Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='nescca']Poproście Anetę z SOS dla zwierząt. Niech pojedzie ,zrobi interwencje i odbierze psa. Jest dobra w takich sprawach.[/QUOTE]

na jakiej podstawie odbierze psa??
niestey trzeba po prostu przekonac wlascicieli, zeby Go oddali

Posted

mam telefon do synalka, dzwonic?? mam nadzieje że to nie zaszkodzi, będę spokojna i miła. choc nerwy mam jak nie wiem co, bo w domu mam od rana podrzutki małe bidulki i to same suczki.
chyba że ktos dzisjaj tam podjedzie

Posted

Gośka..... na podstawie warunków jakich jest przetrzymywany pies. To chyba proste jak drut. Trzeba zażądać książeczki zdrowia...sprawdzić szczepienia, zobaczyc czy w misce jest woda ,czy nie ma ekskrementów dookoła.... tak zapytałaś jak byś nie wiedziała. Lepije nie dzwonić do synalka tylko jechać i poszukać na nich "kija" a taki zawsze się znajdzie. Dlatego zaproponowałam aby pojechał ktoś kto potrafi dobrze robić takie akcje. Czyli Aneta:) Wszystko w tym temacie. A Wy róbcie jak chcecie. Ale obawiam się że g...no wskuracie- niestety.

Posted

Śledze wątek od początku i byłam niemal pewna ze nie będzie problemów z zabraniem psa a tu masz... Kibicuje Wam całym sercem!! Trzeba go zabrać w taki czy w inny sposób!! W tej klatce to nie zycie dla takiego pięknego psiaka... Nie zasłużył sobie na to!

Posted

na podstawie warunkow niestety nie beedzie to takie proste...jedyne jakas organizacja znajaca sie na rzeczy...nescca to podaj na pw Miseek namiary na Anete z Sos i na Dominika z Przystani

Posted

Nescca Słońce!! przekonaj ich oby sie podjeli uratowania go, ja juz nie mam paznokci, nie pracuje bo nie jestem w stanie na niczym sie skupić, czekam na jakies wieści ze np misiek juz jedzie do hoteliku, denerwuje się a raczej nie powinnam:lol:

Posted

Wyraznym dowodem braku ruchu i wypuszczania-wyprowadzania Nelsona jest stan jego łap -te niedzwiedzie łapy a baba wciska kit,że pies jest codziennie wyprowadzany od kilku lat a szczegolnie teraz ,gdy więziony jest w komórce ??? Czy to nie brak ich zaniedbania rażącego ?? Już nawet ten stan łap psa powinien być istotnym powodem odebrania więzionego latami psa.
Oni pewnie boją się o swoja skórę i karę za znęcanie się /złe warunki i brak wlaściwej opieki/ nad tym psem i dlatego chcą teraz pokazać,że oni postawią na swoim .

Posted

A już miałam nadzieję, że wszystko potoczy się gładko,że tylko trzeba trochę poczekać, bo święta.
Wysłałam pieniądze w nadziei, że pomogą Nelsonowi odzyskać wolność i zdrowie,radość życia i wiarę w człowieka.
Teraz nie pozostaje mi już nic, jak czekać i prosić o jego oswobodzenie:-(.

Posted

Tak swoje 3 gorsze dorzucę - pamiętacie sprawę miśka z wrocławskiego zoo - tego, który przez ileś tam lat był zamknięty w klatce, bo niby agresywny? Viva się sądziła z Gucwińskim o tego miśka i ostatecznie Sąd Najwyższy uznał, że samo niezapewnienie zwierzęciu odpowiednich warunków jakich ono potrzebuje, jest znęcaniem się bez względu na intencje opiekuna.
Tak sobie myślę, że tu mamy podobną nieco sytuację.

Posted

Zmartwiły mnie te najnowsze wiesci. W swej naiwnosci sądziłam, ze wszystko pójdzie dobrze.
Jednak podzielam opinie Cantadorry, jechac i namawiac az do skutku. Dopiero gdy to nie pomoze, zadziałac w świetle prawa.