Olga7 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='epe']Oj Tak! Ada w furii wystrasza najtęższych chłopów:evil_lol: Tak na nich ryczy,a jak trzeba to i powie dosadnie;) Faktycznie w niej nadzieja,bo miała podobny przypadek - watek się nazywał "sunia z karceru" Żyła cudna w podobnych warunkach,świata bożego nie widziała! Na dodatek Ada się tak wkurzyła,ze mimo iż wczesniej obiecywała,ze im nic nie zrobi,to i tak dała sprawe do sądu o znęcanie i wygrała!! I na dodatek ściągneła zasądzone kwoty od dziadów!!;)[/QUOTE] No to tylko w Ada-Jeje cala nadzieja .A gdyby jeszcze Asior mogla ją wspomóc -to bylaby podwójna sila rażenia ! Mamy nadzieję wobec tego ,że Ada-jeje wygra walkę o zabranie tego psa. Chyba,że facet faktycznie zapewni psy należyte warunki-cieplarniane ,jak dla starszego psa ,a nie tylko budę i kojec 2mx2m . No i niech zdejmie biedakowi ten łancuch ... Quote
Asior Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 wiesz, ja nie mam aż tak dużego wpływu na inspektorów.. Nie ma szans wysłać ich w najbliższym czasie tak daleko.. mamy taką masę interwencji, ze nie wyrabiamy ostatnio :( Jeśli jest coś do zrobienia gdzieś blisko, to zawsze staram się ich wysłać, jednak tam nie dam rady ich szybko wysłać :( Quote
wojtuś Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Martiko i Bella te odwiedziny u Psiaka nie były na pewno łatwe, i tak juz dużo zrobiłyście - Psiak nie będzie już zapomniany w tej komórce, albo poprawa jego warunków albo odebranie. Mam jednak nadzieję że Ada odbierze Psiaka, ten synalek nic nie zrobił do tej pory i pewnie by nic nie zrobił dalej, gdyby nie Wasz dzisiejszy przyjazd- DZIĘKI Trzymam za interwencję Ady Quote
Ada-jeje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jestesmy wstepnie umowione, zobaczymy czy z naszych planow cos wyjdzie, i lepiej dla niego zeby nie poniosl mi adrenaliny. Quote
Onaa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Mam nadzieję że uda się psu pomóc. Bo żeby ten syn jeszcze humanitarnie u veta psa uśpił, ale wiadomo co może się stać psu żeby go nie było. Quote
nescca Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Ada-jeje']Jestesmy wstepnie umowione, zobaczymy czy z naszych planow cos wyjdzie, i lepiej dla niego zeby nie poniosl mi adrenaliny.[/QUOTE] Takich słów chciałam doczekać na tym wątku. Jak tylko coś będzie wiadomo.....od razu dajcie znać a ja czym prędzej organizuje transport po chłopaka. ADO.....:modla::modla::modla: A na faceta .....w razie stawiania oporu......:mad::mad::mad: Quote
Ada-jeje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='nescca']Takich słów chciałam doczekać na tym wątku. Jak tylko coś będzie wiadomo.....od razu dajcie znać a ja czym prędzej organizuje transport po chłopaka. ADO.....:modla::modla::modla: A na faceta .....w razie stawiania oporu......:mad::mad::mad:[/QUOTE] Badz przygotowana wstepnie na wtorek. Quote
asiek.l-g Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [INDENT]stan na koncie Więźnia/Nelsona a teraz juz wiemy że Borysa zreszta nijaki do niego to imie nie pasuje [U]wpłaty stałe[/U] Żabol 45(IV) Felka z bagien 10(IV) asiek.l-g 10(IV) Cantadorra 20(IV) [COLOR=blue]20(V)[/COLOR] 20(VI) [COLOR=blue]20(VII)[/COLOR] 20(VIII) [COLOR=blue]20(IX)[/COLOR] [COLOR=black]Monikab 20(IV)[/COLOR] [COLOR=black]Piescofajnyjest 20[/COLOR](IV) Roland_de 75(V) [U]wpłaty jednorazowe[/U] Felka z bagien 20 zł What May nn 50 zł Romka 50 zł [/INDENT] Quote
Martika&Aischa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Nelson nie daje mi spokoju :( całą noc nie spałam z tą koszmarną myślą że go tam wczoraj zostawiłam :( że nie zabrałam:( że nie byłam bardziej przekonywująca :( te piekne psie oczy nie dają mi chwili żebym o nim nie myślała :( Jutro jadę na kontrolę !!!!!!!! Quote
bela51 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Mam to samo.:-( I bardzo sie boje... Chyba przez te wpisy dogomaniakow o jego ew. uspieniu przez bezdusznego własciciela.:-( Quote
asiek.l-g Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 ja tez o nim mysle, ale wierze bardzo mocno wierze ze uda sie go zabrac, kontrola ale taka nie zapowiedziana bardzo sie przyda, bo byc może trzymaja go teraz w jakiejs ciemnej piwnicy tego domu jednorodzinnego..ciagle mam dziwne myśli ze będą sie chcieli go pozbyc.nie kochają go i tak nagle też nie pokochają. Quote
Martika&Aischa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Jestem pewna że nawet jeśli go zabiorą do Dąbrowy Górniczej to na chwilę żeby uśpić naszą czujność a finał będzie taki że i tak i tak w końcu wróci do komórki :( kwestia czasu :( Stanę na głowie a do tego nie dopuszczę !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
missieek Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='Ada-jeje']Badz przygotowana wstepnie na wtorek.[/QUOTE] Ada-jeje bedac w Slawkowie masz niedaleko do Bukowna, czy moglabys tez zrobic interwencje u ludzi ktorzy chca [B]zabic [/B]psa swojej matki? mowia o tym otwarcie, do znanych sobie osob Quote
Olga7 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Co za okrucienstwo i bestialstwo !!! Czy oni nie wiedzą , że za to mogą dostać nie tylko karę ale i wyrok sądowy ?? Jesli nawet dowiedzą się ,to i tak pewnie pozbędą się psa ,po cichu.Obawiam się. Nie tak to inaczej,znajdą sposob. Tylko zabranie psa uratuje go-wiadomo. Quote
asiek.l-g Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [INDENT][INDENT]stan na koncie Więźnia/Nelsona a teraz juz wiemy że Borysa zreszta nijaki do niego to imie nie pasuje [U]wpłaty stałe[/U] Żabol 45(IV) Felka z bagien 10(IV) asiek.l-g 10(IV) Cantadorra 20(IV) [COLOR=blue]20(V)[/COLOR] 20(VI) [COLOR=blue]20(VII)[/COLOR] 20(VIII) [COLOR=blue]20(IX)[/COLOR] [COLOR=black]Monikab 20(IV) [/COLOR][COLOR=blue]20(V) [/COLOR][COLOR=black]Piescofajnyjest 20[/COLOR](IV) Roland_de 75(V) [U]wpłaty jednorazowe[/U] Felka z bagien 20 zł What May nn 50 zł Romka 50 zł [/INDENT][/INDENT] Quote
Olga7 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Już samo zaniedbanie tego psa oraz łancuch na szyi -od 12 lat pewnie więzionego psa -kwalifikuje tego psa do odbioru w trybie interwencji .Jesli jednak musi byc wg przepisów wpierw wizyta pouczajaca i zobowiązanie wlascicieli do poprawy warunkow bytowych tego psa oraz zadbania o niego -to trudno.Nic jednak nie wskazuje ,że po 12 latach rażących zaniedbań wobec tego psa -nagle wlascieciel z troską i sercem zadba o niego . Stan łap psa oraz jego rażące zaniedbanie świadczy o tym ,że pies takż żyje u nich od zawsze-cale 12 lat.Nie wyprowadzany -nie tylko te 3 lata ostatnie. [IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/inne/wiezien/wiezien8.jpg[/IMG] Quote
Martika&Aischa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Nelson ma lat 11 nie 12. Zaniedbanie jest rażące!!! Quote
Olga7 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 To teraz wiemy dokladniej,po waszej wizycie tam.Na początku wątku pisze ,ze ma ok.12 lat -ale nie jest teraz najważniejsze ,a sama sytuacja Nelsona. Przerazliwie smutna i tragiczna.... Quote
lika1771 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Czy to dzisiaj ma byc interwencja? Jezeli tak to trzymam kciuki Ada powodzenia!!!!!!!!!! Quote
bela51 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Tak. Martika pojechała dzisiaj do Sławkowa. Pies dalej w komórce, gdyz dzwonila do mnie. Czeka na przyjazd Ady. Jestem cała chora z nerwow.Oby im sie udało. Quote
epe Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 O Matko jedyna! To oszust i kłamca:angryy: Trzymajmy kciuki ciotki za sprawną akcję odbicia Nelsona-więźnia!!! Quote
asiek.l-g Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 dalej w komórce? oni ewidentnie bawią się z nami, nie zależy im na psie tylko aby udowodnić że to on tam rządzi i nikt mu nie podskoczy...denerwuje się boże niech się uda...boziuu Quote
Felka z Bagien Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ja myślę,że trzeba, albo działać natychmiast ze 100%-owym skutkiem, albo odczekać,dam im na chwilę spokój-uśpić czujność,w tym czasie zastanowić się ,jak skutecznie zadziałać. Ten facet panuje nad sytuacją i najwyraźniej mu to odpowiada.A zapłaci za to pies i my wszyscy, naszym cierpieniem z powodu bezsilności.Niestety nijak nie mogę pomóc, jak tylko wspierać dobrą myślą. Quote
Lu_Gosiak Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 dzwonilam do nesci - psa nie udallo sie debrac, szczegółów narazie nie znam Quote
Recommended Posts