wojtuś Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Straszna bieda, on wypatruje żeby ktoś go zabrał z tego miejsca, z tej komórki... Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Podrzucę biedaka bo na chwilę obecną tylko tyle mogę. Quote
Asior Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 [quote name='malawaszka']kontrolę nasłać i co? i potem postawić strażnika, żeby pies nie zniknął zarąbany gdzieś w lesie.... bo innego sposobu "pozbycia się kłopotu" pewnie nie wymyślą skoro go 3 lata trzymają w zamknięciu, a już na pewno nie widzę tego, że się nawrócą i zaczną radośnie na spacerki wyprowadzać...[/QUOTE] nie popadajmy w paranoje, jak by wszyscy zabijali psy po nasłanej im kontroli to było by pełno trupów..... Quote
isschen Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Matko jaki biedak!! A nie można tam inspekcji TOZ-u wysłać, żeby porządek zrobili?? No bo jak pomóc inaczej?? Powinni go stamtąd zabrać, później można przecież zebrać kasę na hotelik i szukać domu stałego! Ten biedak zasługuje na normalne życie!!! Nikt z was nie pracuje w TOZ-ie czy coś?? Quote
basia0607 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='mparsley']Matko jaki biedak!! A nie można tam inspekcji TOZ-u wysłać, żeby porządek zrobili?? No bo jak pomóc inaczej?? Powinni go stamtąd zabrać, później można przecież zebrać kasę na hotelik i szukać domu stałego! Ten biedak zasługuje na normalne życie!!! Nikt z was nie pracuje w TOZ-ie czy coś??[/QUOTE] A gdzie go mają inspektorzy zabrać ? Dobrze jest gdy gmina ma podpisaną umowe z dobrym schroniskiem-- mało ich ! a co robić jeżeli z nikim nie podpisali umowy albo z hyclem ? Interwencji jest w roku ok. 100 , gdzie te psy umieszczać ?Trzeba wybierać zło lepsze i gorsze..niestety. Quote
beataczl Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 banerki dla psiaka... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205563-WI%C4%98ZIE%C5%83-3-lata-w-kom%C3%B3rce-kto-pomo%C5%BCe-staruszkowi-%C5%9Bl%C4%85sk"][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/734/wiezien4.png[/IMG] [IMG]http://img545.imageshack.us/img545/8905/wiezien3.png[/IMG] [IMG]http://img848.imageshack.us/img848/279/wiezien2.png[/IMG][/URL] Quote
nescca Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 No nie....jest przepiekny..... widać ,że cierpi. Koniecznie FB. Quote
żabol Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 zapisuję wątek, piekny pies, straszni mi go żal. Jak będą zbierane jakieś deklaracje dla niego to oczywiście sie dorzucę Quote
bros Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 a co obecni "właściciele" na oddanie psiaka ? są chętni , ktos pytał ? moze faktycznie hotelik ? taki z wolna przestrzenią spacerkami.............. Quote
Makrela Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Och, no wygląda to strasznie, co za ludzie... Nie ma co liczyć na cud, sądzę, tylko hoteliku szukać. Dorzuciłabym deklarację, gdyby się znalazł jakiś hotel dla niego. Quote
epe Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='Asior']a jaka to gmina?????[/QUOTE] Jeżeli podana nazwa w 1 poście: Miasteczko Śląskie" jest prawdziwa,to jest to gmina Tarnowskie Góry. Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Taki piękny ,wielki i smutny miś z niego. Może zdarzy się jednak cud i ktoś na ostatnie lata życia da mu jakiś kąt u siebie o pozna spacery oraz dobre serce ludzi...Jesli zdarzają się adopcje niewidomych Onków ,to może i temu biedakowi trafi się jeszcze normalny do i normalni,porządni ludzie-w przeciwienstwie do tych okrutnych wlascicieli.Trzeba byc bez sumienia by tak więzić takiego psa latami...:shake: Quote
nescca Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Trafia mnie ta bezradność ,ale intensywnie myślę nad cudakiem. CHCĘ GO!!!!! Quote
malawaszka Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 [quote name='nescca']Trafia mnie ta bezradność ,ale intensywnie myślę nad cudakiem. CHCĘ GO!!!!![/QUOTE] [B]nescca[/B] bierz :) Quote
basia0607 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 A może chcecie mojego astusia, którego przed chwilą przywiozłam. Stał 4 dni przywiązny do znaku drogowego pod lasem. U nas pada i pada a on władował mi sie na kolana i tak jechalismy 50 km, idę się kąpać. Quote
dusje Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 [quote name='nescca']Trafia mnie ta bezradność ,ale intensywnie myślę nad cudakiem. CHCĘ GO!!!!![/QUOTE] Do bolu rozdzierajaca poczciwosc bije ze slipiow tego nieszczesnika :-( Kilka lat temu uleglam podobnym oczyskom i nie zaluje :loveu: Kilka lat bylo nam trzeba,by otworzyl sie na swiat i nauczyl sie czerpac pelna psia piersia radosc z istnienia,by zrozumial,ze jest komus potrzebny,ze ktos go kocha i ze on sam ma kogos do kochania, a decyzja zapadla wbrew pozorom,hmmmm... wbrew zdrowemu rozsadkowi :evil_lol: Nie zalujemy :eviltong: Mamy wspanialego kumpla w wieku bardzo podeszlym i wlasnie przerabiajacego okres niemowlecy :evil_lol: [B]nescca,[/B] jesli serce podpowiada- nie wahaj sie,jesli wbrew rozsadkowi - nie wahaj sie...przeznaczenia nie unikniesz[B] :lol:[/B] Quote
Ada-jeje Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Miasteczko Slaskie napewno odwozi psy do umieralni w Miedarach.:-( Quote
diana79 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 aż się boję cieszyć to byłby naprawdę cud dla tego psiaka :multi: Quote
lilo Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='nescca']Trafia mnie ta bezradność ,ale intensywnie myślę nad cudakiem. CHCĘ GO!!!!![/QUOTE] bierz :) przynajmniej na chwilę dopóki nie znajdzie nowego domu - pomożemy ze wszystkim :) Quote
Recommended Posts