Poker Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ja wysyłam ogłoszenia do Wyborczej bardzo często i zawsze prędzej czy później ogłoszenia się ukazują. Czasem wysyłam to samo ogłoszenie kilka razy co 2 - 3 dni . Nie trzeba iść tylko napisać tekst, dołączyć zdjęcie i wysłać na adres [email protected]. Poprosić o pilne zamieszczenie ze względu na to ,że znaleziony i szuka właściciela. Quote
NikaEla Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 robiłam tak :( Ogłaszałam Dudka, Milę i Melę... Quote
paniMysza Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [quote name='Jaga.']a może ktoś zrobiłby psiakowi banner?[/QUOTE] no ja nawet wiem, kto potrafi;) Quote
Jaga. Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 może ktoś zrobiłby naprawdę ładny banner, ja się na tym nie znam :) Quote
paniMysza Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 [quote name='Jaga.'] może ktoś zrobiłby naprawdę ładny banner, ja się na tym nie znam :) oj juz nie bądź taka skromna;) wielkie dzieki! kto ponosi?:) Quote
Korenia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 No to ja też się przyłączę do podniesienia ;) Quote
paniMysza Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 rozwiesiłam kilka plakatów w okolicy. spotkałam tez pania, która przez kilka dni dokarmiała psiaka i wynosiła mu wode. ona twierdzi, że to suczka:) juz teraz zgłupiałam, w środe byłam pewna, ze mignął mi siusiak w przelocie, a w schronie byłam tak przejeta ogromem bid, ze nie upewniłam sie, czy ten siusiak to zwidy, czy prawda;) no nic to, trzeba to sprawdzić. w tym tygodniu nie bede niestety mogła do schroniska podjechać, ale na pewno będe tam dzwoniła. ponawiam tez prośbe do tych dziewczyn, które będą w najbliższym czasie w schronie, aby zaglądnęły do tej bidy (kwarantanna, boks 32) i zapytały weta o ta skórkę. Quote
NikaEla Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 tak nie całkiem na temat, ale.... jeśli jakaś wspaniała ciotka chce wspomóc dyszką to zapraszamy http://www.dogomania.pl/threads/205373 Bazarek cegiełkowy na dług cioteczki ulv. Quote
Poker Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ciekawe jak ten ruchliwy słodziak znosi siedzenie w ciemnym karcerze.Nie mogę sie uspokoić na myśl,że psy nie mają na kwarantannie dziennego światła. koszmar. Quote
paniMysza Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Poker napisał(a):Ciekawe jak ten ruchliwy słodziak znosi siedzenie w ciemnym karcerze.Nie mogę sie uspokoić na myśl,że psy nie mają na kwarantannie dziennego światła. koszmar. jutro będę dzwoniła w jego sprawie. on właśnie nie jest jakis taki mega ruchliwy. jest spokojnym psiakiem. jak odeszliśmy od jego kojca, poszedł do swojego domku bez pisków i szczekania. a wcześniej, wesoło, ale spokojnie do nas wyszedł i usiadł koło mnie. jest mega słodki. jak dla mnie - piesek idealny. niestety juz trzeciego nie moge wziąć:( jak jeszcze "był na wolności" też nie szalał specjalnie - pobiegał chwilke za piłeczka, a potem zaniósł ja sobie na słoneczo i sie połozył. moze jest jeszcze słaby. ale widać, ze sprawia mu wielką radość przebywanie z człowiekiem. dlatego bardzo chcę mu kogos znaleźć. a poza tym obiecałam mu to:) Quote
olivetshka Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 A może ten piesek się zgubił komuś? Przegladaliscie ogloszenia? Quote
paniMysza Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 olivetshka napisał(a):A może ten piesek się zgubił komuś? Przegladaliscie ogloszenia? nie sądzę, ale na wszelki wypadek zaczęłam juz dziś rozwieszać plakaty. w piatkowej wyborczej nie widziałam, zeby ktos szukał takiego psiaka. jesli ktos chce plaka, moge podesłać na maila. Quote
rutta Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 byłyśmy dzisiaj w schronie, zaglądnęłam do niego, nie wiedząc, że to Pele i że ma swój wątek. Jest cudny, bardzo kontaktowy, na prawdę słodziak. Będę mogła do niego zajrzeć dopiero w weekend, tymczasem zapisuję się u malucha. Quote
Korenia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Poker napisał(a):Ciekawe jak ten ruchliwy słodziak znosi siedzenie w ciemnym karcerze.Nie mogę sie uspokoić na myśl,że psy nie mają na kwarantannie dziennego światła. koszmar. Jak to nie mają? Przecież mają i boks zewnętrzny i boks wewnętrzny, chyba, że ostatnio się coś zmieniło ? Quote
paniMysza Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 rutta napisał(a):byłyśmy dzisiaj w schronie, zaglądnęłam do niego, nie wiedząc, że to Pele i że ma swój wątek. Jest cudny, bardzo kontaktowy, na prawdę słodziak. Będę mogła do niego zajrzeć dopiero w weekend, tymczasem zapisuję się u malucha. świetnie! ja pewnie dopiero w nastepny weekend (za dwa tygodnie) bede mogła zaglądnąć, więc będe wdzięczna za każda wizyte u niego:) Quote
paniMysza Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 nie mogę sie dodzwonić do weterynarza w schronisku. jeszcze będe próbowała. ponawiam prośbę, bo piesek ma szansę na miesięczny DT w kwietniu - jesli któras z was będzie w schronisku, bardzo prosze zapytajcie o skóre malucha, czy wiadomo, co to jest, czy człowiek moze sie tym zarazić. wielkie dzięki:) Quote
iwa77 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Ja dzisiaj dowiadywałam się o maluszka . Niestety jednoznacznie nie wiemy nic ... Jak na razie Pele dostaje Biocan i Ivermine czyli leczenie( niestety trochę w ciemno , gdyz nie ma możliwosci w schronisku dokladnego ,a własciwie to żadnego zbadania zeskrobiny ) w kierunku świerzbowca i grzybicy. Kolejne dawki obu leków podaje się w pewnych odstępach czasowych czyli za ok 7-10 dni powtórka. Wtedy będzie też ocena stany skóry.Nie wyklucza się jednak tez opcji ,że może to byc na tle alergicznym np. alergia pokarmowa .Teraz nie ma dr. Raka będzie dopiero w drugiej połowie tygodnia - wtedy jeszcze dopytam o to leczenie i diagnozę . Dzisiaj strasznie lało , nie widziałam maluszka na zewnątrz i nie wiem jak to jest z tą jego płcią :) ,ale w karcie ewidencyjnej figuruje jako 1 roczny chłopczyk ... Quote
Recommended Posts