Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']ale praktyczne,jeszcze ciepłe okłady są dobre :)[/QUOTE]

Nie d... jest teraz moim największym problemem (mogę spać na brzuchu) ale boli mnie ta ręka, pulsuje, poza tym cały czas mam temperaturę...:-(

Posted

[quote name='bela51']Agmarku , potrzebny mi ktos doswiadczony z W-wy na wizyte p/adopcyjna dla ONki, nie znasz kogos ?[/QUOTE]

Zależy jeszcze w jakim rejonie...

Posted

[quote name='Agmarek']Nie d... jest teraz moim największym problemem (mogę spać na brzuchu) ale boli mnie ta ręka, pulsuje, poza tym cały czas mam temperaturę...:-([/QUOTE]

a żądło masz wyciągnięte?
słyszałam,że na użądlenia to plasterek surowej cebuli

Posted

[quote name='bela51']Na Woli ... ale mozna przeciez chyba podjechac z innej dzielnicy.:razz:[/QUOTE]
Wiem, ale Warszawa ponoć jest duża ;-)
[quote name='wilczy zew']a żądło masz wyciągnięte?
słyszałam,że na użądlenia to plasterek surowej cebuli[/QUOTE] Nie wiem czy wyciągnięte. Lekarz oglądał, nic nie mówił.
Na żądło osy pomaga cebula, a czytałam że na szerszenia ocet, tyle że zanim ja to przeczytałam to było już zapewne po ptakach...

Posted

[quote name='Agmarek']Wiem, ale Warszawa ponoć jest duża ;-)
.[/QUOTE]

To jest niewątpliwie argument,
Ja co prawda jezdze na wizyty po całym ślasku, ale coż...
Dzieki .

Posted

[quote name='Cantadorra']Murka, powinnaś wystawić faktury korygujące, zerujące do Vivy, za ten okres, za który nie płaci, aby nie odprowadzać podatków, zresztą i tak czekają Ciebie korekty deklaracji, jeśli jesteś vatowcem, bo jeśli chodzi o dochodowy to nie ma problemu. Wysłałam Tobie dziś 200 zł. Także nasz debet się zmniejszył. Teraz czekamy na zakończenie bazarków i wyjdziemy na prostą.[/QUOTE]

Nie jestem na szczęście vatowcem :)
A na konto niezapłaconych rachunków wliczam Wasze wpłaty, więc wszystko się będzie zgadzało.

Posted

[quote name='bela51']To jest niewątpliwie argument,
Ja co prawda jezdze na wizyty po całym ślasku, ale coż...
Dzieki .[/QUOTE]
Znalazłam Ci kogoś doświadczonego. Osoba ta prosiła tylko żebyś się z nią skontaktowała i podesłała wątek psa i miejsce gdzie ma być wizyta. Wszystko zależy od tego jaki będzie dojazd, ponieważ osoba ta ma małe dziecko, a dojazdy z wózkiem autobusami i tramwajami nie należą do najprostszych. Wysyłam Ci pw.

Posted

Jutro Rudy przyjeżdża do Otwocka!!! :crazyeye:
Mieszka tu p.Marysia która poznała problem Rudego i postanowiła się nim zająć. Nieduży blok na obrzeżach miasta, a w nim p.Marysia i jej suczka - sznaucerka :razz:
Jutro o 16 Furciaczek ma tu przywieźć Rudaska i zobaczymy jak psiaki się dogadają. Panią Marysię i Pandę poznałam wczoraj. To przesympatyczna osoba znająca się na psach i mająca na temat ich wychowania rozległą wiedzę, a Panda? No cóż...kanapowiec pełną gębą i okropniasty miziak kolanowy. Poza tym lizak, cud, miód i orzeszki :evil_lol: Mam nadzieję że psiaki się dogadają...:roll:
Pani Marysia weźmie Rudaska do bloku na próbę, ponieważ nie wiemy jak Rudy zachowa się w mieszkaniu. Jeśli sobie z nim nie poradzi-będziemy mu szukać domu z ogrodem. Mam jednak nadzieję że nasze futro doceni dobre serce p.Marysi i będzie grzeczne, bo Pani wprost wymarzona, elegancka towarzyszka - Panda, a okolica jak marzenie. Piękna, spokojna, obok rzeka... :roll:
Rudy! Ja cie błagam - ty bądź grzeczny :mad:
Ja od wtorku kiedy domek pojawił się na horyzoncie tak niespodziewanie nie jem, nie śpię i nie funkcjonuję normalnie. Myślę tylko o jutrze :mdleje:
[B]Furciaczek [/B]napisz proszę czym Rudy się żywi bo Pani się pytała, a ja jak przystało na zakręcony słoik dżemu - nie pamiętam :confused:

Posted

Rudasek dostaje Josere Optiness, z jedzeniem problemow nie ma, zje chyba wszystko co jest zdatne do jedzenia:evil_lol:
Przyjedziemy jakos o 15 zeby na spokojnie pochodzic po okolicy, potem wspolny spacerek ze sznupka i nowa Pancia i zwiedzanie domku.
Agmarek...nie padaj, juz Rudemu obiecalam ze bedziesz:eviltong:

Posted

[quote name='Cantadorra']A zatem kochane ciocie, trzymamy kciuki za Agmarek :), żeby na zawał nie padła :)[/QUOTE] Dzięki dzięki :eviltong:

[quote name='furciaczek']
Przyjedziemy jakos o 15 zeby na spokojnie pochodzic po okolicy, potem wspolny spacerek ze sznupka i nowa Pancia i zwiedzanie domku.
Agmarek...nie padaj, juz Rudemu obiecalam ze bedziesz:eviltong:[/QUOTE] Kurcze....o 15 to ja się dopiero z pracy zerwę :hmmmm: ale będę będę. Z zawałem ale będę :evil_lol:

[quote name='Murka']Oooo, to trzymam kciuki!!!
Jakby się Rudasek przyjął i ktoś się tam zachwycał nim na mieście, to pamiętajcie o jego kopii u nas ;)[/QUOTE] Tak tak. Pamiętamy.
A propos Heli...czekam na odpowiedź od Mru na jaką kwotę ma opiewać faktura, a tymczasem dzięki uprzejmości Fundacji "Pomagajmy Razem-Zwierzęta w Potrzebie" mamy udostępnione nowe konto dla Heli :smile:

Prosimy o wpłaty na konto:
[FONT=Tahoma][B]Fundacja
"Pomagajmy Razem -
Zwierzęta w Potrzebie"

[/B]KRS: 0000311656
NIP: 9820355770
REGON: 100563496

Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993[/FONT]
Ul. Chłędowskiego 1 m 8
Łódź 93-239
[FONT=Tahoma]
Z dopiskiem "[B]DLA HELI[/B]"[/FONT]

Posted

[quote name='Cantadorra']
Agmarek, Ty wiesz kto jest deklarowiczem dla Helki, czy możesz rozesłać pw? Dużo tych pw nie będzie :cool1:[/QUOTE]
Wiem...tylko Ty i Mtf Zalesie. Do Mtf już wysłałam pw z nowym numerem konta. Czy Ty też sobie życzysz pw? ;-)
Aha...i w drugim poście też już dodałam konto.

Posted

Mam złą wiadomość. Rudy nie przyjedzie dzisiaj do Otwocka :-(
Furciaczek dzisiaj rano zadzwoniła że plany im się pozmieniały i nie mogą przyjechać. Jestem załamana, bo tak czekałam na ten dzień :placz: poza tym boję się żeby p.Marysia się nie rozmyśliła, bo ona na pewno też czeka, a tu proszę-odwołane w ostatniej chwili...:-(

Posted

[quote name='Agmarek']Mam złą wiadomość. Rudy nie przyjedzie dzisiaj do Otwocka :-(
Furciaczek dzisiaj rano zadzwoniła że plany im się pozmieniały i nie mogą przyjechać. Jestem załamana, bo tak czekałam na ten dzień :placz: poza tym boję się żeby p.Marysia się nie rozmyśliła, bo ona na pewno też czeka, a tu proszę-odwołane w ostatniej chwili...:-([/QUOTE]
Jeśli nie dzisiaj, to kiedy? Co to znaczy w przyszłym tygodniu? Czy pewny jest dzień w przyszłym tygodniu?

Posted

[quote name='bela51']Daleko masz do furciaczka ? Ktos inny nie mógłby go przywieź ?[/QUOTE] Około 200 km.

[quote name='Cantadorra']Jeśli nie dzisiaj, to kiedy? Co to znaczy w przyszłym tygodniu? Czy pewny jest dzień w przyszłym tygodniu?[/QUOTE]
Furciaczkowi pasuje poniedziałek. I tak się umówiliśmy. Nie wiem tylko czy p.Marysi ten dzień będzie pasował. Teraz jest w pracy, więc nie może rozmawiać. Po z16 będę wiedziała.

Posted

[quote name='Agmarek']Około 200 km.

Furciaczkowi pasuje poniedziałek. I tak się umówiliśmy. Nie wiem tylko czy p.Marysi ten dzień będzie pasował. Teraz jest w pracy, więc nie może rozmawiać. Po z16 będę wiedziała.[/QUOTE]

To czekamy na informacje, jak będzie pasowało Pani Marysi. No szkoda, idzie jak po grudzie. Agmarek, nie denerwuj się, to nic nie da.