Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kaja69']Łoj tam,łoj tam zaraz wielka...raptem 164 wzrostu,lekka nadwaga i od razu wielka

Am poskręcałam po swojemu

A Charlis jaki duzy?? bo moze jak Krecik stanie na nogi to Charlis skorzysta z wózeczka ...ja mam nadzieje ,ze niedługo wózeczek nie będzie nam potrzebny :)

Ryniu ,BMW...BMW...no żeby tak pomylic marki...ehhh

Charlie duży, średniak do kolana, ok 14 kg, ale on staruszek i przez kręgosłup nie potrafi utrzymać się na łapkach.... bierze Nivalin, jest niewielka poprawa - wyniesiony i postawiony potrafi niezdarnie troszkę pochodzić, czasem nawet potrzeby załatwi na podwórku

on nie da rady nawet na 2 kółkach, przednie łapki chyba nawet bardziej mu się rozjeżdżają niż tylne...
już i tak lepiej po 2 tygodniach na Nivalinie, wcześniej nie ustał ani chwilki

wet ocenia go na 17 lat.... a tylko 2 lata jest u mnie...

a co do marki Krecikowej fury... oczywiście, że ::cool3:
B - bardzo
M - mały
W - wóz

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mari23 napisał(a):

a co do marki Krecikowej fury... oczywiście, że ::cool3:
B - bardzo
M - mały
W - wóz

....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:....
A Charlie biedniutki, ale miał pod koniec trochę szczęścia jednak. Trafił na Ciebie.;)

Posted

A i jeszcze zapomniałam napisac ,że jak dzisiaj Krecik szalał swoim BMW to ucierpiały następujące istoty : Żabcia potrącona kołem,przednia łapka Ryżyka-najechana tez kołem,Dunio ,na którym zahamował Krecik no i oczywiście moje nogi...to tyle,zebyście nie mysleli,ze obyło sie bez strat :)

Posted

hebanowa napisał(a):
A Krecik to już skończy na tym wózku swoje życie?:-(
Nie ma dla niego szansy?
Tak powiedział wet?

Kochana jest duża szansa ,ze Krecik będzie biegał...ma zachowane czucie i odruchy :) najprawdopodobniej rdzeń nie został całkowicie uszkodzony...

Posted

tłamsik napisał(a):
Ale super :D:D:D Fajnie widzieć Krecika.. ciekawe jakie laski wyrwie na swoją nową furę ;)

Świetny pomysł! Krecik niech wyrywa wszystkie suczki w mieście, a Kaja je łaps! i na sterylkę :evil_lol:

Posted

[quote name='kaja69']A i jeszcze zapomniałam napisac ,że jak dzisiaj Krecik szalał swoim BMW to ucierpiały (...)to tyle,zebyście nie mysleli,ze obyło sie bez strat :) Normalnie pirat drogowy.

[quote name='kaja69']Kochana jest duża szansa ,ze Krecik będzie biegał......
To dopiero bedzie widok....

[quote name='Lemoniada']Świetny pomysł! Krecik niech wyrywa wszystkie suczki w mieście, a Kaja je łaps! i na sterylkę :evil_lol:
.......

Posted

Lemoniada,pomysł świetny,ale pod warunkiem ,że sama nauczyłabym sie robić te sterylki :lol:

Dzisiaj rano Krecio nie miał ochoty zbytnio biegać ,ale to moze dlatego,że przed sniadankiem był ,a on straszny łakomczuch...za dużo tez różnych dołków mam na powdwórku i biedak jak wpadnie nie potrafi już z niego sie wykaraskać...te dołki to ja se sama nie robie ,żebyście nie mysleli...głównie Ares czegoś w ziemi szuka i to dość głęboko:diabloti:

Posted

kochane witam z ranka....
otoz wczoraj o 14.55 przyszlo do nas tornado, przynioslo grad wielkosci malych jajeczek, deszcze, smieci, masy wody ze strumykow, ktorych tak normalnie to wogole nie ma, wichura byla taka ze znowu lasy pokladlo, dachy pozabieralo i wiele innych szkod... pradu nie bylo az do 22-tej....

dlatego musze teraz szybciutko cofnac sie w czasie o relacje o malym kaskaderze poczytac... a w miedzyczasie prosze mi Zabola wymiziac.... a tak wogole to nadaje jej dzis nowe imie BOSKA

Posted

[quote name='kaja69']Lemoniada,pomysł świetny,ale pod warunkiem ,że sama nauczyłabym sie robić te sterylki :lol:

Dzisiaj rano Krecio nie miał ochoty zbytnio biegać ,ale to moze dlatego,że przed sniadankiem był ,a on straszny łakomczuch...za dużo tez różnych dołków mam na powdwórku i biedak jak wpadnie nie potrafi już z niego sie wykaraskać...te dołki to ja se sama nie robie ,żebyście nie mysleli...głównie Ares czegoś w ziemi szuka i to dość głęboko:diabloti:

Kaja, a jak ma wygladac rehabilitacja? bo rozumiem, ze jesli sa szanse na to chodzenie, to trzeba jakos te nozki cwiczyc, czy poprostu samo jakos czucie powroci?

Posted

[quote name='Kava']kochane witam z ranka....
otoz wczoraj o 14.55 przyszlo do nas tornado, przynioslo grad wielkosci malych jajeczek, deszcze, smieci, masy wody ze strumykow, ktorych tak normalnie to wogole nie ma, wichura byla taka ze znowu lasy pokladlo, dachy pozabieralo i wiele innych szkod... pradu nie bylo az do 22-tej....

dlatego musze teraz szybciutko cofnac sie w czasie o relacje o malym kaskaderze poczytac... a w miedzyczasie prosze mi Zabola wymiziac.... a tak wogole to nadaje jej dzis nowe imie BOSKA

O boziu,to miałaś atrakcje

Ciekawe jak wpadłaś na to imię
[quote name='monika083']Kaja, a jak ma wygladac rehabilitacja? bo rozumiem, ze jesli sa szanse na to chodzenie, to trzeba jakos te nozki cwiczyc, czy poprostu samo jakos czucie powroci?

Na moje mozliwości to jedyna rehabilitacja to wózeczek,ćwiczenia w wodzie i masowanie mięśni ...to wszytko co mogę dla niego zrobić...

[quote name='savahna']Tak,tak......

Boska właśnie śpi,więc nie za głośno z ta gitarrrą...

Posted

[quote name='kaja69']
Na moje mozliwości to jedyna rehabilitacja to wózeczek,ćwiczenia w wodzie i masowanie mięśni ...to wszytko co mogę dla niego zrobić...

QUOTE]

no to bardzo duzo:) wlasnie o to mi chodzilo, czy cos trzeba robic, masowac miesnie wlasnie itd. Na watku suni po operacji potrzaskanej miednicy byla tak cwiczona, ze podnosili jej dupke na szaliku i ona troszke tymi nozkami czlapala, az w koncu zaczela smigac sama.

Posted

monika083 napisał(a):

no to bardzo duzo:) wlasnie o to mi chodzilo, czy cos trzeba robic, masowac miesnie wlasnie itd. Na watku suni po operacji potrzaskanej miednicy byla tak cwiczona, ze podnosili jej dupke na szaliku i ona troszke tymi nozkami czlapala, az w koncu zaczela smigac sama.

I tak samo można ćwiczenia w wodzie robić :)

Moja Xara miała połamana miednicę ,ale ona jakos sama sie zrehabilitowała,trzeba było wręcz ja hamować ,żeby za dużo sie nie ruszała...ale każde złamanie jest inne,ona miała to szczęscie,że nie musiała byc rehabilitowana,bo ja bym chyba nie dała rady fizycznie ponad 20 kg utrzymywać i prowadzać :evil_lol:

Guest Ryniu123
Posted

W wodzie powinien pływać sam z jakimś małym kapokiem

Posted

Wodę do pływania mam ino kapoka brak...ale to i tak wtedy pies wchodzi do wody z kimś,zwłaszcza z takim ,który sam normalnie nie wszedłby do wody...

Guest Ryniu123
Posted

kaja69 napisał(a):
Wodę do pływania mam ino kapoka brak...ale to i tak wtedy pies wchodzi do wody z kimś,zwłaszcza z takim ,który sam normalnie nie wszedłby do wody...

kapok ? a jakaś dętka od roweru :) Butelki po napojach :) troszkę pracy i gotowy :) Zresztą pies i tak się nie utopi, powinien świetnie pływać.
tu dowód:
[video=youtube;LG831Ba0WKU]http://www.youtube.com/watch?v=LG831Ba0WKU&feature=player_embedded#![/video]

Posted

Ryniu123 napisał(a):
kapok ? a jakaś dętka od roweru :) Butelki po napojach :) troszkę pracy i gotowy :) Zresztą pies i tak się nie utopi, powinien świetnie pływać.
tu dowód:
[video=youtube;LG831Ba0WKU]http://www.youtube.com/watch?v=LG831Ba0WKU&feature=player_embedded#![/video]

Ale Krecik ma nozki nieruchome, to ja bym nie ryzykowal tak bez zabezpieczenia wlasnie.Kurcze , drogie te kapoki , na allegro 70 zl i wzwyz.Moze cos pokombinowac z takimi skrzydelkami dla dzieci.

Posted

o skrzydelkach dla dzieci tez juz myslalam, ale nie wpadlo mi do glowy na co je mu zalozyc....
taka detka od roweru to niezly pomysl.... trzeba by poglowkowac jak go w nia owinac, zeby nie wypadl....

Guest Ryniu123
Posted

monika083 Vivien również ma nieruchome nóżki. Załatwia się pod siebie. A siusiu trzeba wyciskać.
Wcale nie jest wolniejsza od innych psów w pływaniu