Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grubcia znalazła domek? Bardzo się cieszę. Rozmawiałyśmy o niej w związku z ogłoszeniem na allegro (pamietasz?- sprawa psiego smalcu). To może mam szczęście, że historia pieska, która mnie zainteresowała, dobrze się zakończyła? Gdyby tak było, to byłabym równie szczęśliwa, gdyby i teraz był podobny finał.

AgaG napisał(a):
teraz będzie już tylko lepiej. ja dziś będę w hotelu bo wydaję Grubcię. to mu fotki zrobię... choć tu znów taka sytuacja, gdy pies najpierw musi do siebie dojść, nabrac ciała, poten badania krwi i dopiero kastracja..

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eliocik, Do Gory
Aga Czy Ty Aby Jutro Nie Chcesz Sie Zabrac Z Amicusami?
To Bysmy Pojechaly Razem Jakby Nas Obie Sie Zgodzily Zabrac
Bo We Dwie Sie Dobzre Zdjecia Robi W Pojedynke Nie Ma Kto Psiakow Potrzymac

Posted

a o której Ty jedziesz? bo mam pana chętengo na suczkę ze schroniska i umówiłam się z nim w schronisku o godzinie 11.

Posted

ma_ruda napisał(a):
Grubcia znalazła domek? Bardzo się cieszę. Rozmawiałyśmy o niej w związku z ogłoszeniem na allegro (pamietasz?- sprawa psiego smalcu). To może mam szczęście, że historia pieska, która mnie zainteresowała, dobrze się zakończyła? Gdyby tak było, to byłabym równie szczęśliwa, gdyby i teraz był podobny finał.

Tak jak znajdę jej watek to podeslę link:lol: Nie muszę nawet szukać. Ona już jest w dziale szczęśliwców.

Posted

Nikt nie kocha Eliota, tylko AgaG. Nikt o nim nie pamięta...Ojej

Posted

Eliot jest pięknym psem - od zawsze dziwię się dlaczego nawet takie psiaki nie mają swoich domów.
Wpisałam Eliota w wątek o pilnych zbiórkach.
Bardzo mu życzę zdrowia i domu !!!!!!!!!!!!
Wierzę, że z Waszą pomocą ma duże szanse !!!!!!

Posted

Nadzwyczaj piękne psisko i to przejmująco smutne spojrzenie, po pierwszym przeleję coś i dla Eliota!!! Nie wiem skąd tyle bid się bierze, ale wiem,że to nasza wina.
ELIOT JESTEŚ CUDNYM PSEM!!!

Posted

dziś nie mam siły, ale jutro mu zrobię plakat i ogłoszenie. operacja w czwartek.. na razie nie ma nią nią ani złotowki... ten pies czekał cztery lata na swoją szansę... wciąz był gryziony. teraz musi mu się udać. pomóżcie mu proszę.. sama nie dam rady. :-(

Posted

Agusiu, coś ci dorzucę na Eliotka, niedużo ale zawsze i może coś na bazarku wystawię. Weź na kreskę, doskłada się. Ja po 10-tym będę bogatsza.
Tryzmaam kciuki, to taka słodka bida łaknąca przytulania; a operacja może być poważna.

Posted

Tak wystarczy wpisac w przelewie na AFN - Eliot z Krakowa
a co do operacji. To tak, na szczeście pomoże mi .Ania. :loveu::loveu::loveu:Paulus poniewaz będziesz po nocce:loveu::loveu:, to choć się zgodziłeś, za co jestem Ci bardzo wdzieczna:loveu::loveu:, to tym razem Cię oszczędzę. Ania przewiezie go do doktora. najpierw Eliot będzie miał różne badania. min. krew, jak wszystko będzie ok. to zabieg ktory obejmie: usunięcie jądra, które nie zeszło (jest w jamie brzusznej no i kastracja tego drugiego jądra) oraz zrobienie porządku z zębami. Kamień ma duzy,nie wiadomo też, czy czegos nie trzeba będzie wyrwać. .Ania. może też dowieźć Eliota z kliniki do hotelu. Natomiast potrzebna jest czyjas pomoc do trzymania Eliota w samochodzie. To będzie pewno koło 13-16 może. Ta osoba musiałaby byc pod telefonem, żeby .Ania. dała znać, jak juz będzie po zabiegu.

Posted

Zawiozę Eliota do lecznicy - w tą stronę sądze, że sobie poradzimy. Natomiast najprawdopodobniej będę potrzebowała pomocy w drodze powrotnej. Nie wiadomo jak się Eliot będzie czuł, dlatego dobrze, żeby ktoś go pilnował, żeby biduś sobie czegoś nie zrobił

Posted

Nie chodzi o czwartek. Patia dzieki za ten pomysł z fotką. zaraz siadam do plakatu. :loveu::loveu::loveu:

Posted

UDRĘCZONY SAMOTNOŚCIĄ PIES ELIOT BŁAGA O KOCHAJĄCY DOM !!!

czy słyszałeś kiedyś człowieku cichy skowyt psa
samotnością udręczonego
czekającego dnia wolności latami śnionego?

proszę usłysz go teraz !!!

Eliot znalazł się w schronisku 4 lata temu. Był dominowany przez inne psy, odpędzany od miski, potwornie gryziony. Nie umiał walczyć, więc o mało nie zginął... Tak bardzo marzył o swoim człowieku, ale nikt nie zlitował się nad nim, nie dostrzegł go mimo jego ogromnego uroku... Może odstraszała chudość tego psa, może jego smutne spojrzenie..., a może to, że Eliot nie jest już młodziutkim psem...
Teraz został zabrany ze schroniska przez wolontariuszkę i umieszczony w hotelu dla zwierząt, gdzie czeka na kogoś, kto nigdy go nie zawiedzie i pozwoli, by psie wierne serce biło i biło dla niego...

On na widok człowieka ogon unosi
i merda i merda i o dom prosi

Eliot - pies o pięknej duszy,
czy jego nieszczęsny los Cię wzruszy?

popatrz: to piesek miły i grzeczny
k
tóry zapada w serce
bo kochać potrafi wielce

[SIZE=2]cechy psa:

- średnich rozmiarów (sięga do kolana)
- średniego wieku
- o bardzo urokliwym wyglądzie "liskowato - wilczkowatym"
- łagodny i przymilny (wciąż merda i liże po rękach)
- odrobaczony,
[SIZE=2]zaszczepiony
- lubi spacery, ale nie muszą być one bardzo długie
- dobrze znosi jazdę samochodem

Jeśli możesz zaoferować Eliotowi dobry, kochający dom, lub chcesz włączyć się w akcję pomocy dla tego psa, proszę zadzwoń lub napisz.
tel. (012) 412 02 31 i 0501 801 553 oraz mail: [email protected]

Posted

Zaraz piszę do Mefimej, bo nie potrafię tych fot koło siebie umiescić no i w ogóle plakatu zrobić. :oops::oops:

Posted

Eliotek ciocia myśli o Tobie