Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zawsze mnie zaskakują ludzie którzy z miejsc przeznaczonych dla zwierząt wypraszają psy...

A takie babcie o kulach z psami są mega. jeszcze lepiej jak ten pies to nie york tylko jakieś bydle. Ja jak wychodziłam z psem przed pracą to zawsze natrafiałam na babcię z bokserką (?). Suka w jakiejś starej obróżce, do tego flexi na całą szerokość, ujadająca, babcia jeden krok na godzinę, dwie kule i smycz.... W dodatku zawsze właziła tam gdzie i ja i nie mogłam jej nigdy wyminąć, bo zazwyczaj to była droga do mojego domu...

A wczoraj idę z Waldkiem wieczorem a na ścieżkę wyskakuje mi olbrzymi ON bez kagańca i bez smyczy. Zatrzymałam mojego i czekam aż jakiś tępy łysy chłop się po niego zjawi, a tu wychodzi maluńka pogarbiona babulina o laseczce , woła psa i wdryptuje przede mnie... Jak nie porwałąm psa tak minuta i nas tam nie było...

Strasznie nie lubię jak starsi ludzie biorą sobie psy...Z wiadomych względów.

Posted

[quote name='Franca81']Moja panienka z dobrego domu tak jak Twój jest gentelman :diabloti:[/QUOTE]
Trafiła nam się rodzina :evil_lol:

[quote name='Majkowska']Zawsze mnie zaskakują ludzie którzy z miejsc przeznaczonych dla zwierząt wypraszają psy...

A takie babcie o kulach z psami są mega. jeszcze lepiej jak ten pies to nie york tylko jakieś bydle. Ja jak wychodziłam z psem przed pracą to zawsze natrafiałam na babcię z bokserką (?). Suka w jakiejś starej obróżce, do tego flexi na całą szerokość, ujadająca, babcia jeden krok na godzinę, dwie kule i smycz.... W dodatku zawsze właziła tam gdzie i ja i nie mogłam jej nigdy wyminąć, bo zazwyczaj to była droga do mojego domu...

A wczoraj idę z Waldkiem wieczorem a na ścieżkę wyskakuje mi olbrzymi ON bez kagańca i bez smyczy. Zatrzymałam mojego i czekam aż jakiś tępy łysy chłop się po niego zjawi, a tu wychodzi maluńka pogarbiona babulina o laseczce , woła psa i wdryptuje przede mnie... Jak nie porwałąm psa tak minuta i nas tam nie było...

Strasznie nie lubię jak starsi ludzie biorą sobie psy...Z wiadomych względów.[/QUOTE]
Nieraz trafi się takie "szczęście" na drodze :evil_lol: i jeszcze odezwać się nie można.
Podobnie wkurzją mnie ludzie, którzy łażą za tobą krok w krok, a ty starasz się im uciec :cool3:. Ostatnio łaziła za mną taka panienka z blabladorkiem. Już mialam się zatrzymać i spytać, czy boi się chodzić po ciemku, czy co :diabloti:?

A tak apropo przodków.
Dwa piękne pręgusy :loveu:

Babcia
Ch.[B]Uganda del Colle dell'Infinito[/B]
[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1236817_654951477870611_1619986597_n.jpg[/IMG]

I wspaniały dziadek. Pies, w którym zakochałam się od pierwszego zdjęcia :loveu:
Multi Ch. [B]Diego des jardins de Passiflore
[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/292302_3857364667282_201499690_n.jpg[/IMG][/B]

Posted

O nie daj boże takiego "szczęścia". Zastanawia mnie co tymi ludźmi kieruje... Teraz to mi w sumie lotto po psa pociągnę i on idzie ze mną, ale jak miałam Amora który się pienił i łapał mnie za nogawki to było uciążliwe...

Widzę że zaczynasz robić drzewko gen.:lol:
Dziadek fajny,a babcię według mnie zepsuly uszy...
A to one są francuskie pieski? Bo te imiona jakieś takie "żę żą" są :D

Posted

[quote name='Majkowska']
Widzę że zaczynasz robić drzewko gen.:lol:
Dziadek fajny,a babcię według mnie zepsuly uszy...
A to one są francuskie pieski? Bo te imiona jakieś takie "żę żą" są :D[/QUOTE]
Nic nie robię tylko sobie zdjątka przeglądam ;)
Babcia pochodzi z Włoch, a jest w Chorwacji w hodowli Porta Trsatica, z której jest nasz cudowny tatuś Zoff :loveu:
Dziadek jest Francuzem. Był w czeskiej hodowli a teraz chyba przebywa we Francji.

[quote name='Franca81']Patologiczna chyba.... :diabloti: patrząc po naszych brzdącach.

Moja poszła na bank w dziadka:loveu:[/QUOTE]
Ja też bym chciała aby Milo poszedł w dziadka z charakterem tatusia :loveu: :loveu::loveu:

A tak prezentują się rodzice patologicznych dzieci.
Mamusia- Ch. [B]Gratia GRACE KELLY
[IMG]http://i44.tinypic.com/28gy0di.jpg[/IMG]

[/B]I tatulek- Ch. [B]ZOFF Porta Trsatica
[IMG]http://i44.tinypic.com/2ngac77.jpg[/IMG]

[/B]Jak widać nie należą do malutkich :cool3:

Posted

e no to wy jesteście ogólnoeuropejskie szczenięta ;)
Mamuśka fajna gdyby nie te uszy - już się przyzwyczaiłam do kłapciatków. Tatuś jakiś dla mnie za ostry w wyrazie. ale już wiem po kim mają taki piękny intensywny kolorek.
Były też takie ciemne szczenięta w miocie?

Zrób drzewko zrób ;) Miło się potem patrzy ;)

Posted

[quote name='Majkowska']e no to wy jesteście ogólnoeuropejskie szczenięta ;)
Mamuśka fajna gdyby nie te uszy - już się przyzwyczaiłam do kłapciatków. Tatuś jakiś dla mnie za ostry w wyrazie. ale już wiem po kim mają taki piękny intensywny kolorek.
Były też takie ciemne szczenięta w miocie?

Zrób drzewko zrób ;) Miło się potem patrzy ;)[/QUOTE]
Uszy to rozległy temat ;). Jedni się z zakazu cieszą inni nad nim płaczą. Mi one nie przeszkadzają ale może dlatego, że się napatrzyłam ;)
Nie, nie było takich ciemnych szczyli. Z całego miotu Milo jest najjaśniejszy.

Drzewko chętnie ale ja na prawdę nie wiem jak się za to zabrać :placz:, więc to trochę potrwa.

[quote name='vege*']Ojciec i dziadek, powiem tylko WOW :crazyeye::loveu:[/QUOTE]
Jak zobaczyłam to się zakochałam, a jak spotkałam tatuśka na żywo, to przepadłam :loveu:. Taki słodki cielaczek z niego.

Posted

niektórym jest dobrze z uszami , innym bez. Mnie tam akurat zakaz się podoba ;)

Wkleić Ci u mnie to drzewko co ja zrobiłam żebyś się odwzorowała ?:) Nie jest to ideał ale zawsze jakaś koncepca jest ;)

Posted

[quote name='kalyna']Ależ ten Twój dzieciak urósł znowu... teraz to z Olim są równi :evil_lol:

Uwielbiam takie szczupłe psy :loveu:[/QUOTE]
Rośnie, rośnie a w główce nadal zero :evil_lol:. Jeszcze troszke mlodemu brakuje aby się z Olim zrównać.

Ostatnio pani wet stwierdziła, że Milo jest strasznie chydy :roll:. Dla mnie wygląda dobrze, nie sterczą mu kości :evil_lol:

[quote name='Majkowska']niektórym jest dobrze z uszami , innym bez. Mnie tam akurat zakaz się podoba ;)

Wkleić Ci u mnie to drzewko co ja zrobiłam żebyś się odwzorowała ?:) Nie jest to ideał ale zawsze jakaś koncepca jest ;)[/QUOTE]
Przy bokserach zakaz mi nie przeszkadza i cieszę się, że nie mam dobermana albo cane corso ;).
Możesz wkleić. Będziemy razem pracować nad poprawkami ;)

Posted

Oj tatusiek tofaktycznie slodki cielaczek.... Jak przywalil ogonem Tz w piszczel to ten tylko zagryzl zeby ze lzami w oczach i udawal twardziela. :razz: Mi probowal wgramolic sie na kolana jak siedzialam.... Wiec sie poczulam jak na tescie "czy nadajesz sie na wlasciciela boksera" jakby mi ktos rzucil wor ziemniakow na kolana i mokra gabke w twarz. :loveu:

Jak cos to ja moge pomoc przy drzewku. ;)

Posted

Tż przynajmniej dowiedział się co znaczy bokserowy ogon i niech będzie przygotowany na to, że dostanie jeszcze nie raz i nie tylko w piszczel :diabloti:. Oko boli bardziej :placz:
Mnie tylko mamusia chciała dać buziaka i przy okazji wybić zęby :loveu:

Posted

[quote name='Franca81']jemu już jajka widać :placz: to już nie jest ten malusi słodki Miluś... To już coraz starszy Milo.... :crazyeye:
Słodziak!!!!!! :loveu:[/QUOTE]
Gdzie ty się patrzysz :evil_lol:
A jajka to on ma spore :crazyeye:. Strach pomyśleć co będzie, jak zacznie nimi myśleć :diabloti:

Posted

[quote name='Kaaasia']Gdzie ty się patrzysz :evil_lol:
A jajka to on ma spore :crazyeye:. Strach pomyśleć co będzie, jak zacznie nimi myśleć :diabloti:[/QUOTE]
To może choć troszkę zmądrzeje skoro takie wielkie :multi::lol: