wystawy...". W sumie wiekszość ludzi łapie haczyk i zachwyca sie choćby ten synek utytułowanych rodziców dostawał same dyskwalifikacje.

Rzecz jasna Milo kibicuję mocno. Choć w bokserach chyba konkurencja jest ostra.
Nie to co pointery , nawet taki Waldek ma szanse ;)

Posted

[quote name='Majkowska']I dobrze.
Ja też nieraz się załamałam jak robię zdjęcie i jestem jego komizmem zafacynowana, a ktoś mnie gasi że pies wygląda paskudnie i nie powinnam go nawet ujawniać.
Choć fakt, że czasem złym ustawieniem psa można bardzo popsuć, no ale tu mowa o wystawach , przy robieniu zdjęć myślę nie szkodzi to niczemu ;) Szczególnie że się ustawiania uczysz, to co kto wymaga....

To co napisałaś jest piękne :loveu:

Ale...kurde, to mój chyba nie może się głupio zachowywać bo już ma championa...:diabloti:
A nim zdjęcie mu zrobię to chyba muszę mu zoperować szyję, bo ma za luźne podgardle, któż to widział żeby pointerowi taki łałok wisiał :evil_lol:[/QUOTE]
Bo te zdjęcia gdzie wszystko jest w innym miejscu niż powinno są najlepsze :cool3:

[quote name='Franca81']Kasiu nie przejmuj się i róbcie swoje. ;)

My się nie wystawiamy i mamy święty spokój. ;) Za to zawsze będziemy wiernie kibicować Miluchnemu! Tak bym mogła się chwalić, że brat Sintry jest inter multi maxi championsem :evil_lol:[/QUOTE]
To trochę potrwa zanim będziesz mogła się chwalić, a przy moim lenistwie nawet baardzo długo :evil_lol:

[quote name='Majkowska']Patrz, nie wpadłam na to żeby chwalić się rodzeństwem :D
To po cholerę ja w sumie traciłam kasę na te wszystkie wystawy i konkursy jak przeciez może za Waldka jeździć jego brat :D Szkoda że nie są identyczni to może by się nawet za nas mógł wystawiać :P U was też nie przejdzie :P. Choć kto wie, bo gdyby to Sintra jeździła za Milo to poległa by na wstępnie przy sprawdzaniu jąder :D A tak na odwrót to może sędzia nie będzie zwracał uwagi :P

ahh boże co ja wymyslam :D Czasem się sama swojemu geniuszowi dziwię :D

A tak jak juz poruszamy takie tematy z wyższej półki :evil_lol: -[B]jak one mają rodowodowo[/B]?[/QUOTE]
Zawsze coś mozna przypudrować, podmalować, przyciąć, dokleić :grins:

Milo to Gratia Tuareg
Sintra to Gratia Tarantula

[quote name='Franca81']Ale mi chodzi o chwalenie sie w stylu: "a bo wie Pani, moja jest taka sliczna jak jej brat. A on same zlote medale ma! " :loveu: Take lekkie ukryte lenistwo.[/QUOTE]
Zawsze możemy chwalić się rodzeństwem z innych miotów :D

[quote name='Majkowska']Ja żartuję ;)

Ale tak samo sie mówi "jego tata był medalistą, jego mama wygrywa wszystkie wystawy...". W sumie wiekszość ludzi łapie haczyk i zachwyca sie choćby ten synek utytułowanych rodziców dostawał same dyskwalifikacje.

Rzecz jasna Milo kibicuję mocno. Choć w bokserach chyba konkurencja jest ostra.
Nie to co pointery , nawet taki Waldek ma szanse ;)[/QUOTE]
Ja tam też się cieszę że mam dzieciaka po utytułowanych rodzicach. Nie mają oni niewiadomo jakich tych tytułów ale mi wystarcza. A jak w ojczulku się zakochałam to jeszcze nic nie miał ;)

Czy w bokserach jest duża konkurencja? Różnie to bywa, są wystawy gdzie te 20+ sztuk jest, a są i takie że 1 czy 2 osobniki. No i wiadomo, że sędziowie mają swoich faworytów i pies z odpowiednim przydomkiem wygrywa ;). O tytuły trzeba troszkę powalczyć.
Wystawy do tej pory tylko oglądałam i pewnie jak zacznę w nich uczestniczyć to zejdę na zawał (nie umiem przegrywać :evil_lol:)

Posted

To zależy jakie masz podejście do wystaw.
Ja dawniej byłam dziko napalona na wystawy i ogólnie zafascynowana całym światem kynologicznym. Pojeździłam trochę i mi przeszło.
Teraz wydaje mi się to nudne, tymbardziej jak jest słaba konkurencja, a mnie hodowczyni "wysyła" tam gdzie mam szanse. Te tytuły mnie też nie cieszą, a czasem nawet jestem już znudzona do tego stopnia że nawet widok mojego psa na bis1 nie robi na mnie większego wrażenia...

Jakie one mają ładne imiona :) Tarantula - zakochałam się :loveu:

A tak z ciekawości : przydomek macie " odpowiedni"? :evil_lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Ha ha chyba nikt nie lubi przegrywać :D Najgorzej będzie jak przegrasz z psem o wiele gorszym od Twego, znam to z autopsji :D[/QUOTE]
Niestety tak bywa :mad:. Ale jestem na to przygotowana, zwlaszcza że nie mam psa z "odpowiednim" przydomkiem ;)

[quote name='Majkowska']To zależy jakie masz podejście do wystaw.
Ja dawniej byłam dziko napalona na wystawy i ogólnie zafascynowana całym światem kynologicznym. Pojeździłam trochę i mi przeszło.
Teraz wydaje mi się to nudne, tymbardziej jak jest słaba konkurencja, a mnie hodowczyni "wysyła" tam gdzie mam szanse. Te tytuły mnie też nie cieszą, a czasem nawet jestem już znudzona do tego stopnia że nawet widok mojego psa na bis1 nie robi na mnie większego wrażenia...

Jakie one mają ładne imiona :) Tarantula - zakochałam się :loveu:

A tak z ciekawości : przydomek macie " odpowiedni"? :evil_lol:[/QUOTE]
Ja chcę po prostu pojeździć, popatrzeć, może czegoś się nauczyć. Nie jestem napalona na tytuły, chociaż nie oszukujmy się wygrać coś bym chciała ;). A mój pies na bisach to było by coś :loveu:

Niestety nie mamy "odpowiedniego" przydomka :evil_lol:. Oczywiście psy mają tytuły ale czasem trzeba się wysilić aby coś zdobyć ;)

Posted

Zanim kupiłam Gandzika to chciałam spróbować wystaw, ale szybko mi przeszło. Sam fakt jak ONy są wystawiane to już mi się odechciało :lol:

Ogólnie to wychodzę z założenia, że mi szkoda byłoby pieniędzy na wystawę, wolałabym to przeznaczyć na szkolenie :lol:

Posted

[quote name='Majkowska']Wszystko przed wami moja droga ;)[/QUOTE]
A może nam się spodoba :cool3:

[quote name='kalyna']Zanim kupiłam Gandzika to chciałam spróbować wystaw, ale szybko mi przeszło. Sam fakt jak ONy są wystawiane to już mi się odechciało :lol:

Ogólnie to wychodzę z założenia, że mi szkoda byłoby pieniędzy na wystawę, wolałabym to przeznaczyć na szkolenie :lol:[/QUOTE]
Już od patrzenia na wystawianie się czlowiek męczy, więc nic dziwnego :evil_lol:

Można spróbować swoich sił tu i tu ;)
Niestety wystawianie to droga zabawa. Ale jak widać nie jestem rozrzutna :evil_lol:. Inni już w babikach mają tytuły. A my się lenimy na kanapie.
Przepraszam bardzo, mój pies czasem leni się na podłodze :eviltong:

Posted

mnie tam zawsze przy ringu onków się zaczyna kręcić w głowie :D

Noo droga,niestety. Jeszcze żeby za to były fajne nagrody np to rozumiem, ale jeśli rejestracja kosztuje te 130 zł i pies na bog 1 nie dostanie ani pucharu ani karmy...

W baby nie chodzi o tytułu, a o przyzwyczajenie psa do wystaw. No i sędziowie patrzą przychylnie nawet jakby psiak biegł po ingu trzymając w pysku nogawkę swojego pana :D
I aż takie drogie to nie jest ;)

Posted

Baby i szczeniory są cenowo znośne, chociaż 60zl za krajówkę to lekka przesada ;)
Bardziej chodziło mi o to, że są osoby które już na tym etapie mają ciśnienie.

Z nagrodami to też lipa. W tym roku w Warszawie za Caciba dawali medal :multi:. Szał ciał normalnie :evil_lol:

Posted

[quote name='Majkowska']ja to tam najbardziej lubie wygrywac karme- przynajmniej wiem ze mój pies darmozjadem nie jest a zarabia nA SIEBIE :evil_lol:
a kiedys na podium dawali kosze słodyczy :loveu:[/QUOTE]
Ja tam wole pucharek :evil_lol:
Z karmami nie szaleje a od slodyczy tyłek rośnie :eviltong:

Takie dwa cudaki przyjechały dzisiaj ze mną do domu :evil_lol:
[IMG]https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1239749_214534152046064_1432220087_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/554079_214534195379393_1650240182_n.jpg[/IMG]