Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z tego co do mnie dotarło, to jednak żona prezesa TOZ-u zdecydowała się wziąc Metro. Mam nadzieje, że będą zdjęcia i relacje z nowego domku Metra. Będę czekac!

Posted

AnnaA napisał(a):
z tego co do mnie dotarło, to jednak żona prezesa TOZ-u zdecydowała się wziąc Metro. Mam nadzieje, że będą zdjęcia i relacje z nowego domku Metra. Będę czekac!

W więc jednak! Super! :multi:

No to teraz trzeba poszukać innego spanielka, który zamiast Metrusia pojedzie do Niemiec. ;)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
W więc jednak! Super! :multi:

No to teraz trzeba poszukać innego spanielka, który zamiast Metrusia pojedzie do Niemiec. ;)

ogółem fajnie, ale szkoda, że dowiedziałam się dopiero dzisiaj.
bo p.Ilona (angie) już powiedziała tym ludziom, że Metro jedzie do nich...:(

Posted

Ciężko będzie zorganizować jakiś transport na czwartek, może ze schronu we Wrocławiu?
Tam jest teraz 7 sztuk, w tym dwa psy podobne do Metra.
Nawet 2 słodkie sunie ok roczne.

Posted

Faflok napisał(a):
Ciężko będzie zorganizować jakiś transport na czwartek, może ze schronu we Wrocławiu?

będzie przystanek we Wrocławiu, ale to już pytajcie się angie...:)

Posted

A mamy na Nią jakis namiar?
Poza dogo?

P.S. ostatnio mod też mi zwrócił uwage że mam podpis nie zgodny z regulaminem i musiałam zmienić. Całkowita szerokość obrazków nie może przekraczać 500 px ;)

Posted

Faflok napisał(a):
A mamy na Nią jakis namiar?
Poza dogo?

P.S. ostatnio mod też mi zwrócił uwage że mam podpis nie zgodny z regulaminem i musiałam zmienić. Całkowita szerokość obrazków nie może przekraczać 500 px ;)

piszcie do niej pw,jest na tym watku
http://www.dogomania.pl/threads/204879-Jamniczka-Nuka-po-operacji-traci-DT-co-b%C4%99dzie-Pomocy./page12

cioteczka Angie plus jakies cyferki sa dalej w niku,wybaczcie mi ta nieskladnosc,ale jestem padnieta............
cicho kibicowalam spanielkowi,strasznie sie ciesze:)

Posted

moni12 napisał(a):
Asiu dziś poszło 50 zł na Nutke i Metro po połowie, jak Metruś adoptowany to przekaz to moze Nutce?

Ok, nie ma sprawy. Wpłata dotarła, zaraz odnotuję na wątku Nutki. ;)

kasumi napisał(a):
Metro miał jechać w ten czwartek. Ammoniue (o ile dobrze napisałam nick) miała się pytać angie, czy jakiś spaniel może jechać za niego...

Pisałam już do angie271295 w tej sprawie, pytałam o wymagania co do psiaka. W sumie to Pani Ilona miałaby domki dla 2 spanieli:
"Ten Metrus mialby rodzine z domkiem ,ogrodkiem u pani ktora nie pracuje i nie ma dzieci i chca spaniela stosunkowo mlodego.
Mam jeszcze miejsce dla spanielki ale do domu z 13 letnia corka i drugim spanielem ,tez mloda.
Wszystkie miejsca sa w domkach."

Faflok napisał(a):

Dokładnie o tym samym pomyślałam, o spanielach z wrocławskiego schroniska, ewentualnie ze śląska, bo Pani Ilona chyba do Rudy Śląskiej jeszcze jedzie, więc poszukam jeszcze po śląskich schroniskach.
Tylko kurczę jest problem, Pani Ilona wyjeżdża jutro o 5 rano do Polski i chyba nie będzie miała jak przeczytać mojego PW. Czy ktoś ma nr tel. do Pani Ilony?

Posted

....zeby nie bylo znow ,ze robie jakas nagonke bo z cotka Angie wlasnie pisalam o adopcji jamnisi ....w piatek wyjazd do Niemiec.....................podaje linka bo uwazam,ze musze.........

Posted

Lolalola napisał(a):
............nie wiem co mam o tym myslec,ale ciotka cooronaj zapodala przed chwila takiego linka.....i wydaje mi sie,ze musze go podac dalej..:(
http://www.dogomania.pl/threads/8932...granice-Polski

odnosnie adopcji do Niemiec..................napisala to wlasnie do Angie:(........................

Dziękujemy za ostrzeżenie.
Ten temat był poruszany na wątku spanielki Nutki (banerek w moim podpisie).
Pani Ilona wyadoptowała w Niemczech już około 100 psów z Polski, współpracuje ze schroniskiem w Rudzie Śląskiej. Więcej można poczytać na ostatnich stronach wątku Nutki.

Posted

Jak czytam ten wątek to częśc jest jedną wielką bzdurą. Jeździłam z psami na trasie Polska Holandia przez Niecy i nikt nigdy sie nas o nic nie zapytał.Najwyżej zaglądali w paszport ale to zdarzyło sie tylko i wyłącznie raz. Zawsze trzeba powiedzieć że psy są moje i tyle, pojechałam do polski, wzięłam ze schronu i mam.
To apropos pierwszego postu, takie bajki to jak straszenie posłów Niesiołowskim. Reszty nie czytam bo nie mam nerwów. Opieram się na tym co mówią dziewczyny, jak znają ta angie i psy mają się dobrze to chyba dobrze. Jedyny fakt jaki mi się nie podoba to to że pobiera opłatę ale to już nie moja broszka, tutaj muszą się dogadać osoby które psy wydają z tą która je zabiera do Niemiec.

Posted

Dziękujemy za ostrzeżenie.
Ten temat był poruszany na wątku spanielki Nutki (banerek w moim podpisie).
Pani Ilona wyadoptowała w Niemczech już około 100 psów z Polski, współpracuje ze schroniskiem w Rudzie Śląskiej. Więcej można poczytać na ostatnich stronach wątku Nutki.

chyba potrzebuje chwili wolnego od dogo...............

Posted

Lolalola napisał(a):
chyba potrzebuje chwili wolnego od dogo...............

Żeby nie było, że to jakiś handel, to Pani Ilona mieszka już w Niemczech prawie 30 lat i przez ten czas wyadoptowała tyle psów.
Myślę, że ten post angie271295 warto przeczytać:
http://www.dogomania.pl/threads/205850-Stara-wyniszczona-spanielka-z-pochwą-na-wierzchu!-błagamy-o-pieniądze-na-karmę?p=16758346&viewfull=1#post16758346

Posted

Żeby nie było, że to jakiś handel, to Pani Ilona mieszka już w Niemczech prawie 30 lat i przez ten czas wyadoptowała tyle psów.
Myślę, że ten post angie271295 warto przeczytać:
http://www.dogomania.pl/threads/205850-Stara-wyniszczona-spanielka-z-pochwą-na-wierzchu!-błagamy-o-pieniądze-na-karmę?p=16758346&viewfull=1#post16758346

juz czytalam cioteczko....
nie bede nic wiecej komentowac....ostatnie dni tu na dogo troche wyczerpaly mnie psychicznie i kiedy chcialam juz isc spac to znow powstala jakas awantura.........nie mam juz sily:(

Posted

piesiu wybacz,ale teraz szukam na gwalt pomocy i chcialam zapytac czy cioteczki nie maja kos znajomego do przedadopcyjnej dla mojej Ulu ukochanej!!!!!!
[B]woj.wielkopolskie,gmina Jastrowie,wieś Brzeźnica Kolonia [/B]

myslcie ciotki prosze,moze psinka w koncu pozna co to kochajacy dom;)

Posted

[quote name='WATACHA']Dużo radości w nowym domku pieseczku :)

będzie dużo radości :)
mam obiecane foty :)

EDIT:

188.79zł przekazuję na Radomską Skarpetę z przeznaczeniem na wydatki (tj. czipowanie, paszporty, ewentualne badania itd.) psiaków, które pojadą do angie (np. stary psiak, który był pokazywany na wątku Nutki)
http://www.dogomania.pl/threads/195056-Schronisko-w-*RADOMIU*-setki-wpatrzonych-w-kraty-oczu-czeka-na-pomoc!

[SIZE="6"]EDIT: 9.05.
to 188.79zł zostanie przekazane na 3 chore szczyle z Radomia...., tu jest sprawa pilniejsza....
http://www.dogomania.pl/threads/199873-Uratuj-psie-dziecko-BA%C5%81AGAMY-O-DT-one-umieraj%C4%85!!!-POMOCY-w-OG%C5%81ASZANIU-pilnie!

przepraszam wszystkich za zmianę celu....