Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasumi napisał(a):
słuchajcie, ja nie jestem teraz "na czasie" co i jak z karmami /swoją tymczasowiczkę karmię Hillsem i/d - trzustkowiec i jest ok/ więc mówcie, które są słabe, które są ok itp.

http://www.krakvet.pl/josera-pure-lamb-rice-15kg-p-14434.html josera
http://www.krakvet.pl/purina-plan-adult-chicken-rice-14kg-p-1001.html purina pro plan
http://www.krakvet.pl/arion-adult-maintenance-15kg-p-1449.html arion
http://www.krakvet.pl/brit-adult-15kg-p-3137.html brit /jedna z tańszych..., ale białko 24%.../
http://www.krakvet.pl/hills-canine-adult-beef-12kg-p-181.html hills wołowina
http://www.krakvet.pl/hills-canine-adult-chicken-12kg-p-186.html hills kurczak
http://www.krakvet.pl/acana-adult-135kg-p-12752.html acana

indywidualna sprawa kazdego psa....nie bede sie rozpisywac o moim,ale np moja bulinka,gdyby jadla hillsa bylaby juz jedna lapa w grobie,a ludzie hillsa chwala........zbawienna okazala sie Acana!!!!Arion tez polecam,purina srednio na jeza...;)ale jak mowie to zalezy od psiaka...spanielka moich rodzicow je Royala,ze on jest dla naszego kolegi za drogi:(
ja bym polecala Arion,moi deklarowicze w hotelikach jedza Ariona i slicznie wygladaja,fajna siersc,zero problemow czyli znaczy,ze pasuje;)
trzymaj sie spanielku:)

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to Purina, czy Arion? na Ariona nas raczej stać - purina droższa....

byłam dzisiaj u Metra - przenieśli go UFFF, jest sam w malutkim boksie...jak przyszłam do niego, to uciekł na wybieg, dopiero potem się przełamał - powolutku, powolutku....i wyszliśmy na spacerek
on jest taki papuśnyyyy :D i tak słodko biegaaa, uwielbiam go :D troszeczkę poczesałam go - już ma posklejane końcówki uszu....w jakimś jedzeniu umaczał...
i on ma 1,5 roku! jest super adopcyjny :)

ale za to, w schronie siedzi następny :(
stara suczka, w jakiś sposób wyleciała jej cała macica - jakoś jej to wkładali....po prostu kupka nieszczęścia...:(

Posted

kasumi napisał(a):

byłam dzisiaj u Metra - przenieśli go UFFF, jest sam w malutkim boksie...jak przyszłam do niego, to uciekł na wybieg, dopiero potem się przełamał - powolutku, powolutku....i wyszliśmy na spacerek
on jest taki papuśnyyyy :D i tak słodko biegaaa, uwielbiam go :D troszeczkę poczesałam go - już ma posklejane końcówki uszu....w jakimś jedzeniu umaczał...

stara suczka, w jakiś sposób wyleciała jej cała macica - jakoś jej to wkładali....po prostu kupka nieszczęścia...:(

Ha, miałam nosa, że młodziutki ;).A ta sunia biedaczyna też spanielka?

Posted

WATACHA napisał(a):
A spanielek w Warszawie będzie?A w jakiej dzielnicy?

tak, będzie w Wawie, ale nie mam pojęcia jaka dzielnica...to trzeba pytać się Marleny :)

Posted

Zobaczę jak tam moje finanse pod koniec miesiąca i może chociaż trochę karmy mu zakupię.No , ale nie tak za darmo ;).Za jednego Metrowego buziaka :).Słodziak z niego.

Posted

na żywo jest o wiele, wiele słodszy! :) miodzio :D i nawet ładnie chodzi na smyczy :) w poniedziałek/wtorek będzie jajkocięcie i myślę, że tak od czwartku/piątku można go transportować...:) bo od razu po kastracji to też nie bardzo...przynajmniej jeden/dwa dni...

Posted

kasumi napisał(a):
na żywo jest o wiele, wiele słodszy! :) miodzio :D i nawet ładnie chodzi na smyczy :) w poniedziałek/wtorek będzie jajkocięcie i myślę, że tak od czwartku/piątku można go transportować...:) bo od razu po kastracji to też nie bardzo...przynajmniej jeden/dwa dni...

Poczekam ;)

Posted

To Arion można kupić :) jestem za. Wstaw spanielke na spaniele do adopcji i się dowiedz coś o niej. dziewczyny lub ja wstawimy ją na forum cockerowe.

Posted

kasumi napisał(a):

Ha! Czułam, że młodziak z niego! Mam spanielkę prawie 8-letnią i widzę różnicę na jej pysiu, gdy porównuję zdjęcia z czasów młodości i teraz, a Metruś ma właśnie taki jeszcze szczeniaczkowy pysiorek. ;)

Co do karmy, to może jeszcze zapytajmy Marlenę czym ona karmi, może będzie jej wygodniej karmić jednem rodzajem karmy wszystkie psiaki. ;)
Możemy też wstrzymać się z zakupem karmy, do czasu aż będziemy wiedzieli ile pieniązków mamy i ile możemy przeznaczyć na ten cel.

Dzisiaj nie dotarły żadne wpłaty.

A ta spanieleczka staruszka biedulka straszna, na pewno była wykorzystywana do rodzenia szczeniąt... :-(

Posted

mi też się wydawało, że on młody jest, ale jak dzwoniłam do schronu, to powiedziano mi, że on taki wiekowy...musiało coś się pomylić...

co do karmy, to oczywiście zaczekamy :) to takie na razie wstępne :)

ja tą kasę z paypala dopiero wczoraj przesłałam na moje konto, jak dojdą, to prześlę na Twoje /Asi/

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Dziękuję, zaraz przesyłam nr konta. :Rose:

Co do karm, to z doświadczenia polecę Acanę, ale o Purinie Pro Plan też dużo dobrego słyszałam.

Magda a czym jedziesz, samochodem czy ciapągiem?

Samochodem :P

Posted

Collie napisał(a):
dzisiaj wpłaciłam pieniądze :)

Super, bardzo dziękujemy. :Rose:

Dzisiaj nie dotarły żadne wpłaty.

Przydałoby się też powoli zbierać pieniążki na tą spanieleczkę staruszkę, ale jak będzie o niej więcej info, to wystawię jej Allegro cegiełkowe.
Kasumi wypytaj tam dokładnie o stan zdrowia suni i jakie mała operacje, to ważne informacje do takiej aukcji cegiełkowej i czy jeszcze jakieś zabiegi będzie musiała mieć robione.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
...
Przydałoby się też powoli zbierać pieniążki na tą spanieleczkę staruszkę, ale jak będzie o niej więcej info, to wystawię jej Allegro cegiełkowe.
Kasumi wypytaj tam dokładnie o stan zdrowia suni i jakie mała operacje, to ważne informacje do takiej aukcji cegiełkowej iczy jeszcze jakieś zabiegi będzie musiała mieć robione.

tak, wiem :) jutro będę męczyć pracowników :D

Posted

dzisiaj METRO miał jajkocięcie :) i dowiedziałam się, że w czwartek ma jechać (?) ja nic o tym nie wiem, nie mam pojęcia kto ustalał...
biedaczysko trzęsło się, mrużyło oczka...troszeczkę z nim pobyłam...