Lolalola Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kasumi napisał(a):słuchajcie, ja nie jestem teraz "na czasie" co i jak z karmami /swoją tymczasowiczkę karmię Hillsem i/d - trzustkowiec i jest ok/ więc mówcie, które są słabe, które są ok itp. http://www.krakvet.pl/josera-pure-lamb-rice-15kg-p-14434.html josera http://www.krakvet.pl/purina-plan-adult-chicken-rice-14kg-p-1001.html purina pro plan http://www.krakvet.pl/arion-adult-maintenance-15kg-p-1449.html arion http://www.krakvet.pl/brit-adult-15kg-p-3137.html brit /jedna z tańszych..., ale białko 24%.../ http://www.krakvet.pl/hills-canine-adult-beef-12kg-p-181.html hills wołowina http://www.krakvet.pl/hills-canine-adult-chicken-12kg-p-186.html hills kurczak http://www.krakvet.pl/acana-adult-135kg-p-12752.html acana indywidualna sprawa kazdego psa....nie bede sie rozpisywac o moim,ale np moja bulinka,gdyby jadla hillsa bylaby juz jedna lapa w grobie,a ludzie hillsa chwala........zbawienna okazala sie Acana!!!!Arion tez polecam,purina srednio na jeza...;)ale jak mowie to zalezy od psiaka...spanielka moich rodzicow je Royala,ze on jest dla naszego kolegi za drogi:( ja bym polecala Arion,moi deklarowicze w hotelikach jedza Ariona i slicznie wygladaja,fajna siersc,zero problemow czyli znaczy,ze pasuje;) trzymaj sie spanielku:) Quote
kasumi Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 to Purina, czy Arion? na Ariona nas raczej stać - purina droższa.... byłam dzisiaj u Metra - przenieśli go UFFF, jest sam w malutkim boksie...jak przyszłam do niego, to uciekł na wybieg, dopiero potem się przełamał - powolutku, powolutku....i wyszliśmy na spacerek on jest taki papuśnyyyy :D i tak słodko biegaaa, uwielbiam go :D troszeczkę poczesałam go - już ma posklejane końcówki uszu....w jakimś jedzeniu umaczał... i on ma 1,5 roku! jest super adopcyjny :) ale za to, w schronie siedzi następny :( stara suczka, w jakiś sposób wyleciała jej cała macica - jakoś jej to wkładali....po prostu kupka nieszczęścia...:( Quote
WATACHA Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 kasumi napisał(a):to Purina, czy Arion? na Ariona nas raczej stać - purina droższa.... byłam dzisiaj u Metra - przenieśli go UFFF, jest sam w malutkim boksie...jak przyszłam do niego, to uciekł na wybieg, dopiero potem się przełamał - powolutku, powolutku....i wyszliśmy na spacerek on jest taki papuśnyyyy :D i tak słodko biegaaa, uwielbiam go :D troszeczkę poczesałam go - już ma posklejane końcówki uszu....w jakimś jedzeniu umaczał... i on ma 1,5 roku! jest super adopcyjny :) ale za to, w schronie siedzi następny :( stara suczka, w jakiś sposób wyleciała jej cała macica - jakoś jej to wkładali....po prostu kupka nieszczęścia...:( Ha, miałam nosa, że młodziutki ;).A ta sunia biedaczyna też spanielka? Quote
kasumi Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 WATACHA napisał(a):Ha, miałam nosa, że młodziutki ;).A ta sunia biedaczyna też spanielka? tak, mam zdjęcia - czarna...też biedaczysko...:( Quote
WATACHA Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 A spanielek w Warszawie będzie?A w jakiej dzielnicy? Quote
kasumi Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 WATACHA napisał(a):A spanielek w Warszawie będzie?A w jakiej dzielnicy? tak, będzie w Wawie, ale nie mam pojęcia jaka dzielnica...to trzeba pytać się Marleny :) Quote
WATACHA Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Zobaczę jak tam moje finanse pod koniec miesiąca i może chociaż trochę karmy mu zakupię.No , ale nie tak za darmo ;).Za jednego Metrowego buziaka :).Słodziak z niego. Quote
kasumi Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 na żywo jest o wiele, wiele słodszy! :) miodzio :D i nawet ładnie chodzi na smyczy :) w poniedziałek/wtorek będzie jajkocięcie i myślę, że tak od czwartku/piątku można go transportować...:) bo od razu po kastracji to też nie bardzo...przynajmniej jeden/dwa dni... Quote
WATACHA Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 kasumi napisał(a):na żywo jest o wiele, wiele słodszy! :) miodzio :D i nawet ładnie chodzi na smyczy :) w poniedziałek/wtorek będzie jajkocięcie i myślę, że tak od czwartku/piątku można go transportować...:) bo od razu po kastracji to też nie bardzo...przynajmniej jeden/dwa dni... Poczekam ;) Quote
Rumi. Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 To Arion można kupić :) jestem za. Wstaw spanielke na spaniele do adopcji i się dowiedz coś o niej. dziewczyny lub ja wstawimy ją na forum cockerowe. Quote
Asia & Ginger Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 kasumi napisał(a):to Purina, czy Arion? na Ariona nas raczej stać - purina droższa.... byłam dzisiaj u Metra - przenieśli go UFFF, jest sam w malutkim boksie...jak przyszłam do niego, to uciekł na wybieg, dopiero potem się przełamał - powolutku, powolutku....i wyszliśmy na spacerek on jest taki papuśnyyyy :D i tak słodko biegaaa, uwielbiam go :D troszeczkę poczesałam go - już ma posklejane końcówki uszu....w jakimś jedzeniu umaczał... i on ma 1,5 roku! jest super adopcyjny :) ale za to, w schronie siedzi następny :( stara suczka, w jakiś sposób wyleciała jej cała macica - jakoś jej to wkładali....po prostu kupka nieszczęścia...:( Ha! Czułam, że młodziak z niego! Mam spanielkę prawie 8-letnią i widzę różnicę na jej pysiu, gdy porównuję zdjęcia z czasów młodości i teraz, a Metruś ma właśnie taki jeszcze szczeniaczkowy pysiorek. ;) Co do karmy, to może jeszcze zapytajmy Marlenę czym ona karmi, może będzie jej wygodniej karmić jednem rodzajem karmy wszystkie psiaki. ;) Możemy też wstrzymać się z zakupem karmy, do czasu aż będziemy wiedzieli ile pieniązków mamy i ile możemy przeznaczyć na ten cel. Dzisiaj nie dotarły żadne wpłaty. A ta spanieleczka staruszka biedulka straszna, na pewno była wykorzystywana do rodzenia szczeniąt... :-( Quote
Qeeriefire Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 To młodziak z niego :) Ale za to spanielki szkoda :( Pieniądze wpłace w poniedziałek Quote
kasumi Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 mi też się wydawało, że on młody jest, ale jak dzwoniłam do schronu, to powiedziano mi, że on taki wiekowy...musiało coś się pomylić... co do karmy, to oczywiście zaczekamy :) to takie na razie wstępne :) ja tą kasę z paypala dopiero wczoraj przesłałam na moje konto, jak dojdą, to prześlę na Twoje /Asi/ Quote
Awit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Dostałam zaproszenie. Jedzie do dt płatnego? Jaka biedna ta spanielka:-( Quote
kasumi Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Awit napisał(a):Dostałam zaproszenie. Jedzie do dt płatnego? Jaka biedna ta spanielka:-( jedzie do DT za karmę i weta :) Quote
Rumi. Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 zapraszam na wątek starszej spanielki, która prawdopodobnie była używana do rozrodu, jest to koleżanka ze schronu metra. http://www.dogomania.pl/threads/205850-Stara-wyniszczona-spanielka-z-macic%C4%85-na-wierzchu!!!-b%C5%82agamy-o-DT-!!!-zlituj-si%C4%99... Quote
Dog Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Dziękuję, zaraz przesyłam nr konta. :Rose: Co do karm, to z doświadczenia polecę Acanę, ale o Purinie Pro Plan też dużo dobrego słyszałam. Magda a czym jedziesz, samochodem czy ciapągiem? Samochodem :P Quote
kasumi Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Collie napisał(a):dzisiaj wpłaciłam pieniądze :) wielkie dzięki :) w końcu uzbieramy jakąś porządną kwotę :) Quote
Qeeriefire Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jak się uda to jeszcze wpłace kilka złotych ;) Quote
kasumi Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Collie napisał(a):Jak się uda to jeszcze wpłace kilka złotych ;) super, super, super! :) wielkie dzięki :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Collie napisał(a):dzisiaj wpłaciłam pieniądze :) Super, bardzo dziękujemy. :Rose: Dzisiaj nie dotarły żadne wpłaty. Przydałoby się też powoli zbierać pieniążki na tą spanieleczkę staruszkę, ale jak będzie o niej więcej info, to wystawię jej Allegro cegiełkowe. Kasumi wypytaj tam dokładnie o stan zdrowia suni i jakie mała operacje, to ważne informacje do takiej aukcji cegiełkowej i czy jeszcze jakieś zabiegi będzie musiała mieć robione. Quote
kasumi Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Asia & Ginger napisał(a):... Przydałoby się też powoli zbierać pieniążki na tą spanieleczkę staruszkę, ale jak będzie o niej więcej info, to wystawię jej Allegro cegiełkowe. Kasumi wypytaj tam dokładnie o stan zdrowia suni i jakie mała operacje, to ważne informacje do takiej aukcji cegiełkowej iczy jeszcze jakieś zabiegi będzie musiała mieć robione. tak, wiem :) jutro będę męczyć pracowników :D Quote
Asia & Ginger Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Dotarła dzisiaj wpłata od Collie - 10 zł. Bardzo dziękujemy. :Rose: Quote
kasumi Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 dzisiaj METRO miał jajkocięcie :) i dowiedziałam się, że w czwartek ma jechać (?) ja nic o tym nie wiem, nie mam pojęcia kto ustalał... biedaczysko trzęsło się, mrużyło oczka...troszeczkę z nim pobyłam... Quote
Recommended Posts