Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja sobie poklikam. Mam jeszcze pytanie odnosnie Boskiej. Dawałaś ja na Mikropsy? W tej chwili nie kojarze która dziewczyna jest stamtąd, ale chyba warto spróbowac.;)
Edit. Pakiecik 15 serwisów jej dzisiaj na kujawsko-pomorskie robie. Jeszcze kilka jej jutro dorobie.
[URL]http://kujawsko-pomorskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-abka-starsza-wysterylizowana-malenka-suczka-w-typie-ratlerka-W0QQAdIdZ310810347[/URL]
Czasem cos do potwierdzenia może przyjść, ale tylko z niektórych ewentualnie.
Na pewno przyjdzie ogłoszenie z tablicy do potwierdzenia, ale teraz skojarzyłam,ze na Ciebie Boska juz była ogłaszana, wiec potem moze się zdazyc,ze przyjdzie link,że ogłoszenie zostało usuniete bo to dubel . Gdyby sie tak zdazyło to napisz na watku a ja zrobie na siebie i usz

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='savahna']A ja sobie poklikam. Mam jeszcze pytanie odnosnie Boskiej. Dawałaś ja na Mikropsy? W tej chwili nie kojarze która dziewczyna jest stamtąd, ale chyba warto spróbowac.;)
Edit. Pakiecik 15 serwisów jej dzisiaj na kujawsko-pomorskie robie. Jeszcze kilka jej jutro dorobie.
[URL]http://kujawsko-pomorskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-abka-starsza-wysterylizowana-malenka-suczka-w-typie-ratlerka-W0QQAdIdZ310810347[/URL]
Czasem cos do potwierdzenia może przyjść, ale tylko z niektórych ewentualnie.
Na pewno przyjdzie ogłoszenie z tablicy do potwierdzenia, ale teraz skojarzyłam,ze na Ciebie Boska juz była ogłaszana, wiec potem moze się zdazyc,ze przyjdzie link,że ogłoszenie zostało usuniete bo to dubel . Gdyby sie tak zdazyło to napisz na watku a ja zrobie na siebie i usz[/QUOTE]

Nie,nie dawałam ja na mikropsy...nie pomyslałam...

Przyszedł juz link do aktywacji :lol:

Dzieki sliczne savahna :loveu:

Posted

Kaju, mam ogromną prośbę. Miałam wczoraj okazję poznać niedużą sunię z niedowładem tylnych nóżek. Mała ma czucie w tych nóżkach, wczoraj nawet na chwilkę na nie stanęła. Jest bardzo radosnym i pogodnym psiakiem. Moim zdaniem ma szansę na wyzdrowienie.

Niestety, właścicielką tego psa jest prawdziwa, wiejska kobieta... Dostałam tydzień - jeśli nie będzie poprawy, uśpią sunię :( Mogłabyś mi napisać zestaw ćwiczeń rehabilitacyjnych dla takiego psiaka? Wiem, że tydzień to mało, dlatego szukam również tymczasu dla małej. Ale przez ten tydzień nie będę siedzieć z założonymi rękami, małą trzeba rehabilitować...

Posted

Drzagodha napisał(a):
Kaju, mam ogromną prośbę. Miałam wczoraj okazję poznać niedużą sunię z niedowładem tylnych nóżek. Mała ma czucie w tych nóżkach, wczoraj nawet na chwilkę na nie stanęła. Jest bardzo radosnym i pogodnym psiakiem. Moim zdaniem ma szansę na wyzdrowienie.

Niestety, właścicielką tego psa jest prawdziwa, wiejska kobieta... Dostałam tydzień - jeśli nie będzie poprawy, uśpią sunię :( Mogłabyś mi napisać zestaw ćwiczeń rehabilitacyjnych dla takiego psiaka? Wiem, że tydzień to mało, dlatego szukam również tymczasu dla małej. Ale przez ten tydzień nie będę siedzieć z założonymi rękami, małą trzeba rehabilitować...

:placz::placz::-( Rany Boskie... to trzeba ją natychmiast od tej kobiety zabrać - skoro ma takie podejscie :(

Posted

Drzagodha napisał(a):

Kochana,,ja go rehabilituję po "swojemu",nie mam żadnych ćwiczeń...robimy przysiady,masujemy mięśnie...duzo łatwiej jest w wodzie...no i wózeczek oczywiście...Podawaj jej chociaz wit B complex...dobrze gdyby dostawała jakies leki np Nivalin...

Posted

azalia napisał(a):
Drzadodho,załóż sunieczce wątek,trzeba maleńką ratować,ma szansę na wyzdrowienie.

No oczywiście,że sunia powinna mieć wątek...Na dogo jest sporo dziewczyn z większym doświadczeniem jesli chodzi o takie urazy...a poza tym będzie większa szansa na dt dla suczynki...

Posted

tez uwazam, za nalezy jej watek zalozyc
skrzyknie sie dziewczyny, ktore mialy juz podobne sierotki, np. mari23
no i zainteresuj sie ta promocja producenta wozkow....a nuz sie uda i dostaniesz wozeczek dla malutkiej....

Posted

kaja69 napisał(a):
Kochana,,ja go rehabilituję po "swojemu",nie mam żadnych ćwiczeń...robimy przysiady,masujemy mięśnie...duzo łatwiej jest w wodzie...no i wózeczek oczywiście...Podawaj jej chociaz wit B complex...dobrze gdyby dostawała jakies leki np Nivalin...

koniecznie Nivalin - działa cuda!!! mój Charlie bierze już dość dlugo
B complex, Cocarboxylaze trzeba było odstawić, wątroba mu siadała( to staruszek),ale sam Nivalin to rewelacja
Charlie nie wstawał wcale, potem ( po Nialinie) chodził, ale trzeba go było podnieść, od 2 dni chodzi i wstaje sam, tylko po schodach muszę go nosić.... no i chodzi strasznie pokracznie, ale on ma 17 lat, to i tak cud, że wstaje i chodzi..... a już mi proponowano "humanitarną eutanazję"...
Nivalin trzeba brać długo, żeby dał efekty, ale w końcu je widać - naprawdę warto, choć to drogi lek

Posted

Ona podobno dostawała nivalin, ale chyba tylko przez tydzień :( Dzięki dziewczyny, postaram się o zdjęcia suni to założę jej wątek.

EDIT: Właśnie dostałam info o suni. Okazało się, że sąsiad kobiety ma nieużywany wózeczek. Szkoda, że dopiero teraz, ale dobre i to...

Zdjęcie suni, niestety trochę niewyraźne:

Guest Ryniu123
Posted

Drzagodha napisał(a):
Okazało się, że sąsiad kobiety ma nieużywany wózeczek. Szkoda, że dopiero teraz, ale dobre i to...

Lepiej późno niż wcale. Wspaniała wiadomość

Posted

Dzisiaj odezwał sie fajny domek dla Żabci,ale niestety z Tarnowskich Gór :(

Krecio coraz szybciej zasuwa na wózeczku,mam całe nogi poobijane ...

Brutus to jeszcze szczylek tak na dobra sprawę,ale juz wymaga ułozenia...dzisiaj wszedł sąsiad i Brutusek dwa razy go próbował ugryżć...wcale mi sie to nie podoba...zawsze twierdziłam,że nie mam warunków i doswiadczenia dla duzych psów i chyba miałam rację...
Z domkiem Kory przełozone na jutro...

Guest Ryniu123
Posted

kod do banerka i linku do tematu krecika krecika
Przed skopiowaniem kodu w sygnaturę podpisu należy usunąć dolne podkreślniki za kodem URL i IMG (te: _)

[URL_="http://www.dogomania.pl/threads/213912"][IMG_]http://img718.imageshack.us/img718/4004/kreciku.jpg

Posted

kaja69 napisał(a):
Dzisiaj odezwał sie fajny domek dla Żabci,ale niestety z Tarnowskich Gór :(
Krecio coraz szybciej zasuwa na wózeczku,mam całe nogi poobijane ...
Z domkiem Kory przełozone na jutro...

Coś mi się zdaje ,że w treści ogłoszenia z którego korzystałam nie było podane , gdzie jest dt. Sprawdzę i w razie co , do następnych ogłoszeń poprawię i zaznaczę DUŻYMI literami,że Włocławek. Choć nawet wtedy ludzie nie doczytują i są zdziwieni jak się dowiadują gdzie jest pies.:roll:Ale ważne,że się ktoś odezwał, to dobrze rokuje....;)
Może Krecik na smyczy musi wyjeżdżać na spacery?:evil_lol:
Kciukam za Korę.:p

Posted

savahna napisał(a):
Coś mi się zdaje ,że w treści ogłoszenia z którego korzystałam nie było podane , gdzie jest dt. Sprawdzę i w razie co , do następnych ogłoszeń poprawię i zaznaczę DUŻYMI literami,że Włocławek. Choć nawet wtedy ludzie nie doczytują i są zdziwieni jak się dowiadują gdzie jest pies.:roll:Ale ważne,że się ktoś odezwał, to dobrze rokuje....;)
Może Krecik na smyczy musi wyjeżdżać na spacery?:evil_lol:
Kciukam za Korę.:p

Savahna,masz rację z podawaniem lokalizacji :) Nawet jak jest napisane wytłuszczonym drukiem to i tak ludzie sie pytaja o miejscowość :roll:

Posted

Drzagodha napisał(a):
Brutus to chyba młodziak, patrząc na zdjęcia dałabym mu max rok ;) A jak tam po ząbkach?

Po ząbkach tez bym mu tyle dała :) on jeszcze siusia jak dziewczynka:lol:

Kora w nowym domku :) Ryniu,ogromne dzięki za ten domek :)
Państwo z doświadczeniem,przesympatyczni,trudno wyjść od nich...Kora właściwie od razu poczuła sie jak u siebie,żadnej tremy właściwie nie było po niej widać...pięknie przybiegała do państwa na zawołanie...Korze nawet posłanko podpasowało i nawet kot nie przeszkadzał i jedzonko i w ogóle wszystko...a poza tym z państwem spotkam się w piatek prawdopodobnie i nie tylko...

Guest Ryniu123
Posted

Troszkę mi szkoda :) Bo Kora taka ładna i nie będzie jej fotek. Mam nadzieje, że odwiedzisz ją od czasu do czasu i pstrykniesz :)

Posted

Kora w nowym domku :) Ryniu,ogromne dzięki za ten domek :)
Państwo z doświadczeniem,przesympatyczni,trudno wyjść od nich...Kora właściwie od razu poczuła sie jak u siebie,żadnej tremy właściwie nie było po niej widać...pięknie przybiegała do państwa na zawołanie...Korze nawet posłanko podpasowało i nawet kot nie przeszkadzał i jedzonko i w ogóle wszystko...a poza tym z państwem spotkam się w piatek prawdopodobnie i nie tylko...

Ludzie, co za dzien, ja chyba dzis nie zasne....
- Kora w nowym domku
- Castor z kolesiem jada jutro do nowego domu
- Spanielek z jednego z "moich" watkow od DZIS w nowym domku
- Igla z Nitka takze znalazly nowy domek....
yuhu

tłamsik napisał(a):
Krecik będzie smutny, że nie ma już jego ukochanej, ale może sobie wybierze inną.. na pewno ma duży wybór ;)

masz racje tam tyle fajnych panienek,
ale cosik mi sie wydaje, ze on woli raczej postawne kobitki.... i maluchami sie nie interesuje.... na Boska np. nawet nie spojrzal...

Posted

Kava napisał(a):
masz racje tam tyle fajnych panienek,
ale cosik mi sie wydaje, ze on woli raczej postawne kobitki.... i maluchami sie nie interesuje.... na Boska np. nawet nie spojrzal...

No cóż.. trzeba szukać nowej tymczaski, żeby Krecik miał się w kim podkochiwać :D