Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niko,dzisiaj rano jakimis sobie tylko znanym sposobem opuścił na chwilke moja posesje a potem to juz siedział grzecznie:cool3:
A Dafi czuje sie bardzo dobrze po sterylce,jakby kto pytał:evil_lol:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłaszam Dafi na kujawsko pomorskie. Jak będziesz mogła Kaja to napisz więcej o nie na wątku,żeby jakoś tekst do ogłoszeń rozszerzyć. Wolałabym nie pisać o jej przeszłości, a raczej pozytywnie.
http://kujawsko-pomorskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DAFI-lagodna-wysterylizowana-suczka-mieszaniec-w-typie-sznaucer-W0QQAdIdZ314756900
A można by ją zważyć, a może i zmierzyc. Zawsze to daje wyobrażenie oo wielkości psa....
Ania, potwierdzenia maili jakieś moga przyjść....

Posted

Savahna,śliczne dzięki :) Już przyszły linki do aktywacji ogłoszonej :)
Dafi ważyła ok 9 kg,ale ona była strasznie chudziutka,myślę,ze spokojnie dojdzie do ok 11kg,a wielkościa to jest tak do połowy łydki,mojej oczywiście...a charakterek ...wesoła,lubi się bawić,w domu bezproblemowa,nic nie niszczy,nie ściąga,zachowuje czystość...i jak to takie psy boi się podniesionego głowu,a najbardziej reaguje na takie soczyste przekleństwa,od razu ogon pod siebie i ucieka na bezpieczna odległość...ale chyba takie szczegóły nie nadaja sie do ogłoszenia :)

A wczoraj miałam problemy z kompem a się troche wydarzyło...Brutus,tak jak sie spodziewałam wrócił z adopcji,młodsza córka państwa bardzo się go bała,oni mysleli,że się oswoi,ale to się wręcz nasilało...w każdym razie na Brutuska czekał juz następny domek,sprawdzony,byłam tam nawet z Brutusem na wizycie pa i wszystko było ok...jest teraz u mojej siostry:) Póki co szwagier zgodził się ,że niby ma być na dt,ale siostra nie kazała dawać ogłoszeń ,ma nadzieję i jej mąż dojdzie do tego wniosku,że to pies dla nich.U siostry sa dwie małe sunie i narazie trwa zapoznawanie,ze strony Brutusa nie ma problemu,ale te dwie krzykaczki chca cały czas pokazać,że duzy to nie znaczy ,że ma jakies prawa...

Posted

Z góry przepraszam za zapewne kolejny spam w moim wykonaniu, ale pragnę Was zaprosić na kilka wątków, na których psiaki proszą o pomoc w szukaniu DS:

Boss – pies o naturze huskiego, który swoim hipnotyzującym, miodowym spojrzeniem urzeka każdego.

http://www.dogomania.pl/threads/213576-Zjawiskowy-mix-ON-HUSKY-cierpi-w-betonowym-wi%C4%99zieniu...-Pilnie-DS-!!!

Mora i Morus – dwa psy (osobno do adopcji) małe, zabrane od kobiety, która w bloku urządziła sobie mini schronisko. Uczą się na nowo żyć.

http://www.dogomania.pl/threads/214737-Mora-i-Morus-dwa-psiaki-zabrane-od-kobiety-kt%C3%B3ra-w-bloku-urz%C4%85dzi%C5%82a-mini-schronisko

Almond – malutki, głuchy staruszek z zaćmą.... Ma kilkanaście lat, ale jest niesamowicie kochany.
Szukamy pomocy w poszukiwaniach domu, musi go znaleźć przed zimą!!!

http://www.dogomania.pl/threads/214736-Almond-nasz-s%C5%82odki-migda%C5%82ek-do-adopcji-ch%C4%99tnie-uzupe%C5%82ni-tw%C3%B3j-dom!!!-DS-PILNIE-!!!

Niechciane i zapomniane z Uciechowa – jest ich ok. 10 , czekają w schronsisku lub DT dłużej niż 10 miesięcy. Prośba ogromna: ogłoszenia, allegro, pomoc w opłaceniu dlugów 2 z nich oraz ogólna obecność na wątku.

http://www.dogomania.pl/threads/210281-Niechciane-i-zapomniane-czekaj%C4%85-latami..-%C5%BByj%C4%85-nadziej%C4%85-schronisko-Uciech%C3%B3w

Te psiaki potrzebują naszej pomocy!!!

Posted

A ja się tak zastanawiam, jeśli rodzice wiedzieli,że dziecko boi sie psów, no albo boi sie dużych...to nie mogli małego szczeniaka szukac? Do takiego łatwiej by się było dziecku przyzwyczić.:razz:
Trzymam kciuki za ds Brutuska.:loveu:

Posted

Wiesz savahna sa ludzie ,którzy nie chcą młodych szczeniorków,nauka czystości,szkody w domu itp...oni zadzwonili do mnie z pytaniem o Korę,więc przedstawiłam im swoja oferte psów i wybrali Brutusa...pani oddała nawet wszystko co dla niego zakupili mojej siostrze...było im przykro,że nie wyszło...pewnie teraz odczekaja kilka lat zanim zdecyduja sie na kolejnego,ale przynajmniej juz wiedza jaką mają przeszkodę...
A Brutusek dzisiaj zjadł mojej siostrze dwie poduszki ogrodowe,próbował przesadzic kwiaty doniczkowe w ogrodzie,powyjmował juz z doniczek i pokopał kilka dołków:evil_lol: i jeszcze cos tam zrobił ,ale juz nie pamietam....a najmłodsza ratolośl siostry 15 miesięczna jak go widzi to juz buzie rączkami zasłania ,bo jak siostra nie zdąży ,to mała dostaje soczystego buziaka:diabloti: a i koleżanka bała się wejść do siostry jak zobaczyła olbrzyma,Brutusek robi wrażenie...

A mój najnowszy tymczasik tez się rozkręca:lol:,juz zaczyna szczekać na wchodzących,wita się ze mną i w ogóle jest fajowy...po niedzieli umowię się na wycięcie jajeczek:evil_lol:

Posted

moze to i lepiej, ze troche dalej
bo ciagle bys do niej na pogaduszki musiala latac... a tak masz wymowke....

a tak naprawde to szkoda....juz sie do niej tak przyzwyczailam

Posted

Ehhh i dobra i nie dobra :( Prosiłam dziewczyny z Sosnowca żeby przedstawiły pani inne strasze ,malutkie psiaki z okolicy,bo a nuz sie którys spodoba i bez sensu byłoby wozic Boska tyle kilometrów jak pod noskiem byłby tez psiak ,w którym pani sie zakocha.Ale pani zakochana w Żabci :) i coz przyjdzie mi sie rozstac z moim Żabiszonkiem :( gdzie ja takiego drugiego psiaka znajdę :(

Posted

savahna napisał(a):
Kaja ma dobra wiadomość...Boska ma domek?!:evil_lol:
Edit:
Buuhaha...ale jaja,zgadłam....:roflt::roflt::roflt:
Bo,żeby nie było. Pisałyśmy Kaja równocześnie.

To jednocześnie na łaczach byłysmy :)

A z pania pisze juz od jakiegoś czasu...pani niedawno opiekowała się strasza sunia znajdka przez 4 lata i sunia odeszła jej,miała raka trzustki ...Pani Amelia teraz chce dac schronienie i opieke następnemu starszemu psiakowi ...

Posted

kaja69 napisał(a):
Atko juz powiedziałam,patrz wyżej :)
Od czwartku zaczynam ryczeć i nic mi w tym nie przeszkodzi:placz:

Otworzyłam sobie okno i nie odświeżyłam... Świetnie!!! Żabulec jedzie do domku!!! Hip, hip, hurra!!! Powarcz jej trochę ode mnie i mojego zwierzyńca ;)

Posted

Kava napisał(a):
to juz macie nawet transport zalatwiony?
powiedz jeszcze ze sama ja zawozisz?

Oczywiście ,ze sama osobiscie :) Przeciez nie dam Żabci komus obcemu,bo to byłby dla niej za duzy stres...

Posted

ataK napisał(a):
Otworzyłam sobie okno i nie odświeżyłam... Świetnie!!! Żabulec jedzie do domku!!! Hip, hip, hurra!!! Powarcz jej trochę ode mnie i mojego zwierzyńca ;)

Ale jutro ,bo dzisiaj juz spi...a wiesz Żabci lepiej nie ruszac jak jest cichutko :)

Posted

kaja69 napisał(a):
Ale jutro ,bo dzisiaj juz spi...a wiesz Żabci lepiej nie ruszac jak jest cichutko :)

To ciiiiicho... Nie klikaj tak głośno w klawiaturę...

Posted

kaja69 napisał(a):
Oczywiście ,ze sama osobiscie :) Przeciez nie dam Żabci komus obcemu,bo to byłby dla niej za duzy stres...

rozumiem, ale o jedno cie prosze....

W DRODZE POWROTNEJ JEDZ Z ZAMKNIETYMI OCZAMI...please
a jezeli mimo tego zobaczysz na drodze jakiegos.... to wiedz, ze on ma juz dom.....

szczesliwej podrozy i wszystkiego dobrego.... niestety nie bede mogla podac ci kleenexa na otarcie lez

Posted

ataK napisał(a):
To ciiiiicho... Nie klikaj tak głośno w klawiaturę...

Juz ciszej nie mogę:roll:

Kava napisał(a):
rozumiem, ale o jedno cie prosze....

W DRODZE POWROTNEJ JEDZ Z ZAMKNIETYMI OCZAMI...please
a jezeli mimo tego zobaczysz na drodze jakiegos.... to wiedz, ze on ma juz dom.....

szczesliwej podrozy i wszystkiego dobrego.... niestety nie bede mogla podac ci kleenexa na otarcie lez

A jak mam jechać??? Nie dośc ,ze zero orientacji w terenie i i tak obawiam sie żebym czasem przez pomorze nie pojechała i jeszcze z zamknietymi oczkami:roll: moment i zaparkuje na pierwszym drzewie...A klateczke wezme i tak :) tak na wszelki wypadek:evil_lol: moze jakis psiak na stopa będzie chciał się zabrać:evil_lol:

Drzagodha napisał(a):
No to życzymy powodzenia Żabulkowi :thumbs:

Jeszcze jesteśmy za etapie trzymania kciuków za szczęsliwą dostawę :cool3: