LadyS Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Sunię dziś zabrałyśmy z sacred PIRANHA i Agusiaczek z zamojskiego schroniska. Trafiła do niego z mamą i 4ką rodzeństwa - została tylko ona. Suczka jest malutka, waży niespełna kilogram, ale jej mama również jest mała. Niunia ma ok. 6 tygodni, w budzie matka cały czas ją przeganiała - mała musiała ją boleśnie gryźć, gdy chciała pić mleko. Sunia została odrobaczona, ma założoną książeczkę zdrowia. Do jutra rana będzie przebywać u Agusiaczek, która zgodziła się niunię przetrzymać - dziękujemy serdecznie! :loveu: Potem zaś sunia pojedzie do mnie do DT. Jutro zdjęcia ;) Szukamy dla małej najlepszego domu na świecie. I imienia ;) Quote
handzia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Już się nie mogę doczekać, żeby ją zobaczyć :loveu: Czyżby to te terierkowate było? Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 handzia napisał(a):Już się nie mogę doczekać, żeby ją zobaczyć :loveu: Czyżby to te terierkowate było? Terierkowate to to podobno jako jedyne z miotu nie jest, ale od tej suki terierowatej z kwarantanny. Quote
evel Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 W kwestii imienia to wiesz - muszę fotę zobaczyć :evil_lol: Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Hihi, niewiele Ci to da - małe waży 92 dkg i jest całe białe - no, będzie, jak je upiorę,. bo teraz jest całe brudne ;) Quote
Agusiaczek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 No to ja pierwsza pokażę sunię. Moja mała nazywa ją w zależności: Cinka, Hałka vel Dorotka ;) Mała jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Początkowo się boi, ale zaraz prędziutko przybiega. Jak się nie zwraca na nią uwagi to piszczy. Poza tym nie chce spać. A oto maleńka: http://img7.imageshack.us/i/sunia4.jpg/ http://img828.imageshack.us/i/sunia2.jpg/ http://img98.imageshack.us/i/sunia1w.jpg/ http://img4.imageshack.us/i/sunia3.jpg/ Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Dzięki ciotka za opiekę nad małą do jutra :) Brudasek z niej ;) A jak tam sprawy zdrowotne? Żołądek itd? Quote
Argat Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Kolejne cudo :loveu: Jak dobrze, że to małe biedactwo będzie miało DT! Quote
Argat Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 evel napisał(a):Jaki bzydal :D Jaki tam bzydal! :eviltong: A może to dlatego że na co dzień mam trójkę czarnuchów, podoba mi się wszytko co jest w innym kolorze? :lol: Quote
Agusiaczek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 ladySwallow napisał(a):Dzięki ciotka za opiekę nad małą do jutra :) Brudasek z niej ;) A jak tam sprawy zdrowotne? Żołądek itd? Moim zdanie nie jest źle. Było dwie kupki. Pierwsza średnio luźna, druga trochę bardziej. Robaków nie widać. Około godz 16 zjadła a właściwie pożarła kurczaczka i pije wodę. Słodka jest tylko niezmordowana. Za Toffiastym chodziła na początku krok w krok. Przepędził ją dwa razy i teraz już go mija. Upatrzyła sobie też moją małą :) Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Wybaw ją porządnie wieczorem, tuż przed pójściem spać, to prześpicie względnie całą noc :) Quote
Agusiaczek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Taki mam zamiar :) wrażeń jej na pewno nie zabraknie. Jedyne czego jej brak to kogoś blisko siebie :( Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Spoko spoko, jutro nadrobimy ;) Umawiałaś się co do rana z piranhą? Ja jadę między 8 a 9. Quote
handzia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ależ maleństwo. Śliczna szczęściarka, wyśpi się już dzisiaj w ciepełku:multi: Quote
Agusiaczek Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Maleńka przespała prawie całą noc. Było parę pobudek na siusiu oraz parę pobudek na podgryzanie ;) Początkowo spała w pudełeczku a później ze mną i z mężem na łóżku (na środku :D) Ciągle się przytulała. Z mojego ramienia zrobiła sobie poduszkę. Rano latała za mną krok w krok. Ciągle merda ogonkiem. Jest superowa. Wiem, że już została przekazana więc jak wrócę z pracy to jej już nie będzie :( Quote
LadyS Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Jesteśmy w Lublinie, mała całą drogę spała raz w pudełku, raz u mnie na kolanach. W domu zrobiła siku, zjadła nieco kurczaczka, napiła się wody i śpi ;) Generalnie jest brudna i chuda - Aga, gratuluje samozaparcia przy spaniu z nią w łóżku, mnie już po podróży busem uczuliła, więc czeka ją kąpiel ;) Będzie dostawała na razie kurczaczka i preparaty witaminowe, bo ma strasznie słabe tylne nóżki, tak samo jak niegdyś Charlie. Quote
Agusiaczek Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Widziałam te nóżki :( w ogóle chudzinka z niej :( U mnie podgryzała sobie łapki, ale może to wina długich pazurków? Do "zapachu" szybko się przyzwyczaiłam ;) ale pół nocy miałam wrażenie, że coś po mnie łazi ;) Quote
LadyS Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Kilka zdjęć: Łapki podgryza i u mnie, sądzę, że ją porządnie swędzą z brudu - wykąpiemy, powinno przejść. Quote
MaDi Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 O biała Czupa:crazyeye::evil_lol: Bardzo ma załzawione te oczka, wiesz gdzie iść może da jakieś kropelki;) Quote
LadyS Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 MaDi napisał(a):O biała Czupa:crazyeye::evil_lol: Bardzo ma załzawione te oczka, wiesz gdzie iść może da jakieś kropelki;) Wiesz co, one jej teraz nie łzawią, jak jest w mieszkaniu - to wszystko jest zaschnięte. Na razie spróbuję to odmyć, a jak nic nie da, to będziemy co innego próbować. Quote
Recommended Posts