Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MaDi napisał(a):
Dawałaś jej coś na robale?
Ja jestem przewrażliwiona w tym temacie z powodu Czupy i psiaka znajomych który wczoraj przypłacił zarobaczenie życiem:(

Dostała na robale ponad tydzień temu w schronie i wczoraj u weta pastę. Na szczęście już przeszło, sunia nieco zjadła i się bawi ;) Może to też ze zmiany jedzenia, bo dotąd jadła tylko mleko matki, a teraz jakieś inne coś...

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dostała na robale ponad tydzień temu w schronie i wczoraj u weta pastę. Na szczęście już przeszło, sunia nieco zjadła i się bawi ;) Może to też ze zmiany jedzenia, bo dotąd jadła tylko mleko matki, a teraz jakieś inne coś...

Może TZ za mocno ją ściska:evil_lol:?

Posted

MaDi napisał(a):
Może TZ za mocno ją ściska:evil_lol:?

Hihihi coś w tym jest. Jak ją łapiesz jedną ręką to się wokół niej zwija jak ulęgałka :evil_lol: Kiedy jest nasz ulubiony wet w lecznicy? Poszłabym z nią, bo cały czas z oczek leci, a i białko nieco przekrwione, więc podejrzewam, że to zapalenie spojówek.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Hihihi coś w tym jest. Jak ją łapiesz jedną ręką to się wokół niej zwija jak ulęgałka :evil_lol: Kiedy jest nasz ulubiony wet w lecznicy? Poszłabym z nią, bo cały czas z oczek leci, a i białko nieco przekrwione, więc podejrzewam, że to zapalenie spojówek.

Pewnie jak zawsze do 15tej.

Posted

Dotka dziś została sama od 10 do 15 - bardzo dzielnie to zniosła, bez piszczenia. Kupa już całkiem w normie, zupełnie nieśmierdząca, siku tylko ma matę. W nocy kilka razy się budziła, ale i tak było nieźle jak na pierwszą noc. Dostaje kurczaczka z Britem Care Puppy rozmoczonym na papkę, a teraz właśnie zjada kostkę z witaminami ;) Baaaardzo cieszyła się na widok człowieka, ale widać, że nie miała z nim kontaktu, co nie zachowuje się jak inne szczenięta wychowane gdzieś w domach.

Posted

jaka piękność, jak zobaczyłam zdjęcia to aż zamarłam na chwilę, bo w schronisku w mazowieckim jest/była w sobotę bardzo podobna, tylko starsza troszkę tak z 2,5 - 3 mce, mimo iż starsza to tylko minimalnie większa.
Piękniutka !

Posted

Agusiaczek napisał(a):
Kochana ślicznota :) Jaka puszysta po kąpieli!

Noo, taki puszek się z niej zrobił, specjalny szampon mamy, więc widać jest skuteczny :) Plamy pod oczami jednak nadal takie, jak były.

tripti napisał(a):
jaka piękność, jak zobaczyłam zdjęcia to aż zamarłam na chwilę, bo w schronisku w mazowieckim jest/była w sobotę bardzo podobna, tylko starsza troszkę tak z 2,5 - 3 mce, mimo iż starsza to tylko minimalnie większa.
Piękniutka !

No maluszka ma max 6 tygodni, nawet powiedziałabym, że między 5 a 6, nie wiecej - ale wiem jedno, białego psa nie mogłabym mieć. :evil_lol:

Posted

a dlaczego białego nie? zobacz jaki plus - kleszcze widać wyraźnie (zanim się wbiją), ale to pod oczkami to ma takie dziwne, pewnie wyrośnie z tego, biała jest ale nie ma też czerwonych oczu jak niektóre króliki czy szczury, tylko czarne perełki, a jakiego psiego szamponu używacie? kiedyś użyłam jakiegoś takiego z marketu, to pies łuszczył się trzy tygodnie, więc przeszłam na ludzki.

Posted

Nie miałabym siły go myć po kazdym spacerze w błocie, szczególnie, że chcę psa aktywnego, więc jest pewne, że się wybrudzi jak pańska ziemia ;) Mój Stefan też biały, czerwone oczy ma - ona ma takie brązowawe. Pod oczami to kwestia nieprawidłowego żywienia, na razie jest nieco lepiej. Szampon mamy taki najtańszy, ale ekologiczny, biodegradowalny, usuwający pasożyty itd - taki to konieczność przy szczeniakach, bo czasem są za małe na stosowanie preparatów jak np. Frontline. Dotąd też kąpaliśmy w Ziaji do włosów suchych ;)

Posted

nie wzięłam pod uwagę tego błota, chociaż to zależy od psa, mamy trzy rude czyli jasne pod względem koloru, dwie takich samych gabarytów i bardzo aktywne i po zabawach w błocie, w kałużach itd jedna zawsze do domu wraca brudna jak prosiątko, a druga skutecznie poczyści się sama o trawy i nawet nie ma z czego jej myć, chociaż w kałużach udaje hipopotama.

Posted

Robale na pewno, mimo dwukrotnego odrobaczenia. Do tego tylne łapki nie teges troszkę i chcę, żeby Wet popatrzył na jej oczka, może jakieś kropelki przypisze.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Robale na pewno, mimo dwukrotnego odrobaczenia. Do tego tylne łapki nie teges troszkę i chcę, żeby Wet popatrzył na jej oczka, może jakieś kropelki przypisze.

A z tymi łapkami to może po prostu efekt niedożywienia? Skoro mama nie karmiła jej mlekiem, bo malutka gryzła, to pewnie witamin i wszystkich składników odżywczych brak.