malawaszka Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 (edited) Drima spędziła długie miesiące w schronisku w Bielsku-Białej, zlitowała się nad nią mama missieek i zabrała do nich do DT ok tydzień temu, missieek już wzięła Drimę na sterylizację, za którą zobowiązałam się zapłacić jako, że sunia jest w typie sznaucerka, czekam na dokładną kwotę - prawdopodobnie 160 zł, ponieważ u missieek psów i kotów całe mnóstwo kupię tez worek karmy. Drima ma około 3 lata, jest wysterylizowana i zaszczepiona. Została zabrana do domu tymczasowego ze schroniska, nie znamy jej przeszłości - teraz liczy się tylko przyszłość, którą musimy jej zapewnić świetlaną bo sunia na to zasługuje!To kochana i wdzięczna psinka, kocha ludzi, kocha cały świat. Jest wesoła i energiczna, dogaduje się z innymi psami, koty - lubi pogonić, ale tylko jak uciekają - dla zabawy, bez złych zamiarów. Może zamieszkać w domu z dziećmi Potrafi chodzić na smyczy, domowa suczka. Przebywa w domu tymczasowym w okolicy Olkusza 504 060 219 lub 608 464 683 [email protected] Wydatki - z kasy pozostałej po Kleksiku: 160 zł sterylizacja 150 zł utrzymanie (karma, odrobaczenie) Edited February 23, 2012 by malawaszka Quote
lilo Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 olala śliczna dziewczyna , jak ktoś moze zrobic to zapłacę za allegro wyróżnione - ja niestety nie mam konta prywatnego na allegro... Quote
malawaszka Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 ja zrobię tylko muszę się ogarnąć... Quote
lilo Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 to mam od razu wplacic ?? czy jak sie ogarniesz??:) Quote
malawaszka Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 podam Ci na pw konto to allegrowe od razu - jak się ogarnę bo muszę jeszcze jechać po Oliwię do szkoły zaraz, a w ogóle jestem lekko nieprzytomna bo chyba przeżywałam Brokatowe badania w nocy i nie spałam - on za to owszem :mdleje: Quote
malawaszka Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 lilo proszę o tekscik dla Drimy :modla: Quote
lilo Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 o matko widzisz jaka ja ciapa jestem , wogóle o tym nie pomyślałam ... przemysle i ukleje cosik :) Quote
lilo Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Tekst dla Drimy: Drima to imię dla hinduskiej księżniczki. A księżniczki jak to zwykle bywa są piękne, bogate i rozpieszczone. Drima jest księżniczką. Z tym że nie hinduską tylko zwykłą polską. Jest piękna ale na tym kończy się jej królewskie życie. Dirma nie ma nic. Nie ma pałacu do którego mogłaby wrócic ze spacerku , nie ma swojego królewskiego łoża z atłasowymi poduchami , nie ma pięknej zastawy i nie jada codziennie wymarzonych potraw. Ale Drima tego nie potrzebuje. Wystarczyłaby jej mała miseczka na jedzonko i druga na świeżą wodę , mięciutki kawałek kocyka żeby mogła przytulic się do niego przed snem, zabawkę – przynajmniej jedną – ale taką tylko swoją. Ale nade wszystko marzy o domku , reszta jest nieważna. Drima nie jest rozpieszczona. Choc jej się to należy. Wystarczy czuły dotyk na futerku , ciepłe słowo , wspólny spacer. Będzie szczęśliwa wiedząc że czyjaś ręka pogłaszcze ją kiedy tylko zechce , że ktoś przytuli ją w trudnych chwilach, że będzie bezpieczna. Że ktoś będzie zawsze obok niej i nawet jak na chwilę wyjdzie to wróci. I nigdy jej nie zostawi. Drima ma 3 latka. To młodziutki piesek który całe życie ma przed sobą. Jego wielką częśc spędziła w schronisku , potem los uśmiechną się do niej i dobra osoba wzięła ją do swojego Domu Tymczasowego. Czeka tam na swój wymarzony dom na zawsze. Została wysterylizowana , zaszczepiona. Czeka dzielnie na swój domek i z każdym dniem udowadnia jak bardzo na niego zasługuje. Jest świetnym , wesołym , grzecznym pieskiem. Kocha ludzi i zwierzęta, kocha cały świat. Nawet koty goni dla zabawy ale nie ma złych zamiarów. Lubi bawic się z dziecmi i ładnie chodzi na spacerki. To idealna towarzyszka dla każdego szczęśliwego domu. Drima przebywa w okolicy Olkusza. Jeśli chciałbyś przyjąc ją do swojego domu i sprawic żeby poczuła się jak prawdziwa kochana księżniczka to zadzwoń lub napisz: 504 060 219 lub 608 464 683 [email protected] Quote
malawaszka Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 to bym tylko zmieniła: "Drima nie jest rozpieszczona. I nie pragnie tego." zamiast "nie pragnie tego" napisałabym, ze "należy jej się to" :lol: Quote
malawaszka Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 zapłaciłam za sterylizację Drimy 160 zł i przesłałam 100 zł do missieek na utrzymanie - z pieniążków które zostały u Kleksa Quote
Javena Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Ja mam domek dla Drimy. Przesłałam zdjecia. Jesli sie spodoba, to sądze ,że trafi naprawdę w dobre ręce. Quote
malawaszka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 jejku byłoby super - napisz coś więcej? gdzie ten domek? Quote
Javena Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 W Koninie.Pani dzwoniła w sprawie mojego tymczaska Bakusia ,ale on w sobotę jedzie do Żywca.Znalazłam Drime na wątku sznaucerów i przesłałam zdjecie. Moze akurat sie spodoba? Quote
malawaszka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 łomatko do mnie dzwoniła też dziś pani z Konina - a wiesz jak się nazywa? Do mnie dzwoniła Pani Bogusia, ale ona chce tylko czarnego średniaka i nie mieszańca Quote
zerduszko Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 W zasadzie, to rasowy rasowiec, to jest jedyn ;) Quote
malawaszka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 zerduszko napisał(a):W zasadzie, to rasowy rasowiec, to jest jedyn ;) no - ale nieadopcyjny :D jeszcze :evil_lol: Quote
zerduszko Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Ech, zaraz sobie nieadopcyjna Kamelię ściągniesz i znów będzie wymówka ;) Quote
malawaszka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 zerduszko napisał(a):Ech, zaraz sobie nieadopcyjna Kamelię ściągniesz i znów będzie wymówka ;) :lol: no niestety mniej nieadopcyjny :D jest Brokat więc musi iść do domku bo oszaleję z nimi wszystkimi tu aaaa no i jakbyś reflektowała to Kamelia oczywiście może jechać do Ciebie :loveu: z ogromną chęcią osobiście zawiozę :grins: Quote
Recommended Posts