Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies na jeżyku ma bakterie, wylizując rane ciągle nanosi na nią bakterie. Wiec bardzo łatwo o jakies powazne zakarzenie, z regóły wylizywanie nie jest złe ale lepiej dmuchac na zimne.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ok, jestem załamana. wróciłam właśnie po godzinnej konsultacji z profesorem odnośnie wyników krwi frodziszona.

poziom wapna się obniżył pomimo doustnych preparatów. co ja mówię -obniżył... spał na łeb, na szyję... ca : p wynosi 1:1

wskazania na najbliższy czas: 10 zastrzyków dożylnych z koktailem witaminowo-wapniowym, uderzeniowa dawka pojedyńcza witaminy D3 i preparat Trauma coś tam -który ma być lekiem homeopatycznym... oraz żadnego skakania, uwaga na schody i ogólnie pilna obserwacja czy aby nie kuleje.

jestem głupia i nie wiem czemu aż mi się ryczeć chce.

Posted

ojej to nie zafajne to co piszesz.. boszze i pomyslec, ze ja cek kamrilam chappi i zadnych badan nie robilam.. a kulal raz jak dostal wciry od innego psa.. ale to przeszlo po tyogdniu... ahh trzymam kciuki zeby bylo ok.. i wiecej wiecej plywania jak macie taka mozliwosc:)

Posted

frodo pływa prawie codziennie - uwielbia wodę w każdej postaci. mam szczęście że nad morze na plaże gdzie mogą pływać psy mam około 15 minut samochodem. a w zasięgu 15 minutowego spaceru od domu mam dwa stawy. więc pływanie mamy często...

nic nie kuleje, biega, skacze jak nakręcony. z wody wyjśc nie chce wręcz. śmieję się że wodołaza mam, a nie typ donka...

Posted

[quote name='ayshe']tak.zawsze bierze sie pod uwage wartosci wapna,fosforu i magnezu.[/quote]

Ayshe możesz luknąć:
Sód 153 mmol/l
Potas 4,3 mmol/l
Calcium 2,73 mmol/l
Adjust calcium 2,7 mmol/l
Magnez 0,81 mmol/l

Sabra ma 6 lat .

Posted

Dziadu cos mi sie rozłozył :shake: Wracamy ze spaceru (takiego "na siku i qpe") i widze, ze chłop mi zwalnia, troche jakby kuleje na tylne łapsko, głowa opuszczona zaraz sie połozył na ziemi a raczej cały wywalił na boku na chodniku :roll: wrocilismy, zjadł sniadanie czyli apetyt jest ale jakos nie bardzo moze sobie miejsce znalezc :shake: chwile polezy, podrzemie, zaraz zmienia miejscowke jakis taki nie teges jest :-(

W łapsko nic nie weszło wiem bo sprawdzałam :roll: cholera, tyle spokoju było :mad: wieczorem chyba do weta pojdziemy bo ja to przewrazliwiona panikara jestem na jego punkcie :oops: no chyba ze bedzie ok do tego czasu, po południu jade po pieniadze zobaczymy jak bedzie jak wroce

Posted

[quote name='lizka']Dziadu cos mi sie rozłozył :shake: Wracamy ze spaceru (takiego "na siku i qpe") i widze, ze chłop mi zwalnia, troche jakby kuleje na tylne łapsko, głowa opuszczona zaraz sie połozył na ziemi a raczej cały wywalił na boku na chodniku :roll: wrocilismy, zjadł sniadanie czyli apetyt jest ale jakos nie bardzo moze sobie miejsce znalezc :shake: chwile polezy, podrzemie, zaraz zmienia miejscowke jakis taki nie teges jest :-(

W łapsko nic nie weszło wiem bo sprawdzałam :roll: cholera, tyle spokoju było :mad: wieczorem chyba do weta pojdziemy bo ja to przewrazliwiona panikara jestem na jego punkcie :oops: no chyba ze bedzie ok do tego czasu, po południu jade po pieniadze zobaczymy jak bedzie jak wroce[/quote]

Ech te nasze psiaki.......
Ja też na punkcie Sabry jestem przewrażliwiona......
Lizka to zdjęcie w avatarku było robione w Krakowie??
Jakaś ta ścieżka jest mi znajoma......
Zdrówka dla psiaka.

Posted

No a my dzisiaj szalałysmy w lesie i w mini-zalewie i chcielismy iść na długaśny leśny wypad, rzucam szyszeczki w trasie i suka mi sie frontem pokazała a ja tu widze dwie łapy, a konkretnie nadgarski we krwi :-o A ona nic, ryj jej sie cieszy i ani odrobiny kulenia. Mysle, pewnie sobie przecieła na szkle, ale dziwne, bo wysoko. No, ale było trzeba zawrócic do domu. W domu sie zmyło krew, okazało sie ze rana na jednej łapie, ciecie nawet nie 1 cm, a druga we krwi, bo sie ocierała o tą. Troche kapało, opatrunek jest, a teraz cholera zaczeła kuleć :mad:

Posted

[quote name='BeataSabra']Ech te nasze psiaki.......
Ja też na punkcie Sabry jestem przewrażliwiona......
Lizka to zdjęcie w avatarku było robione w Krakowie??
Jakaś ta ścieżka jest mi znajoma......
Zdrówka dla psiaka.[/quote]

Tak, w K-wie :cool3: dokładniej to na Biezanowie ;)

Musze zweryfikowac - Borys kuleje ale na przednia łape :shake: nie wiem czemu mi sie zdawało ze na tylna :roll:
Po południu było lepiej a teraz znow gooorzej - jutro idziemy do weta, nie wiem czy to moze miec zwiazek z dysplazja, w ogole nic nie wiem :-(

Posted

No ja posmarowałam wczoraj Tribiotykiem i dzisiaj praktycznie rana juz zasklepiona i suchutka, suka juz mniej kuleje :) Trzymam kciuki za Boryska, to pewno nic groznego.

Posted

My po wizycie u weta - Borys dostał zastrzyl przeciwzapalny i przeciwbolowy - prawdopodobnie to zwyrodnienie stawow.
Boli go bardzo, chwilami popiskuje, ciagle podnosi łapke. Spacery mamy zarzadzone przez tydzien tylko na siku i qpe, jest na tyle nieciekawie ze w drodze powrotnej musiał byc niesiony na rekach do autobusu :-( zal mi go strasznie, za 7 dni kontrola, przeswietlenie rtg i zobaczymy co dalej (o ile sie to nie cofnie po kilku dniach) :roll: :shake:

Weterynarz jak go zobaczyła, stwierdziła ze na bank nie ma 9 lat (drugi z Arki to potwierdził) :evil_lol: ma na pewno mniej nawet moze 7 lat :multi:

Trzymajcie kciuki!!!

Posted

Dziewczyny potrzebuje nazwiska DOBRYCH! ortopedów, nazwy przychodni w których przyjmują i najlepiej strony netowe tych przychodni... tak szybko jak się da.. najlepiej byłoby gdyby jakies dobry ortopeda przyjmowała w przychodni w której robi się ekg serca .....

Posted

U nas beznadziejnie:shake: boli go jak cholera, popiskuje, do połozenia sie przymierza sie dłuzszy czas o spacerach nie ma mowy najwyzej siknie zaraz po wyjsciu z klatki i to tak zeby oproznic pecherz na raz i tyle plus pare dni biegunki :-( dobrze o tyle ze ma apetyt

Dzis do weta idziemy znowu, zastrzyle nic nie dały czekam na dalsze decyzje i badania ale dałabym wszystko zeby juz nie cierpiał :placz:

Posted

misiek miał w piątek rtg. i szybka decyzja- natychmiast antybiotyki i zabieg usunięcia mięśni. i tak prawdopodobnie nie uratuje go przed operacją usunięcia główek kości...

frodo nadal na zastrzykach, ale jego to energia rozpiera. misiek cały tydzień musi być oszczędzany i izolowany... szkolenie poszło na hak na razie.

miałam plany wyjechania z psem na tydzień do volkslandu, ale teraz to... no właśnie... tylko do weta mogę planować wyjazd. i na dodatek nie pojadę na plaże pływać, bo misio nie może, a frodo musiał zostać w domu, bo na zastrzyk go później mama weźmie...

:shake:

Posted

[quote name='AM']My mamy 21 sierpnia operację... Strasznie się boję :placz: :placz: :placz:[/quote]
21 od samego rana trzymam kciuki za powodzenie tej operacji !!!!!
Aneta bedzie dobrze !!!

Posted

AM-bedzie dobrze.aczkolwiek wiem jak ciezko jest czlowiekowi w takiej chwili.bedzie dobrze.po prostu nie moze byc inaczej dla ciebie i dla ciastka:loveu: .

Posted

dziewczyny bedzie dobrze !
aneta ty masz przynajmniej szanse ze bedzie 100 % powrotu do zdrowia .
ja tylko kiedys ,oby jak najpóźniej , musze znaleźc ładny ogródek :placz: dla psa ,jak to trywialnie ktos mi niedawno okreslil .

Posted

a no co się dzieje .... ta kulawizna za długo trwa, dostał 4 zastrzyki przeciwzapalne co drugi dzień podawane a on nadal kuśtykał .... przed podaniem tej serii tydzień wczesniej mial tez dwa bo okuśtykał na ta samą nogę i ja gooopia z piłeczka zaczełam zabawy.... zamiast dać mu odpocząć.... się powtórzyło .... tylko tak na dziś dzień nie kuleje, nie kuśtyka i podejrzewam że to nie koniecznie kulawizna ale jakiś uraz ścięgna lub mięsni ,... niestety pani wet nie bardzo wie co mu jest a inn weterynarze u mnie to wogóle porażka ....dla lepszego obrazu prześwietlenie ...chociaz naciągnięcia ścięgna czy mięśnia to nie pokaże ....

Posted

[quote name='mch']
ja tylko kiedys ,oby jak najpóźniej , musze znaleźc ładny ogródek :placz: dla psa ,jak to trywialnie ktos mi niedawno okreslil .[/quote]

[B]Monika,[/B]
5 lat temu moja suczka bokserka zachorowała na nerki. Wet powiedział, że może pożyje 1,5-2 lata - byłam totalnie załamana, wylałam hektolitry łez. Suka żyje do dziś i nie zamierza się jeszcze wybierac na tamten świat. Musisz myśleć pozytywnie choć wiem, że zawsze są dni "załamki".

PS. Który pies Ci choruje i na co? Bo ja nic a nic nie wiedziałam, że Ci piesio choruje :placz:

Posted

nie ,ja sie nie załamuje , tffarda jestem mimo wszystko .
źabowski ma przeciez galopującą dysplazje łokcia ,a ruda bradykardie . niezły zestawik co ??? zadne nie umiera juz dzis czy jutro . nie mniej jednak podstawą co by nie mowic bytu psa jest zdrowy uklad ruchu . aaaa zapomnialam dodac do kpl ze ruda miala jesienią wycięty guzek zdiagnozowany jako nowotwór złosliwy .

Posted

[quote name='mch']nie ,ja sie nie załamuje , tffarda jestem mimo wszystko .
źabowski ma przeciez galopującą dysplazje łokcia ,a ruda bradykardie . niezły zestawik co ??? zadne nie umiera juz dzis czy jutro . nie mniej jednak podstawą co by nie mowic bytu psa jest zdrowy uklad ruchu . aaaa zapomnialam dodac do kpl ze ruda miala jesienią wycięty guzek zdiagnozowany jako nowotwór złosliwy .[/quote]

To faktycznie zestaw :placz: :placz: :placz:
Co dajesz Źabie na stawy?